Το σωματείο ζητεί την άμεση ενίσχυση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου με νοσηλευτικό προσωπικό, καταγγέλοντας ταυτόχρονας την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΠ του «Αττικόν».
Ενδεικτικά αναφέρουν ότι:
- το ΤΕΠ του Αττικόν το 2021 αριθμούσε 41 άτομα ενώ τώρα 26! Δηλαδή 15 νοσηλευτές λιγότεροι!
- Επιπλέον το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας που υπάγεται στο ΤΕΠ αριθμούσε 16 εργαζόμενους ενώ τώρα αριθμεί 7!(!).
Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του το σωματείο εργαζομένων «Αναγέννηση» αναφέρει και τα εξής:
«Το νοσοκομείο Αττικόν αναπτύσσεται άναρχα και εις βάρος των υγειονομικών αφού νέες θέσεις (πόστα) έχουν ανοίξει π.χ fast track χωρίς το απαραίτητο προσωπικό το οποίο έχει γίνει λάστιχο. Η ανακύκλωση του ίδιου εξουθενωμένου προσωπικού, οι μετακινήσεις και τα προσωρινά μπαλώματα είναι «λύσεις» που εφαρμόζονται χρόνια και έχουν αποτύχει.
Επιπλέον, πέρα από τον καθημερινό φόρτο, την εξάντληση, τα χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες που είναι μόνιμο καθεστώς:
- η προσέλευση ασθενών αυξάνεται συνεχώς, ιδιαίτερα λόγω της διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα
- ασθενείς νοσηλεύονται στο ΤΕΠ επί ώρες και ολόκληρες μέρες μετά την εισαγωγή τους. Δε φτάνουν τα ράντζα στους διαδρόμους, έχει μετατραπεί μέχρι και το ΤΕΠ σε άτυπη κλινική (!).
Ήδη το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου με έγγραφα του έχει αναδείξει ότι η στελέχωση και τα πλάνα εργασίας πολλών εφημεριών είναι επισφαλή για τη λειτουργία του τμήματος, για τους ασθενείς και το προσωπικό που καλείται να εργαστεί στην εφημερία του νοσοκομείου. Το σωματείο μας έχει καταγγείλει δεκάδες φορές την κατάσταση στις γενικές εφημερίες του νοσοκομείου ενώ κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα για τη Βραχεία Νοσηλεία στις 13/10/25.
Καταλαβαίνει μήπως τώρα ο κ.Γεωργιάδης τι εννοούσαμε όταν του δηλώναμε ότι «δε φτάνουν οι ανακαινίσεις και τα ντουβάρια»; Πόσο ακόμα θα βαφτίζεται «αντοχή του συστήματος» η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων;
Δεν αντέχουμε άλλο και δεν ανεχόμαστε άλλο να δουλεύουμε χωρίς επαρκές προσωπικό, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
- Έκτακτες κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών για τα ΤΕΠ.
- Να λειτουργήσει η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας ή να αποδεσμευτεί και να στελεχωθεί με προσωπικό. Μέχρι τότε αναπροσαρμογή των πόστων.
- Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Προχωράμε σε
- Καθημερινές δίωρες στάσεις εργασίας (7-9 πμ) και διαμαρτυρίες τις 9 Μάρτη
- Συμμετοχή στο νοσηλευτικό συλλαλητήριο την Κυριακή 15 Μαρτίου, 5:00μμ, Σύνταγμα
- Απεργία νοσοκομειακών γιατρών στις 18/3 και όλων των υγειονομικών στις 19/3





