ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Healthcare Business Awards 2023: «Επιβραβεύθηκε η Αριστεία στην Καινοτομία, στην Υγεία, στις Ψηφιακές Τεχνολογίες και στις Επενδύσεις»

Επικαιρότητα
HEALTH CARE BUSINESS AWARDS 2023
Με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, η τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2023.
Τετάρτη, 25/10/2023 - 18:21
— Photo: HEALTH CARE BUSINESS AWARDS 2023
News4Health Team News4Health Team

Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε για 8η χρονιά από την Boussias Events και το Health Daily.

Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum Athens για να τιμήσουν τις υψηλές διακρίσεις προσφοράς στην Υγεία, την Επιστήμη και την Κοινωνία, για τη χρονιά που πέρασε.

Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης ήταν και φέτος ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council – ERC), Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΙΤΕ, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλος ΔΣ Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, ενώ τη σύνθεση της επιτροπής πλαισίωσαν στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, σύμβουλοι εταιρειών, σύλλογοι ασθενών, κορυφαίοι ιατροί και ακαδημαϊκοί, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων κτλ.

Ο κ. Ταβερναράκης, σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους εμπνευστές του θεσμού των Healthcare Business Awards. Οι σύγχρονες προκλήσεις, όπως η πανδημία COVID-19, που πρόσφατα αντιμετωπίσαμε, κατέστησαν σαφές ότι οι παγκόσμιες πολιτικές στρατηγικές θα πρέπει να θέτουν ως προτεραιότητα την επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, ειδικά στον τομέα της Υγείας.

Έτσι, θεωρώ πολύ σημαντικό το θεσμό των βραβείων «Healthcare Business Awards», καθώς επιβραβεύει καινοτόμες δράσεις, αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας, και έχουν ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, και την κοινωνική προσφορά».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, Σωκράτης Παπαγεωργίου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και στη συνέχεια προχώρησαν στην απονομή των τιμητικών διακρίσεων και βραβείων.

Ο κ. Πατούλης, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει υποστηρίξει την υγεία επιδοτώντας νοσοκομεία, ινστιτούτα, όπως το Παστέρ, Πανεπιστήμια κ.ά. Ανέφερε επίσης ότι τα Healthcare Business Awards για μια βραδιά επιβράβευσης των άξιων, που άοκνα και από τη «σιωπή του εργαστηρίου» εργάζονται για την υγεία. Παράλληλα, τόνισε, είναι και μια βραδιά επιβράβευσης «των απανταχού καταξιωμένων Ελλήνων ερευνητών και ιατρών. Τους τιμούμε, τους αγαπούμε και τους χειροκροτούμε». Τέλος, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, χώρα του Ιπποκράτη, μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον χώρο της υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΒΡΑΒΕΙΑ 1Α ΜΕΣΑ

Ο κ. Παπαγεωργίου στον χαιρετισμό του έκανε μια σύντομη αναφορά στον ρόλο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, που είναι το αρχαιότερο ιατρικό σωματείο της χώρας, στην ιατρική επιστήμη και εκπαίδευση. Έκανε επίσης αναφορά στον θεσμό των βραβείων Healthcare Business Awards, επισημαίνοντας τη σημασία που έχουν τέτοιοι θεσμοί στην ανάδειξη και επιβράβευση ιατρικών και επιστημονικών επιτευγμάτων, καλών πρακτικών και δράσεων σε όλο το φάσμα της υγείας.

ΒΡΑΒΕΙΑ 2Α ΜΕΣΑ

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που με τη δράση τους έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και έχουν αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Αναλυτικότερα, τιμητικά βραβεία για το σημαντικό ερευνητικό τους έργο και τη συνεισφορά τους στην ιατρική επιστήμη απονεμήθηκαν στην Δόκτορα Κατερίνα Ακάσογλου, Καθηγήτρια Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Διευθύντρια του Κέντρου Νευροανοσολογίας του Εγκεφάλου στο Ινστιτούτο Γκλάντστοουν και στην Αγγελική Ασημάκη, Ανώτατο λέκτορα καρδιακής παθολογοανατομίας και αιφνιδίου θανάτου στην ιατρική σχολή του St George's στο Λονδίνο. Τέλος, τιμητικό βραβείο για την αξιοσημείωτη προφορά του στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης απονεμήθηκε στον κ. Αθανάσιο Μπενέτο, Καθηγητή Καρδιολογίας και Γηριατρικής στο Πανεπιστήμιο του Νανσί της Γαλλίας.

Κορυφαίος Οργανισμός Παροχής Υγείας αναδείχθηκε η Ευρωκλινική, Kορυφαία Φαρμακευτική εταιρεία η GlaxoSmithKline (GSΚ) ενώ Κορυφαίο Ερευνητικό Ίδρυμα, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές και κορυφαίες διακρίσεις, τα εκλεκτά μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που τίμησαν με την παρουσία τους την Τελετή απονομής, απένειμαν βραβεία σε Συλλόγους Ασθενών, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για επενδυτικές πρωτοβουλίες, κοινωφελείς δράσεις και προγράμματα επικοινωνίας που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας και που δίνουν διαρκή αγώνα για τα δικαιώματα των ασθενών, αλλά και για ένα καλύτερο, δικαιότερο και αποδοτικότερο σύστημα υγείας.

Χορηγός των βραβείων ήταν η εταιρεία SIEMENS Healthineers και υποστηρικτής η εταιρεία GlaxoSmithKline. Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα των Σ.Φ.Ε.Ε, Π.Ε.Φ, HL7 Hellas, Pharma Innovation Forum και Σ.Α.Φ.Ε.Ε. ενώ Media Partner ήταν η εταιρεία Phocus. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το FDAILY, HealthMag Healthview, News4Health ,ONMED.gr και Hellenic Medical Review. Official publication: Health Daily.

Αναλυτικά τους νικητές σε κάθε κατηγορία μπορείτε να βρείτε στο www.healthcareawards.gr

  • ΒΡΑΒΕΥΣΗ
  • HEALTHCARE BUSINESS AWARDS
  • ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασθενής απείλησε γιατρό του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη
Ασθενής απείλησε γιατρό του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη 25 Οκτωβρίου 2023
Ινστιτούτο Prolepsis: Ανάγκη ενίσχυσης της υγείας και της ασφάλειας στην τηλεργασία 26 Οκτωβρίου 2023
Ινστιτούτο Prolepsis: Ανάγκη ενίσχυσης της υγείας και της ασφάλειας στην τηλεργασία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Διεθνής διάκριση για τον καθηγητή Ιατρικής του ΑΠΘ Νικόλαο Μαγκλαβέρα
Digital Health
24/10/2025 - 20:47

Θεσσαλονίκη: Διεθνής διάκριση για τον καθηγητή Ιατρικής του ΑΠΘ Νικόλαο Μαγκλαβέρα

«Company of the Year» o ΟΦΕΤ με 13 βραβεία στα Best In Pharmacy
Pharma News
14/10/2025 - 17:02

«Company of the Year» o ΟΦΕΤ με 13 βραβεία στα Best In Pharmacy

Hellenic Healthcare Group: Ασημένια διάκριση από τον EcoVadis για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Υπηρεσίες Υγείας
31/07/2025 - 14:44

Hellenic Healthcare Group: Ασημένια διάκριση από τον EcoVadis για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Τετραπλή βράβευση για τη Pfizer στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2025
Pharma News
21/07/2025 - 14:42

Τετραπλή βράβευση για τη Pfizer στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2025

Η Chiesi Hellas βραβεύθηκε για πρωτοβουλίες που προασπίζουν την ισότητα και την καινοτομία
Pharma News
18/07/2025 - 06:54

Η Chiesi Hellas βραβεύθηκε για πρωτοβουλίες που προασπίζουν την ισότητα και την καινοτομία

Αριστείο γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ιουλία Τσέτη
Pharma News
16/07/2025 - 13:47

Αριστείο γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ιουλία Τσέτη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλλαγή ώρας και βιορρυθμοί: Πώς να θωρακίσετε την ενέργεια σας
Επικαιρότητα
26/10/2025 - 08:09
Επαναστατική ανακάλυψη: Επιστήμονες φτιάχνουν βιολογικά δόντια στο εργαστήριο
Υγεία
25/10/2025 - 14:16
Χρούσος: «Τα ενέσιμα φάρμακα αδυνατίσματος θεραπεύουν αδηφαγικά σύνδρομα και εξαρτήσεις»
Υγεία
25/10/2025 - 13:54
Μητσοτάκης: «Σχεδόν 900.000 γυναίκες έλαβαν sms και έκαναν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία»
Πολιτική Υγείας
25/10/2025 - 13:32
Τα εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 και η επόμενη επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου
Υγεία
25/10/2025 - 09:39
Medifirst και Αθηναϊκή Γενική Κλινική τιμούν τον μήνα πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Υπηρεσίες Υγείας
25/10/2025 - 07:23
Θεσσαλονίκη: Στις 2 Νοεμβρίου «2ος Αγώνας Δρόμου Υγείας "Άγιος Δημήτριος"»
Επικαιρότητα
25/10/2025 - 03:41
Βρετανία: Κατάσχεση-ρεκόρ παράνομων ενέσιμων φαρμάκων για απώλεια βάρους
Επικαιρότητα
25/10/2025 - 00:14
ΕΟΟ: «Ο οδοντιατρικός κλάδος παραμένει στο περιθώριο του θεσμικού διαλόγου για τη δημόσια υγεία»
Πολιτική Υγείας
24/10/2025 - 23:29
Πατούλης στη Βουλή: «Να μην ανακόπτεται η εξέλιξη των νεότερων ιατρών με την παράταση της θητείας στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
24/10/2025 - 22:12
Γάζα: Νέο καμπανάκι από τον ΠΟΥ για τις καθυστερήσεις στην παράδοση ιατρικής βοήθειας στην πολύπαθη λωρίδα
Επικαιρότητα
24/10/2025 - 21:31
Θεσσαλονίκη: Διεθνής διάκριση για τον καθηγητή Ιατρικής του ΑΠΘ Νικόλαο Μαγκλαβέρα
Digital Health
24/10/2025 - 20:47
Νοσοκομείο Παπανικολάου: Ροζ το κτήριο της διοίκησης για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού
Υγεία
24/10/2025 - 20:23
Νέα έρευνα συνδέει την προγεννητική έκθεση στα μικροσωματίδια με τον κίνδυνο ανάπτυξης αυτισμού
Υγεία
24/10/2025 - 19:23
Στο Νοσοκομείο Αττικόν εγκαταστάθηκε το πρώτο ρομποτικό σύστημα καθαρισμού
Επικαιρότητα
24/10/2025 - 18:51
Η Κιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε ότι έχει ανεύρυσμα στον εγκέφαλο
Επικαιρότητα
24/10/2025 - 18:02
Η DEMO υποδέχθηκε νέους επιστήμονες στο πλαίσιο του θεσμού Business Days 2025
Pharma News
24/10/2025 - 17:51
Η AVIS δίνει σε εργαζόμενούς της τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Be-Live
Επικαιρότητα
24/10/2025 - 17:34
Σπιτικές θεραπείες ομορφιάς με κολοκύθα που περίσσεψε από... το Halloween!
Ομορφιά
24/10/2025 - 16:53
ΕΟΦ: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε Ελλάδα και ΕΕ
Pharma Policy
24/10/2025 - 16:36
Γονιδιακή μετάλλαξη που συνδέεται με την ψωρίαση επηρεάζει και την υγεία του εντέρου
Υγεία
24/10/2025 - 16:13
Η ΕΛΛΟΚ καλεί τους ασθενείς να καταγγέλλουν παράνομες χρεώσεις από ιδιωτικούς παρόχους υγείας
Patient Talk
24/10/2025 - 15:48
Η παρουσία της MSD Ελλάδος στο 1ο One Health Summit: Ολοκληρωμένη στρατηγική για την Ενιαία Υγεία
Pharma News
24/10/2025 - 15:34
Γιατί οι λιχουδιές τον χειμώνα είναι πιο εθιστικές - Ο ρόλος των εποχών στην όρεξη μας
Διατροφή
24/10/2025 - 15:16
Ημερίδα ΣΕΙΒ: Πρόσβαση, καινοτομία και ποιότητα στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Επικαιρότητα
24/10/2025 - 14:52
Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και ΠΦΣ - Σκληροί χαρακτηρισμοί από την ομοσπονδία
Patient Talk
24/10/2025 - 14:23
Ευαισθησία στη γλουτένη: Νέα έρευνα δείχνει ότι τελικά είναι θέμα επικοινωνίας εντέρου- εγκεφάλου!
Διατροφή
24/10/2025 - 14:00
Το τρέξιμο διορθώνει τις βλάβες που προκαλεί το junk food στον εγκέφαλο
Fitness
24/10/2025 - 13:00
Διπλός «πονοκέφαλος» για τις φαρμακευτικές: «Παγωμένες» οι πληρωμές για τα νοσοκομειακά φάρμακα
Pharma Policy
24/10/2025 - 12:24
Εποχική τριχόπτωση: Πότε πρέπει να ανησυχήσετε - Ο ρόλος της διατροφής
Ομορφιά
24/10/2025 - 12:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλός «πονοκέφαλος» για τις φαρμακευτικές: «Παγωμένες» οι πληρωμές για τα νοσοκομειακά φάρμακα
Pharma Policy
24/10/2025 - 12:24
Εποχική τριχόπτωση: Πότε πρέπει να ανησυχήσετε - Ο ρόλος της διατροφής
Ομορφιά
24/10/2025 - 12:00
Το τρέξιμο διορθώνει τις βλάβες που προκαλεί το junk food στον εγκέφαλο
Fitness
24/10/2025 - 13:00
Νέα έρευνα συνδέει την προγεννητική έκθεση στα μικροσωματίδια με τον κίνδυνο ανάπτυξης αυτισμού
Υγεία
24/10/2025 - 19:23
Η Κιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε ότι έχει ανεύρυσμα στον εγκέφαλο
Επικαιρότητα
24/10/2025 - 18:02
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo