ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΕΝΓΕ: «Διαχρονική πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας»

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Τη μαζική συμμετοχή των μελών της στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία της 17ης Απριλίου ζητεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.
Παρασκευή, 12/04/2024 - 17:03
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ κάνει έναν συνοπτικό απολογισμό των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας, αναφέρεται σε νοσοκομεία-αρένες δημοπράτες γιατρούς στα απογευματινά χειρουργεία αλλά και για επιλογή που ουσιαστικά συνιστά εκβιασμό των ασθενών.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:

«Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη που στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ, η κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία στις 17 Απριλίου ενάντια στον αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης, είναι επιβεβλημένη!

Παίρνουμε θέση δίπλα στους συναδέλφους μας από τους άλλους κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Δυναμώνουμε το απεργιακό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που κρατάει καθηλωμένους τους μισθούς μας, που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε κερδοσκοπικά ιδρύματα που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, και τη σχέση γιατρού – ασθενούς σε μία απλή εμπορική συναλλαγή, που αποκλείει από τις υπηρεσίες υγείας το 50% των πιο φτωχών από τους φτωχούς, αυτών που «ζουν» με κάτω από 500 ευρώ, και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει τζίρο 500 εκατομμύρια ευρώ στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της υγείας, που επιβάλλει στους ασθενείς νέα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις για να ελαφρύνει τους «αναξιοπαθούντες» επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας και να μειώσει τα ποσά που επιστρέφουν μέσω clawback στον ΕΟΠΥΥ. Τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια ευρώ για απεικονιστικές εξετάσεις θα πληρώσουν απευθείας στους ομίλους της Υγείας οι ασθενείς από την τσέπη τους.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας κυβερνήσεων και Ε.Ε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις καταρρίπτεται το άθλιο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι το αίσχος των «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων υπηρετεί τη μείωση της αναμονής για τους 100.000 ασθενείς που περιμένουν στις λίστες της ντροπής.

Επιβεβαιώνεται ότι τα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία δεν είναι επιλογή. Είναι εκβιασμός!

Οι ογκολογικοί ασθενείς που χειρουργήθηκαν στα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία δεν επέλεξαν να πληρώσουν. Ήρθαν αντιμέτωποι με το εκβιαστικό δίλημμα ή πληρώνεις ή μειώνονται οι πιθανότητες σου για να ζήσεις.

Η ασθενής με κάταγμα στον αγκώνα που χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου δεν ήταν στη λίστα αναμονής. Ήταν επείγον περιστατικό, έπρεπε να χειρουργηθεί δωρεάν, αντί για αυτό της ζήτησαν να πληρώσει το θεσμικό «φακελάκι»!

Δημόσια νοσοκομεία-αρένες! Χειρουργικά κρεβάτια σε πλειστηριασμό, γιατροί δημοπράτες.

Απευθυνόμαστε για μία ακόμη φορά στους έντιμους συναδέλφους που αναζητούν νόμιμη διέξοδο στα απογευματινά χειρουργεία για να βρουν αίθουσα να χειρουργήσουν τους ασθενείς τους. Να μη νομιμοποιήσουν το θεσμικό «φακελάκι»! Να μη βάλουν πλάτη να γίνει η βαρβαρότητα συνήθεια!
Καμία αυταπάτη. Δεν είναι προς το συμφέρον μας μετά το πρωινό ωράριο και την εφημερία, να κάνουμε ιδιωτικό ιατρείο εντός ή εκτός νοσοκομείου για να ενισχύσουμε το εισόδημα μας, στερώντας πολύτιμο χρόνο από εμάς και τις οικογένειες μας. Συμφέρον μας και συμφέρον των ασθενών μας είναι να αγωνιστούμε και να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση να άρει το εμπάργκο στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργούν όλες οι χειρουργικές αίθουσες και όχι μόνο το 60-70% . Συμφέρον μας είναι να έχουμε ανθρώπινα ωράρια, αξιοπρεπείς μισθούς, ελεύθερο χρόνο. Αν προχωρήσει το κυβερνητικό σχέδιο (κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, εισβολή ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία για να εκτελούν και αυτοί επ’ αμοιβή ιατρικές πράξεις), ζημιωμένοι θα είναι οι ασθενείς που μετατρέπονται εκβιαστικά σε πελάτες του δημόσιου νοσοκομείου επιχείρηση, αλλά και των ιδιωτικών ομίλων της υγείας. Ζημιωμένη θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του ΕΣΥ. Ωφελημένοι θα είναι μια μικρή μειοψηφία μεγαλοκαθηγητών, μεγαλοδιευθυντών και μεγαλογιατρών του ιδιωτικού τομέα, που θα χρησιμοποιούν τα δημόσια νοσοκομεία προς άγρα πελατείας αλλά και οι «φακελάκηδες» που αποθρασύνονται ελέω κυβέρνησης.

Μπορούμε συλλογικά και αγωνιστικά να επιβάλλουμε την επιστημονική μας αξιοπρέπεια! Μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τους νόμους τους.
Στις 17 Απριλίου απεργούμε. Προσπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες στην ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ που πλειοδοτούν στην απεργοσπασία και την υπονόμευση των αγώνων.

Απεργούμε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Είμαστε εμείς που περιθάλπουμε τους σακατεμένους από τα εργατικά ατυχήματα εργαζόμενους ,που ενημερώνουμε τους χαροκαμένους συγγενείς.

Απεργούμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων. Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Ενάντια στην προκλητική στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ που σφαγιάζει και δεν «περιθάλπει», όπως προκλητικά και ανερυθρίαστα στήριξε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παιδιά, τραυματίες και υγειονομικούς.

Διεκδικούμε

  • Όχι στην «απογευματινή» επί πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Όχι στην άλωση των δημόσιων νοσοκομείων από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που διαλύει και ιδιωτικοποιεί πλήρως την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.
  • Ικανοποίηση εδώ και τώρα των μισθολογικών μας αιτημάτων. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση συμβασιούχου, εργολαβικού εργαζόμενου.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία. Κατάργηση όλων των πληρωμών, (άμεσων και έμμεσων) των ασθενών.

Είτε οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Όλοι/όλες στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 17 Απριλίου!»

  • ΟΕΝΓΕ
  • ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΕΣΥ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

DEF IX-Τσακλόγλου: Η γήρανση του πληθυσμού δημιουργεί προκλήσεις για τα συστήματα υγείας
DEF IX-Τσακλόγλου: Η γήρανση του πληθυσμού δημιουργεί προκλήσεις για τα συστήματα υγείας 12 Απριλίου 2024
Ομόφωνη επανεκλογή Πατούλη στην προεδρία του ΕΛΙΤΟΥΡ 14 Απριλίου 2024
Ομόφωνη επανεκλογή Πατούλη στην προεδρία του ΕΛΙΤΟΥΡ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ψηφιακές επιλογές που διαμορφώνουν την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 20:12

Οι ψηφιακές επιλογές που διαμορφώνουν την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας

ΠΣΟΟ: Σήμα κινδύνου για την όραση από τη χρήση γυαλιών ηλίου από μη οπτικά καταστήματα
Υγεία
01/07/2026 - 19:16

ΠΣΟΟ: Σήμα κινδύνου για την όραση από τη χρήση γυαλιών ηλίου από μη οπτικά καταστήματα

Μητσοτάκης: «Οι πολίτες να εμπιστεύονται τα Κέντρα Υγείας – Παραδίδουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 08:19

Μητσοτάκης: «Οι πολίτες να εμπιστεύονται τα Κέντρα Υγείας – Παραδίδουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ»

Νέα προκήρυξη για 441 ειδικευόμενους γιατρούς στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 10:30

Νέα προκήρυξη για 441 ειδικευόμενους γιατρούς στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

ΕΣΥ: Καλύφθηκε το 82% των 1.171 θέσεων μόνιμων γιατρών – Παραμένει το πρόβλημα στα νησιά
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 08:15

ΕΣΥ: Καλύφθηκε το 82% των 1.171 θέσεων μόνιμων γιατρών – Παραμένει το πρόβλημα στα νησιά

ΟΕΝΓΕ: Κάλεσμα σε απεργία στις 14 Ιουλίου ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 21:03

ΟΕΝΓΕ: Κάλεσμα σε απεργία στις 14 Ιουλίου ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Εκρήξεις» όταν κλείνει η οθόνη: Τέσσερις τρόποι για να περιορίσουν οι γονείς τις συγκρούσεις με τα παιδιά
Ψυχική Υγεία
06/07/2026 - 09:30
Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη αγροτικού γιατρού στο Καστελόριζο
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 08:30
Καλοκαιρινές αλλεργίες: Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοούμε
Health Talk
06/07/2026 - 08:27
Laser και νέες τεχνολογίες για αντιμετώπιση των παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος
Health Talk
04/07/2026 - 08:27
Ρώμη: Εκλάπησαν 80 φιάλες φαιντανύλης από το Ισραηλιτικό Νοσοκομείο
Επικαιρότητα
04/07/2026 - 03:54
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» στην Τήλο
Επικαιρότητα
04/07/2026 - 00:03
Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο προεδρείο του ΙΣΠ - Παρέμεινε πρόεδρος ο Πλατανησιώτης
Υγεία
03/07/2026 - 23:29
Αναβαθμίστηκε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με δωρεά ύψους 4,5 εκατ. ευρώ από το Kaizen Foundation
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 22:16
Οι ακτινολόγοι στην αιχμή του δόρατος για τη υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου «Safe Hearts»
Υγεία
03/07/2026 - 21:39
Νέα έγκριση φαρμάκου για τον ορμονοευαίσθητο θετικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Pharma Policy
03/07/2026 - 21:03
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Με μηχανική θρομβεκτομή σώθηκε ασθενής που υπέστη μαζική πνευμονική εμβολή
Υγεία
03/07/2026 - 20:27
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε σε βάρος του ΕΟΠΥΥ απάτες με εικονικές συνταγές
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 19:03
Μπορεί ο ήλιος να επιδεινώσει τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας;
Health Talk
03/07/2026 - 18:28
The Lancet: Το εμβόλιο κατά του HPV μηδένισε τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις νέες γυναίκες
Υγεία
03/07/2026 - 18:06
Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης
Διατροφή
03/07/2026 - 17:29
ΕΟΠΕ: «Καθυστέρηση στην εφαρμογή του νέου πλαισίου για τους βιοδείκτες»
Υγεία
03/07/2026 - 16:48
Πεπτίδια: Γιατί οι γυναίκες μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις παρενέργειες
Υγεία
03/07/2026 - 16:18
Θεσσαλονίκη: Έκανε χειρουργείο για κύστη κόκκυγος και κατέληξε με εγκαύματα τρίτου βαθμού
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 15:56
Αναχώρησε το κλιμάκιο εθελοντών του ΕΕΣ για την σεισμόπληκτη Βενεζουέλα
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 15:37
Παρέμβαση του ΙΣΠ για τις 22 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών που μετακινήθηκαν από το Κρατικό Νίκαιας στο «Αττικόν»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 15:16
Σύνδεση αναισθητικού με σπάνιες σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές σε ανθρώπους με καταγωγή από τη Βενεζουέλα
Υγεία
03/07/2026 - 15:00
Θεσσαλονίκη: Τρία νοσοκομεία εντάχθηκαν σε ψηφιακό σύστημα φροντίδας ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών
Digital Health
03/07/2026 - 14:33
Γαλλία: 100 εκατ. ευρώ για κλιματισμό και «πατέντες» στα νοσοκομεία για τον καύσωνα
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 14:00
Η καθιστική στάση για πάνω από 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο
Υγεία
03/07/2026 - 13:00
Φονική εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τον Παναγιώτη Νέστορα, σταθερή η Αφροδίτη Νέστορα
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 12:17
Ολοκλήρωση ανακαίνισης Παίδων Πεντέλης- Μητσοτάκης: «Το μετατρέψαμε σε ένα υπερσύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 11:34
Καύσωνας: Η καλή φυσική κατάσταση βοηθά τον οργανισμό να αντέχει καλύτερα τις υψηλές θερμοκρασίες
Υγεία
03/07/2026 - 11:00
Ο πρωϊνός σας καφές καλημερίζει κυριολεκτικά το ήπαρ σας! - Τι δείχνει νέα έρευνα
Υγεία
03/07/2026 - 10:00
Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται, σχεδόν 440 νεκροί επισήμως
Υγεία
03/07/2026 - 09:00
Δημογραφικό: Η Χίος «αποτυπώνει» το μέλλον της Ελλάδας – «Σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν πλέον ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ολοκλήρωση ανακαίνισης Παίδων Πεντέλης- Μητσοτάκης: «Το μετατρέψαμε σε ένα υπερσύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 11:34
Γαλλία: 100 εκατ. ευρώ για κλιματισμό και «πατέντες» στα νοσοκομεία για τον καύσωνα
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 14:00
Παρέμβαση του ΙΣΠ για τις 22 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών που μετακινήθηκαν από το Κρατικό Νίκαιας στο «Αττικόν»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 15:16
Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης
Διατροφή
03/07/2026 - 17:29
Η καθιστική στάση για πάνω από 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο
Υγεία
03/07/2026 - 13:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo