ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Healthcare Business Awards 2023: «Επιβραβεύθηκε η Αριστεία στην Καινοτομία, στην Υγεία, στις Ψηφιακές Τεχνολογίες και στις Επενδύσεις»

Επικαιρότητα
HEALTH CARE BUSINESS AWARDS 2023
Με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, η τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2023.
Τετάρτη, 25/10/2023 - 18:21
— Photo: HEALTH CARE BUSINESS AWARDS 2023
News4Health Team News4Health Team

Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε για 8η χρονιά από την Boussias Events και το Health Daily.

Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum Athens για να τιμήσουν τις υψηλές διακρίσεις προσφοράς στην Υγεία, την Επιστήμη και την Κοινωνία, για τη χρονιά που πέρασε.

Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης ήταν και φέτος ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council – ERC), Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΙΤΕ, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλος ΔΣ Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, ενώ τη σύνθεση της επιτροπής πλαισίωσαν στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, σύμβουλοι εταιρειών, σύλλογοι ασθενών, κορυφαίοι ιατροί και ακαδημαϊκοί, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων κτλ.

Ο κ. Ταβερναράκης, σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους εμπνευστές του θεσμού των Healthcare Business Awards. Οι σύγχρονες προκλήσεις, όπως η πανδημία COVID-19, που πρόσφατα αντιμετωπίσαμε, κατέστησαν σαφές ότι οι παγκόσμιες πολιτικές στρατηγικές θα πρέπει να θέτουν ως προτεραιότητα την επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, ειδικά στον τομέα της Υγείας.

Έτσι, θεωρώ πολύ σημαντικό το θεσμό των βραβείων «Healthcare Business Awards», καθώς επιβραβεύει καινοτόμες δράσεις, αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας, και έχουν ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, και την κοινωνική προσφορά».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, Σωκράτης Παπαγεωργίου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και στη συνέχεια προχώρησαν στην απονομή των τιμητικών διακρίσεων και βραβείων.

Ο κ. Πατούλης, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει υποστηρίξει την υγεία επιδοτώντας νοσοκομεία, ινστιτούτα, όπως το Παστέρ, Πανεπιστήμια κ.ά. Ανέφερε επίσης ότι τα Healthcare Business Awards για μια βραδιά επιβράβευσης των άξιων, που άοκνα και από τη «σιωπή του εργαστηρίου» εργάζονται για την υγεία. Παράλληλα, τόνισε, είναι και μια βραδιά επιβράβευσης «των απανταχού καταξιωμένων Ελλήνων ερευνητών και ιατρών. Τους τιμούμε, τους αγαπούμε και τους χειροκροτούμε». Τέλος, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, χώρα του Ιπποκράτη, μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον χώρο της υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Παπαγεωργίου στον χαιρετισμό του έκανε μια σύντομη αναφορά στον ρόλο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, που είναι το αρχαιότερο ιατρικό σωματείο της χώρας, στην ιατρική επιστήμη και εκπαίδευση. Έκανε επίσης αναφορά στον θεσμό των βραβείων Healthcare Business Awards, επισημαίνοντας τη σημασία που έχουν τέτοιοι θεσμοί στην ανάδειξη και επιβράβευση ιατρικών και επιστημονικών επιτευγμάτων, καλών πρακτικών και δράσεων σε όλο το φάσμα της υγείας.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που με τη δράση τους έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και έχουν αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Αναλυτικότερα, τιμητικά βραβεία για το σημαντικό ερευνητικό τους έργο και τη συνεισφορά τους στην ιατρική επιστήμη απονεμήθηκαν στην Δόκτορα Κατερίνα Ακάσογλου, Καθηγήτρια Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Διευθύντρια του Κέντρου Νευροανοσολογίας του Εγκεφάλου στο Ινστιτούτο Γκλάντστοουν και στην Αγγελική Ασημάκη, Ανώτατο λέκτορα καρδιακής παθολογοανατομίας και αιφνιδίου θανάτου στην ιατρική σχολή του St George's στο Λονδίνο. Τέλος, τιμητικό βραβείο για την αξιοσημείωτη προφορά του στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης απονεμήθηκε στον κ. Αθανάσιο Μπενέτο, Καθηγητή Καρδιολογίας και Γηριατρικής στο Πανεπιστήμιο του Νανσί της Γαλλίας.

Κορυφαίος Οργανισμός Παροχής Υγείας αναδείχθηκε η Ευρωκλινική, Kορυφαία Φαρμακευτική εταιρεία η GlaxoSmithKline (GSΚ) ενώ Κορυφαίο Ερευνητικό Ίδρυμα, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές και κορυφαίες διακρίσεις, τα εκλεκτά μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που τίμησαν με την παρουσία τους την Τελετή απονομής, απένειμαν βραβεία σε Συλλόγους Ασθενών, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για επενδυτικές πρωτοβουλίες, κοινωφελείς δράσεις και προγράμματα επικοινωνίας που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας και που δίνουν διαρκή αγώνα για τα δικαιώματα των ασθενών, αλλά και για ένα καλύτερο, δικαιότερο και αποδοτικότερο σύστημα υγείας.

Χορηγός των βραβείων ήταν η εταιρεία SIEMENS Healthineers και υποστηρικτής η εταιρεία GlaxoSmithKline. Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα των Σ.Φ.Ε.Ε, Π.Ε.Φ, HL7 Hellas, Pharma Innovation Forum και Σ.Α.Φ.Ε.Ε. ενώ Media Partner ήταν η εταιρεία Phocus. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το FDAILY, HealthMag Healthview, News4Health ,ONMED.gr και Hellenic Medical Review. Official publication: Health Daily.

Αναλυτικά τους νικητές σε κάθε κατηγορία μπορείτε να βρείτε στο www.healthcareawards.gr

  • ΒΡΑΒΕΥΣΗ
  • HEALTHCARE BUSINESS AWARDS
  • ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασθενής απείλησε γιατρό του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη
Ασθενής απείλησε γιατρό του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη 25 Οκτωβρίου 2023
Ινστιτούτο Prolepsis: Ανάγκη ενίσχυσης της υγείας και της ασφάλειας στην τηλεργασία 26 Οκτωβρίου 2023
Ινστιτούτο Prolepsis: Ανάγκη ενίσχυσης της υγείας και της ασφάλειας στην τηλεργασία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύο ασημένια βραβεία για την AstraZeneca στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2026
Pharma News
26/08/2026 - 19:34

Δύο ασημένια βραβεία για την AstraZeneca στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2026

InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22

InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026

ΟΦΕΤ: Βραβείο «Ανάπτυξης & Επενδύσεων»
Pharma News
16/07/2026 - 23:18

ΟΦΕΤ: Βραβείο «Ανάπτυξης & Επενδύσεων»

Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης
Διατροφή
03/07/2026 - 17:29

Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης

Ο ΕΕΣ βράβευσε 467 μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο τομέας νεότητας
Επικαιρότητα
27/06/2026 - 03:53

Ο ΕΕΣ βράβευσε 467 μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο τομέας νεότητας

Βραδιά αφιερωμένη στην Ιατρική Αριστεία και βραβεύσεις στο Μαρούσι
Επικαιρότητα
09/06/2026 - 16:31

Βραδιά αφιερωμένη στην Ιατρική Αριστεία και βραβεύσεις στο Μαρούσι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παιδική παχυσαρκία: Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για την εποπτεία της εφαρμογής «Υγιή Παιδιά»
Πολιτική Υγείας
26/08/2026 - 22:14
Πόσο ύπνο χρειάζεται τελικά ο σύγχρονος άνθρωπος και γιατί ο κανόνας των οκτώ ωρών μοιάζει ξεπερασμένος
Υγεία
26/08/2026 - 21:42
Απάντηση Θεμιστοκλέους σε Πολάκη: «Ναι στην κριτική, όχι στη διαστρέβλωση»
Πολιτική Υγείας
26/08/2026 - 20:56
Η Meta θα πληρώσει ποσό άνω των 16 δισ. δολαρίων για τον εθισμό ανηλίκων στα social media
Επικαιρότητα
26/08/2026 - 20:23
Ο FDA ενέκρινε στοχευμένο φάρμακο κατά του καρκίνου του παγκρέατος
Pharma News
26/08/2026 - 19:57
Δύο ασημένια βραβεία για την AstraZeneca στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2026
Pharma News
26/08/2026 - 19:34
Ειδικός εξηγεί γιατί είναι απαραίτητο να φορούν όλοι γυαλιά ηλίου
Health Talk
26/08/2026 - 19:13
Πως ο εγκέφαλός μας «μαθαίνει» ανάγνωση - Μελέτη εξηγεί γιατί κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα με το διάβασμα
Υγεία
26/08/2026 - 18:27
Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου έχει σήμερα την τιμητική του
Pet
26/08/2026 - 17:31
ΑΜΚΕ Γαληνός: Ιατρικές αποστολές σε πέντε νησιά των Δωδεκανήσων και με κινητή μονάδα αιμοδοσίας
Υγεία
26/08/2026 - 17:06
Ένας θάνατος στην Ολλανδία από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Επικαιρότητα
26/08/2026 - 16:39
Πολιτική Προστασία: Αυξημένη ετοιμότητα την Πέμπτη για φωτιές σε Αττική, Κρήτη, Εύβοια και νησιά του Αιγαίου
Επικαιρότητα
26/08/2026 - 16:24
Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπέγραψε ο ΠΣΦ
Επικαιρότητα
26/08/2026 - 16:02
Παιδικό άσθμα: Πώς συνδέεται με το λίπος στην κοιλιά – Τι δείχνει νέα μελέτη
Υγεία
26/08/2026 - 15:38
Γεωργιάδης: «Θα αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η "αόρατη" ακίνητη περιουσία του Υπουργείου Υγείας»
Πολιτική Υγείας
26/08/2026 - 15:14
Απόσυρση φαρμάκου κατά του καρκίνου του μαστού από την ελληνική αγορά - Καθησυχαστικό το Υπουργείο
Pharma Policy
26/08/2026 - 14:44
Κονσέρβα τόνου: Πόσο συχνά μπορούμε να τρώμε χωρίς να ανησυχούμε για τον υδράργυρο
Διατροφή
26/08/2026 - 14:30
Φρανκφούρτη: Θάνατος εργαζομένου στο αεροδρόμιο από ελονοσία
Επικαιρότητα
26/08/2026 - 13:47
Καρκίνος στο πάγκρεας: Νέα θεραπεία με mRNA εξάλειψε τους όγκους σε ποντίκια
Υγεία
26/08/2026 - 13:30
Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Πόσο αυξάνει τις πιθανότητες διακοπής του καπνίσματος– Τι δείχνει νέα ανασκόπηση
Υγεία
26/08/2026 - 12:30
Θεμιστοκλέους για ιό Δυτικού Νείλου: Δεν παρατηρείται πίεση στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
26/08/2026 - 12:15
Γεωργιάδης: Σε πέντε μήνες τα εγκαίνια του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο «Σωτηρία»
Πολιτική Υγείας
26/08/2026 - 12:00
Καρκίνος παχέος εντέρου: Ο ρόλος των εξετάσεων αίματος στον προσυμπτωματικό έλεγχο
Υγεία
26/08/2026 - 11:30
Tai chi: Η άσκηση που μπορεί να μειώσει τον πόνο και να ενισχύσει οστά, ύπνο και ψυχική υγεία
Fitness
26/08/2026 - 10:30
Το κελάηδισμα των πουλιών "βάλσαμο" για την ψυχική υγεία...αρκεί να μην υπάρχουν αυτοκίνητα
Ψυχική Υγεία
26/08/2026 - 09:23
Ντόλι Πάρτον: Η σύντομη μάχη με τον καρκίνο και τα προβλήματα υγείας
Επικαιρότητα
26/08/2026 - 08:30
Αντιμέτωπη για τρίτη φορά με τον καρκίνο η Στέλλα Κυριακίδου - «Είναι μέρος της ζωής μου»
Επικαιρότητα
25/08/2026 - 22:12
ΚΚΕ: «Εξοργιστική η επικείμενη απόσυρση φαρμάκου για τον καρκίνο του μαστού»
Πολιτική Υγείας
25/08/2026 - 21:47
Το «σοκ» του Σεπτεμβρίου: Η βιαστική επιστροφή στο γυμναστήριο και στο γραφείο επηρεάζει τη μέση και τον αυχένα
Health Talk
25/08/2026 - 21:24
Έκκληση του ΕΚΕΑ για την εθελοντική αιμοδοσία - «Χρειαζόμαστε 1.000 με 1.200 μονάδες ημερησίως»
Υγεία
25/08/2026 - 20:59

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας: 27 εκ. ευρώ για τη δημιουργία Κέντρου Ολιστικής Διαχείρισης Καρκίνου στο
Πολιτική Υγείας
24/08/2026 - 10:00
Γεωργιάδης: «Το "δικαίωμα στη λήθη" είναι το μεγαλύτερο πράγμα που πετύχαμε»
Πολιτική Υγείας
24/08/2026 - 13:51
Ενεργειακά ποτά στην εφηβεία: Όταν η «τεχνητή ενέργεια» κρύβει έλλειψη ύπνου
Διατροφή
24/08/2026 - 15:04
Κρίσιμα ερωτήματα από τον ΙΣΑ για την αυξημένη κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική
Πολιτική Υγείας
24/08/2026 - 15:31
Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου: Γιατί ορισμένες «υγιεινές» τροφές επιδεινώνουν τη φλεγμονή
Διατροφή
24/08/2026 - 19:11
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo