ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δράμα: Πέμπτος μαραθώνιος τατουάζ αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο από τον σύλλογο ΛΑΜΨΗ

Επικαιρότητα
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οι γονείς και οι εθελοντές του παραρτήματος της Δράμας του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες ΛΑΜΨΗ, κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τους ενήλικες όλων των ηλικιών μέσα από μια πρωτότυπη όσο και συμβολική δράση.
Τρίτη, 19/12/2023 - 16:47
— Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
News4Health Team News4Health Team

Έτσι, διοργάνωσαν τον ετήσιο μαραθώνιο τατουάζ, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα: «Αποτυπώνουμε την αγάπη στο δέρμα μας». Περισσότεροι από διακόσοι πενήντα άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του παραρτήματος του συλλόγου ΛΑΜΨΗ και «χτύπησαν» ένα συμβολικό τατουάζ στο σώμα τους, επιλέγοντας ανάμεσα από είκοσι δυο μικρά σχέδια. Το κόστος για το κάθε τατουάζ ήταν 15 ευρώ και όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δωρήθηκαν στον σύλλογο για τους σημαντικούς σκοπούς που υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια.

Εμπνευστής της δράσης, που ήδη μετράει πέντε χρόνια, είναι ο Δραμινός δερματοστίκτης (ή αλλιώς τατουέρ) Θόδωρος Δενεκές, που πέρα από τις άλλες εθελοντικές προσφορές του προς τον σύλλογο θέλησε να βοηθήσει και με το αντικείμενο της δουλειάς του.

TATOO 2

Ένα ολόκληρο 24ωρο, από τις οχτώ το πρωί του Σάββατου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, περισσότεροι από διακόσιοι πενήντα άνθρωποι, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών πέρασαν από το κατάστημα που διατηρεί στο κέντρο της Δράμας και έγιναν συμμέτοχοι σε αυτήν την τόσο ξεχωριστή πράξη αγάπης.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου

«Η φετινή συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία», τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κυρία Αθανασία Παράσχου, μέλος του παραρτήματος του συλλόγου ΛΑΜΨΗ στην Δράμα. «Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν άνθρωποι όχι μόνο από την Δράμα, αλλά και από γειτονικές περιοχές. Όταν είχαν κλείσει όλα τα ραντεβού ο κόσμος περίμενε υπομονετικά έξω από το κατάστημα μια βροχερή μέρα με κρύο για να χτυπήσει ένα τατουάζ δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του σε αυτό που κάνουν όλοι οι γονείς. Ο Θοδωρής Δενεκές με πολύ υπομονή και καλή διάθεση υποδεχόταν με χαμόγελο όλους τους ανθρώπους, τους έκανε το τατουάζ, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας (αποστείρωση αντικατάσταση βελόνων, καθαριότητα) οπότε καταλαβαίνετε πως η όλη διαδικασία απαιτούσε από όλους υπομονή και καλή διάθεση» προσθέτει.

TATOO 3

Σημαντική ήταν η βοήθεια των εθελοντών σε αυτή την δράση όπως επίσης του φίλου του Θοδωρή Δενεκέ από την Αθήνα, του Ηρακλή Πατσόπουλου, ο οποίος πέρα από τη βοήθειά του στον μαραθώνιο πρόσφερε χρώματα και βελόνες ώστε όλα τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν να διατίθονταν εξολοκλήρου στη ΛΑΜΨΗ.

Τα μέλη του παραρτήματος της «Λάμψης» στη Δράμα δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου σε μια δράση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ταμπού. Αποδείχθηκε όμως πως οι άνθρωποι έχουν πάντα ανοιχτή την καρδιά και την σκέψη τους όταν πρόκειται να στηρίξουν μια προσπάθεια που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά με καρκίνο.

«Υπήρχε ένα κύριος γύρω στα εξήντα πέντε, άγνωστος σε μένα», τονίζει κυρία Παράσχου, «που ερχόταν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά να χτυπήσει τατουάζ και μου έδειξε τα χέρια του όπου υπήρχαν τα τέσσερα σχέδια των προηγούμενων χρόνων. Δεν είχε άλλα τατουάζ και όταν μιλήσαμε με συγκίνησε πολύ ο τρόπος που σκέφτονταν, δεν είχε κανένα κόμπλεξ και κανέναν ενδοιασμό παρά την ηλικία του».

Ο κ. Δενεκές ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Δράμας, με πάθος για τη δουλειά του και με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ επισημαίνει πως πάντα ήθελε να συνδράμει στους σκοπούς της ΛΑΜΨΗΣ και μέσα από τη δουλειά του στέλνοντας ένα πραγματικό μήνυμα αγάπης για τα παιδιά και τους γονείς τους που δίνουν έναν αγώνα ζωής. «Θεωρώ πως το καλύτερο σε αυτή την προσπάθεια», σημειώνει, «είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου. Προσωπικά, μέχρι να πάρω σύνταξη θα συνεχίσω να στηρίζω το έργο του συλλόγου, θα συνεχίσω αυτόν τον μαραθώνιο τατουάζ αγάπης για τα παιδιά και τους γονείς τους».

TATOO 4

Η έμπρακτη βοήθεια στις οικογένειες

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ με έδρα την Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε το 1987 από γονείς απ' όλη τη Βόρεια Ελλάδα που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα και νοσηλεύτηκαν στα παιδο-ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Ο σύλλογος είναι πιστοποιημένος από το ΥΠΕΚΥ ως φορέας παροχής πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τακτικά μέλη του συλλόγου γίνονται οι γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, καθώς επίσης και παιδιά που νόσησαν στο παρελθόν κι έχουν πλέον ενηλικιωθεί.

Η κυρία Παράσχου ως ενεργό μέλος του παραρτήματος και γονέας παιδιού με καρκίνο μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ υπογραμμίζει τη μεγάλη ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας της Δράμας στην προσπάθεια του συλλόγου να στηρίξει τις οικογένειες των παιδιών αλλά και τα ίδια τα παιδιά στον δύσκολο αγώνα που δίνουν με τον καρκίνο.

«Όσοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα υγείας», επισημαίνει, «βρίσκουν ένα στήριγμα στον σύλλογο που στέκεται κοντά στις οικογένειες σε κάθε στάδιο της αρρώστιας. Όταν νοσεί ένα παιδί, νοσεί όλη η οικογένεια. Το κάθε μέλος της αντιμετωπίζει διαφορετικά αυτή την αρρώστια γιατί θα χρειαστεί η οικογένεια να χωριστεί δεδομένου ότι οι παιδο-ογκολογικές μονάδες είναι στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα οπότε εκεί πρέπει να πάει το παιδί για τις απαραίτητες θεραπείες».

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ φροντίζει για την άριστη ιατρική και παιδιατρική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και προσφέρει ηθική, κοινωνική και οικονομική συμπαράσταση για τη θεραπεία, την αγωγή, την εκπαίδευση και την κοινωνική επανένταξη των παιδιών. Επιπλέον, παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, πληροφόρησης και άλλης μορφής συμπαράστασης στις οικογένειες των πασχόντων παιδιών.

TATOO 5

Η κυρία Πάρασχου επισημαίνει ακόμα πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας για τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου και την άρση των στερεοτύπων και των όποιων προκαταλήψεων.

Η ίδια τονίζει ακόμα πως πολύ σημαντική είναι και η πρόληψη γιατί τότε υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος στα αρχικά του στάδια. «Είναι απαραίτητο», σημειώνει με έμφαση, «οι γονείς να είναι σωστά ενημερωμένοι, να είναι υποψιασμένοι, ώστε να μπορούν να καταλάβουν αν κάτι δεν πηγαίνει καλά με την υγεία του παιδιού τους. Εξίσου σημαντικό είναι να υπάρχει ενημέρωση του κόσμου ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ο εθελοντής δότης μπορεί να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που έχει ως μοναδική ελπίδα θεραπείας τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΔΡΑΜΑ
  • ΤΑΤΟΥΑΖ
  • ΛΑΜΨΗ
  • ΠΑΙΔΙΑ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταγγελία ΠΟΥ για νοσοκομείο στη Γάζα που τέθηκε εκτός λειτουργίας έπειτα από ισραηλινή έφοδο
Καταγγελία ΠΟΥ για νοσοκομείο στη Γάζα που τέθηκε εκτός λειτουργίας έπειτα από ισραηλινή έφοδο 19 Δεκεμβρίου 2023
ΟΗΕ: Ανυπέρβλητες οι προκλήσεις στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα 19 Δεκεμβρίου 2023
ΟΗΕ: Ανυπέρβλητες οι προκλήσεις στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε το έργο «Υγιείς και Ισχυρές Γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα» του Ινστιτούτου Prolepsis
Υγεία
22/10/2025 - 20:51

Ολοκληρώθηκε το έργο «Υγιείς και Ισχυρές Γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα» του Ινστιτούτου Prolepsis

Δίαιτα και διατροφή: Πώς επηρεάζουν την ανάπτυξη και τη θεραπεία του καρκίνου;
Διατροφή
22/10/2025 - 20:26

Δίαιτα και διατροφή: Πώς επηρεάζουν την ανάπτυξη και τη θεραπεία του καρκίνου;

Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος - Θρηνεί η Ελλάδα για τον αγαπημένο «Νιόνιο»
Επικαιρότητα
21/10/2025 - 21:46

Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος - Θρηνεί η Ελλάδα για τον αγαπημένο «Νιόνιο»

Άνοιξε η πλατφόρμα για φορείς παροχής υπηρεσιών Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης
Επικαιρότητα
20/10/2025 - 14:24

Άνοιξε η πλατφόρμα για φορείς παροχής υπηρεσιών Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης

Βία κατά γυναικών και εντός οικογένειας: Μόλις μία στις οκτώ έχει αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία.
Ψυχική Υγεία
20/10/2025 - 16:58

Βία κατά γυναικών και εντός οικογένειας: Μόλις μία στις οκτώ έχει αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία.

Νέα αιματολογική εξέταση εντοπίζει τουλάχιστον 50 είδη καρκίνου "δείχνοντας" και το όργανο που πάσχει
Pharma News
20/10/2025 - 13:00

Νέα αιματολογική εξέταση εντοπίζει τουλάχιστον 50 είδη καρκίνου "δείχνοντας" και το όργανο που πάσχει

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ στη μάχη κατά της παχυσαρκίας με τη δράση BACK2SCHOOL
Διατροφή
22/10/2025 - 23:21
Εστίες γρίπης των πτηνών σε Ολλανδία, Βέλγιο και Σλοβακία - Προς θανάτωση χιλιάδες πουλερικά
Επικαιρότητα
22/10/2025 - 23:04
Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας: Οι νέοι κανόνες που υιοθετεί η Κομισιόν
Πολιτική Υγείας
22/10/2025 - 22:42
ESPAD 2024: Επιρρεπή στις εθιστικές συμπεριφορές τα Ελληνόπουλα
Ψυχική Υγεία
22/10/2025 - 21:56
Ολοκληρώθηκε το έργο «Υγιείς και Ισχυρές Γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα» του Ινστιτούτου Prolepsis
Υγεία
22/10/2025 - 20:51
Δίαιτα και διατροφή: Πώς επηρεάζουν την ανάπτυξη και τη θεραπεία του καρκίνου;
Διατροφή
22/10/2025 - 20:26
Εγκεφαλικό: Πώς αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως τα σημάδια με το ακρωνύμιο Be Fast
Υγεία
22/10/2025 - 19:41
Συνεργασία INTEGRIS PHARMA με τη Citius Oncology σε 12 χώρες της Νότιας Ευρώπης
Pharma News
22/10/2025 - 19:22
Νέα μελέτη: Το mRNA εμβόλιο για την Covid-19 πυροδοτεί ανοσολογική αντίδραση κατά του καρκίνου
Υγεία
22/10/2025 - 19:04
Συγκινητική ανάρτηση Γεωργιάδη για το 12χρονο κορίτσι που έκανε μεταμόσχευση μυελού και βγήκε νικήτρια
Επικαιρότητα
22/10/2025 - 18:41
Κεφαλογιάννης: «Στόχος μας η δημιουργία ενός Εθνικού Μηχανισμού Πρόληψης και Διαχείρισης Κινδύνων»
Επικαιρότητα
22/10/2025 - 18:26
Γόνιμος διάλογος PIF και ΕΝΑΣΕΛ για την αλήθεια πίσω από την πρόσβαση στην καινοτομία
Επικαιρότητα
22/10/2025 - 18:03
ΠΟΥ: Οι πρακτικές της βιομηχανίας για την αποδυνάμωση των μέτρων ελέγχου του καπνού
Επικαιρότητα
22/10/2025 - 17:39
Αγαπηδάκη: «Η πρόληψη είναι και ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης»
Πολιτική Υγείας
22/10/2025 - 17:07
Προδρόμου και Σωτηρίου Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του 15ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management
Pharma News
22/10/2025 - 16:52
Παχυσαρκία: H παγκόσμια επιδημία που απαιτεί την λήψη αποφασιστικών μέτρων
Υγεία
22/10/2025 - 16:43
ESMO 2025: Εκδήλωση της Bayer για τον μετασχηματισμό της φροντίδας του καρκίνου του προστάτη
Pharma News
22/10/2025 - 16:34
Παγκόσμια ημέρα εργοθεραπείας: Στη Ρόδο οι εκδηλώσεις του ΠΣΕ, στις 27 Οκτωβρίου
Επικαιρότητα
22/10/2025 - 16:16
Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογικής Ογκολογίας: Θετικά νέα για τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού
Υγεία
22/10/2025 - 16:00
Γαλλία - προσχέδιο προϋπολογισμού: Οι φαρμακευτικές εταιρείες καταγγέλλουν ότι απειλεί την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα
Pharma Policy
22/10/2025 - 15:00
Η "σκοτεινή" πλευρά των πολύχρωμων bubble teas: Από μόλυνση με βαρέα μέταλλα μέχρι πέτρες στα νεφρά
Διατροφή
22/10/2025 - 14:00
Γονιδιακή παραλλαγή που προκαλεί παχυσαρκία προστατεύει επίσης από τις καρδιακές παθήσεις
Υγεία
22/10/2025 - 13:00
Οι επιδεινούμενες επιδόσεις στην αμερικανική αγορά έφεραν τον "ανασχηματισμό" στο διοικητικό συμβούλιο της Novo Nordisk
Pharma News
22/10/2025 - 12:14
Γιατί το μωρό πρέπει να έχει δερματική επαφή με τη μητέρα αμέσως μετά τον τοκετό
Υγεία
22/10/2025 - 12:00
Lancet: Πώς επηρεάζουν τα αντικαταθλιπτικά το βάρος και την καρδιακή υγεία
Υγεία
22/10/2025 - 11:00
Είδατε στον ύπνο σας ότι χάσατε τα δόντια σας; Δεν είναι αυτό που νομίζετε!
Ψυχική Υγεία
22/10/2025 - 10:00
Καρκίνος του στομάχου: Από τα πρώτα συμπτώματα στη νέα εποχή της θεραπείας
Health Talk
22/10/2025 - 10:00
Τα 4.000 βήματα έστω μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετά για να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου στους ηλικιωμένους
Υγεία
22/10/2025 - 09:00
O ΕΔΟΕΑΠ στην περιφέρεια: Αναλυτικές οδηγίες για την εύρεση γιατρών και διαγνωστικών κέντρων
Υγεία
22/10/2025 - 06:52
1η ΥΠΕ Αττικής: Πρόσκληση στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού!
Πολιτική Υγείας
22/10/2025 - 03:22

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To εμβόλιο mRNA κατά του COVID-19 προκαλεί ανοσολογική αντίδραση για την καταπολέμηση του καρκίνου
Υγεία
20/10/2025 - 10:00
Νέα αιματολογική εξέταση εντοπίζει τουλάχιστον 50 είδη καρκίνου "δείχνοντας" και το όργανο που πάσχει
Pharma News
20/10/2025 - 13:00
Νεότερα δεδομένα στη θεραπεία όγκων του γαστρεντερικού συστήματος
Health Talk
20/10/2025 - 12:08
ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: «Εγκληματική η απόφαση του ΕΟΠΥΥ για τις ταινίες μέτρησης του σακχάρου» - Όλο το ΦΕΚ!
Patient Talk
20/10/2025 - 13:38
Εμφύτευμα αναστρέφει για πρώτη φορά την τύφλωση λόγω εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
Digital Health
21/10/2025 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo