ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΕΝΓΕ: «Διαχρονική πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας»

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Τη μαζική συμμετοχή των μελών της στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία της 17ης Απριλίου ζητεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.
Παρασκευή, 12/04/2024 - 17:03
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ κάνει έναν συνοπτικό απολογισμό των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας, αναφέρεται σε νοσοκομεία-αρένες δημοπράτες γιατρούς στα απογευματινά χειρουργεία αλλά και για επιλογή που ουσιαστικά συνιστά εκβιασμό των ασθενών.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:

«Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη που στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ, η κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία στις 17 Απριλίου ενάντια στον αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης, είναι επιβεβλημένη!

Παίρνουμε θέση δίπλα στους συναδέλφους μας από τους άλλους κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Δυναμώνουμε το απεργιακό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που κρατάει καθηλωμένους τους μισθούς μας, που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε κερδοσκοπικά ιδρύματα που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, και τη σχέση γιατρού – ασθενούς σε μία απλή εμπορική συναλλαγή, που αποκλείει από τις υπηρεσίες υγείας το 50% των πιο φτωχών από τους φτωχούς, αυτών που «ζουν» με κάτω από 500 ευρώ, και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει τζίρο 500 εκατομμύρια ευρώ στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της υγείας, που επιβάλλει στους ασθενείς νέα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις για να ελαφρύνει τους «αναξιοπαθούντες» επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας και να μειώσει τα ποσά που επιστρέφουν μέσω clawback στον ΕΟΠΥΥ. Τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια ευρώ για απεικονιστικές εξετάσεις θα πληρώσουν απευθείας στους ομίλους της Υγείας οι ασθενείς από την τσέπη τους.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας κυβερνήσεων και Ε.Ε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις καταρρίπτεται το άθλιο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι το αίσχος των «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων υπηρετεί τη μείωση της αναμονής για τους 100.000 ασθενείς που περιμένουν στις λίστες της ντροπής.

Επιβεβαιώνεται ότι τα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία δεν είναι επιλογή. Είναι εκβιασμός!

Οι ογκολογικοί ασθενείς που χειρουργήθηκαν στα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία δεν επέλεξαν να πληρώσουν. Ήρθαν αντιμέτωποι με το εκβιαστικό δίλημμα ή πληρώνεις ή μειώνονται οι πιθανότητες σου για να ζήσεις.

Η ασθενής με κάταγμα στον αγκώνα που χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου δεν ήταν στη λίστα αναμονής. Ήταν επείγον περιστατικό, έπρεπε να χειρουργηθεί δωρεάν, αντί για αυτό της ζήτησαν να πληρώσει το θεσμικό «φακελάκι»!

Δημόσια νοσοκομεία-αρένες! Χειρουργικά κρεβάτια σε πλειστηριασμό, γιατροί δημοπράτες.

Απευθυνόμαστε για μία ακόμη φορά στους έντιμους συναδέλφους που αναζητούν νόμιμη διέξοδο στα απογευματινά χειρουργεία για να βρουν αίθουσα να χειρουργήσουν τους ασθενείς τους. Να μη νομιμοποιήσουν το θεσμικό «φακελάκι»! Να μη βάλουν πλάτη να γίνει η βαρβαρότητα συνήθεια!
Καμία αυταπάτη. Δεν είναι προς το συμφέρον μας μετά το πρωινό ωράριο και την εφημερία, να κάνουμε ιδιωτικό ιατρείο εντός ή εκτός νοσοκομείου για να ενισχύσουμε το εισόδημα μας, στερώντας πολύτιμο χρόνο από εμάς και τις οικογένειες μας. Συμφέρον μας και συμφέρον των ασθενών μας είναι να αγωνιστούμε και να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση να άρει το εμπάργκο στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργούν όλες οι χειρουργικές αίθουσες και όχι μόνο το 60-70% . Συμφέρον μας είναι να έχουμε ανθρώπινα ωράρια, αξιοπρεπείς μισθούς, ελεύθερο χρόνο. Αν προχωρήσει το κυβερνητικό σχέδιο (κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, εισβολή ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία για να εκτελούν και αυτοί επ’ αμοιβή ιατρικές πράξεις), ζημιωμένοι θα είναι οι ασθενείς που μετατρέπονται εκβιαστικά σε πελάτες του δημόσιου νοσοκομείου επιχείρηση, αλλά και των ιδιωτικών ομίλων της υγείας. Ζημιωμένη θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του ΕΣΥ. Ωφελημένοι θα είναι μια μικρή μειοψηφία μεγαλοκαθηγητών, μεγαλοδιευθυντών και μεγαλογιατρών του ιδιωτικού τομέα, που θα χρησιμοποιούν τα δημόσια νοσοκομεία προς άγρα πελατείας αλλά και οι «φακελάκηδες» που αποθρασύνονται ελέω κυβέρνησης.

Μπορούμε συλλογικά και αγωνιστικά να επιβάλλουμε την επιστημονική μας αξιοπρέπεια! Μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τους νόμους τους.
Στις 17 Απριλίου απεργούμε. Προσπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες στην ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ που πλειοδοτούν στην απεργοσπασία και την υπονόμευση των αγώνων.

Απεργούμε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Είμαστε εμείς που περιθάλπουμε τους σακατεμένους από τα εργατικά ατυχήματα εργαζόμενους ,που ενημερώνουμε τους χαροκαμένους συγγενείς.

Απεργούμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων. Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Ενάντια στην προκλητική στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ που σφαγιάζει και δεν «περιθάλπει», όπως προκλητικά και ανερυθρίαστα στήριξε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παιδιά, τραυματίες και υγειονομικούς.

Διεκδικούμε

  • Όχι στην «απογευματινή» επί πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Όχι στην άλωση των δημόσιων νοσοκομείων από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που διαλύει και ιδιωτικοποιεί πλήρως την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.
  • Ικανοποίηση εδώ και τώρα των μισθολογικών μας αιτημάτων. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση συμβασιούχου, εργολαβικού εργαζόμενου.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία. Κατάργηση όλων των πληρωμών, (άμεσων και έμμεσων) των ασθενών.

Είτε οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Όλοι/όλες στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 17 Απριλίου!»

  • ΟΕΝΓΕ
  • ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΕΣΥ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

DEF IX-Τσακλόγλου: Η γήρανση του πληθυσμού δημιουργεί προκλήσεις για τα συστήματα υγείας
DEF IX-Τσακλόγλου: Η γήρανση του πληθυσμού δημιουργεί προκλήσεις για τα συστήματα υγείας 12 Απριλίου 2024
Ομόφωνη επανεκλογή Πατούλη στην προεδρία του ΕΛΙΤΟΥΡ 14 Απριλίου 2024
Ομόφωνη επανεκλογή Πατούλη στην προεδρία του ΕΛΙΤΟΥΡ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Μεταξά": Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο ΕΣΥ η θερμική κατάλυση θυρεοειδικών όζων με μικροκύματα
Health Talk
11/05/2026 - 11:30

"Μεταξά": Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο ΕΣΥ η θερμική κατάλυση θυρεοειδικών όζων με μικροκύματα

Θεμιστοκλέους: Νέα κίνητρα για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 10:30

Θεμιστοκλέους: Νέα κίνητρα για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη για 1.131 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών σε δομές του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
08/05/2026 - 21:57

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη για 1.131 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών σε δομές του ΕΣΥ

ΟΕΝΓΕ: 24ωρη απεργία στις 13 Μαΐου με αιτήματα αιχμής τους μισθούς και τις ελλείψεις προσωπικού
Επικαιρότητα
09/05/2026 - 08:51

ΟΕΝΓΕ: 24ωρη απεργία στις 13 Μαΐου με αιτήματα αιχμής τους μισθούς και τις ελλείψεις προσωπικού

Αξιολόγηση νοσοκομείων ΕΣΥ: Ικανοποίηση 4/5 από τους ασθενείς – Τα ισχυρά σημεία και οι αδυναμίες
Πολιτική Υγείας
07/05/2026 - 13:18

Αξιολόγηση νοσοκομείων ΕΣΥ: Ικανοποίηση 4/5 από τους ασθενείς – Τα ισχυρά σημεία και οι αδυναμίες

Θεμιστοκλέους: «Επενδύουμε πάνω απ’ όλα στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 17:17

Θεμιστοκλέους: «Επενδύουμε πάνω απ’ όλα στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: «Αυξήσεις μισθών στους νοσηλευτές επαναφορά 13ου 14ου μισθού και ένταξη στα ΒΑΕ»
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 03:44
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Η ευγνωμοσύνη του ΕΕΣ σε όσες και όσους βρίσκονται δίλα στον άνθρωπο
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 00:08
Η Ελλάδα αντιμέτωπη με «δημογραφική κατάρρευση» - Κινδυνεύει να χάσει 1,7 εκατ. κατοίκους έως το 2060
Επικαιρότητα
12/05/2026 - 18:24
Έντονη αντίδραση της ΠΑΣΟΝΟΠ στις εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Αθέτηση δεσμεύσεων και διαρκής εμπαιγμός»
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 17:26
Bayer Ελλάς: Η διαχείριση του καρκίνου του προστάτη πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή
Pharma News
12/05/2026 - 16:49
Νέα συνάντηση ΠΟΝ-Γεωργιάδη για τη μηδενική επιβάρυνση των νεφροπαθών τελικού σταδίου στα φάρμακα
Patient Talk
12/05/2026 - 16:32
Όσοι δουλεύουν περισσότερες ώρες είναι πιο πιθανό να είναι παχύσαρκοι
Υγεία
12/05/2026 - 16:14
ΕΜΑ: Εταιρείες και ερευνητές αναπτύσσουν φάρμακα και εμβόλια για την αντιμετώπιση των χανταϊών
Pharma Policy
12/05/2026 - 15:56
Bristol Myers Squibb: Συμφωνία μαμούθ με την Κινεζική Jiangsu Hengrui για οκτώ φάρμακα
Pharma News
12/05/2026 - 15:18
Τεστ ούρων μπορεί να διαγνώσει ανορεξία, ΔΕΠΥ και διπολική διαταραχή
Υγεία
12/05/2026 - 15:00
Άπαξ χορήγηση νέας πειραματικής CAR-T θεραπείας επιτυγχάνει έλεγχο του HIV για χρόνια
Υγεία
12/05/2026 - 14:00
Χανταϊός - ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεγαλύτερη επιδημία της ασθένειας
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 13:14
"Ρυπογόνο" το τεχνητό φως - Πώς επιβαρύνει τον οργανισμό μας
Υγεία
12/05/2026 - 13:00
Μητσοτάκης: Νέες παρεμβάσεις για μισθολογική στήριξη και θεσμική αναβάθμιση των νοσηλευτών
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 12:44
ΕΟΠΥΥ: Έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης τιμών υπηρεσιών Παθολογοανατομίας και βιολογικών υλικών
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 12:35
Κρίσιμα Φάρμακα στην ΕΕ: Προσωρινή συμφωνία για την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού
Pharma Policy
12/05/2026 - 12:07
Βιοτεχνολογική εταιρεία του Ζάκερμπεργκ εξαγόρασε κυτταρική θεραπεία της Novo Nordisk για το Πάρκινσον
Pharma News
12/05/2026 - 12:00
Νέο τεστ αίματος για τη νόσο Αλτσχάιμερ εγκρίθηκε στην Ευρώπη
Pharma News
12/05/2026 - 11:00
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Η ενίσχυση των νοσηλευτών σώζει ζωές!
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 10:23
Ατύχημα Έλληνα παίκτη σε ριάλιτι - Γεωργιάδης: Έτοιμοι να τον φέρουμε πίσω όταν καταστεί εφικτό
Επικαιρότητα
12/05/2026 - 10:14
Φρούτα και ένας καφές την ημέρα σχηματίζουν ασπίδα για την υγεία των κυττάρων
Διατροφή
12/05/2026 - 10:00
Η ενασχόληση με τις τέχνες μειώνει την βιολογική γήρανση όσο και η διακοπή του καπνίσματος
Υγεία
12/05/2026 - 09:00
Έκθεση της Deloitte: Οι μεγάλες προτεραιότητες των οργανισμών υγείας για το 2026
Επικαιρότητα
12/05/2026 - 07:23
Τα Κέντρα Πρόληψης ζητούν θεσμική αναγνώριση και ενίσχυση του ρόλου τους στην εκπαίδευση
Ψυχική Υγεία
12/05/2026 - 03:37
Κείμενο πολιτικής για τον Ενιαίο Χώρο Δεδομένων Υγείας στην Ελλάδα
Digital Health
12/05/2026 - 00:12
Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό σοβαρών συγγενών καρδιοπαθειών από ευνοϊκή συνταξιοδοτική ρύθμιση
Patient Talk
11/05/2026 - 23:24
Θεσσαλονίκη: Zεϊμπέκικο για ρεκόρ Γκίνες ετοιμάζεται να «χορέψει» η Alzheimer Ελλάς
Patient Talk
11/05/2026 - 22:09
Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης: Η «Ντουλάπα της Προσφοράς» της άνοιξε στο Vinted
Patient Talk
11/05/2026 - 21:14
Ανδρουλάκης σε νοσηλευτές: «Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ η αναγέννηση του ΕΣΥ»
Επικαιρότητα
11/05/2026 - 20:49
ΠΟΥ: Οι διαφορές μεταξύ χανταϊού και Covid 19, ο κίνδυνος πανδημίας και τα ποσοστά θνησιμότητας
Υγεία
11/05/2026 - 20:03

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλαγές και νέα κίνητρα για τους νοσηλευτές ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 11:31
Θεμιστοκλέους: Νέα κίνητρα για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 10:30
Αγαπηδάκη: «Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον χανταϊό. Έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα»
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 12:55
Επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων μέσω της ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 19:07
Φρούτα και ένας καφές την ημέρα σχηματίζουν ασπίδα για την υγεία των κυττάρων
Διατροφή
12/05/2026 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo