ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κασσελάκης για ΚΕΘΕΑ: «Δεν αναγνωρίζω το πραξικόπημα Μητσοτάκη» - Ο διάλογος με τον πρόεδρο του κέντρουυ

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, σχετικά με τις προθέσεις της να ελέγξει το ΚΕΘΕΑ.
Παρασκευή, 15/12/2023 - 18:43
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης σε συνέχεια της συνάντησης που είχε το πρωί με εργαζόμενους, γονείς και επιστήμονες πεδίου του ΚΕΘΕΑ τόνισε ότι δεν αναγνωρίζει πρακτικά και ηθικά τον πρόεδρο του ΔΣ «που έχει διορίσει η κυβέρνηση», καθώς, όπως ανέφερε, δεν θέλει να νομιμοποιήσει το «πραξικόπημα Μητσοτάκη στο ΚΕΘΕΑ», επισημαίνοντας ότι έως το 2019 το ΔΣ εκλεγόταν από τους γονείς, τους θεραπευόμενους και τους θεραπευτές.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο με το οποίο συνοδεύει την ανάρτηση του, ο κ. Κασσελάκης είχε σύντομη αντιπαράθεση σε ήπιους τόνους με τον διοικητή του ΚΕΘΕΑ, για τον οποίο αναφέρει ότι εμφανίστηκε στη συνάντηση απρόσκλητος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκρίνισε ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί του, όμως δεν τον αναγνωρίζει, και του ζήτησε να αποχωρήσει ώστε να ακούσει τους εργαζόμενους. Έπειτα από σύντομο διάλογο ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ είπε ότι θα αποχωρήσει γιατί θέλει να είναι παραγωγικός και όχι διχαστικός, με τον κ. Κασσελάκη να αναφέρει πως «το μόνο διχαστικό είναι να μην ακούτε την κοινωνία» και εκείνον να ανταπαντά ότι «την ακούει η κυβέρνηση». «Ναι, είμαι σίγουρος», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Μέχρι το 2019, οι γονείς, οι θεραπευόμενοι και οι θεραπευτές εξέλεγαν το άμισθο διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ. Ο κ. Μητσοτάκης έσπασε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και διόρισε δικό του πρόεδρο του Δ.Σ. Σήμερα με κάλεσαν οι εργαζόμενοι, γονείς, επιστήμονες πεδίου, να ακούσω τα πραγματικά προβλήματα. Ο διοικητής εμφανίστηκε απρόσκλητος να πει το κυβερνητικό ποίημα: "Όλα πάνε καλά". Δεν τον αναγνωρίζω ούτε πρακτικά ούτε ηθικά, δε νομιμοποιώ με την παρουσία μου το πραξικόπημα Μητσοτάκη στο ΚΕΘΕΑ». Τονίζει δε ότι «το ΚΕΘΕΑ επιτελεί ένα τεράστιο έργο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Είναι αδιανόητο να είναι κυβερνητικά ελεγχόμενο».

{https://www.facebook.com/620430/videos/339341172179049/}

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους

«Είμαι εδώ για να σας ακούσω. Με όλη την ειλικρίνεια και την ταπεινοφροσύνη το λέω αυτό, διότι πραγματικά πιστεύω ότι ως κοινωνία είμαστε τόσο καλοί όσο ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής μας και δεν είναι δυνατόν να μην βοηθάμε τους συμπολίτες μας να είναι ισότιμοι πολίτες στην κοινωνία και να τους αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα», είπε ο κ. Κασσελάκης μιλώντας με εκπροσώπους των εργαζομένων, με το επιστημονικό προσωπικό και με μέλη οικογενειών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφεραν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ότι «πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν επωφεληθεί από όλα τα προγράμματα θεραπείας και απεξάρτησης, βλέπουν με πόνο την "οικογένεια" που τους αγκάλιασε και τους έδειξε πάλι το δρόμο προς τη ζωή, να σαρώνεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία συνεχίζει το καταστροφικό έργο της στο πεδίο της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και της μείωσης της διάδοσης των ναρκωτικών».

Εκκινώντας από την περίπτωση του ΚΕΘΕΑ ο κ. Κασσελάκης ανέφερε γενικότερα για την πολιτική της κυβέρνησης ότι δεν έχει λέξεις για να εκφράσει το θυμό του «για την αναλγησία και την αναισθησία της κυβέρνησης και σε αυτό το ζήτημα, αλλά και σε πολλά ζητήματα». Ειδικότερα ανέφερε: «μόνο από την υπουργό Εσωτερικών ακούσαμε χθες -στην ουσία το υπονοούμενο είναι- ότι είναι εντάξει να έχουν χαμηλές αμοιβές οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, επειδή λαμβάνουν εμπειρία στο Δημόσιο. Λες και τρως "εμπειρία" το βράδυ στο τραπέζι. Από την υπουργό για την Παιδεία ακούσαμε ότι είναι εντάξει τα παιδιά να περπατάνε χιλιόμετρα μέσα στα χιόνια με μια τσάντα πάνω τους, από τον κ. Γεωργιάδη, για το έγκλημα στα Τέμπη, ότι "ποιος ενδιαφέρεται πλέον;". Γι' αυτό το έγκλημα το οποίο έγινε φέτος, μην το ξεχνάμε».

Σχετικά με την κυβερνητική ρύθμιση που προωθείται, οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ μετέφεραν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «το νομοσχέδιο "ισοπεδώνει" τους φορείς 18 ΑΝΩ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΙΑΝΟΣ, ΑΡΓΩ, ΜΕΘΕΞΙΣ, και ΔΙΑΠΛΟΥΣ, και το επί δεκαετίες ανεκτίμητο έργο τους» και ότι «η ρύθμιση προβλέπει την αποδέσμευση των προγραμμάτων θεραπείας και απεξάρτησης από το πλαίσιο του ΕΣΥ και τη συγχώνευση των εγκεκριμένων θεραπευτικών οργανισμών και προγραμμάτων σε έναν "υπερφορέα" Ιδιωτικού Δικαίου». Στη συνέχεια, κατά τις ίδιες πηγές, ανέφεραν στη συζήτηση ότι «η διάλυση των προγραμμάτων απεξάρτησης ξεκίνησε πριν 4 χρόνια με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία κατάργησε αναίτια και αδιαπραγμάτευτα όχι μόνο το αυτοδιοίκητο, αλλά και την αυτονομία του ΚΕΘΕΑ, ακόμη και σε κεντρικά ζητήματα πολιτικών θεραπείας και επανένταξης». Συμπλήρωσαν ότι «με τις τελευταίες εξελίξεις, είναι σαφές ότι η πολιτική της κυβέρνησης απορρίπτει και εκμηδενίζει τις προοπτικές "στεγνής" θεραπείας, και ξεκάθαρα προκρίνει τα υποκατάστατα οπιοειδή. Πρόκειται για ουσίες όπως η μεθαδόνη, η βουπρενορφίνη, οι οποίες φέρνουν ιλιγγιώδη κερδοφορία στις μεγάλες φαρμακευτικές και στα δίκτυά τους, την ίδια ώρα που συντηρούν τις πιάτσες -αφού οι χρήστες τα ανταλλάσσουν για ηρωίνη ή για άλλες ουσίες, δεν απομακρύνουν τα θεραπευόμενα άτομα από τη χρήση ουσιών, και σύμφωνα με την επιστήμη δεν ενδείκνυνται για αρκετά προφίλ χρηστών».

Όπως είπαν οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, «η κυβέρνηση αποσπά και καταργεί, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, μονάδες του ΕΣΥ για να τις εντάξει σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Επιλέγει να ομογενοποιήσει τις επιστημονικές και θεραπευτικές πρακτικές που προσφέρουν εξαιρετικό έργο σε δεκάδες χιλιάδες πολιτών καταργώντας το δικαίωμα στην επιλογή θεραπείας».

Ο κ. Κασσελάκης, τόνισε ειδικότερα για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα ζητήματα που διέπουν την ύπαρξη, τη λειτουργία και το ρόλο του ΚΕΘΕΑ, ότι «εδώ έχουμε το "κερασάκι στην τούρτα"». Δηλαδή, είπε, «έχουμε μια πολιτική που καταργεί κάτι το οποίο, όπως λέτε, δουλεύει για τη χώρα. Καταργεί επιστημονική πρακτική, πρακτική θεραπείας. Καταργεί το ΚΕΘΕΑ, καταργεί μονάδες του ΕΣΥ ουσιαστικά. Βάζει μια νέα γραφειοκρατία. Ανοίγει το δρόμο στους ιδιώτες, αντί να επιτρέψει στο Δημόσιο να δουλέψει με τους πολίτες. Είναι τελείως διαφορετική φιλοσοφία από τη δική μας και τη βλέπετε παντού, γι' αυτό και σας έδωσα όλα αυτά τα παραδείγματα».

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος να ακούω ότι βρίσκετε ένα τείχος όταν μιλάτε με την κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό τους χωρίς δεύτερη σκέψη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μέρος αυτής της ανθρώπινης αγκαλιάς που πιστεύει ότι η κοινωνία αλλάζει όταν αλλάζουν και οι άνθρωποι και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας υποδεχτήκατε έτσι. Να ξέρετε πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε νομοθετικά και εννοείται ό,τι μπορούμε να κάνουμε για την ορατότητα του ζητήματος. Γι' αυτό είμαι, εν μέρει, εγώ εδώ. Για να μπορείτε και εσείς να αισθάνεστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας, για τις οικογένειες σας, για τους συντρόφους σας. Είμαστε εδώ γι' αυτό», είπε. Διότι, προσέθεσε, «ανθρωπιά σημαίνει αγάπη για τον συνάνθρωπο. Αυτή είναι η πιο χριστιανική αξία για όλους όσοι ευαγγελίζονται μια χώρα που ακολουθεί ακροδεξιά πρότυπα, αντί να έχει αυτή την προοδευτική αγκαλιά που πρέπει να δώσουν στον κόσμο». «Είμαστε εδώ για σας, είμαστε μαζί σας, να σας ευχαριστήσω και να σας παροτρύνω να κρατήσετε ένα χαμόγελο όσο μπορείτε, διότι πρώτον θα το χρειαστείτε και δεύτερον δεν είστε μόνοι σας, έχετε μια ολόκληρη κοινωνία δίπλα σας και έχετε την αξιωματική αντιπολίτευση δίπλα σας. Είμαστε μαζί», τόνισε.

  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
  • ΚΕΘΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωταγωνιστής ο Sting στην ετήσια εκδήλωση για τον οργανισμό Jazz House Kids
Πρωταγωνιστής ο Sting στην ετήσια εκδήλωση για τον οργανισμό Jazz House Kids 15 Δεκεμβρίου 2023
Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων: Ειδική εκδήλωση με αληθινές ιστορίες ανθρώπων 17 Δεκεμβρίου 2023
Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων: Ειδική εκδήλωση με αληθινές ιστορίες ανθρώπων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύλλογος Αποφοίτων ΚΕΘΕΑ: «Απαράδεκτο και εκτός πραγματικότητας το σποτ του ΕΟΠΑΕ»
Ψυχική Υγεία
05/02/2026 - 19:27

Σύλλογος Αποφοίτων ΚΕΘΕΑ: «Απαράδεκτο και εκτός πραγματικότητας το σποτ του ΕΟΠΑΕ»

Απόφοιτοι ΚΕΘΕΑ: «Απεξάρτηση χωρίς αγώνα, δεν νοείται»
Ψυχική Υγεία
24/06/2025 - 06:43

Απόφοιτοι ΚΕΘΕΑ: «Απεξάρτηση χωρίς αγώνα, δεν νοείται»

Επίσκεψη Κασσελάκη στο εργοστάσιο της Tikun Olam Ελλάδος
Pharma News
11/04/2025 - 15:34

Επίσκεψη Κασσελάκη στο εργοστάσιο της Tikun Olam Ελλάδος

Ημερίδα του ΚΕΘΕΑ για τις εξαρτήσεις στη Βόρεια Ελλάδα - Γιατί κάνουν θραύση η ηρωίνη και ο τζόγος στον Έβρο
Ψυχική Υγεία
11/12/2024 - 15:23

Ημερίδα του ΚΕΘΕΑ για τις εξαρτήσεις στη Βόρεια Ελλάδα - Γιατί κάνουν θραύση η ηρωίνη και ο τζόγος στον Έβρο

Εικαστική έκθεση από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στον πολυχώρο Βρυσάκι
Επικαιρότητα
18/11/2024 - 14:38

Εικαστική έκθεση από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στον πολυχώρο Βρυσάκι

Εργαζόμενοι ΚΕΘΕΑ: «Υπερασπιζόμαστε τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης»
Ψυχική Υγεία
29/10/2024 - 19:40

Εργαζόμενοι ΚΕΘΕΑ: «Υπερασπιζόμαστε τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μελέτη διαπιστώνει σχέση μεταξύ αχρωματοψίας και θανάτου από καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Υγεία
11/03/2026 - 14:00
Τα συμπληρώματα ωμέγα 3 μειώνουν καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια κατά 43% σε αιμοκαθαιρόμενους
Υγεία
11/03/2026 - 13:00
Πώς το smartwatch μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της υγείας του εγκεφάλου
Digital Health
11/03/2026 - 12:00
Η εξωσωματική γονιμοποίηση δεν συνδέεται τελικά με συνολικά υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου
Υγεία
11/03/2026 - 11:00
Start4Health: Βραβεία σε νεοφυείς επιχειρήσεις που προωθούν ψηφιακή υγεία και βιοπληροφορική
Pharma News
11/03/2026 - 10:42
Period scooping: Πώς τα trends στα social media δείχνουν το κενό ενημέρωσης σε θέματα περιόδου
Υγεία
11/03/2026 - 10:00
Νόσος κινητικού νευρώνα: Οι στατίνες δείχνουν να επιμηκύνουν την επιβίωση των ασθενών
Υγεία
11/03/2026 - 09:00
Έλληνες και ξένοι επιστήμονες στο 33ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας
Επικαιρότητα
11/03/2026 - 07:27
Συνάντηση Τσίμαρη ΠαΣΟΝοΠ για τα αιτήματα του κλάδου των νοσηλευτών
Επικαιρότητα
11/03/2026 - 03:46
Φωταγωγήθηκε το κοινοβούλιο για την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος
Επικαιρότητα
11/03/2026 - 00:04
Τα κέντρα πρόληψης και ελέγχου νοσημάτων Ευρώπης και Αφρικής υπέγραψαν το πρώτο τους Μνημόνιο Συνεργασίας
Πολιτική Υγείας
10/03/2026 - 23:19
BioNTech: Αποχωρούν οι συνιδρυτές της και επικεντρώνονται στην επόμενη γενιά φαρμάκων mRNA και στην έρευνα κατά του καρκίνου
Pharma News
10/03/2026 - 22:47
ΗΠΑ: Ο FDA άναψε «κόκκινο» σε θεραπεία για τον αυτισμό που είχε την... ευλογία του Τραμπ
Pharma Policy
10/03/2026 - 22:03
Χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας: Όταν η θεραπεία γίνεται αλλαγή τρόπου ζωής
Health Talk
10/03/2026 - 21:19
Η σωματική αδράνεια ευθύνεται για πέντε εκατ. θανάτους κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο
Υγεία
10/03/2026 - 20:11
ΠΟΥ: Καμπανάκι για τους υγειονομικούς κινδύνους από τη «μαύρη βροχή» στο Ιράν
Επικαιρότητα
10/03/2026 - 19:42
Γονικό άγχος: Επιστήμονες του Yale το τοποθετούν στην εξίσωση της παιδικής παχυσαρκίας
Ψυχική Υγεία
10/03/2026 - 18:54
Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος: «Ασπίδα» η πρόληψη απέναντι στον «σιωπηλό κλέφτη» της όρασης
Health Talk
10/03/2026 - 18:36
Νέα σειρά προϊόντων μη ενέσιμης αναγέννησης του δέρματος με την τεχνολογία των εξωσωμάτων
Ομορφιά
10/03/2026 - 17:42
Η LEO Pharma έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ μονοκλωνικού αντισώματος για τη γενικευμένη φλυκταινώδη ψωρίαση
Pharma News
10/03/2026 - 17:14
Θεσσαλονίκη: Νέα λογισμικά για τη λογοθεραπεία παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού
Digital Health
10/03/2026 - 16:33
Ανάρτηση Θεμιστοκλέους: «80 ΤΕΠ, 156 κέντρα υγείας και κλινικές νοσοκομείων εκσυγχρονίζονται»
Πολιτική Υγείας
10/03/2026 - 16:17
Όσοι κάνουν χρήση αδυνατιστικών ενέσεων καταναλώνουν περισσότερη σοκολάτα
Διατροφή
10/03/2026 - 16:00
Έρευνα ανοίγει το δρόμο για έγκαιρη διάγνωση της προεκλαμψίας
Υγεία
10/03/2026 - 15:00
Θρόμβωση και κιρσοί: Νέες τεχνικές χωρίς νυστέρι και καινοτόμες παρεμβάσεις που σώζουν ζωές
Health Talk
10/03/2026 - 14:00
Φάρμακα GLP-1 και κατά των εθισμών; Τι έδειξε έρευνα σε 600.000 ανθρώπους
Υγεία
10/03/2026 - 13:00
Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε επτά αντικείμενα στην τουαλέτα σας
Υγεία
10/03/2026 - 12:00
Η κατηγορία «Με γέρασες πριν την ώρα μου!» επιβεβαιώνεται και επιστημονικά
Υγεία
10/03/2026 - 11:00
Μπορεί τα όνειρα μας να προειδοποιούν για προβλήματα υγείας;
Υγεία
10/03/2026 - 10:00
Πολυβιταμίνες: Η καθημερινή λήψη επιβραδύνει τη βιολογική γήρανση
Υγεία
10/03/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Το σύστημα Da Vinci φέρνει νέα εποχή στη ρομποτική χειρουργική
Υπηρεσίες Υγείας
09/03/2026 - 01:34
Παραιτήθηκε το επιστημονικό ΔΣ του ΕΟΔΥ: Σε επεισόδιο μεταξύ προέδρου και υπαλλήλου αναφέρθηκε ο Γεωργιάδης
Πολιτική Υγείας
09/03/2026 - 09:06
Νοσοκομείο Νίκαιας: Αντιδράσεις των εργαζομένων για τα παιδιά που νοσηλεύονται με εισαγγελική εντολή
Πολιτική Υγείας
09/03/2026 - 12:30
Bayer Ελλάς και We4All «φυτεύουν» 700 νέα δέντρα για την αποκατάσταση της Βόρειας Εύβοιας
Pharma News
09/03/2026 - 14:33
Νέο καινοτόμο συζευγμένο εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου για ενήλικες διαθέσιμο στην Ελλάδα
Pharma News
09/03/2026 - 15:38
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo