ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΕΝΓΕ: «Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί πενθήμερο και 8ωρο»

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας εναντιώνεται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που θα κατατεθεί, μεθαύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, προς συζήτηση στη Βουλή και ψήφιση.
Τρίτη, 19/09/2023 - 19:06
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Η ΟΕΝΓΕ κατακεραυνώνει τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τις ώρες εργασίας, ζητεί την απόσυρσή του και κάνει εκτενή αναφορά στις δράσεις αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:

«Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι στον Θεσσαλικό κάμπο και στην Μαγνησία δίνουν μάχη μαζί με σωματεία, μαζικούς φορείς, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, συλλογικότητες, απλούς ανθρώπους εθελοντές να επιβιώσουν και να ξελασπώσουν.... Πλημμυρισμένοι όχι μόνο από τις λάσπες αλλά και από οργή, αγανάκτηση, θλίψη που τους άφησαν να βουλιάξουν λόγω κόστους, παρόλο που γνώριζαν τον κίνδυνο.

Γιατί όπως κυνικά ομολογούν η ΕΕ και οι οργανισμοί της «είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλαδή εύπορες οικογένειες ή πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία» και ότι μπορεί να «φαίνεται άδικο αλλά το δίκιο δεν είναι παράμετρος της ανάλυσης κόστους οφέλους»!

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φέρνει σε νομοσχέδιο την εργασία των 13 ωρών μέσα στα χρονικά όρια της 24ωρης μέρας! Γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες! Να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, να τρέξουν τις πράσινες μπίζνες σε μία χώρα που με δική τους ευθύνη έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος. Αντί να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το κράτος να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς που βιώνουν για μία ακόμα φορά την πλήρη εγκατάλειψη, φέρνουν νομοσχέδιο που ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία της ΕΕ 2019/1152, ολοκληρώνει το έγκλημα της κατάργησης βασικών και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων γυρίζοντάς μας έναν αιώνα πίσω, νομιμοποιώντας την διαμορφωμένη εργασιακή ζούγκλα.
Έρχεται να συμπληρώσει τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη. «Ελαστικοποιεί» ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας, αυξάνει την εντατικοποίηση.

Το χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας δεν είναι καινούργια εξέλιξη. Οι νοσοκομειακοί γιατροί το ξέρουμε. Ήδη εδώ και 15 χρόνια αγωνιζόμαστε για σταθερό πρωινό ανθρώπινο ωράριο (5θήμερο – 6ωρο – 30ωρο) και το πολύ 1 εφημερία την εβδομάδα με ρεπό μετά την εφημερία ενάντια σε όλες ανεξαίρετα τις κυβερνήσεις που προωθούν την εφημεριακή υπερεξόντωση με διάφορα «τερτίπια» πανομοιότυπα με αυτά του νέου νομοσχέδιου: τεχνητή κατάργηση διαχωρισμού τακτικού με υπερωριακό χρόνο εργασίας, τεχνητή κατάτμηση του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό». Με δυο λόγια το νέο νομοσχέδιο θέλει να καθιερώσει για όλους τους εργαζόμενους αυτό ακριβώς που όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πετύχουν ενάντια στους γιατρούς εδώ και 15 χρόνια: να διαχωρίσει το χρόνο εργασίας σε ενεργό και ανενεργό, να υπολογίζει διαφορετικά, με τεχνάσματα, το χρόνο εργασίας με σκοπό την περαιτέρω εκμετάλλευση των γιατρών.

Αλλά όχι μόνο αυτό: σήμερα, λένε στους εργαζόμενους: Αν θέλεις περισσότερα χρήματα για να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου, απελευθερώσου από «αγκυλώσεις» τύπου 8ωρου, δικαιωμάτων κ.λπ.

Το ίδιο λένε και σε εμάς, τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας. Δε σας δίνουμε αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες αλλά έχετε τη “δυνατότητα” να κάνετε ιδιωτικό επάγγελμα αρμέγοντας τις τσέπες των ασθενών, νόμιμα πια. Για να ζήσουμε καλύτερα εμείς δηλαδή πρέπει να βλέπουμε τους ασθενείς ως κινούμενες τσέπες...

Οι ανατροπές που φέρνει το νέο αντεργατικό έκτρωμα μας αφορούν όλους!

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Οι ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για παράδειγμα, η εξαήμερη εργασία (άρθρα 25 και 26) ισχύει και για υπηρεσίες του Δημοσίου.

Αμφιβάλλει κανένας ότι οι δημόσιες μονάδες υγείας θα είναι «προνομιακός» χώρος εφαρμογής της 6ήμερης εργασίας, δεδομένου ότι δεν γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού;

Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της απεχθάνονται τα συγκροτημένα δικαιώματα, δεν θέλουν οργάνωση, συλλογική δράση. Γνωρίζουν ότι η αντιλαϊκή τους πολιτική θα φέρει αγωνιστικές αντιδράσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις, για την ανατροπή της. Για αυτό μας απειλούν, μας τρομοκρατούν με ποινικές διώξεις, φυλακίσεις, εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με το άρθρο 31, όσοι υπερασπίζονται την απεργία ή αγωνίζονται με όποια μορφή δράσης αποφασίζουν συλλογικά οι εργαζόμενοι όπως οι καταλήψεις, θα τιμωρούνται το ίδιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με 6μηνη φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Δε θα τους περάσει. Δεν πρόκειται να τα δεχτούμε.

Να αποσυρθεί τώρα το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να απομυζούν τους εργαζόμενους για όσο θέλουν, όταν και όποτε θέλουν!

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για σημαντική μείωση των ωρών εργασίας. Το αίτημά μας για 30ωρο, 6ωρο, πενθήμερο, 1 ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό μετά από κάθε ενεργή εφημερία, μπορεί να ικανοποιηθεί.
Είναι δικαίωμά μας να έχουμε σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και να ζούμε από αυτήν. Να έχουμε πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να έχουμε ελεύθερο χρόνο για μας, για τα παιδιά μας, για τις οικογένειές μας.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να απολαμβάνουμε απολύτως δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι, να πνιγόμαστε στην κακοκαιρία.

Δεν είναι κανονικότητα το διαρκές πένθος για τα παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη, τους ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί στις πυρκαγιές στον Έβρο, τους ανθρώπους που θάφτηκαν στις λάσπες.

Να μη γίνει η απώλεια συνήθειά μας!

Απέναντι στη δυστοπική πραγματικότητα των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των απολογητών τους, των κομμάτων που προσκυνάνε την ανταγωνιστικότητα και το κέρδος… Απέναντι στην πολιτική της εκμετάλλευσης, της καταστροφής, της διαρκούς «έκτακτης ανάγκης», απαντάμε με αλληλεγγύη και αγώνα!

Συνεχίζουμε την οργάνωση της Αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. Καλούμε τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή για τις εθελοντικές ομάδες γιατρών που θα μεταβούν στη Θεσσαλία για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πλημμυροπαθείς του Θεσσαλικού κάμπου. Ήδη σήμερα 18/09/2023 η πρώτη ομάδα συναδέλφων από την Πάτρα θα μεταβεί στον Παλαμά για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο πρώτο ιατρείο αλληλεγγύης που έχει στηθεί με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας. Ένα ιατρείο αλληλεγγύης για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης αφού παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας εδώ και 10 μέρες, μόλις χθες έφτασαν συνεργεία από την Αθήνα για να καθαρίσουν από τις λάσπες το Κ.Υ Παλαμά και το οποίο δεν πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα, είναι αμφίβολο αν μπορεί να επισκευαστεί και γι’ αυτό η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας έχει από μέρες ζητήσει νέα «προκάτ» κατασκευή με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Έτσι στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση: ΔΕ χρειαζόμαστε «εντέλλεσθε» και απειλές για μετακινήσεις για να φτάσουμε όπου χρειαστεί όταν ο λαός μας δοκιμάζεται.. Εμείς με δική μας πρωτοβουλία οργανωνόμαστε για να είναι ο λαός μας υγιής, να σταθεί στα πόδια του, να παλέψει για τη ζωή του. Εσείς με την επίκληση εκτάκτων αναγκών μοιράζεται «εντέλλεσθε» και απειλές για να συγκαλύψετε την εγκληματική, τραγική υποστελέχωση των μονάδων υγείας, υπηρετώντας την πολιτική που απειλεί τη ζωή και την υγεία του λαού μας. Αυτή είναι η διαφορά μας!

Ταυτόχρονα απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών υγείας των πλημμυροπαθών. Προτεραιότητα η άμεση επαναλειτουργία του Κ.Υ Παλαμά σε ασφαλές κτίριο που να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές, η κατεπείγουσα προκήρυξη και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των δομών του συστήματος υγείας της Θεσσαλίας, η εξασφάλιση της επάρκειας σε υγειονομικό υλικό. Κρίσιμο ζήτημα η εξασφάλιση επάρκειας σε αντιτετανικούς ορούς που είναι σε μεγάλη έλλειψη αλλά και η ψυχολογική στήριξη των πληγέντων που βούλιαξε το παρελθόν τους και το παρόν τους στις λάσπες. Αλλά όχι και το μέλλον τους.

Η αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας θα μας ξελασπώσει!

Όλοι στην απεργία στις 21/9 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα!»

  • ΟΕΝΓΕ
  • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΠΓΝΛ ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού
Οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΠΓΝΛ ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού 19 Σεπτεμβρίου 2023
Ενημερωτική δράση του ΙΣΘ για το δημογραφικό στη ΔΕΘ - Οι ανησυχητικές επισημάνσεις των ομιλητών 20 Σεπτεμβρίου 2023
Ενημερωτική δράση του ΙΣΘ για το δημογραφικό στη ΔΕΘ - Οι ανησυχητικές επισημάνσεις των ομιλητών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΕΝΓΕ: «Απάντηση στην υφυπουργό Υγείας και τη δημιουργική λογιστική της»
Πολιτική Υγείας
06/06/2025 - 03:22

ΟΕΝΓΕ: «Απάντηση στην υφυπουργό Υγείας και τη δημιουργική λογιστική της»

ΟΕΝΓΕ: «Οξυμένα προβλήματα στο νοσοκομείο της Καβάλας»
Πολιτική Υγείας
05/06/2025 - 06:54

ΟΕΝΓΕ: «Οξυμένα προβλήματα στο νοσοκομείο της Καβάλας»

Απαγόρευση σε καπνικά προϊόντα- αλκοόλ σε ανήλικους: Μέχρι τις 16 Ιουνίου η δημόσια διαβούλευση
Πολιτική Υγείας
01/06/2025 - 09:06

Απαγόρευση σε καπνικά προϊόντα- αλκοόλ σε ανήλικους: Μέχρι τις 16 Ιουνίου η δημόσια διαβούλευση

ΟΕΝΓΕ για ψυχιατρικά νοσοκομεία: Ασθενής από τα Κύθηρα εξετάστηκε στο Δαφνί και κατέληξε στην Τρίπολη
Πολιτική Υγείας
21/05/2025 - 08:18

ΟΕΝΓΕ για ψυχιατρικά νοσοκομεία: Ασθενής από τα Κύθηρα εξετάστηκε στο Δαφνί και κατέληξε στην Τρίπολη

Αντίθετοι με την εκχώρηση σε ξένες εταιρείες DNA των παιδιών οι νοσοκομειακοί γιατροί
Πολιτική Υγείας
19/05/2025 - 10:30

Αντίθετοι με την εκχώρηση σε ξένες εταιρείες DNA των παιδιών οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σκωπτική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τα ηλεκτρονικά «βραχιολάκια» στους ασθενείς!
Πολιτική Υγείας
15/05/2025 - 13:42

Σκωπτική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τα ηλεκτρονικά «βραχιολάκια» στους ασθενείς!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 16:32
Αγαπηδάκη: «Περισσότεροι από 14.000 πολίτες έχουν παραπεμφθεί για καρδιολογικό έλεγχο»
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 08:41
Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις
Υγεία
14/06/2025 - 06:54
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
2o ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα στο επίκεντρο για ένα βιώσιμο φαρμακευτικό μέλλον
Pharma Policy
14/06/2025 - 00:11
COSMOTE TELEKOM- Η.ΔΙ.ΚΑ: Έργο ψηφιακής... πνοής ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
Digital Health
13/06/2025 - 20:52
Σε εγρήγορση το ECDC για νέα παραλλαγή της COVID-19 - Αυξημένη η δραστηριότητα της νόσου στην ΕΕ
Υγεία
13/06/2025 - 19:28
Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24
Πρωτοποριακή μελέτη: Ο ρυθμός της αναπνοής μπορεί να μας ταυτοποιήσει με ακρίβεια
Υγεία
13/06/2025 - 17:53
Κινητοποίηση εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Αττικής στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, 16 Ιουνίου
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 17:18
To Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» διαπιστεύθηκε ως ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με τη «σφραγίδα» του OECI
Υγεία
13/06/2025 - 16:29
Προ των πυλών οι πρώτοι κανόνες για την καλή διαβίωση σκύλων και γατών
Pet
13/06/2025 - 16:12
ΠΦΣ: «Παράταση στην έναρξη εφαρμογής της αποστολής ηλεκτρονικών τιμολογίων B2G»
Pharma Policy
13/06/2025 - 16:01
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
ΕΟΜ: «Με πρωτοβουλία της οικογένειας βρίσκεται σε κέντρο του εξωτερικού για μεταμόσχευση η 11χρονη»
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 15:16
Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Επιστημονική ημερίδα του ΙΣΑ την Κυριακή 15 Ιουνίου
Health Talk
13/06/2025 - 14:52
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
ΠΑΣΠΑΜΑ: «Κάθε μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές»
Patient Talk
13/06/2025 - 13:58
Πόνος στο πόδι: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις συχνότερες παθήσεις και πότε να επισκεφθούμε γιατρό
Health Talk
13/06/2025 - 13:39
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Η έκθεση σε χημικές ουσίες κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση στην εφηβεία
Υγεία
13/06/2025 - 12:57
Πως τα «έξυπνα ρολόγια» μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε «πιστοί» στις προπονήσεις
Fitness
13/06/2025 - 12:31
Επίσκεψη Γεωργιάδη στην πρώτη ιδιωτική δομή ψυχικής υγείας στη Νέα Κηφισιά
Ψυχική Υγεία
12/06/2025 - 16:24
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
Οι «υπερδυνάμεις» των νυχτερίδων κατά του καρκίνου - Πώς μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο
Υγεία
12/06/2025 - 14:07
Επιστήμονες εντόπισαν πρώιμα σημάδια άνοιας που δεν σχετίζονται με τη μνήμη
Υγεία
12/06/2025 - 13:49
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo