ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Cannabis Europa London 2024: Μαγνήτης η θεματική ενότητα που αφορούσε την Ελλάδα

Επικαιρότητα
Cannabis Europa London 2024: Μαγνήτης η θεματική ενότητα που αφορούσε την Ελλάδα
Στην ανάδειξη της νέας εποχής για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, μέσω της διάθεσης τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης κατόπιν συνταγογράφησης στους ασθενείς καθώς και στις ευρωπαϊκές προοπτικές, εστίασε το πάνελ «State of Play Session: Greece» το οποίο πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του Cannabis Europa 2024, στο Λονδίνο.
Δευτέρα, 01/07/2024 - 17:34
News4Health Team News4Health Team

Ιδιαίτερα η θεματική ενότητα σχετικά με την Ελλάδα τράβηξε τα βλέμματα και σημείωσε μεγάλη συμμετοχή. Συγκεκριμένα, στο πάνελ με συντονιστή τον δημοσιογράφο του Business of Cannabis, Ben Stevens, συμμετείχαν, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας, ο κ. Νίκος Μπέης, Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Tikun Olam Europe και η κυρία Jacqueline Poitras, Founding Director Mamaka - Mothers for Cannabis.

Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε η περίπτωση της Ελλάδας, ως μία από τις νεότερες και πιο συναρπαστικές αγορές, όπου τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, κατέστησε επίσημα διαθέσιμα τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης κατόπιν συνταγογράφησης στους ασθενείς, δίνοντας τέλος στην αναμονή 7 ετών, καθώς είναι μία από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που επαναπροσδιόρισε το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη φαρμακευτική κάνναβη το 2017.

Το πάνελ πλαισιώθηκε από τις εισηγήσεις των εκπροσώπων της πολιτείας και των φορέων που συνέβαλαν καθοριστικά στην προώθηση αυτής της νομοθεσίας-ορόσημο καθώς και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται στη νεοσύστατη αγορά της Ελλάδας, ενώ παράλληλα διερευνήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης της ευρωπαϊκής αγοράς, με όφελος τόσο για τους ασθενείς, όσο για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Γεωργιάδης: «Προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας»

O κ. Γεωργιάδης, υπό το πρίσμα της Πολιτείας, επισήμανε πως η Ελληνική Κυβέρνηση προάγει την ανάπτυξη και την καινοτομία, κάνοντας ειδική μνεία στη νομοθεσία-ορόσημο για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως, «το 2019 ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είχα υπό την εποπτεία μου όλες τις εγκρίσεις για την αδειοδότηση της βιομηχανίας φαρμακευτικής κάνναβης και τότε ήταν η στιγμή που ψηφίσαμε ένα νέο νόμο, πιο ευέλικτο και πιο φιλικό από τον προηγούμενο προς τις επιχειρήσεις, ξεπερνώντας πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια», ενώ συμπλήρωσε πως, «μασταν πραγματικά αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε αυτόν τον δρόμο για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος, ήταν η ποιότητα ζωής των ασθενών της χώρας καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι η φαρμακευτική κάνναβη λειτουργεί σε ασθενείς με ορισμένες ασθένειες, ενώ ο δεύτερος, η οικοδόμηση στην Ελλάδα μιας νέας βιομηχανίας που θα προσέθετε νέες θέσεις εργασίας και εξαγωγική δραστηριότητα, ώστε να δημιουργούσε προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας»

SYNEDRIO CANNABIS 2

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο ύπουργός Υγείας, έκανε ειδική μνεία στην υποστήριξη του κ. Νίκου Καρανίκα, ενώ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκδοθεί μια νέα υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει στους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, εάν λαμβάνουν φαρμακευτική κάνναβη στις χώρες τους, να συνταγογραφούν και να λαμβάνουν τα φάρμακα τους ενώ βρίσκονται στη χώρα μας, προκειμένου να σταθεί η παραμονή τους πιο εύκολη και πρακτική.

Μπέης: «Η επένδυσή μας ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ»

Ο κ. Μπέης, εκπροσωπώντας την πρτώτη εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, ανέφερε αρχικά, τις δυσκολίες που υπερκέρασε η εταιρεία το χρονικό διάστημα 2018-2024 και σημείωσε πως, «Ως Tikun Olam Europe, είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην αναδυόμενη αγορά φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Επί του παρόντος, τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης της Tikun Olam Europe είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά κατόπιν συνταγογράφησης από συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών για ενδείξεις όπως η αντιμετώπιση χρόνιου πόνου, που σχετίζεται με καρκίνο ή παθήσεις του κεντρικού ή περιφερικού νευρικού συστήματος και η αντιμετώπιση σπαστικότητας που σχετίζεται με σκλήρυνση κατά πλάκας ή βλάβες του νωτιαίου μυελού»

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Μπέης τόνισε πως, «η επένδυσή μας ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε υψηλής ποιότητας τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Σήμερα, μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι ήταν ένα ρίσκο που άξιζε να πάρουμε, καθώς συμβάλλουμε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της υγειονομικής περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ασθενών στην Ελλάδα, μέσω και των τεσσάρων πρώτων προϊόντων μας τα οποία έχουν λάβει άδειες κυκλοφορίας».

Επίσης επισήμανε, «το πλαίσιο της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα που είναι ένα από τα πιο προχωρημένα στην Ευρώπη κι έχει σαν απαίτηση τα προϊόντα να πληρούν φαρμακευτικά πρότυπα, παρέχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο. Για την Tikun Olam Europe, αυτό σημαίνει ότι οι state-of-the art εγκαταστάσεις μας, πιστοποιημένες με EU-GMP, είναι ικανές να παράγουν τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης υψηλής ποιότητας διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και αξιόπιστα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπέη, αναμένεται ισχυρή εξαγωγική πορεία για την Tikun Olam Europe που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της εταιρείας και θα συμβάλει θετικά στην οικονομία της χώρας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τη φήμη της Ελλάδας στον φαρμακευτικό τομέα.

SYNEDRIO CANNABIS 1

Νέα εποχή για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα

Τέλος, η κυρία Jacqueline Poitras, αναφέρθηκε στην πρώτη προσπάθεια νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, το 2016, μέσω της συλλογής 43.000 υπογραφών που υποστήριζαν τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Επίσης τόνισε τη σημαντικότητα της δημιουργίας ενός εξειδικευμένου γραφείου σχετικό με την φαρμακευτική κάνναβη σε κάθε χώρα που θα έχει συντονιστικό ρόλο και από το οποίο θα μπορούν συλλέγουν πληροφορίες ιατροί και ασθενείς.

Το γενικό συμπέρασμα που εξήχθη από τους ομιλητές, είναι πως η νέα εποχή για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, μέσω της αλλαγής-ορόσημο στη νομοθεσία για την φαρμακευτική κάνναβη, λειτουργεί ως καταλύτης για την ευρύτερη αποδοχή και εφαρμογή αντίστοιχων πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με αυτό τον τρόπο ολοένα περισσότεροι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων και εταιρειών, εκπρόσωποι ασθενών, ιατροί, ακαδημαϊκοί, επενδυτές καθώς και δημοσιογράφοι, από 37 χώρες.

  • ΛΟΝΔΙΝΟ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη Μυτιλήνη το διήμερο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου με θέματα αιχμής και βραβεύσεις
Στη Μυτιλήνη το διήμερο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου με θέματα αιχμής και βραβεύσεις 29 Ιουνίου 2024
Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: «Ερωτήματα για την εξαέρωση του προγράμματος Philos και ευθύνες της κυβέρνησης» 02 Ιουλίου 2024
Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: «Ερωτήματα για την εξαέρωση του προγράμματος Philos και ευθύνες της κυβέρνησης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης θα συνεχιστεί
Πολιτική Υγείας
14/03/2026 - 09:00

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης θα συνεχιστεί

Αισιοδοξία Γεωργιάδη για τον ρόλο της Ελλάδας στο πεδίο των κλινικών δοκιμών
Πολιτική Υγείας
11/03/2026 - 15:24

Αισιοδοξία Γεωργιάδη για τον ρόλο της Ελλάδας στο πεδίο των κλινικών δοκιμών

Γεωργιάδης: «Παγκόσμια πρωτιά το Health IQ - Θα την αντιγράψει όλη η Ευρώπη»
Πολιτική Υγείας
09/03/2026 - 18:59

Γεωργιάδης: «Παγκόσμια πρωτιά το Health IQ - Θα την αντιγράψει όλη η Ευρώπη»

Παραιτήθηκε το επιστημονικό ΔΣ του ΕΟΔΥ: Σε επεισόδιο μεταξύ προέδρου και υπαλλήλου αναφέρθηκε ο Γεωργιάδης
Πολιτική Υγείας
09/03/2026 - 09:06

Παραιτήθηκε το επιστημονικό ΔΣ του ΕΟΔΥ: Σε επεισόδιο μεταξύ προέδρου και υπαλλήλου αναφέρθηκε ο Γεωργιάδης

Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης 13 με 15 Μαρτίου στο Ακροπόλ Παλάς
Επικαιρότητα
07/03/2026 - 03:44

Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης 13 με 15 Μαρτίου στο Ακροπόλ Παλάς

Οι κατευθύνσεις πολιτικής που προέκυψαν από το 9ο συνέδριο του ΠΣΕΥ - «Η Δημόσια Υγεία κρίνεται στην κοινότητα...»
Επικαιρότητα
05/03/2026 - 00:04

Οι κατευθύνσεις πολιτικής που προέκυψαν από το 9ο συνέδριο του ΠΣΕΥ - «Η Δημόσια Υγεία κρίνεται στην κοινότητα...»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΕΣ και ΠΑΕ Ατρόμητος απέστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά του bullying
Ψυχική Υγεία
17/03/2026 - 03:42
Υβριδική ημερίδα «ΦροντίΖΩ Αλλιώς» αφιερωμένη στους περιθάλποντες ατόμων με άνοια
Επικαιρότητα
17/03/2026 - 00:03
ΠΟΥ: Έξι νοσοκομεία του Ιράν έχουν εκκενωθεί - Αντέχει το σύστημα υγείας
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 23:17
Εργαζόμενοι στον ΕΟΠΑΕ: «Ακόμα ένα βήμα διάλυσης των κοινοτήτων και της απεξάρτησης»
Ψυχική Υγεία
16/03/2026 - 22:33
ΕΟΔΥ: Ο εμβολιασμός παραμένει κρίσιμος παράγοντας για την αντιμετώπιση της ιλαράς στην Ευρώπη
Υγεία
16/03/2026 - 21:44
Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 20:42
Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και θεραπεία
Health Talk
16/03/2026 - 20:14
ΕΟΟ: Στις 20 Μαρτίου το 2ο Οδοντιατρικό Forum σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Health Talk
16/03/2026 - 19:57
Το Ωνάσειο στο επίκεντρο της εκπαίδευσης στην ανοσολογία μεταμοσχεύσεων
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 19:23
Δράση για την ανδρική αντισύλληψη: Γιγαντιαίο προφυλακτικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και βάφλες σε σχήμα πέους
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 18:42
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στο Ελσίνκι για την συνάντηση με την Κοινοπραξία EU4MEDTECH
Patient Talk
16/03/2026 - 18:07
Ανοιχτή δράση του ΕΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 17:34
Διαδικτυακή εκδήλωση της ΕΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου και τους ασθενείς με άπνοια
Health Talk
16/03/2026 - 17:13
ΠΟΕΔΗΝ: Κάλεσμα σε πανυγειονομική κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Μαρτίου
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 16:38
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ερευνητές εντόπισαν διαδικασία κυτταρικού θανάτου που παίζει ρόλο στην καταστροφή των νευρώνων
Υγεία
16/03/2026 - 16:06
Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας: Μόλις τέσσερα από τα 288 φαρμακεία έχουν εκτελέσει συνταγές ΦΥΚ
Pharma Policy
16/03/2026 - 15:42
Στίγμα, το πρώτο «πεδίο μάχης» κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
16/03/2026 - 15:14
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Σειρά εργαλείων από τη Samsung για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 15:03
Μαζί τους (και) το Πάσχα: Στήριξη στα παιδιά που ζουν σε δομές προστασίας και φιλοξενίας
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 14:41
Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο
Διατροφή
16/03/2026 - 14:22
Πως τα πλαστικά μπουκάλια μπορούν να μετατραπούν σε φάρμακο για το Πάρκινσον
Υγεία
16/03/2026 - 13:58
TraceMap: Η νέα πλατφόρμα AI της ΕΕ για την ανίχνευση νοθείας και κινδύνων στα τρόφιμα
Digital Health
16/03/2026 - 13:39
Τι μπορούμε να μάθουμε από τις γάτες για τον καρκίνο
Pet
16/03/2026 - 13:30
Γρίπη της περιόδου: Τι είναι και πώς μπορείτε να τη διαχειριστείτε
Υγεία
16/03/2026 - 12:32
Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να στερήσει σύντομα ζωτικής σημασίας φάρμακα
Pharma Policy
16/03/2026 - 12:00
Εφαρμογή για smartphone υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά της πρόωρης εκσπερμάτισης
Digital Health
16/03/2026 - 11:30
«Σημαντικό βήμα» προς τη δημιουργία εξέτασης αίματος για την ανίχνευση όγκων στον εγκέφαλο
Υγεία
16/03/2026 - 10:32
Η χρήση chatbots τεχνητής νοημοσύνης ρίχνει λάδι στη φωτιά της παραληρηματικής σκέψης
Ψυχική Υγεία
16/03/2026 - 09:44
Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39
Αυξάνεται το κάπνισμα και το άτμισμα στους εφήβους της χώρα μας - Οι κίνδυνοι
Υγεία
16/03/2026 - 08:27

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης θα συνεχιστεί
Πολιτική Υγείας
14/03/2026 - 09:00
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σε επιφυλακή η Ευρώπη για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων
Pharma Policy
14/03/2026 - 08:21
Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39
Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο
Διατροφή
16/03/2026 - 14:22
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Σειρά εργαλείων από τη Samsung για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 15:03
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo