ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Cannabis Europa London 2024: Μαγνήτης η θεματική ενότητα που αφορούσε την Ελλάδα

Επικαιρότητα
Cannabis Europa London 2024: Μαγνήτης η θεματική ενότητα που αφορούσε την Ελλάδα
Στην ανάδειξη της νέας εποχής για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, μέσω της διάθεσης τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης κατόπιν συνταγογράφησης στους ασθενείς καθώς και στις ευρωπαϊκές προοπτικές, εστίασε το πάνελ «State of Play Session: Greece» το οποίο πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του Cannabis Europa 2024, στο Λονδίνο.
Δευτέρα, 01/07/2024 - 17:34
News4Health Team News4Health Team

Ιδιαίτερα η θεματική ενότητα σχετικά με την Ελλάδα τράβηξε τα βλέμματα και σημείωσε μεγάλη συμμετοχή. Συγκεκριμένα, στο πάνελ με συντονιστή τον δημοσιογράφο του Business of Cannabis, Ben Stevens, συμμετείχαν, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας, ο κ. Νίκος Μπέης, Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Tikun Olam Europe και η κυρία Jacqueline Poitras, Founding Director Mamaka - Mothers for Cannabis.

Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε η περίπτωση της Ελλάδας, ως μία από τις νεότερες και πιο συναρπαστικές αγορές, όπου τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, κατέστησε επίσημα διαθέσιμα τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης κατόπιν συνταγογράφησης στους ασθενείς, δίνοντας τέλος στην αναμονή 7 ετών, καθώς είναι μία από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που επαναπροσδιόρισε το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη φαρμακευτική κάνναβη το 2017.

Το πάνελ πλαισιώθηκε από τις εισηγήσεις των εκπροσώπων της πολιτείας και των φορέων που συνέβαλαν καθοριστικά στην προώθηση αυτής της νομοθεσίας-ορόσημο καθώς και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται στη νεοσύστατη αγορά της Ελλάδας, ενώ παράλληλα διερευνήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης της ευρωπαϊκής αγοράς, με όφελος τόσο για τους ασθενείς, όσο για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Γεωργιάδης: «Προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας»

O κ. Γεωργιάδης, υπό το πρίσμα της Πολιτείας, επισήμανε πως η Ελληνική Κυβέρνηση προάγει την ανάπτυξη και την καινοτομία, κάνοντας ειδική μνεία στη νομοθεσία-ορόσημο για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως, «το 2019 ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είχα υπό την εποπτεία μου όλες τις εγκρίσεις για την αδειοδότηση της βιομηχανίας φαρμακευτικής κάνναβης και τότε ήταν η στιγμή που ψηφίσαμε ένα νέο νόμο, πιο ευέλικτο και πιο φιλικό από τον προηγούμενο προς τις επιχειρήσεις, ξεπερνώντας πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια», ενώ συμπλήρωσε πως, «μασταν πραγματικά αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε αυτόν τον δρόμο για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος, ήταν η ποιότητα ζωής των ασθενών της χώρας καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι η φαρμακευτική κάνναβη λειτουργεί σε ασθενείς με ορισμένες ασθένειες, ενώ ο δεύτερος, η οικοδόμηση στην Ελλάδα μιας νέας βιομηχανίας που θα προσέθετε νέες θέσεις εργασίας και εξαγωγική δραστηριότητα, ώστε να δημιουργούσε προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας»

SYNEDRIO CANNABIS 2

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο ύπουργός Υγείας, έκανε ειδική μνεία στην υποστήριξη του κ. Νίκου Καρανίκα, ενώ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκδοθεί μια νέα υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει στους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, εάν λαμβάνουν φαρμακευτική κάνναβη στις χώρες τους, να συνταγογραφούν και να λαμβάνουν τα φάρμακα τους ενώ βρίσκονται στη χώρα μας, προκειμένου να σταθεί η παραμονή τους πιο εύκολη και πρακτική.

Μπέης: «Η επένδυσή μας ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ»

Ο κ. Μπέης, εκπροσωπώντας την πρτώτη εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, ανέφερε αρχικά, τις δυσκολίες που υπερκέρασε η εταιρεία το χρονικό διάστημα 2018-2024 και σημείωσε πως, «Ως Tikun Olam Europe, είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην αναδυόμενη αγορά φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Επί του παρόντος, τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης της Tikun Olam Europe είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά κατόπιν συνταγογράφησης από συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών για ενδείξεις όπως η αντιμετώπιση χρόνιου πόνου, που σχετίζεται με καρκίνο ή παθήσεις του κεντρικού ή περιφερικού νευρικού συστήματος και η αντιμετώπιση σπαστικότητας που σχετίζεται με σκλήρυνση κατά πλάκας ή βλάβες του νωτιαίου μυελού»

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Μπέης τόνισε πως, «η επένδυσή μας ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε υψηλής ποιότητας τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Σήμερα, μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι ήταν ένα ρίσκο που άξιζε να πάρουμε, καθώς συμβάλλουμε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της υγειονομικής περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ασθενών στην Ελλάδα, μέσω και των τεσσάρων πρώτων προϊόντων μας τα οποία έχουν λάβει άδειες κυκλοφορίας».

Επίσης επισήμανε, «το πλαίσιο της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα που είναι ένα από τα πιο προχωρημένα στην Ευρώπη κι έχει σαν απαίτηση τα προϊόντα να πληρούν φαρμακευτικά πρότυπα, παρέχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο. Για την Tikun Olam Europe, αυτό σημαίνει ότι οι state-of-the art εγκαταστάσεις μας, πιστοποιημένες με EU-GMP, είναι ικανές να παράγουν τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης υψηλής ποιότητας διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και αξιόπιστα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπέη, αναμένεται ισχυρή εξαγωγική πορεία για την Tikun Olam Europe που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της εταιρείας και θα συμβάλει θετικά στην οικονομία της χώρας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τη φήμη της Ελλάδας στον φαρμακευτικό τομέα.

SYNEDRIO CANNABIS 1

Νέα εποχή για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα

Τέλος, η κυρία Jacqueline Poitras, αναφέρθηκε στην πρώτη προσπάθεια νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, το 2016, μέσω της συλλογής 43.000 υπογραφών που υποστήριζαν τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Επίσης τόνισε τη σημαντικότητα της δημιουργίας ενός εξειδικευμένου γραφείου σχετικό με την φαρμακευτική κάνναβη σε κάθε χώρα που θα έχει συντονιστικό ρόλο και από το οποίο θα μπορούν συλλέγουν πληροφορίες ιατροί και ασθενείς.

Το γενικό συμπέρασμα που εξήχθη από τους ομιλητές, είναι πως η νέα εποχή για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, μέσω της αλλαγής-ορόσημο στη νομοθεσία για την φαρμακευτική κάνναβη, λειτουργεί ως καταλύτης για την ευρύτερη αποδοχή και εφαρμογή αντίστοιχων πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με αυτό τον τρόπο ολοένα περισσότεροι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων και εταιρειών, εκπρόσωποι ασθενών, ιατροί, ακαδημαϊκοί, επενδυτές καθώς και δημοσιογράφοι, από 37 χώρες.

  • ΛΟΝΔΙΝΟ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη Μυτιλήνη το διήμερο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου με θέματα αιχμής και βραβεύσεις
Στη Μυτιλήνη το διήμερο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου με θέματα αιχμής και βραβεύσεις 29 Ιουνίου 2024
Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: «Ερωτήματα για την εξαέρωση του προγράμματος Philos και ευθύνες της κυβέρνησης» 02 Ιουλίου 2024
Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: «Ερωτήματα για την εξαέρωση του προγράμματος Philos και ευθύνες της κυβέρνησης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: Αύξηση ρεκόρ στα ΤΕΠ τον Ιανουάριο – Πάνω από 100.000 περιστατικά λόγω ιώσεων
Πολιτική Υγείας
12/02/2026 - 09:24

Γεωργιάδης: Αύξηση ρεκόρ στα ΤΕΠ τον Ιανουάριο – Πάνω από 100.000 περιστατικά λόγω ιώσεων

Καρκίνος μαστού: Ο σύλλογος «Άλμα Ζωής» διοργανώνει το 3ο συνέδριο ασθενών
Patient Talk
11/02/2026 - 22:09

Καρκίνος μαστού: Ο σύλλογος «Άλμα Ζωής» διοργανώνει το 3ο συνέδριο ασθενών

Συνάντηση Γεωργιάδη με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 17:38

Συνάντηση Γεωργιάδη με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας

Ενισχύεται το πλαίσιο αξιολόγησης νέων θεραπειών και τεχνολογιών υγείας στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 09:25

Ενισχύεται το πλαίσιο αξιολόγησης νέων θεραπειών και τεχνολογιών υγείας στην Ελλάδα

Γεωργιάδης: Μέσα στο 2026 όλοι οι νοσηλευτές θα μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά
Πολιτική Υγείας
09/02/2026 - 13:18

Γεωργιάδης: Μέσα στο 2026 όλοι οι νοσηλευτές θα μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά

Χορηγός στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου η Brains I.C.S
Digital Health
05/02/2026 - 17:29

Χορηγός στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου η Brains I.C.S

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΥ: Χαμηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού Νίπα σε παγκόσμιο επίπεδο
Πολιτική Υγείας
13/02/2026 - 00:02
Ημερίδα του ΙΣΘ για την αντιμετώπιση της βίας κατά γιατρών και υγειονομικών
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 23:19
Μιχαηλίδου: Πανελλαδική η εφαρμογή των «Νταντάδων της Γειτονιάς» με ενίσχυση έως 500 ευρώ τον μήνα
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 22:46
Σωματείο «Ελπίδα»: Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας
Patient Talk
12/02/2026 - 22:29
Οι γυναίκες που αγχώνονται για την ηλικία τους επιταχύνουν τη βιολογική γήρανσή τους
Ψυχική Υγεία
12/02/2026 - 22:02
Ένας χρόνος λειτουργίας για τον HMVO - Το αποτύπωμα του Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευση Φαρμάκων
Pharma Policy
12/02/2026 - 20:57
Το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» σε σύνδεση ορόσημο με τον «Δημόκριτο» για την κυβερνοασφάλεια
Digital Health
12/02/2026 - 20:33
Θεσσαλονίκη: Οι προτάσεις της ΕΚΕ για να σωθούν ζωές από τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Health Talk
12/02/2026 - 20:07
Ξεκίνησε το 35ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 19:29
Εναλλακτική τσικνοπέμπτη: Γευστικές επιλογές για όσους δεν είναι... φανατικοί του κρέατος!
Διατροφή
12/02/2026 - 19:04
ΕΟΔΥ: Στους 22 οι νέοι θάνατοι από γρίπη και COVID-19 - Ανησυχία για τον RSV
Υγεία
12/02/2026 - 18:41
ΦΣΘ: Προετοιμασίες για τη διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία από τις 16 Φεβρουαρίου - Ποιους ασθενείς αφορά
Pharma Policy
12/02/2026 - 18:23
Στο νοσοκομείο με πέτρα στη χολή ο Μαζωνάκης - Χειρουργείται το Σάββατο
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 18:07
Η συνολική εικόνα για την ευλογιά αιγοπροβάτων και ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 17:52
Θεμιστοκλέους: «Έχουμε πετύχει 60% μείωση στην αναμονή με τα απογευματινά χειρουργεία»
Πολιτική Υγείας
12/02/2026 - 17:34
Υπερμετρωπία: Πώς μπορεί να διορθωθεί με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο
Health Talk
12/02/2026 - 17:16
ΑΜΚΕ «Καρκινάκι» - «Ψυχή μου»: Πρότυπη μονάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας
Patient Talk
12/02/2026 - 16:58
ΠΣΦ: Η συμβολή της φυσικοθεραπείας στις συγγενείς καρδιοπάθειες - Τα προγράμματα αποκατάστασης
Υγεία
12/02/2026 - 16:36
Ενίσχυση και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας του Πειραιά προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος
Πολιτική Υγείας
12/02/2026 - 16:18
Εξατομικευμένη ιατρική για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ένα πεδίο θεραπευτικής ελπίδας
Υγεία
12/02/2026 - 16:00
Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής
Υγεία
12/02/2026 - 15:00
«Ξεχασμένα κρέατα»: Γιατί πρέπει να επιστρέψουν στο πιάτο μας
Διατροφή
12/02/2026 - 14:00
Η χρήση κινητών στην πρώιμη εφηβεία συνδέεται με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Ψυχική Υγεία
12/02/2026 - 13:00
Η απλή αλλαγή στη διατροφή μείωσε την ημερήσια πρόσληψη κατά 330 θερμίδες χωρίς μείωση ποσοτήτων
Διατροφή
12/02/2026 - 12:00
"Συναγερμός" για τα extensions μαλλιών - Περιέχουν πληθώρα βλαβερών ουσιών
Ομορφιά
12/02/2026 - 11:00
Γιατί πεινάμε με το που μάς πιάνει η τσίκνα - O ρόλος της όσφρησης
Διατροφή
12/02/2026 - 10:00
Γεωργιάδης: Αύξηση ρεκόρ στα ΤΕΠ τον Ιανουάριο – Πάνω από 100.000 περιστατικά λόγω ιώσεων
Πολιτική Υγείας
12/02/2026 - 09:24
ΠΙΣ: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για καταχώριση και αναζήτηση θέσεων εργασίας ιατρών
Digital Health
12/02/2026 - 09:08
H Τσικνοπέμπτη στην εποχή της πρωτεϊνολαγνείας
Διατροφή
12/02/2026 - 09:00
ΗΠΑ: Πέθανε στα 48 του από καρκίνο του παχέος εντέρου ο ηθοποιός Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ
Επικαιρότητα
11/02/2026 - 23:08

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ενισχύεται το πλαίσιο αξιολόγησης νέων θεραπειών και τεχνολογιών υγείας στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 09:25
Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα για την παχυσαρκία - Οι δικαιούχοι και η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 10:52
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η προκήρυξη για 510 προσλήψεις σε νοσοκομεία, στις κατηγορίες ΠΕ και ΥΕ
Πολιτική Υγείας
10/02/2026 - 14:32
Εγκεφαλικό: Νέο φάρμακο μειώνει σημαντικά την υποτροπή, δείχνει μελέτη
Pharma News
10/02/2026 - 15:27
Το ΥΓΕΙΑ φέρνει πρώτο στην Ελλάδα το Biograph Trinion, την επόμενη γενιά PET/CT ψηφιακής απεικόνισης
Υπηρεσίες Υγείας
10/02/2026 - 16:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo