ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Orgameetings και φέτος από τον ΕΟΜ και το Ίδρυμα Ωνάση για τις μεταμοσχεύσεις

Επικαιρότητα
ΕΟΜ/ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ
Το νέο ενημερωτικό πρόγραμμα για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, που πραγματοποιείται από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και το Ίδρυμα Ωνάση, ολοκλήρωσε έναν χρόνο επιτυχημένης δράσης και προσφοράς, προσελκύοντας περισσότερους από 1.200 συμμετέχοντες στα τρία πρώτα διαδικτυακά σεμινάρια. Στις 24 Απριλίου και στις 26 Ιουνίου, τα δύο επόμενα.
Πέμπτη, 29/02/2024 - 16:23
— Photo: ΕΟΜ/ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ
News4Health Team News4Health Team

Το ραντεβού ζωής των Organmeetings δίνεται τρεις φορές τον χρόνο. Η αρχή έγινε το 2023, με περισσότερους από 1.200 συμμετέχοντες να αποδεικνύονται εξαιρετικά συνεπείς σε αυτό. Τον Μάρτιο, τον Μάιο και τον Δεκέμβριο του 2023, εργαζόμενοι από μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, μέλη φορέων και συλλόγων με κοινωνική προσφορά και εργαζόμενοι σε οργανισμούς και μονάδες υγείας προστέθηκαν στη μεγάλη ενημερωτική αλυσίδα των Organmeetings, παρακολουθώντας κάποιο από τα τρία διαδικτυακά σεμινάρια που υλοποιήθηκαν.

Ποιος θα μπορούσε να δωρίσει όργανα προς μεταμόσχευση; Τι είναι ο εγκεφαλικός θάνατος και γιατί διαφέρει από το κώμα; Πώς επιλέγονται οι κατάλληλοι λήπτες για κάθε όργανο και πώς αυτό γίνεται με τρόπο δίκαιο; Πώς μπορώ να αποκτήσω την κάρτα δωρητή οργάνων; Τι είναι το εμπόριο οργάνων και γιατί δεν συμβαίνει στην Ελλάδα και την Ευρώπη; Εύλογες απορίες που προκύπτουν όταν ξεκινά μια συζήτηση για τη δωρεά οργάνων, αλλά και στερεότυπα που εξακολουθούν να αναπαράγονται εσφαλμένα, γίνονται αντικείμενο μιας διαφωτιστικής παρουσίασης και βρίσκουν τις απαντήσεις τους μέσα από τα σεμινάρια των Organmeetings.

ORGAN 3

Το ενημερωτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και το Ίδρυμα Ωνάση, με την υποστήριξη του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ), ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο χρόνο της δυναμικής του παρουσίας και τώρα συνεχίζει το ίδιο δυνατά και το 2024.

Οι δύο πρώτες ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων για το τρέχον έτος είναι οι: Τετάρτη 24 Απριλίου (15:00) και Τετάρτη 26 Ιουνίου (15:00). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής.

Κάθε διαδικτυακή συνάντηση θα έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τη φόρμα μπορούν να συμπληρώσουν μόνο στελέχη που έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν συλλογικές δράσεις, όπως είναι η ενεργοποίηση της συμμετοχής εργαζομένων/μελών, βάσει του ρόλου και της ιδιότητάς τους (για παράδειγμα, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Διευθυντής Marketing, Πρόεδρος ή Γραμματέας Συλλόγου κ.λπ.).

Εταιρείες και Επιχειρήσεις που θα ήθελαν να συνδέσουν τη CSR πολιτική τους με την ενημέρωση γύρω από τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, Μέσα Ενημέρωσης, Φορείς, Ιδιωτικοί ή Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι με κοινωνικό έργο μπορούν τώρα να συμμετάσχουν στα Organmeetings, εκεί όπου η γνώση και η ενημέρωση συναντούν τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Η κινητήρια δύναμη που ενεργοποιεί τα Organmeetings δεν είναι άλλη από την ανάδειξη της σπουδαιότητας που έχει η σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση για το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων. Ένα θέμα που μας αφορά άμεσα όλες και όλους. Για αυτό τον σκοπό δημιουργήθηκε παράλληλα ο πρώτος οδηγός στην Ελλάδα για τη δωρεά και τη μεταμόσχευση οργάνων, τον οποίο μπορείτε να «ξεφυλλίσετε» εδώ.

Η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του ΕΟΜ και του Ιδρύματος Ωνάση στην προώθηση της ευαισθητοποίησης και της σωστής πληροφόρησης για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, που αποτελούν το θαύμα της ιατρικής, σώζοντας χιλιάδες ζωές παγκοσμίως και δίνοντας παράλληλα ελπίδα σε συνανθρώπους μας με μη αναστρέψιμη ανεπάρκεια οργάνων.

Πολύτιμοι κρίκοι στην αλυσίδα ζωής

Η συμμετοχή σειράς οργανισμών και επιχειρήσεων στο πρόγραμμα Organmeetings πιστοποιεί την προσήλωσή τους στις αρχές και τις αξίες της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και τη βούλησή τους να συμβάλουν στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Προχωρώντας στην έγκυρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των ανθρώπων τους για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γίνονται πολύτιμοι κρίκοι της αλυσίδας ζωής που δημιουργείται, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι για αυτούς, πέρα από την αμιγώς επιχειρηματική και οικονομική τους δράση, έχει ιδιαίτερη αξία και βαρύτητα η ανιδιοτελής κοινωνική προσφορά.

Οι εταιρείες, οι φορείς κ.λπ., που συμμετέχουν στα Organmeetings, πιστοποιούνται από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, περιλαμβάνονται στην επίσημη λίστα των υποστηρικτών και συμμάχων αυτής της εκστρατείας ενημέρωσης, ενώ τους αποστέλλονται και αναμνηστικά για να τα μοιραστούν με όσους έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα. Η πιστοποίηση έχει διάρκεια 2 χρόνια.

Τους πολύτιμους κρίκους στην αλυσίδα ζωής για το 2023/2024 μπορείτε να τους βρείτε εδώ

ORGAN 2

Τους ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε να συνεχίσουν και στο μέλλον να στηρίζουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη της δωρεάς οργάνων στην Ελλάδα. Για να έχουμε όλοι μας το δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την αξία της δωρεάς οργάνων. Δεν είναι μόνο πράξη αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπό μας, είναι κυρίως στάση ζωής που, αν την υιοθετήσουμε όλοι, τότε το όφελος θα επιστρέψει σε εμάς, στους συγγενείς μας και στα οικεία μας πρόσωπα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα Organmeetings:

  1. Υπάρχει κάποιο αριθμητικό όριο εργαζομένων ή μελών για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα; Όχι, δεν υπάρχει περιορισμός ούτε ως προς τον ελάχιστο ούτε ως προς τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων. Μπορεί, για παράδειγμα, μια εταιρεία να συμμετάσχει με 100 ή με 10 εργαζομένους ή ένας σύλλογος με 3 ή 40 μέλη. Ωστόσο, η συμμετοχή στη δράση θα πρέπει να είναι συλλογική και όχι ατομική, από ένα και μόνο πρόσωπο. Η πιστοποίηση θα ισχύει και θα αποδίδεται ακόμα και με την ελάχιστη συμμετοχή.
  2. Τα σεμινάρια είναι μόνο διαδικτυακά ή μπορούν να πραγματοποιηθούν και στην έδρα κάθε φορέα, εταιρείας κ.λπ.; Είναι μόνο διαδικτυακά. Στόχος είναι οι φορείς, οι σύλλογοι, οι εταιρείες κ.λπ. να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσα από το διαδίκτυο, δημιουργώντας μια μεγάλη αλυσίδα ελπίδας και αλληλεγγύης.
  3. Μπορεί να συμμετάσχει στα σεμινάρια μια εταιρεία ή ένας φορέας και για δεύτερη φορά, με νέο αριθμό εργαζομένων/μελών; Φυσικά, με τον όρο να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη συμμετοχή στο σεμινάριο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , με την ένδειξη Organmeetings.

Τα Organmeetings είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, με την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και τη συνεργασία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ).

  • ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ
  • ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ
  • ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ
  • ORGANMEETINGS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΡευΜΑζήν: Ημερίδα για τη διεπιστημονικότητα στην παρακολούθηση ασθενών με ρευματοπάθειες
ΡευΜΑζήν: Ημερίδα για τη διεπιστημονικότητα στην παρακολούθηση ασθενών με ρευματοπάθειες 29 Φεβρουαρίου 2024
Ο Σπάνιος μωβ ελέφαντας Πόνγκο στο Λουτράκι με παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού 29 Φεβρουαρίου 2024
Ο Σπάνιος μωβ ελέφαντας Πόνγκο στο Λουτράκι με παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη δωρεά οργάνων -14 μεταμοσχεύσεις τις τελευταίες ημέρες
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:19

Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη δωρεά οργάνων -14 μεταμοσχεύσεις τις τελευταίες ημέρες

Ο θάνατος 53χρονης δίνει δώρα ζωής σε ασθενείς που περιμένουν για μεταμόσχευση
Υγεία
02/07/2026 - 16:21

Ο θάνατος 53χρονης δίνει δώρα ζωής σε ασθενείς που περιμένουν για μεταμόσχευση

Επιστρέφει στις 24 Ιουνίου το πρόγραμμα Organmeetings για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις
Υγεία
27/05/2026 - 19:24

Επιστρέφει στις 24 Ιουνίου το πρόγραμμα Organmeetings για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις

Ερρίκος Ντυνάν: «Γέφυρα ζωής» με δωρεά οργάνων σε πέντε ασθενείς
Υπηρεσίες Υγείας
02/04/2026 - 15:38

Ερρίκος Ντυνάν: «Γέφυρα ζωής» με δωρεά οργάνων σε πέντε ασθενείς

Το Ωνάσειο στο επίκεντρο της εκπαίδευσης στην ανοσολογία μεταμοσχεύσεων
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 19:23

Το Ωνάσειο στο επίκεντρο της εκπαίδευσης στην ανοσολογία μεταμοσχεύσεων

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Δώρα ζωής από 50χρονο άνδρα που κατέληξε στη ΜΕΘ
Επικαιρότητα
06/03/2026 - 09:57

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Δώρα ζωής από 50χρονο άνδρα που κατέληξε στη ΜΕΘ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καρκίνος κεφαλής και τράχηλου: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και ποσοστά πενταετούς επιβίωσης
Υγεία
28/07/2026 - 18:46
ΠΟΜΕΠ: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, λείπουν τα εργαλεία εφαρμογής»
Digital Health
28/07/2026 - 17:51
Ο ΕΕΣ εκπαίδευσε 117 στελέχη των ΕΤΑΚ του Στρατού Ξηράς για «διασώστες γενικών καθηκόντων»
Επικαιρότητα
28/07/2026 - 17:29
Ο υγιής ύπνος προσθέτει χρόνια ζωής - Οι κρίσιμοι δείκτες για άνδρες και γυναίκες
Υγεία
28/07/2026 - 17:03
Συνήθεις ουρολογικές παθήσεις το καλοκαίρι: Συμπτώματα και αντιμετώπιση
Health Talk
28/07/2026 - 16:39
InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22
Χολαγγειοκαρκίνωμα: Μονοκλωνικό αντίσωμα κατορθώνει συρρίκνωση όγκου στο 50% των ασθενών
Υγεία
28/07/2026 - 16:04
Η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της πιο πρόσφατης επιδημίας Έμπολα
Υγεία
28/07/2026 - 15:46
Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ συνεχίζεται έως το 2030»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:22
ΕΟΠΑΕ: Πανελλαδικό πρόγραμμα φέρνει πιο κοντά τον στόχο εξάλειψης της ηπατίτιδας C
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:00
Σπάνια μεταδοτική μορφή καρκίνου εντοπίστηκε σε ψάρια
Pet
28/07/2026 - 14:00
«Προλαμβάνω»:Τροπολογία εντός της εβδομάδας για τις εκκρεμότητες
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 13:34
Ένα απλό υγρό μπορεί να σταματήσει την τερηδόνα στα παιδιά χωρίς τροχό και αναισθησία
Υγεία
28/07/2026 - 13:00
Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:51
Δωρεάν διαμονή για γιατρούς και νοσηλευτές σε πέντε νησιά του Αιγαίου
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:15
Έμπολα: Ελπίδες για προστασία από το υπερμεταδοτικό στέλεχος Bundibugyo με ήδη εγκεκριμένα εμβόλια
Υγεία
28/07/2026 - 12:00
Σαλμονέλα: Κρούσματα και στην Αττική - Μεταξύ τους οικογένεια με δύο μικρά παιδιά
Υγεία
28/07/2026 - 11:19
Η Ευρώπη χάνει τον στόχο για την εξάλειψη της ιογενούς ηπατίτιδας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 11:00
"Μπλόκο" σε 6,2 τόνους ακατάλληλων κρεάτων στην Αττική – Εντοπίστηκαν σε 20 επιχειρήσεις τροφίμων
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 10:35
Η εντατική εκτροφή πουλερικών επιταχύνει τη διάδοση βακτηρίων που προκαλούν διάρροια
Υγεία
28/07/2026 - 10:00
UNAIDS: Κίνδυνος αναζωπύρωσης της επιδημίας HIV μετά το "ψαλίδι" στη χρηματοδότηση
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 09:00
Βίντεο και εικόνες από τη δράση του ΕΕΣ στο Φάληρο για την ασφάλεια στο νερό
Υγεία
28/07/2026 - 07:26
Οξεία ανακοίνωση συνδικαλιστών κατά Γεωργιάδη για τις επεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 03:46
ΓτΚ: Πρόγραμμα για την ενεργό και υγιή γήρανση μετά τα 60 - Ανθεκτικότητα, συμπερίληψη και κοινωνικής ένταξης
Υγεία
28/07/2026 - 00:11
Σοβαρές καταγγελίες για ελλείψεις υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 23:26
Τα ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους μείωσαν στο 36,4% τα ποσοστά παχυσαρκίας στις ΗΠΑ
Υγεία
27/07/2026 - 22:07
Νέα μελέτη για τις επιπτώσεις των διαταραχών ύπνου στη δομή και τη λειτουργία τους εγκεφάλου
Υγεία
27/07/2026 - 21:21
Ιταλία: Πρώτη μεταμόσχευση ωχράς κηλίδας σε 67χρονη τυφλή γυναίκα
Υγεία
27/07/2026 - 20:39
AtmoHub: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το νέο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης
Επικαιρότητα
27/07/2026 - 20:17
Ποιους κινδύνους κρύβει το καλοκαίρι για την ανδρική υγεία
Health Talk
27/07/2026 - 19:44

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήμερα η ανακοίνωση Γεωργιάδη για τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ – Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 08:10
Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51
Η κατανάλωση φαγητού μέσα σε 9 ώρες την ημέρα ίσως προστατεύει τη μνήμη και τον εγκέφαλο
Διατροφή
27/07/2026 - 12:00
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36
Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo