ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΕΝΓΕ: «Διαχρονική πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας»

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Τη μαζική συμμετοχή των μελών της στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία της 17ης Απριλίου ζητεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.
Παρασκευή, 12/04/2024 - 17:03
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ κάνει έναν συνοπτικό απολογισμό των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας, αναφέρεται σε νοσοκομεία-αρένες δημοπράτες γιατρούς στα απογευματινά χειρουργεία αλλά και για επιλογή που ουσιαστικά συνιστά εκβιασμό των ασθενών.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:

«Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη που στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ, η κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία στις 17 Απριλίου ενάντια στον αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης, είναι επιβεβλημένη!

Παίρνουμε θέση δίπλα στους συναδέλφους μας από τους άλλους κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Δυναμώνουμε το απεργιακό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που κρατάει καθηλωμένους τους μισθούς μας, που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε κερδοσκοπικά ιδρύματα που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, και τη σχέση γιατρού – ασθενούς σε μία απλή εμπορική συναλλαγή, που αποκλείει από τις υπηρεσίες υγείας το 50% των πιο φτωχών από τους φτωχούς, αυτών που «ζουν» με κάτω από 500 ευρώ, και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει τζίρο 500 εκατομμύρια ευρώ στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της υγείας, που επιβάλλει στους ασθενείς νέα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις για να ελαφρύνει τους «αναξιοπαθούντες» επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας και να μειώσει τα ποσά που επιστρέφουν μέσω clawback στον ΕΟΠΥΥ. Τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια ευρώ για απεικονιστικές εξετάσεις θα πληρώσουν απευθείας στους ομίλους της Υγείας οι ασθενείς από την τσέπη τους.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας κυβερνήσεων και Ε.Ε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις καταρρίπτεται το άθλιο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι το αίσχος των «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων υπηρετεί τη μείωση της αναμονής για τους 100.000 ασθενείς που περιμένουν στις λίστες της ντροπής.

Επιβεβαιώνεται ότι τα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία δεν είναι επιλογή. Είναι εκβιασμός!

Οι ογκολογικοί ασθενείς που χειρουργήθηκαν στα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία δεν επέλεξαν να πληρώσουν. Ήρθαν αντιμέτωποι με το εκβιαστικό δίλημμα ή πληρώνεις ή μειώνονται οι πιθανότητες σου για να ζήσεις.

Η ασθενής με κάταγμα στον αγκώνα που χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου δεν ήταν στη λίστα αναμονής. Ήταν επείγον περιστατικό, έπρεπε να χειρουργηθεί δωρεάν, αντί για αυτό της ζήτησαν να πληρώσει το θεσμικό «φακελάκι»!

Δημόσια νοσοκομεία-αρένες! Χειρουργικά κρεβάτια σε πλειστηριασμό, γιατροί δημοπράτες.

Απευθυνόμαστε για μία ακόμη φορά στους έντιμους συναδέλφους που αναζητούν νόμιμη διέξοδο στα απογευματινά χειρουργεία για να βρουν αίθουσα να χειρουργήσουν τους ασθενείς τους. Να μη νομιμοποιήσουν το θεσμικό «φακελάκι»! Να μη βάλουν πλάτη να γίνει η βαρβαρότητα συνήθεια!
Καμία αυταπάτη. Δεν είναι προς το συμφέρον μας μετά το πρωινό ωράριο και την εφημερία, να κάνουμε ιδιωτικό ιατρείο εντός ή εκτός νοσοκομείου για να ενισχύσουμε το εισόδημα μας, στερώντας πολύτιμο χρόνο από εμάς και τις οικογένειες μας. Συμφέρον μας και συμφέρον των ασθενών μας είναι να αγωνιστούμε και να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση να άρει το εμπάργκο στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργούν όλες οι χειρουργικές αίθουσες και όχι μόνο το 60-70% . Συμφέρον μας είναι να έχουμε ανθρώπινα ωράρια, αξιοπρεπείς μισθούς, ελεύθερο χρόνο. Αν προχωρήσει το κυβερνητικό σχέδιο (κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, εισβολή ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία για να εκτελούν και αυτοί επ’ αμοιβή ιατρικές πράξεις), ζημιωμένοι θα είναι οι ασθενείς που μετατρέπονται εκβιαστικά σε πελάτες του δημόσιου νοσοκομείου επιχείρηση, αλλά και των ιδιωτικών ομίλων της υγείας. Ζημιωμένη θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του ΕΣΥ. Ωφελημένοι θα είναι μια μικρή μειοψηφία μεγαλοκαθηγητών, μεγαλοδιευθυντών και μεγαλογιατρών του ιδιωτικού τομέα, που θα χρησιμοποιούν τα δημόσια νοσοκομεία προς άγρα πελατείας αλλά και οι «φακελάκηδες» που αποθρασύνονται ελέω κυβέρνησης.

Μπορούμε συλλογικά και αγωνιστικά να επιβάλλουμε την επιστημονική μας αξιοπρέπεια! Μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τους νόμους τους.
Στις 17 Απριλίου απεργούμε. Προσπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες στην ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ που πλειοδοτούν στην απεργοσπασία και την υπονόμευση των αγώνων.

Απεργούμε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Είμαστε εμείς που περιθάλπουμε τους σακατεμένους από τα εργατικά ατυχήματα εργαζόμενους ,που ενημερώνουμε τους χαροκαμένους συγγενείς.

Απεργούμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων. Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Ενάντια στην προκλητική στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ που σφαγιάζει και δεν «περιθάλπει», όπως προκλητικά και ανερυθρίαστα στήριξε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παιδιά, τραυματίες και υγειονομικούς.

Διεκδικούμε

  • Όχι στην «απογευματινή» επί πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Όχι στην άλωση των δημόσιων νοσοκομείων από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που διαλύει και ιδιωτικοποιεί πλήρως την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.
  • Ικανοποίηση εδώ και τώρα των μισθολογικών μας αιτημάτων. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση συμβασιούχου, εργολαβικού εργαζόμενου.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία. Κατάργηση όλων των πληρωμών, (άμεσων και έμμεσων) των ασθενών.

Είτε οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Όλοι/όλες στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 17 Απριλίου!»

  • ΟΕΝΓΕ
  • ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΕΣΥ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

DEF IX-Τσακλόγλου: Η γήρανση του πληθυσμού δημιουργεί προκλήσεις για τα συστήματα υγείας
DEF IX-Τσακλόγλου: Η γήρανση του πληθυσμού δημιουργεί προκλήσεις για τα συστήματα υγείας 12 Απριλίου 2024
Ομόφωνη επανεκλογή Πατούλη στην προεδρία του ΕΛΙΤΟΥΡ 14 Απριλίου 2024
Ομόφωνη επανεκλογή Πατούλη στην προεδρία του ΕΛΙΤΟΥΡ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΕΝΓΕ: Να καταργηθεί άμεσα η άμισθη ειδικότητα για τους νέους γιατρούς
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 16:18

ΟΕΝΓΕ: Να καταργηθεί άμεσα η άμισθη ειδικότητα για τους νέους γιατρούς

Γεωργιάδης από Βουλή: «Όσο και αν δεν σας αρέσει, το ΕΣΥ πάει καλύτερα από ποτέ»
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 17:56

Γεωργιάδης από Βουλή: «Όσο και αν δεν σας αρέσει, το ΕΣΥ πάει καλύτερα από ποτέ»

Φυσικοθεραπευτές του ΕΣΥ καταγγέλλουν άνιση μεταχείριση και ζητούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
26/05/2026 - 19:36

Φυσικοθεραπευτές του ΕΣΥ καταγγέλλουν άνιση μεταχείριση και ζητούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ

Παγκρήτια κινητοποίηση υγειονομικών στις 27 Μαΐου για την κατάσταση στο Βενιζέλειο και το ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 03:34

Παγκρήτια κινητοποίηση υγειονομικών στις 27 Μαΐου για την κατάσταση στο Βενιζέλειο και το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: «Η Εθνική Δράση για την Παιδική Παχυσαρκία άγγιξε όλη τη χώρα»
Πολιτική Υγείας
25/05/2026 - 16:23

Αγαπηδάκη: «Η Εθνική Δράση για την Παιδική Παχυσαρκία άγγιξε όλη τη χώρα»

Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Η αναγνώριση δεν είναι χειροκροτήματα αλλά αυξήσεις και μόνιμες προσλήψεις»
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 17:03

Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Η αναγνώριση δεν είναι χειροκροτήματα αλλά αυξήσεις και μόνιμες προσλήψεις»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ώμος: Οι «αθόρυβες» βλάβες, οι σύγχρονες προσεγγίσεις και η αποκατάσταση
Health Talk
29/05/2026 - 22:34
Εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών για την ψυχική ενδυνάμωση εφήβων μέσα από τη μουσική και την τέχνη
Ψυχική Υγεία
29/05/2026 - 22:17
ΕΛΙΚΑΡ: Τηλεοπτική και ψηφιακή καμπάνια για την καταπολέμηση του καπνίσματος και του εθισμού στη νικοτίνη
Υγεία
29/05/2026 - 21:49
ΕΟΕ: Επιστημονικά αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για τη διόρθωση της μυωπίας με σταγόνες
Health Talk
29/05/2026 - 21:32
Στρατηγική συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας
Υπηρεσίες Υγείας
29/05/2026 - 21:04
ΕΟΔΥ: «Τρέχει» πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι της γρίπης των πτηνών για εργαζόμενους αυξημένου κινδύνου
Υγεία
29/05/2026 - 20:39
Αγαπηδάκη: «Αφήνουμε τα κινητά και χαιρόμαστε με τα παιδιά το "μαζί"»
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 20:24
Το αλκοόλ και η σύνδεσή του με καρκίνο, άνοια και καρδιοπάθειες
Υγεία
29/05/2026 - 19:57
Έξοδος για το τριήμερο Αγίου Πνεύματος: «Το ταξίδι αξίζει μόνο όταν έχει επιστροφή»
Επικαιρότητα
29/05/2026 - 19:29
Ο FDA ενέκρινε νέο καινοτόμο μονοκλωνικό αντίσωμα για ασθενείς με προχωρημένο ή μεταστατικό χολαγγειοκαρκίνωμα
Υγεία
29/05/2026 - 19:07
Στρες και καρδιαγγειακή υγεία: Οι επιπτώσεις του τρόπου ζωής και η διαχείριση που πρέπει να γίνεται
Health Talk
29/05/2026 - 18:23
Ο γρίφος της ψυχοπάθειας: Το «φαινόμενο» που ακόμα δεν έχει κατανοηθεί σωστά από τους επιστήμονες
Ψυχική Υγεία
29/05/2026 - 17:57
Ένταξη όλων των εργαζομένων στην ΠΦΥ στα ΒΑΕ και ειδικό μισθολόγιο ζητούν οι υγειονομικοί
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 17:22
Kavita Patel: «Για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στην φαρμακευτική καινοτομία επιστρέφουν 4 στην κοινωνία»
Pharma Policy
29/05/2026 - 16:46
ΟΕΝΓΕ: Να καταργηθεί άμεσα η άμισθη ειδικότητα για τους νέους γιατρούς
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 16:18
Growing Healthier Together: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα αυξανόμενα προβλήματα ψυχικής υγείας των νέων
Ψυχική Υγεία
29/05/2026 - 16:00
Έκκληση ΠΟΥ στις κυβερνήσεις για την προστασία των νέων από τον εθισμό στον καπνό και τη νικοτίνη
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 15:22
14 τρόποι για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και να είναι πιο δυνατά
Ομορφιά
29/05/2026 - 15:00
Έμπολα: Περισσότερα από 900 ύποπτα κρούσματα και 223 θάνατοι στο Κονγκό
Υγεία
29/05/2026 - 14:19
Η περίοδος παραμένει ταμπού: Έρευνα δείχνει πώς το στίγμα επηρεάζει εργασία, σχολείο και καθημερινότητα
Υγεία
29/05/2026 - 14:00
ΕΙΝΑΠ: Να εξαιρεθεί το «Αττικόν» από την εφημερία μετά τη συρροή κρουσμάτων νοροϊού
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 13:22
Δεύτερη ιατρική γνώμη: Πώς να προετοιμαστείτε σωστά για να την ζητήσετε
Υγεία
29/05/2026 - 13:00
Γαστρεντερίτιδα στο Αττικόν: Σε ύφεση η έξαρση - Τι αναφέρει η νεότερη ανακοίνωση
Υγεία
29/05/2026 - 12:10
Πώς αλλάζουν τα πόδια με την ηλικία: Οι 6 πιο συχνές μεταβολές
Υγεία
29/05/2026 - 12:00
TOKOVYS: Μια σύγχρονη φυτικής προέλευσης επιλογή για όσους θέλουν να αφήσουν το κάπνισμα πίσω τους
Pharma News
29/05/2026 - 11:31
Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής της Περιόδου: Όταν η περίοδος γίνεται ζήτημα υγείας, αξιοπρέπειας και ισότητας
Υγεία
29/05/2026 - 11:00
Έμπολα: Οι πειραματικές θεραπείες και τα εμβόλια στα οποία δίνει προτεραιότητα ο ΠΟΥ
Pharma Policy
29/05/2026 - 10:00
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πανελλήνιες: Αν νιώσετε πίεση και άγχος, καλέστε στο 1550
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 09:38
Αλτσχάιμερ: Εξέταση αίματος μπορεί να "ξεσκεπάσει" τη νόσο πολύ πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων
Υγεία
29/05/2026 - 09:00
Πρεμιέρα για τις Πανελλήνιες - Ζαχαράκη: Μια σημαντική στιγμή που δεν θα καθορίσει όμως τη ζωή σας
Επικαιρότητα
29/05/2026 - 07:53

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ABBVIE: Θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ για συνδυαστική θεραπεία οξείας λοίμωξης από ηπατίτιδα C
Pharma News
27/05/2026 - 21:07
Νέα μελέτη συνδέει την υψηλότερη δόση σεμαγλουτίδης με απώλεια βάρους έως και 27,7%
Pharma News
27/05/2026 - 21:43
Γεωργιάδης: «Πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα για τη μείωση του clawback»
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 23:12
MSD Ελλάδος: Ημέρα Εθελοντισμού με περισσότερους από 200 εργαζόμενους σε 11 περιβαλλοντικές δράσεις
Pharma News
27/05/2026 - 23:31
H Vican γιόρτασε μια πορεία 50 ετών εξέλιξης, καινοτομίας και εμπιστοσύνης
Pharma News
28/05/2026 - 07:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo