ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Cannabis Europa London 2024: Μαγνήτης η θεματική ενότητα που αφορούσε την Ελλάδα

Επικαιρότητα
Cannabis Europa London 2024: Μαγνήτης η θεματική ενότητα που αφορούσε την Ελλάδα
Στην ανάδειξη της νέας εποχής για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, μέσω της διάθεσης τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης κατόπιν συνταγογράφησης στους ασθενείς καθώς και στις ευρωπαϊκές προοπτικές, εστίασε το πάνελ «State of Play Session: Greece» το οποίο πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του Cannabis Europa 2024, στο Λονδίνο.
Δευτέρα, 01/07/2024 - 17:34
News4Health Team News4Health Team

Ιδιαίτερα η θεματική ενότητα σχετικά με την Ελλάδα τράβηξε τα βλέμματα και σημείωσε μεγάλη συμμετοχή. Συγκεκριμένα, στο πάνελ με συντονιστή τον δημοσιογράφο του Business of Cannabis, Ben Stevens, συμμετείχαν, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας, ο κ. Νίκος Μπέης, Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Tikun Olam Europe και η κυρία Jacqueline Poitras, Founding Director Mamaka - Mothers for Cannabis.

Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε η περίπτωση της Ελλάδας, ως μία από τις νεότερες και πιο συναρπαστικές αγορές, όπου τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, κατέστησε επίσημα διαθέσιμα τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης κατόπιν συνταγογράφησης στους ασθενείς, δίνοντας τέλος στην αναμονή 7 ετών, καθώς είναι μία από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που επαναπροσδιόρισε το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη φαρμακευτική κάνναβη το 2017.

Το πάνελ πλαισιώθηκε από τις εισηγήσεις των εκπροσώπων της πολιτείας και των φορέων που συνέβαλαν καθοριστικά στην προώθηση αυτής της νομοθεσίας-ορόσημο καθώς και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται στη νεοσύστατη αγορά της Ελλάδας, ενώ παράλληλα διερευνήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης της ευρωπαϊκής αγοράς, με όφελος τόσο για τους ασθενείς, όσο για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Γεωργιάδης: «Προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας»

O κ. Γεωργιάδης, υπό το πρίσμα της Πολιτείας, επισήμανε πως η Ελληνική Κυβέρνηση προάγει την ανάπτυξη και την καινοτομία, κάνοντας ειδική μνεία στη νομοθεσία-ορόσημο για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως, «το 2019 ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είχα υπό την εποπτεία μου όλες τις εγκρίσεις για την αδειοδότηση της βιομηχανίας φαρμακευτικής κάνναβης και τότε ήταν η στιγμή που ψηφίσαμε ένα νέο νόμο, πιο ευέλικτο και πιο φιλικό από τον προηγούμενο προς τις επιχειρήσεις, ξεπερνώντας πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια», ενώ συμπλήρωσε πως, «μασταν πραγματικά αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε αυτόν τον δρόμο για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος, ήταν η ποιότητα ζωής των ασθενών της χώρας καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι η φαρμακευτική κάνναβη λειτουργεί σε ασθενείς με ορισμένες ασθένειες, ενώ ο δεύτερος, η οικοδόμηση στην Ελλάδα μιας νέας βιομηχανίας που θα προσέθετε νέες θέσεις εργασίας και εξαγωγική δραστηριότητα, ώστε να δημιουργούσε προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας»

SYNEDRIO CANNABIS 2

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο ύπουργός Υγείας, έκανε ειδική μνεία στην υποστήριξη του κ. Νίκου Καρανίκα, ενώ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκδοθεί μια νέα υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει στους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, εάν λαμβάνουν φαρμακευτική κάνναβη στις χώρες τους, να συνταγογραφούν και να λαμβάνουν τα φάρμακα τους ενώ βρίσκονται στη χώρα μας, προκειμένου να σταθεί η παραμονή τους πιο εύκολη και πρακτική.

Μπέης: «Η επένδυσή μας ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ»

Ο κ. Μπέης, εκπροσωπώντας την πρτώτη εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, ανέφερε αρχικά, τις δυσκολίες που υπερκέρασε η εταιρεία το χρονικό διάστημα 2018-2024 και σημείωσε πως, «Ως Tikun Olam Europe, είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην αναδυόμενη αγορά φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Επί του παρόντος, τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης της Tikun Olam Europe είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά κατόπιν συνταγογράφησης από συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών για ενδείξεις όπως η αντιμετώπιση χρόνιου πόνου, που σχετίζεται με καρκίνο ή παθήσεις του κεντρικού ή περιφερικού νευρικού συστήματος και η αντιμετώπιση σπαστικότητας που σχετίζεται με σκλήρυνση κατά πλάκας ή βλάβες του νωτιαίου μυελού»

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Μπέης τόνισε πως, «η επένδυσή μας ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε υψηλής ποιότητας τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Σήμερα, μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι ήταν ένα ρίσκο που άξιζε να πάρουμε, καθώς συμβάλλουμε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της υγειονομικής περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ασθενών στην Ελλάδα, μέσω και των τεσσάρων πρώτων προϊόντων μας τα οποία έχουν λάβει άδειες κυκλοφορίας».

Επίσης επισήμανε, «το πλαίσιο της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα που είναι ένα από τα πιο προχωρημένα στην Ευρώπη κι έχει σαν απαίτηση τα προϊόντα να πληρούν φαρμακευτικά πρότυπα, παρέχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο. Για την Tikun Olam Europe, αυτό σημαίνει ότι οι state-of-the art εγκαταστάσεις μας, πιστοποιημένες με EU-GMP, είναι ικανές να παράγουν τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης υψηλής ποιότητας διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και αξιόπιστα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπέη, αναμένεται ισχυρή εξαγωγική πορεία για την Tikun Olam Europe που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της εταιρείας και θα συμβάλει θετικά στην οικονομία της χώρας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τη φήμη της Ελλάδας στον φαρμακευτικό τομέα.

SYNEDRIO CANNABIS 1

Νέα εποχή για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα

Τέλος, η κυρία Jacqueline Poitras, αναφέρθηκε στην πρώτη προσπάθεια νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, το 2016, μέσω της συλλογής 43.000 υπογραφών που υποστήριζαν τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Επίσης τόνισε τη σημαντικότητα της δημιουργίας ενός εξειδικευμένου γραφείου σχετικό με την φαρμακευτική κάνναβη σε κάθε χώρα που θα έχει συντονιστικό ρόλο και από το οποίο θα μπορούν συλλέγουν πληροφορίες ιατροί και ασθενείς.

Το γενικό συμπέρασμα που εξήχθη από τους ομιλητές, είναι πως η νέα εποχή για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, μέσω της αλλαγής-ορόσημο στη νομοθεσία για την φαρμακευτική κάνναβη, λειτουργεί ως καταλύτης για την ευρύτερη αποδοχή και εφαρμογή αντίστοιχων πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με αυτό τον τρόπο ολοένα περισσότεροι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων και εταιρειών, εκπρόσωποι ασθενών, ιατροί, ακαδημαϊκοί, επενδυτές καθώς και δημοσιογράφοι, από 37 χώρες.

  • ΛΟΝΔΙΝΟ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη Μυτιλήνη το διήμερο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου με θέματα αιχμής και βραβεύσεις
Στη Μυτιλήνη το διήμερο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου με θέματα αιχμής και βραβεύσεις 29 Ιουνίου 2024
Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: «Ερωτήματα για την εξαέρωση του προγράμματος Philos και ευθύνες της κυβέρνησης» 02 Ιουλίου 2024
Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: «Ερωτήματα για την εξαέρωση του προγράμματος Philos και ευθύνες της κυβέρνησης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις
Υγεία
14/06/2025 - 06:54

Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις

Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24

Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών

Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34

Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»

Επίσκεψη Γεωργιάδη στην πρώτη ιδιωτική δομή ψυχικής υγείας στη Νέα Κηφισιά
Ψυχική Υγεία
12/06/2025 - 16:24

Επίσκεψη Γεωργιάδη στην πρώτη ιδιωτική δομή ψυχικής υγείας στη Νέα Κηφισιά

Γεωργιάδης: «Την επόμενη εβδομάδα οι λεπτομέρειες για την κατ' οίκον διανομή των ΦΥΚ»
Πολιτική Υγείας
10/06/2025 - 18:28

Γεωργιάδης: «Την επόμενη εβδομάδα οι λεπτομέρειες για την κατ' οίκον διανομή των ΦΥΚ»

Γεωργιάδης: «Στο Ρέθυμνο δεν έγινε μόνο λάθος μετάγγιση αλλά υπήρξε και συγκάλυψη»
Επικαιρότητα
10/06/2025 - 14:07

Γεωργιάδης: «Στο Ρέθυμνο δεν έγινε μόνο λάθος μετάγγιση αλλά υπήρξε και συγκάλυψη»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 16:32
Αγαπηδάκη: «Περισσότεροι από 14.000 πολίτες έχουν παραπεμφθεί για καρδιολογικό έλεγχο»
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 08:41
Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις
Υγεία
14/06/2025 - 06:54
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
2o ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα στο επίκεντρο για ένα βιώσιμο φαρμακευτικό μέλλον
Pharma Policy
14/06/2025 - 00:11
COSMOTE TELEKOM- Η.ΔΙ.ΚΑ: Έργο ψηφιακής... πνοής ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
Digital Health
13/06/2025 - 20:52
Σε εγρήγορση το ECDC για νέα παραλλαγή της COVID-19 - Αυξημένη η δραστηριότητα της νόσου στην ΕΕ
Υγεία
13/06/2025 - 19:28
Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24
Πρωτοποριακή μελέτη: Ο ρυθμός της αναπνοής μπορεί να μας ταυτοποιήσει με ακρίβεια
Υγεία
13/06/2025 - 17:53
Κινητοποίηση εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Αττικής στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, 16 Ιουνίου
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 17:18
To Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» διαπιστεύθηκε ως ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με τη «σφραγίδα» του OECI
Υγεία
13/06/2025 - 16:29
Προ των πυλών οι πρώτοι κανόνες για την καλή διαβίωση σκύλων και γατών
Pet
13/06/2025 - 16:12
ΠΦΣ: «Παράταση στην έναρξη εφαρμογής της αποστολής ηλεκτρονικών τιμολογίων B2G»
Pharma Policy
13/06/2025 - 16:01
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
ΕΟΜ: «Με πρωτοβουλία της οικογένειας βρίσκεται σε κέντρο του εξωτερικού για μεταμόσχευση η 11χρονη»
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 15:16
Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Επιστημονική ημερίδα του ΙΣΑ την Κυριακή 15 Ιουνίου
Health Talk
13/06/2025 - 14:52
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
ΠΑΣΠΑΜΑ: «Κάθε μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές»
Patient Talk
13/06/2025 - 13:58
Πόνος στο πόδι: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις συχνότερες παθήσεις και πότε να επισκεφθούμε γιατρό
Health Talk
13/06/2025 - 13:39
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Η έκθεση σε χημικές ουσίες κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση στην εφηβεία
Υγεία
13/06/2025 - 12:57
Πως τα «έξυπνα ρολόγια» μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε «πιστοί» στις προπονήσεις
Fitness
13/06/2025 - 12:31
Επίσκεψη Γεωργιάδη στην πρώτη ιδιωτική δομή ψυχικής υγείας στη Νέα Κηφισιά
Ψυχική Υγεία
12/06/2025 - 16:24
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
Οι «υπερδυνάμεις» των νυχτερίδων κατά του καρκίνου - Πώς μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο
Υγεία
12/06/2025 - 14:07
Επιστήμονες εντόπισαν πρώιμα σημάδια άνοιας που δεν σχετίζονται με τη μνήμη
Υγεία
12/06/2025 - 13:49
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59
«Τι βρίσκεται στο τραπέζι σου;»: Στοιχεία-σοκ από το EUIPO για τα παραποιημένα τρόφιμα και ποτά στην ΕΕ
Διατροφή
12/06/2025 - 03:26
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo