ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Cannabis Europa London 2024: Μαγνήτης η θεματική ενότητα που αφορούσε την Ελλάδα

Επικαιρότητα
Cannabis Europa London 2024: Μαγνήτης η θεματική ενότητα που αφορούσε την Ελλάδα
Στην ανάδειξη της νέας εποχής για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, μέσω της διάθεσης τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης κατόπιν συνταγογράφησης στους ασθενείς καθώς και στις ευρωπαϊκές προοπτικές, εστίασε το πάνελ «State of Play Session: Greece» το οποίο πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του Cannabis Europa 2024, στο Λονδίνο.
Δευτέρα, 01/07/2024 - 17:34
News4Health Team News4Health Team

Ιδιαίτερα η θεματική ενότητα σχετικά με την Ελλάδα τράβηξε τα βλέμματα και σημείωσε μεγάλη συμμετοχή. Συγκεκριμένα, στο πάνελ με συντονιστή τον δημοσιογράφο του Business of Cannabis, Ben Stevens, συμμετείχαν, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας, ο κ. Νίκος Μπέης, Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Tikun Olam Europe και η κυρία Jacqueline Poitras, Founding Director Mamaka - Mothers for Cannabis.

Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε η περίπτωση της Ελλάδας, ως μία από τις νεότερες και πιο συναρπαστικές αγορές, όπου τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, κατέστησε επίσημα διαθέσιμα τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης κατόπιν συνταγογράφησης στους ασθενείς, δίνοντας τέλος στην αναμονή 7 ετών, καθώς είναι μία από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που επαναπροσδιόρισε το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη φαρμακευτική κάνναβη το 2017.

Το πάνελ πλαισιώθηκε από τις εισηγήσεις των εκπροσώπων της πολιτείας και των φορέων που συνέβαλαν καθοριστικά στην προώθηση αυτής της νομοθεσίας-ορόσημο καθώς και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται στη νεοσύστατη αγορά της Ελλάδας, ενώ παράλληλα διερευνήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης της ευρωπαϊκής αγοράς, με όφελος τόσο για τους ασθενείς, όσο για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Γεωργιάδης: «Προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας»

O κ. Γεωργιάδης, υπό το πρίσμα της Πολιτείας, επισήμανε πως η Ελληνική Κυβέρνηση προάγει την ανάπτυξη και την καινοτομία, κάνοντας ειδική μνεία στη νομοθεσία-ορόσημο για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως, «το 2019 ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είχα υπό την εποπτεία μου όλες τις εγκρίσεις για την αδειοδότηση της βιομηχανίας φαρμακευτικής κάνναβης και τότε ήταν η στιγμή που ψηφίσαμε ένα νέο νόμο, πιο ευέλικτο και πιο φιλικό από τον προηγούμενο προς τις επιχειρήσεις, ξεπερνώντας πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια», ενώ συμπλήρωσε πως, «μασταν πραγματικά αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε αυτόν τον δρόμο για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος, ήταν η ποιότητα ζωής των ασθενών της χώρας καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι η φαρμακευτική κάνναβη λειτουργεί σε ασθενείς με ορισμένες ασθένειες, ενώ ο δεύτερος, η οικοδόμηση στην Ελλάδα μιας νέας βιομηχανίας που θα προσέθετε νέες θέσεις εργασίας και εξαγωγική δραστηριότητα, ώστε να δημιουργούσε προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας»

SYNEDRIO CANNABIS 2

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο ύπουργός Υγείας, έκανε ειδική μνεία στην υποστήριξη του κ. Νίκου Καρανίκα, ενώ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκδοθεί μια νέα υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει στους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, εάν λαμβάνουν φαρμακευτική κάνναβη στις χώρες τους, να συνταγογραφούν και να λαμβάνουν τα φάρμακα τους ενώ βρίσκονται στη χώρα μας, προκειμένου να σταθεί η παραμονή τους πιο εύκολη και πρακτική.

Μπέης: «Η επένδυσή μας ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ»

Ο κ. Μπέης, εκπροσωπώντας την πρτώτη εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, ανέφερε αρχικά, τις δυσκολίες που υπερκέρασε η εταιρεία το χρονικό διάστημα 2018-2024 και σημείωσε πως, «Ως Tikun Olam Europe, είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην αναδυόμενη αγορά φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Επί του παρόντος, τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης της Tikun Olam Europe είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά κατόπιν συνταγογράφησης από συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών για ενδείξεις όπως η αντιμετώπιση χρόνιου πόνου, που σχετίζεται με καρκίνο ή παθήσεις του κεντρικού ή περιφερικού νευρικού συστήματος και η αντιμετώπιση σπαστικότητας που σχετίζεται με σκλήρυνση κατά πλάκας ή βλάβες του νωτιαίου μυελού»

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Μπέης τόνισε πως, «η επένδυσή μας ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε υψηλής ποιότητας τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Σήμερα, μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι ήταν ένα ρίσκο που άξιζε να πάρουμε, καθώς συμβάλλουμε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της υγειονομικής περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ασθενών στην Ελλάδα, μέσω και των τεσσάρων πρώτων προϊόντων μας τα οποία έχουν λάβει άδειες κυκλοφορίας».

Επίσης επισήμανε, «το πλαίσιο της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα που είναι ένα από τα πιο προχωρημένα στην Ευρώπη κι έχει σαν απαίτηση τα προϊόντα να πληρούν φαρμακευτικά πρότυπα, παρέχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο. Για την Tikun Olam Europe, αυτό σημαίνει ότι οι state-of-the art εγκαταστάσεις μας, πιστοποιημένες με EU-GMP, είναι ικανές να παράγουν τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης υψηλής ποιότητας διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και αξιόπιστα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπέη, αναμένεται ισχυρή εξαγωγική πορεία για την Tikun Olam Europe που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της εταιρείας και θα συμβάλει θετικά στην οικονομία της χώρας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τη φήμη της Ελλάδας στον φαρμακευτικό τομέα.

SYNEDRIO CANNABIS 1

Νέα εποχή για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα

Τέλος, η κυρία Jacqueline Poitras, αναφέρθηκε στην πρώτη προσπάθεια νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, το 2016, μέσω της συλλογής 43.000 υπογραφών που υποστήριζαν τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Επίσης τόνισε τη σημαντικότητα της δημιουργίας ενός εξειδικευμένου γραφείου σχετικό με την φαρμακευτική κάνναβη σε κάθε χώρα που θα έχει συντονιστικό ρόλο και από το οποίο θα μπορούν συλλέγουν πληροφορίες ιατροί και ασθενείς.

Το γενικό συμπέρασμα που εξήχθη από τους ομιλητές, είναι πως η νέα εποχή για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, μέσω της αλλαγής-ορόσημο στη νομοθεσία για την φαρμακευτική κάνναβη, λειτουργεί ως καταλύτης για την ευρύτερη αποδοχή και εφαρμογή αντίστοιχων πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με αυτό τον τρόπο ολοένα περισσότεροι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων και εταιρειών, εκπρόσωποι ασθενών, ιατροί, ακαδημαϊκοί, επενδυτές καθώς και δημοσιογράφοι, από 37 χώρες.

  • ΛΟΝΔΙΝΟ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη Μυτιλήνη το διήμερο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου με θέματα αιχμής και βραβεύσεις
Στη Μυτιλήνη το διήμερο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου με θέματα αιχμής και βραβεύσεις 29 Ιουνίου 2024
Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: «Ερωτήματα για την εξαέρωση του προγράμματος Philos και ευθύνες της κυβέρνησης» 02 Ιουλίου 2024
Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: «Ερωτήματα για την εξαέρωση του προγράμματος Philos και ευθύνες της κυβέρνησης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάντηση Γεωργιάδη στις καταγγελίες Σαλμά: «Δεν έχω απολύτως τίποτε να φοβηθώ»
Επικαιρότητα
22/07/2026 - 15:14

Απάντηση Γεωργιάδη στις καταγγελίες Σαλμά: «Δεν έχω απολύτως τίποτε να φοβηθώ»

Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ κατακτά τη δεύτερη θέση στην εμπιστοσύνη των πολιτών»
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 17:14

Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ κατακτά τη δεύτερη θέση στην εμπιστοσύνη των πολιτών»

Βουλή: Εγκρίθηκε η διάταξη για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης του ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 13:56

Βουλή: Εγκρίθηκε η διάταξη για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης του ΠΙΣ

Πυρ ομαδόν κατά της τροπολογίας για τη διοίκηση του ΠΙΣ – Παρέμβαση και από την ευρωπαϊκή ιατρική κοινότητα
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 12:30

Πυρ ομαδόν κατά της τροπολογίας για τη διοίκηση του ΠΙΣ – Παρέμβαση και από την ευρωπαϊκή ιατρική κοινότητα

Συνάντηση Γεωργιάδη με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ για το θέμα της ακούσιας νοσηλείας
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 16:39

Συνάντηση Γεωργιάδη με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ για το θέμα της ακούσιας νοσηλείας

Μέτωπο Ιατρών κατά Γεωργιάδη: «Ο ΠΙΣ δεν μπορεί να υπόκειται σε κυβερνητικό διορισμό»
Πολιτική Υγείας
18/07/2026 - 08:18

Μέτωπο Ιατρών κατά Γεωργιάδη: «Ο ΠΙΣ δεν μπορεί να υπόκειται σε κυβερνητικό διορισμό»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΙΣΘ ζητάει την άμεση απόσυρση της διάταξης για το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ, παρά την ψήφισή της
Πολιτική Υγείας
22/07/2026 - 21:47
Ποια συμπτώματα σε ηλικιωμένους πρέπει να μας προβληματίσουν;
Health Talk
22/07/2026 - 21:22
Γαλλία: Ο πρόσφατος καύσωνας προκάλεσε 5.764 επιπλέον θανάτους
Επικαιρότητα
22/07/2026 - 21:03
Ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μακροπρόθεσμη επιτυχία των φαρμάκων για την απώλεια βάρους
Διατροφή
22/07/2026 - 20:26
Ελληνική μελέτη με προτάσεις πολιτικής για τη διαχείριση της χρόνιας νοσηρότητας στη χώρα μας
Πολιτική Υγείας
22/07/2026 - 20:04
Meteo: Ο χάρτης με τις υψηλότερες θερμοκρασίες ανά την χώρα - Στη Φθιώτιδα ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 43°C
Επικαιρότητα
22/07/2026 - 19:21
Πέντε λόγοι για τους οποίους ξυπνάτε με τρέμουλο - Τα συμπτώματα ανά περίπτωση και τι μπορείτε να κάνετε
Υγεία
22/07/2026 - 18:26
ΙΣΑ: Να αποκατασταθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ για τις ιατρικές γνωματεύσεις
Πολιτική Υγείας
22/07/2026 - 17:49
Takeda Hellas: Ανάγκη ενίσχυσης της επάρκειας πλάσματος για την παραγωγή φαρμάκων στην Ελλάδα
Pharma News
22/07/2026 - 17:34
Ο ΠΟΥ γιόρτασε τα 25 χρόνια του προγράμματος Research4Life
Επικαιρότητα
22/07/2026 - 16:59
Νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στα νότια προάστια - Συνεχίζονται οι ψεκασμοί στην περιοχή
Υγεία
22/07/2026 - 16:42
Πόσο διαφέρουν τελικά η ανδρική και η γυναικεία καρδιά - Ειδικός εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Health Talk
22/07/2026 - 16:18
Δίαιτα "γιο-γιο": Νέα μελέτη δείχνει ότι οι αυξομειώσεις βάρους επιταχύνουν την απώλεια μυϊκής μάζας
Υγεία
22/07/2026 - 16:00
Δραστική μείωση των ορίων έκθεσης στον αιώνιο ρυπαντή TFA με απόφαση του EFSA
Πολιτική Υγείας
22/07/2026 - 15:32
Απάντηση Γεωργιάδη στις καταγγελίες Σαλμά: «Δεν έχω απολύτως τίποτε να φοβηθώ»
Επικαιρότητα
22/07/2026 - 15:14
Η πολλή τηλεόραση στη μέση ηλικία ίσως επιταχύνει τη γήρανση του εγκεφάλου
Υγεία
22/07/2026 - 15:00
Συνεργασία ΕΟΦ με το κυπριακό υπουργείο Υγείας για την κανονιστική συμμόρφωση στα φάρμακα
Pharma Policy
22/07/2026 - 14:37
Πότε τα φρούτα και τα λαχανικά δεν είναι πλέον ασφαλή για κατανάλωση
Διατροφή
22/07/2026 - 14:00
Εξατομικευμένη γονιδιακή θεραπεία μείωσε θεαματικά τις κρίσεις σε παιδιά με σπάνια μορφή επιληψίας
Υγεία
22/07/2026 - 13:00
Εγκυμοσύνη και καύσωνας: Οδηγίες προστασίας
Health Talk
22/07/2026 - 12:00
Οι Έλληνες ζουν περισσότερο αλλά περνούν σχεδόν 12 χρόνια με προβλήματα υγείας
Υγεία
22/07/2026 - 11:00
Το ανοσοποιητικό πρωταγωνιστής στη νέα επανάσταση στο skincare
Ομορφιά
22/07/2026 - 10:00
Γενόσημα: Δασμούς 100% από το 2028 στα εισαγόμενα προανήγγειλε ο Τραμπ
Pharma Policy
22/07/2026 - 09:00
Υποχρεωτική τετράωρη παύση υπαίθριων εργασιών σήμερα σε τέσσερις περιοχές της χώρας λόγω ζέστης
Επικαιρότητα
22/07/2026 - 08:00
Παγκόσμια Ημέρα Sjögren η 23η Ιουλίου: Καμπάνια με τίτλο «κανείς δεν ακούει» από την ΕΛΕΑΝΑ
Patient Talk
22/07/2026 - 07:11
ΕΕΣ: Διανομή νερού στους επισκέπτες της Ακρόπολης και δράση στο Θησείο για τους άστεγους
Επικαιρότητα
22/07/2026 - 03:43
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική κινητοποίηση στα εγκαίνια της ΔΕΘ για την ενίσχυση του ΕΣΥ στις 4 Σεπτεμβρίου
Επικαιρότητα
22/07/2026 - 00:04
Γαλλία: Νόμος του κράτους η καθολική απαγόρευση της πρόσβασης των ανηλίκων στα social media
Επικαιρότητα
21/07/2026 - 23:23
Ίδρυμα «Κλέων Τσέτης» και «Nanopoulos Foundation» ενισχύουν τη σύμπραξή τους για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία
Pharma News
21/07/2026 - 22:52
ΟΗΕ: Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά - Υπαρκτές οι περιφερειακές ανισότητες
Επικαιρότητα
21/07/2026 - 22:17

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κέντρο εκπαίδευσης αγγειοχειρουργών στους υπερήχους το Κοργιαλένειο-Μπενάκειο
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 15:17
Αγαπηδάκη: «Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για την παχυσαρκία ενηλίκων - Σύντομα οι ανακοινώσεις»
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 14:32
ΗΠΑ: Ετήσιος έλεγχος τεστοστερόνης για στρατιωτικούς άνω των 30 – Οι ανησυχίες των ειδικών
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 10:00
Νέος γενικός διευθυντής της Αθηναϊκής Γενικής Κλινικής ο Στέλιος Λιανός
Υπηρεσίες Υγείας
20/07/2026 - 16:14
Καύσωνας: Όλες οι οδηγίες προστασίας από το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/07/2026 - 12:54
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo