ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Healthcare Business Awards 2023: «Επιβραβεύθηκε η Αριστεία στην Καινοτομία, στην Υγεία, στις Ψηφιακές Τεχνολογίες και στις Επενδύσεις»

Επικαιρότητα
HEALTH CARE BUSINESS AWARDS 2023
Με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, η τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2023.
Τετάρτη, 25/10/2023 - 18:21
— Photo: HEALTH CARE BUSINESS AWARDS 2023
News4Health Team News4Health Team

Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε για 8η χρονιά από την Boussias Events και το Health Daily.

Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum Athens για να τιμήσουν τις υψηλές διακρίσεις προσφοράς στην Υγεία, την Επιστήμη και την Κοινωνία, για τη χρονιά που πέρασε.

Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης ήταν και φέτος ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council – ERC), Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΙΤΕ, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλος ΔΣ Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, ενώ τη σύνθεση της επιτροπής πλαισίωσαν στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, σύμβουλοι εταιρειών, σύλλογοι ασθενών, κορυφαίοι ιατροί και ακαδημαϊκοί, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων κτλ.

Ο κ. Ταβερναράκης, σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους εμπνευστές του θεσμού των Healthcare Business Awards. Οι σύγχρονες προκλήσεις, όπως η πανδημία COVID-19, που πρόσφατα αντιμετωπίσαμε, κατέστησαν σαφές ότι οι παγκόσμιες πολιτικές στρατηγικές θα πρέπει να θέτουν ως προτεραιότητα την επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, ειδικά στον τομέα της Υγείας.

Έτσι, θεωρώ πολύ σημαντικό το θεσμό των βραβείων «Healthcare Business Awards», καθώς επιβραβεύει καινοτόμες δράσεις, αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας, και έχουν ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, και την κοινωνική προσφορά».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, Σωκράτης Παπαγεωργίου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και στη συνέχεια προχώρησαν στην απονομή των τιμητικών διακρίσεων και βραβείων.

Ο κ. Πατούλης, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει υποστηρίξει την υγεία επιδοτώντας νοσοκομεία, ινστιτούτα, όπως το Παστέρ, Πανεπιστήμια κ.ά. Ανέφερε επίσης ότι τα Healthcare Business Awards για μια βραδιά επιβράβευσης των άξιων, που άοκνα και από τη «σιωπή του εργαστηρίου» εργάζονται για την υγεία. Παράλληλα, τόνισε, είναι και μια βραδιά επιβράβευσης «των απανταχού καταξιωμένων Ελλήνων ερευνητών και ιατρών. Τους τιμούμε, τους αγαπούμε και τους χειροκροτούμε». Τέλος, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, χώρα του Ιπποκράτη, μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον χώρο της υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Παπαγεωργίου στον χαιρετισμό του έκανε μια σύντομη αναφορά στον ρόλο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, που είναι το αρχαιότερο ιατρικό σωματείο της χώρας, στην ιατρική επιστήμη και εκπαίδευση. Έκανε επίσης αναφορά στον θεσμό των βραβείων Healthcare Business Awards, επισημαίνοντας τη σημασία που έχουν τέτοιοι θεσμοί στην ανάδειξη και επιβράβευση ιατρικών και επιστημονικών επιτευγμάτων, καλών πρακτικών και δράσεων σε όλο το φάσμα της υγείας.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που με τη δράση τους έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και έχουν αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Αναλυτικότερα, τιμητικά βραβεία για το σημαντικό ερευνητικό τους έργο και τη συνεισφορά τους στην ιατρική επιστήμη απονεμήθηκαν στην Δόκτορα Κατερίνα Ακάσογλου, Καθηγήτρια Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Διευθύντρια του Κέντρου Νευροανοσολογίας του Εγκεφάλου στο Ινστιτούτο Γκλάντστοουν και στην Αγγελική Ασημάκη, Ανώτατο λέκτορα καρδιακής παθολογοανατομίας και αιφνιδίου θανάτου στην ιατρική σχολή του St George's στο Λονδίνο. Τέλος, τιμητικό βραβείο για την αξιοσημείωτη προφορά του στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης απονεμήθηκε στον κ. Αθανάσιο Μπενέτο, Καθηγητή Καρδιολογίας και Γηριατρικής στο Πανεπιστήμιο του Νανσί της Γαλλίας.

Κορυφαίος Οργανισμός Παροχής Υγείας αναδείχθηκε η Ευρωκλινική, Kορυφαία Φαρμακευτική εταιρεία η GlaxoSmithKline (GSΚ) ενώ Κορυφαίο Ερευνητικό Ίδρυμα, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές και κορυφαίες διακρίσεις, τα εκλεκτά μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που τίμησαν με την παρουσία τους την Τελετή απονομής, απένειμαν βραβεία σε Συλλόγους Ασθενών, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για επενδυτικές πρωτοβουλίες, κοινωφελείς δράσεις και προγράμματα επικοινωνίας που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας και που δίνουν διαρκή αγώνα για τα δικαιώματα των ασθενών, αλλά και για ένα καλύτερο, δικαιότερο και αποδοτικότερο σύστημα υγείας.

Χορηγός των βραβείων ήταν η εταιρεία SIEMENS Healthineers και υποστηρικτής η εταιρεία GlaxoSmithKline. Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα των Σ.Φ.Ε.Ε, Π.Ε.Φ, HL7 Hellas, Pharma Innovation Forum και Σ.Α.Φ.Ε.Ε. ενώ Media Partner ήταν η εταιρεία Phocus. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το FDAILY, HealthMag Healthview, News4Health ,ONMED.gr και Hellenic Medical Review. Official publication: Health Daily.

Αναλυτικά τους νικητές σε κάθε κατηγορία μπορείτε να βρείτε στο www.healthcareawards.gr

  • ΒΡΑΒΕΥΣΗ
  • HEALTHCARE BUSINESS AWARDS
  • ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασθενής απείλησε γιατρό του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη
Ασθενής απείλησε γιατρό του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη 25 Οκτωβρίου 2023
Ινστιτούτο Prolepsis: Ανάγκη ενίσχυσης της υγείας και της ασφάλειας στην τηλεργασία 26 Οκτωβρίου 2023
Ινστιτούτο Prolepsis: Ανάγκη ενίσχυσης της υγείας και της ασφάλειας στην τηλεργασία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22

InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026

ΟΦΕΤ: Βραβείο «Ανάπτυξης & Επενδύσεων»
Pharma News
16/07/2026 - 23:18

ΟΦΕΤ: Βραβείο «Ανάπτυξης & Επενδύσεων»

Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης
Διατροφή
03/07/2026 - 17:29

Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης

Ο ΕΕΣ βράβευσε 467 μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο τομέας νεότητας
Επικαιρότητα
27/06/2026 - 03:53

Ο ΕΕΣ βράβευσε 467 μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο τομέας νεότητας

Βραδιά αφιερωμένη στην Ιατρική Αριστεία και βραβεύσεις στο Μαρούσι
Επικαιρότητα
09/06/2026 - 16:31

Βραδιά αφιερωμένη στην Ιατρική Αριστεία και βραβεύσεις στο Μαρούσι

Βαρθολομαίος: «Εξάρουμε το πολυσχιδές ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού»
Επικαιρότητα
11/05/2026 - 14:07

Βαρθολομαίος: «Εξάρουμε το πολυσχιδές ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλκοόλ και ανήλικοι: «Αρνητικές επιδράσεις και εξάρτηση από την πρώτη σταγόνα»
Ψυχική Υγεία
18/08/2026 - 20:52
Θριάσιο: «Επικίνδυνη η υποστελέχωση σε ΜΕΘ και ΜΑΦ»
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 20:19
ΠΟΕΡΓΙ για Ψηφιακό Αποθετήριο: «Ναι στην εφαρμογή, αλλά με σαφείς όρους και χωρίς άδικες περικοπές»
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 19:43
Γιατί «παγώνει» ο εγκέφαλός μας όταν τρώμε παγωτό - Η πιο απλή συμβουλή για να μην συμβαίνει
Υγεία
18/08/2026 - 18:58
Κλιματική αλλαγή: Αυξανόμενη απειλή για τους ηλικιωμένους οι όλο και πιο ακραίες ζέστες
Υγεία
18/08/2026 - 18:21
Άνω των 9,5 δισ. δολαρίων οι ζημιές από τον φονικό σεισμό στην Κολομβία
Επικαιρότητα
18/08/2026 - 17:57
Σύνδρομο των Κυκλάδων: Πώς τα σοκάκια των γραφικών νησιών φθείρουν γόνατα και ισχία
Health Talk
18/08/2026 - 17:29
Νέο SOS για την επιδημία Έμπολα στο Κονγκό: «Παραμένει ανεξέλεγκτη, μπορεί να εξαπλωθεί»
Υγεία
18/08/2026 - 17:04
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδικές κινητοποιήσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ για τη σωτηρία της Δημόσιας Υγείας
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 16:37
Απλά κόλπα για πιο νόστιμες και θρεπτικές φακές - Από το σοφρίτο μέχρι το ρύζι
Διατροφή
18/08/2026 - 16:21
Καρκίνος μαστού: Νέα πλατφόρμα AI βοηθά τους γιατρούς να προβλέψουν την εξέλιξη της νόσου
Digital Health
18/08/2026 - 16:00
Γιατί μιλάμε στα κατοικίδια σαν να είναι μωρά; Η επιστήμη εξηγεί
Pet
18/08/2026 - 15:00
Αυξάνει η μουσική στο αυτοκίνητο τον κίνδυνο για θανατηφόρα τροχαία; Τι δείχνει νέα μελέτη
Υγεία
18/08/2026 - 14:00
ΙΣΑ: Ζητά άμεση συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για clawback και Ψηφιακό Αποθετήριο
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 13:25
Γυροειδής αλωπεκία: Σημαντική αναγέννηση των μαλλιών με φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα
Υγεία
18/08/2026 - 13:00
ΟΗΕ: Μόνο το 40% των υγειονομικών μονάδων παγκοσμίως διαθέτουν βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 12:00
ΕΦΕΤ: Απόσυρση μαχαιροπήρουνων και πιάτων που πωλούνταν ως μπαμπού αλλά είχαν πλαστικό
Επικαιρότητα
18/08/2026 - 11:00
Η ζέστη απειλεί τους άνω των 60 περισσότερο απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί
Υγεία
18/08/2026 - 10:00
Η καλοσύνη ως «φάρμακο»: Πώς οι πράξεις προσφοράς επηρεάζουν το σώμα
Υγεία
18/08/2026 - 09:00
Πρακτικές συμβουλές άσκησης και διατροφής κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου
Health Talk
17/08/2026 - 22:36
Γιατί οι έφηβοι ζητούν συναισθηματική υποστήριξη από τα chatbot και πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει!
Ψυχική Υγεία
17/08/2026 - 21:44
Τραγωδία στη Σίφνο: Εντοπίστηκαν τρεις νεκροί σε ελικόπτερο που κατέπεσε
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 20:58
Νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στις πυρόπληκτες περιοχές της Σαλαμίνας
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 20:32
Αποκαλυπτικό ηχητικό: Υπερβολική δόση «σκότωσε» την Hayden Panettiere!
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 19:57
Ιός Δυτικού Νείλου: Έξαρση κρουσμάτων στην Αττική - Στα νότια προάστια τα πιο βαριά περιστατικά
Υγεία
17/08/2026 - 19:13
Ο Δημήτρης Σταρόβας αποκαλύπτει πως ανέβηκε στην Χοζοβιώτισσα μετά την περιπέτεια με την υγεία του
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 18:41
11 εύκολοι τρόποι για να πίνετε περισσότερο νερό μέσα στη μέρα
Διατροφή
17/08/2026 - 17:57
Κλιματική αλλαγή και καύσωνες: Οι επιστήμονες προβληματίζονται από τη συχνότητά τους
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 17:02
Γίνεται σχέση χωρίς σεξουαλική επαφή; - Η απάντηση δεν είναι ίδια για όλα τα ζευγάρια
Ψυχική Υγεία
17/08/2026 - 16:18
Τι κρύβουν οι πάνες των μωρών; Νόμος στην Καλιφόρνια επιβάλλει τη δημοσίευση των υλικών τους
Πολιτική Υγείας
17/08/2026 - 15:30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιός του Δυτικού Νείλου: Η φετινή περίοδος από τις πιο δύσκολες - 12 άμεσα μέτρα πρόληψης
Πολιτική Υγείας
17/08/2026 - 08:05
Τι κρύβουν οι πάνες των μωρών; Νόμος στην Καλιφόρνια επιβάλλει τη δημοσίευση των υλικών τους
Πολιτική Υγείας
17/08/2026 - 15:30
11 εύκολοι τρόποι για να πίνετε περισσότερο νερό μέσα στη μέρα
Διατροφή
17/08/2026 - 17:57
ΟΗΕ: Μόνο το 40% των υγειονομικών μονάδων παγκοσμίως διαθέτουν βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 12:00
ΙΣΑ: Ζητά άμεση συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για clawback και Ψηφιακό Αποθετήριο
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 13:25
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo