ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δράμα: Πέμπτος μαραθώνιος τατουάζ αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο από τον σύλλογο ΛΑΜΨΗ

Επικαιρότητα
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οι γονείς και οι εθελοντές του παραρτήματος της Δράμας του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες ΛΑΜΨΗ, κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τους ενήλικες όλων των ηλικιών μέσα από μια πρωτότυπη όσο και συμβολική δράση.
Τρίτη, 19/12/2023 - 16:47
— Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
News4Health Team News4Health Team

Έτσι, διοργάνωσαν τον ετήσιο μαραθώνιο τατουάζ, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα: «Αποτυπώνουμε την αγάπη στο δέρμα μας». Περισσότεροι από διακόσοι πενήντα άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του παραρτήματος του συλλόγου ΛΑΜΨΗ και «χτύπησαν» ένα συμβολικό τατουάζ στο σώμα τους, επιλέγοντας ανάμεσα από είκοσι δυο μικρά σχέδια. Το κόστος για το κάθε τατουάζ ήταν 15 ευρώ και όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δωρήθηκαν στον σύλλογο για τους σημαντικούς σκοπούς που υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια.

Εμπνευστής της δράσης, που ήδη μετράει πέντε χρόνια, είναι ο Δραμινός δερματοστίκτης (ή αλλιώς τατουέρ) Θόδωρος Δενεκές, που πέρα από τις άλλες εθελοντικές προσφορές του προς τον σύλλογο θέλησε να βοηθήσει και με το αντικείμενο της δουλειάς του.

Ένα ολόκληρο 24ωρο, από τις οχτώ το πρωί του Σάββατου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, περισσότεροι από διακόσιοι πενήντα άνθρωποι, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών πέρασαν από το κατάστημα που διατηρεί στο κέντρο της Δράμας και έγιναν συμμέτοχοι σε αυτήν την τόσο ξεχωριστή πράξη αγάπης.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου

«Η φετινή συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία», τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κυρία Αθανασία Παράσχου, μέλος του παραρτήματος του συλλόγου ΛΑΜΨΗ στην Δράμα. «Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν άνθρωποι όχι μόνο από την Δράμα, αλλά και από γειτονικές περιοχές. Όταν είχαν κλείσει όλα τα ραντεβού ο κόσμος περίμενε υπομονετικά έξω από το κατάστημα μια βροχερή μέρα με κρύο για να χτυπήσει ένα τατουάζ δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του σε αυτό που κάνουν όλοι οι γονείς. Ο Θοδωρής Δενεκές με πολύ υπομονή και καλή διάθεση υποδεχόταν με χαμόγελο όλους τους ανθρώπους, τους έκανε το τατουάζ, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας (αποστείρωση αντικατάσταση βελόνων, καθαριότητα) οπότε καταλαβαίνετε πως η όλη διαδικασία απαιτούσε από όλους υπομονή και καλή διάθεση» προσθέτει.

Σημαντική ήταν η βοήθεια των εθελοντών σε αυτή την δράση όπως επίσης του φίλου του Θοδωρή Δενεκέ από την Αθήνα, του Ηρακλή Πατσόπουλου, ο οποίος πέρα από τη βοήθειά του στον μαραθώνιο πρόσφερε χρώματα και βελόνες ώστε όλα τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν να διατίθονταν εξολοκλήρου στη ΛΑΜΨΗ.

Τα μέλη του παραρτήματος της «Λάμψης» στη Δράμα δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου σε μια δράση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ταμπού. Αποδείχθηκε όμως πως οι άνθρωποι έχουν πάντα ανοιχτή την καρδιά και την σκέψη τους όταν πρόκειται να στηρίξουν μια προσπάθεια που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά με καρκίνο.

«Υπήρχε ένα κύριος γύρω στα εξήντα πέντε, άγνωστος σε μένα», τονίζει κυρία Παράσχου, «που ερχόταν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά να χτυπήσει τατουάζ και μου έδειξε τα χέρια του όπου υπήρχαν τα τέσσερα σχέδια των προηγούμενων χρόνων. Δεν είχε άλλα τατουάζ και όταν μιλήσαμε με συγκίνησε πολύ ο τρόπος που σκέφτονταν, δεν είχε κανένα κόμπλεξ και κανέναν ενδοιασμό παρά την ηλικία του».

Ο κ. Δενεκές ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Δράμας, με πάθος για τη δουλειά του και με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ επισημαίνει πως πάντα ήθελε να συνδράμει στους σκοπούς της ΛΑΜΨΗΣ και μέσα από τη δουλειά του στέλνοντας ένα πραγματικό μήνυμα αγάπης για τα παιδιά και τους γονείς τους που δίνουν έναν αγώνα ζωής. «Θεωρώ πως το καλύτερο σε αυτή την προσπάθεια», σημειώνει, «είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου. Προσωπικά, μέχρι να πάρω σύνταξη θα συνεχίσω να στηρίζω το έργο του συλλόγου, θα συνεχίσω αυτόν τον μαραθώνιο τατουάζ αγάπης για τα παιδιά και τους γονείς τους».

Η έμπρακτη βοήθεια στις οικογένειες

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ με έδρα την Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε το 1987 από γονείς απ' όλη τη Βόρεια Ελλάδα που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα και νοσηλεύτηκαν στα παιδο-ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Ο σύλλογος είναι πιστοποιημένος από το ΥΠΕΚΥ ως φορέας παροχής πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τακτικά μέλη του συλλόγου γίνονται οι γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, καθώς επίσης και παιδιά που νόσησαν στο παρελθόν κι έχουν πλέον ενηλικιωθεί.

Η κυρία Παράσχου ως ενεργό μέλος του παραρτήματος και γονέας παιδιού με καρκίνο μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ υπογραμμίζει τη μεγάλη ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας της Δράμας στην προσπάθεια του συλλόγου να στηρίξει τις οικογένειες των παιδιών αλλά και τα ίδια τα παιδιά στον δύσκολο αγώνα που δίνουν με τον καρκίνο.

«Όσοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα υγείας», επισημαίνει, «βρίσκουν ένα στήριγμα στον σύλλογο που στέκεται κοντά στις οικογένειες σε κάθε στάδιο της αρρώστιας. Όταν νοσεί ένα παιδί, νοσεί όλη η οικογένεια. Το κάθε μέλος της αντιμετωπίζει διαφορετικά αυτή την αρρώστια γιατί θα χρειαστεί η οικογένεια να χωριστεί δεδομένου ότι οι παιδο-ογκολογικές μονάδες είναι στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα οπότε εκεί πρέπει να πάει το παιδί για τις απαραίτητες θεραπείες».

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ φροντίζει για την άριστη ιατρική και παιδιατρική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και προσφέρει ηθική, κοινωνική και οικονομική συμπαράσταση για τη θεραπεία, την αγωγή, την εκπαίδευση και την κοινωνική επανένταξη των παιδιών. Επιπλέον, παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, πληροφόρησης και άλλης μορφής συμπαράστασης στις οικογένειες των πασχόντων παιδιών.

Η κυρία Πάρασχου επισημαίνει ακόμα πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας για τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου και την άρση των στερεοτύπων και των όποιων προκαταλήψεων.

Η ίδια τονίζει ακόμα πως πολύ σημαντική είναι και η πρόληψη γιατί τότε υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος στα αρχικά του στάδια. «Είναι απαραίτητο», σημειώνει με έμφαση, «οι γονείς να είναι σωστά ενημερωμένοι, να είναι υποψιασμένοι, ώστε να μπορούν να καταλάβουν αν κάτι δεν πηγαίνει καλά με την υγεία του παιδιού τους. Εξίσου σημαντικό είναι να υπάρχει ενημέρωση του κόσμου ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ο εθελοντής δότης μπορεί να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που έχει ως μοναδική ελπίδα θεραπείας τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΔΡΑΜΑ
  • ΤΑΤΟΥΑΖ
  • ΛΑΜΨΗ
  • ΠΑΙΔΙΑ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταγγελία ΠΟΥ για νοσοκομείο στη Γάζα που τέθηκε εκτός λειτουργίας έπειτα από ισραηλινή έφοδο
Καταγγελία ΠΟΥ για νοσοκομείο στη Γάζα που τέθηκε εκτός λειτουργίας έπειτα από ισραηλινή έφοδο 19 Δεκεμβρίου 2023
ΟΗΕ: Ανυπέρβλητες οι προκλήσεις στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα 19 Δεκεμβρίου 2023
ΟΗΕ: Ανυπέρβλητες οι προκλήσεις στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το άτμισμα φαίνεται να προκαλεί καρκίνο του στόματος και του πνεύμονα
Υγεία
31/03/2026 - 09:00

Το άτμισμα φαίνεται να προκαλεί καρκίνο του στόματος και του πνεύμονα

Η 3η ΥΠΕ συμμετέχει σε ευρωπαϊκό έργο για την αξιοποίηση της τηλεϊατρικής σε ασθενείς με καρκίνο
Digital Health
30/03/2026 - 18:37

Η 3η ΥΠΕ συμμετέχει σε ευρωπαϊκό έργο για την αξιοποίηση της τηλεϊατρικής σε ασθενείς με καρκίνο

Η επιτροπή του EMA άναψε το «πράσινο» φως για πέντε νέα φάρμακα - Τα τρία αφορούν ασθενείς με καρκίνο
Pharma Policy
27/03/2026 - 16:42

Η επιτροπή του EMA άναψε το «πράσινο» φως για πέντε νέα φάρμακα - Τα τρία αφορούν ασθενείς με καρκίνο

Φάρμακα που λαμβάνονται πιο εύκολα από τα παιδιά χάρη στην 3D τεχνολογία και το βρεφικό γάλα
Υγεία
26/03/2026 - 13:00

Φάρμακα που λαμβάνονται πιο εύκολα από τα παιδιά χάρη στην 3D τεχνολογία και το βρεφικό γάλα

Έρευνα στις ΗΠΑ εντόπισε μόλυβδο σε παιδικά ρούχα από αλυσίδες low cost ρούχων - Οι κίνδυνοι
Υγεία
24/03/2026 - 12:00

Έρευνα στις ΗΠΑ εντόπισε μόλυβδο σε παιδικά ρούχα από αλυσίδες low cost ρούχων - Οι κίνδυνοι

Αγαπηδάκη για ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων: Νέα δωρεάν προγράμματα και κέντρο για τις νευροεπιστήμες στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 12:56

Αγαπηδάκη για ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων: Νέα δωρεάν προγράμματα και κέντρο για τις νευροεπιστήμες στην Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατάθλιψη και δερματίτιδα έχουν κοινό φλεγμονώδες αποτύπωμα - Νέες προοπτικές για στοχευμένη θεραπεία
Ψυχική Υγεία
01/04/2026 - 11:00
Ποια είναι η χημική ουσία που έχει προκαλέσει τον θάνατο 74.000 νεογνών το 2018
Υγεία
01/04/2026 - 10:00
Ανήλικοι και social media: Γιατί η μείωση του χρόνου χρήσης δεν αρκεί για την προστασία του ψυχισμού τους
Ψυχική Υγεία
01/04/2026 - 09:00
Κρίσιμη η πρόσβαση στη συνεχή καταγραφή γλυκόζης για πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Pharma News
01/04/2026 - 07:28
Σε επιφυλακή οι δήμοι της Αττικής για την επερχόμενη κακοκαιρία
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 03:44
Πρωτιά της ΔΑΚΟΑ με 65% στις εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 00:09
Στον καθηγητή Ουρολογίας Δημήτρης Χατζηχρήστου το διεθνές βραβείο Career Award 2026
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 23:21
Δήμος Αθηναίων: Διεθνής ημέρα μηδενικών αποβλήτων με τη συμμετοχή 170 μαθητών δημοτικού
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 22:06
Πως η ρουτίνα στο καθημερινό φαγητό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους!
Διατροφή
31/03/2026 - 21:18
Εάν έχετε πρόβλημα με την ακοή σας ελέγξτε το σάκχαρό σας
Health Talk
31/03/2026 - 20:24
Φαρμασέρβ–Λίλλυ: Πενήντα και πλέον χρόνια καινοτομίας στη νευρολογία και την ψυχική υγεία
Pharma News
31/03/2026 - 19:37
Το ανθρώπινο μικροβίωμα και ο ρόλος του στο μέλλον της εξατομικευμένης ιατρικής
Υγεία
31/03/2026 - 18:42
Η κακή ψυχολογία των γονέων κατά την περιγεννητική περίοδο επηρεάζει την ψυχική υγεία του βρέφους
Ψυχική Υγεία
31/03/2026 - 18:01
Θεραπεία για την παχυσαρκία με συνδρομή!
Pharma News
31/03/2026 - 17:17
Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Έχουν θανατωθεί 486.300 ζώα
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 16:54
Αποκαλυπτικός χάρτης του ιστού του μαστού - Ο ρόλος της εμμηνόπαυσης στην ανάπτυξη καρκίνου
Υγεία
31/03/2026 - 16:21
Έρευνα: Ένας στους τρεις ενήλικες στρέφεται στα AI chatbots για θέματα υγείας
Digital Health
31/03/2026 - 16:00
Gnomon Informatics: Η Κύπρος αποκτά εθνική εφαρμογή ψηφιακής υγείας μέσω της πλατφόρμας eHealthPass
Digital Health
31/03/2026 - 15:28
Η διατροφή που μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου κατά περισσότερο από 2 χρόνια
Διατροφή
31/03/2026 - 15:06
H Motor Oil ενίσχυσε με σημαντική χορηγία την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΕΣ
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 14:43
ΙΑΣΩ Παίδων: 14η υβριδική επιστημονική ημερίδα για τις παιδιατρικές λοιμώξεις και τα εμβόλια
Υπηρεσίες Υγείας
31/03/2026 - 14:17
Θεμιστοκλέους: Πριν το Πάσχα η προκήρυξη για τις 850 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 14:03
ΠΟΥ προς κυβερνήσεις: Εφαρμόστε προγράμματα ασκήσεων προσομοίωσης συμβάντων δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 14:01
Μύθοι και αλήθειες για την ψωρίαση και τη θεραπεία της
Health Talk
31/03/2026 - 13:41
Καθαριστικά: Γιατί η εισπνοή μπορεί να αποδειχθεί πιο επικίνδυνη και από την κατάποση!
Υγεία
31/03/2026 - 13:00
Στρατηγική αυτονομία στις θεραπείες πλάσματος: Ευρωπαϊκές προκλήσεις και το στοίχημα για την Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 12:50
Μετεωροπάθεια: Γιατί νιώθετε το Erminio στα κόκκαλά σας!
Υγεία
31/03/2026 - 12:30
Κρούσμα γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο στην Ιταλία: Γιατί οι ιολόγοι δεν ανησυχούν προς το παρόν
Υγεία
31/03/2026 - 12:00
Αντικαταθλιπτικό ανακουφίζει από την κόπωση που προκαλείται από τη long Covid
Υγεία
31/03/2026 - 11:00
Μικροπλαστικά: Μήπως τα εργαστηριακά γάντια έχουν φουσκώσει το πρόβλημα;
Υγεία
31/03/2026 - 10:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσωποποιημένα φάρμακα από 3D εκτυπωτή στο φαρμακείο της γειτονιάς σε μία δεκαετία
Pharma News
30/03/2026 - 12:31
Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 13:39
Η MSD Ελλάδος στη λίστα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
30/03/2026 - 15:51
Έξυπνα tips για το πως θα φάτε σωστά αντί να μετράτε τις θερμίδες
Διατροφή
30/03/2026 - 18:03
Ανοιχτή πρόσκληση σε γιατρούς του ΕΣΥ από την 2η ΥΠΕ με ισχυρά κίνητρα
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 20:59
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo