ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης από το «Λαϊκό»: «Ευχαριστούμε το νοσοκομείο που χάρισε ελπίδα σε τόσους ανθρώπους»

Επικαιρότητα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Νέα επίσκεψη στο ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», απ' όπου έλαβε εξιτήριο η 23χρονη που υπεβλήθη στην πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στην Ελλάδα, πραγματοποίησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Σάββατο, 13/01/2024 - 00:11
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μετέβησαν σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024, ατο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΛΑΪΚΟ», όπου έλαβε εξιτήριο η 23χρονη ασθενής Ελένη Χαϊλαμάκη, η οποία προ ημερών υπεβλήθη με επιτυχία σε μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη, τον πατέρα της 50 ετών. Η επέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ομάδα του καθηγητή Χειρουργικής Γεωργίου Σωτηρόπουλου, με τη συμμετοχή του Γερμανού καθηγητή Dieter Broering.

Παρόντες ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θεοφάνης Ροΐδης, ο Διευθυντής Χειρουργικού τομέα ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ» καθηγητής Νικόλαος Νικητέας, ο καθηγητής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε τη μεταμόσχευση ήπατος, καθώς και οι γονείς της 23χρονης ασθενούς.

Κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι που το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να διενεργεί τόσο εξειδικευμένες και δύσκολες μεταμοσχευτικές επεμβάσεις. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το «Λαϊκό» νοσοκομείο μας, μία εξαιρετική πανεπιστημιακή κλινική. Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο ανήκει το Λαϊκό Νοσοκομείο και ιδιαίτερα τον καθηγητή κύριο Σωτηρόπουλο, που έδωσε ελπίδα σε πάρα πολλούς ασθενείς ότι μπορούν να γλιτώσουν από μία τόσο σοβαρή ασθένεια.
Στο πρόσωπο της Ελένης βλέπουμε την ελπίδα για πολλούς άλλους ανθρώπους και είμαστε εδώ, όπως βοηθήσαμε να λυθούν προβλήματα για να γίνει αυτή η επέμβαση, να λύσουμε προβλήματα για να γίνουν πολλές τέτοιες επεμβάσεις και να σωθούν και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Μάριο Θεμιστοκλέους. Και φυσικά, θέλω να πω στην οικογένεια αυτή ότι τους καμαρώσαμε, όχι μόνο την Ελένη, στην οποία ευχόμαστε όλοι περαστικά και να είναι σιδερένια και δυνατή, αλλά και τους γονείς της, που είναι ένα πρότυπο οικογένειας και αγάπης μεταξύ τους».

GEO MESA 1

GEO MESA

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία με επιτυχία. Να ευχαριστήσω καταρχάς την Ελένη και τους γονείς της που μας εμπιστεύθηκαν σε αυτή τη διαδικασία, γιατί όταν ξεκινάς μία χειρουργική επέμβαση που την κάνεις για πρώτη φορά και ιδιαίτερα στη χώρα σου που δεν είναι μία εύκολη χώρα η Ελλάδα, καταλαβαίνουμε ότι ο άλλος πρέπει να σε εμπιστευτεί για αυτό. Να ευχαριστήσω πολύ όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό team γιατί μας συμπαραστάθηκαν και πραγματοποιήθηκε, όπως ξέρετε, η επέμβαση σε μία μέρα αργίας, πολλοί διέκοψαν τις άδειές τους ή δεν πήραν εορταστικές άδειες προκειμένου να συμμετάσχουν.
Και οφείλω να ευχαριστήσω θερμά και τον Διοικητή του Νοσοκομείου κύριο Ροΐδη και τον Υποδιοικητή αλλά και όλη την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ξεκινώντας από τον Υπεάρχη κύριο Στάθη, τον Υφυπουργό κύριο Θεμιστοκλέους, την Αναπληρώτρια Υπουργό κυρία Αγαπηδάκη, και τον Υπουργό κύριο Γεωργιάδη που μας βοήθησαν να λύσουμε πολλά διαδικαστικά και διοικητικά θέματα, γιατί στην έναρξη μίας τέτοιας προσπάθειας πρέπει αυτά να λυθούν για να μπορέσει να ξεκινήσει».

Δημοσιογράφος: Καλέσατε γιατρό και από το εξωτερικό.

Γιώργος Σωτηρόπουλος: Καλέσαμε και γιατρό από το εξωτερικό γιατί πάντοτε όταν ξεκινά μία τέτοια διαδικασία, όπου έχει ξεκινήσει, έρχεται μία έμπειρη ομάδα για να την υποστηρίξει. Δεν είναι μόνο το τεχνικό κομμάτι, οφείλεις να προσφέρεις τις καλύτερες συνθήκες εκείνη τη στιγμή στην ασθενή. Το εύκολο θα ήταν να στέλναμε την ασθενή στο εξωτερικό. Αλλά με αυτό θα βλέπαμε μόνο το θάμνο, δεν θα βλέπαμε το δάσος. Οπότε εμείς θέλαμε αυτό ακριβώς να το μετουσιώσουμε σε πράξη στη χώρα μας.

Δημ.: Θα μπορούσαμε να πούμε με απλά λόγια τι επέμβαση ήταν; Γιατί λέμε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τέτοια επέμβαση στη χώρα μας.

Γ. Σ.: Καταρχάς, να πούμε, ότι αυτή η επέμβαση είναι πολύ εξειδικευμένη και ακόμα και στη Γερμανία, που ήμουν πολλά χρόνια. Από τα 21 μεταμοσχευτικά κέντρα μόνο τα 4 πραγματοποιούν μεταμόσχευση ήπατος ζώντα δότη και σε ενήλικα, όπως είναι η Ελένη, μόνο 2. Δηλαδή ακόμα και σε χώρες που είναι πολύ μπροστά είναι μία μέθοδος που εφαρμόζεται σε πολύ εξειδικευμένα κέντρα. Τώρα αυτό που κάναμε είναι ότι το συκώτι, που είναι ένα μεγάλο ενδοκοιλιακό όργανο και το καταλαβαίνουμε ως ένα ενιαίο όργανο υπάρχει τρόπος να το χωρίσεις στη μέση, να το χωρίσεις σε δύο κομμάτια, σε ένα δεξιό και σε ένα αριστερό. Και με αυτό τον τρόπο πήραμε το συκώτι του πατρός, που είδαμε ότι ήταν και το πιο κατάλληλο, το χωρίσαμε στα δύο, πήραμε το δεξιό λοβό, το δεξιό συκώτι δηλαδή, και το εμφυτεύσαμε στην Ελένη αφού αφαιρέσαμε το δικό της ήπαρ. Οπότε ο πατέρας έμεινε με το αριστερό κομμάτι και η κόρη έχει πάρει το δεξιό.

Δημ. : Τα αποτελέσματα πότε φαίνονται, γιατρέ; Πόσος χρόνος χρειάζεται;

Γ. Σ: Τα αποτελέσματα φάνηκαν ήδη από την πρώτη μέρα. Και νομίζω, τα έχετε και μπροστά σας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12/01/2024 - 20:05
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΛΑΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ
  • ΝΕΦΡΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα συνεργασία του Ασύλου Ανιάτων με την πλατφόρμα δωρεών Givelink
Νέα συνεργασία του Ασύλου Ανιάτων με την πλατφόρμα δωρεών Givelink 12 Ιανουαρίου 2024
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Ιατρική του Τρόπου Ζωής» και ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα παγκόσμιας πρωτοτυπίας 13 Ιανουαρίου 2024
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Ιατρική του Τρόπου Ζωής» και ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα παγκόσμιας πρωτοτυπίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:21

Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας

ΕΣΥ: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 11:22

ΕΣΥ: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη

Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 21:49

Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία

Γεωργιάδης: «Ο "κόφτης" στα social media για τους κάτω των 15 προκάλεσε αντιδράσεις από τις πλατφόρμες»
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 12:31

Γεωργιάδης: «Ο "κόφτης" στα social media για τους κάτω των 15 προκάλεσε αντιδράσεις από τις πλατφόρμες»

Νόμος του κράτους ο «κόφτης» στα social media για άτομα κάτω των 15 ετών - Σκέρτσος: «Χάσαμε πολύτιμο χρόνο»
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 08:37

Νόμος του κράτους ο «κόφτης» στα social media για άτομα κάτω των 15 ετών - Σκέρτσος: «Χάσαμε πολύτιμο χρόνο»

Γεωργιάδης: «Αίσχος της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων στο διαδίκτυο»
Πολιτική Υγείας
22/10/2026 - 18:41

Γεωργιάδης: «Αίσχος της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων στο διαδίκτυο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νεκρή από πυροβολισμό νεαρή καφέ αρκούδα στις Πρέσπες
Pet
30/10/2026 - 14:57
Αποικία εκατομμυρίων μικροβίων η οδοντόβουρτσα - Ο ρόλος του περιβάλλοντος που δημιουργείται στο μπάνιο
Υγεία
30/10/2026 - 14:19
Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πρόωρη γέννηση διακόπτει την ωρίμανση του εγκεφάλου
Υγεία
30/10/2026 - 13:33
ΕΕΣ: Βίντεο από εντυπωσιακή άσκηση διάσωσης σε ορμητικά νερά και πλημμύρες στην Κομοτηνή
Επικαιρότητα
30/10/2026 - 13:11
Η ΕΛΨΕ χαρακτηρίζει ιστορική εξέλιξη την ίδρυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων ως ΝΠΔΔ
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 12:47
Θεσσαλονίκη: Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στην Πολυδύναμη Νοσηλευτική Μονάδα Ψυχικής Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 11:54
Το βραδινό που δεν θα χαλάσει τον ύπνο μας - Ελληνική έρευνα αναδεικνύει τον ιδανικό συνδυασμό τροφών
Διατροφή
30/10/2026 - 11:22
ΠΑΣΟΝΟΠ: Παράνομα ωράρια στα νοσοκομεία και ένοχη σιωπή του Υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 10:54
Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΝ, Χρήστος Σβάρνας - Στη Ριτσώνα η αποτέφρωση
Patient Talk
30/10/2026 - 10:26
Το κελάηδισμα των πουλιών μοιάζει πολύ με την ανθρώπινη ομιλία και μουσική
Επικαιρότητα
30/10/2026 - 10:04
Η αλήθεια πίσω από το διάταγμα MFN για τις τιμές των φαρμάκων - Τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη
Pharma Policy
30/10/2026 - 09:38
Το 37% των παιδιών ηλικίας 7-9 ετών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα
Υγεία
30/10/2026 - 09:04
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ψυχολόγων
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 08:47
Ενημερωτική ημερίδα στον Πειραιά για τον καρκίνο του προστάτη και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης
Patient Talk
30/10/2026 - 08:13
Βραδιά γεμάτη τραγούδι στο θέατρο Περοκέ για τον αγώνα των παιδιών με καρκίνο, στις 9 Νοεμβρίου
Patient Talk
30/10/2026 - 07:29
Συνάντηση Δούρου με τις ομοσπονδίες των νοσηλευτών ΠΑΣΟΝΟΠ και ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 03:52
«Η πρόληψη είναι γνώση»: Ενημερωτική δράση του ΕΕΣ στη Θεσσαλονίκη για τον καρκίνο του μαστού
Υγεία
30/10/2026 - 00:07
Όταν ο πόνος στο στήθος κατά την άσκηση δεν είναι... έμφραγμα - Η «άγνωστη» πάθηση που τον προκαλεί
Υγεία
29/10/2026 - 20:57
Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών για τα ζώα συντροφιάς από τον ΕΕΣ
Pet
29/10/2026 - 20:12
Γιατί πολλές γυναίκες έχουν καλύτερο σώμα στην εμμηνόπαυση απ’ ό,τι όταν ήταν νεότερες
Health Talk
29/10/2026 - 19:19
Υποτροφίες ύψους 70.000 ευρώ για 14 πρωτοετείς φοιτητές Ιατρικής από τον ΙΣΑ
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 18:52
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από Covid-19 και 182 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
29/10/2026 - 18:34
Το σχήμα των γλουτών δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για τις ορμόνες μας
Υγεία
29/10/2026 - 18:12
Η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ ενέκρινε νέες γνωμοδοτήσεις για τα νοσήματα από κουνούπια
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:54
Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:21
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε επιδόρπια με βάση το γάλα - Καταναλωτής εντόπισε κομμάτια γυαλιού
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 17:03
Η ζωή κοντά σε μολυσμένα νερά ίσως συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο νευροεκφυλιστικής νόσου
Υγεία
29/10/2026 - 16:48
Τα αποτελέσματα διεθνούς συνάντησης για την ασφαλή διακίνηση φυτικών προϊόντων
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 16:22
Αγαπηδάκη: «Έως οκτώ δόσεις φαρμάκων για την παχυσαρκία σε 43.500 δικαιούχους»
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 16:04
«Δώσε ζωή, γίνε μέρος της ελπίδας», το μήνυμα της ΠΟΝ για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων
Patient Talk
29/10/2026 - 15:42

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Τα ηλικιακά όρια και τα μεγάλα διλήμματα της βιοηθικής
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 16:00
Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής ζητεί την θεσμική κατοχύρωση των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας
Πολιτική Υγείας
28/10/2026 - 03:48
ΣΕΙΒ: 40 χρόνια υψηλής ιατρικής τεχνολογίας στην υπηρεσία του συστήματος υγείας
Υπηρεσίες Υγείας
27/10/2026 - 17:13
Στρατηγική συνεργασία Boehringer Ingelheim και Microsoft στην κλινική έρευνα μέσω ΑΙ
Pharma News
29/10/2026 - 13:36
Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 21:49
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo