ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Cannabis Europa London 2024: Μαγνήτης η θεματική ενότητα που αφορούσε την Ελλάδα

Επικαιρότητα
Cannabis Europa London 2024: Μαγνήτης η θεματική ενότητα που αφορούσε την Ελλάδα
Στην ανάδειξη της νέας εποχής για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, μέσω της διάθεσης τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης κατόπιν συνταγογράφησης στους ασθενείς καθώς και στις ευρωπαϊκές προοπτικές, εστίασε το πάνελ «State of Play Session: Greece» το οποίο πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του Cannabis Europa 2024, στο Λονδίνο.
Δευτέρα, 01/07/2024 - 17:34
News4Health Team News4Health Team

Ιδιαίτερα η θεματική ενότητα σχετικά με την Ελλάδα τράβηξε τα βλέμματα και σημείωσε μεγάλη συμμετοχή. Συγκεκριμένα, στο πάνελ με συντονιστή τον δημοσιογράφο του Business of Cannabis, Ben Stevens, συμμετείχαν, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας, ο κ. Νίκος Μπέης, Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Tikun Olam Europe και η κυρία Jacqueline Poitras, Founding Director Mamaka - Mothers for Cannabis.

Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε η περίπτωση της Ελλάδας, ως μία από τις νεότερες και πιο συναρπαστικές αγορές, όπου τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, κατέστησε επίσημα διαθέσιμα τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης κατόπιν συνταγογράφησης στους ασθενείς, δίνοντας τέλος στην αναμονή 7 ετών, καθώς είναι μία από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που επαναπροσδιόρισε το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη φαρμακευτική κάνναβη το 2017.

Το πάνελ πλαισιώθηκε από τις εισηγήσεις των εκπροσώπων της πολιτείας και των φορέων που συνέβαλαν καθοριστικά στην προώθηση αυτής της νομοθεσίας-ορόσημο καθώς και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται στη νεοσύστατη αγορά της Ελλάδας, ενώ παράλληλα διερευνήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης της ευρωπαϊκής αγοράς, με όφελος τόσο για τους ασθενείς, όσο για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Γεωργιάδης: «Προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας»

O κ. Γεωργιάδης, υπό το πρίσμα της Πολιτείας, επισήμανε πως η Ελληνική Κυβέρνηση προάγει την ανάπτυξη και την καινοτομία, κάνοντας ειδική μνεία στη νομοθεσία-ορόσημο για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως, «το 2019 ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είχα υπό την εποπτεία μου όλες τις εγκρίσεις για την αδειοδότηση της βιομηχανίας φαρμακευτικής κάνναβης και τότε ήταν η στιγμή που ψηφίσαμε ένα νέο νόμο, πιο ευέλικτο και πιο φιλικό από τον προηγούμενο προς τις επιχειρήσεις, ξεπερνώντας πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια», ενώ συμπλήρωσε πως, «μασταν πραγματικά αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε αυτόν τον δρόμο για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος, ήταν η ποιότητα ζωής των ασθενών της χώρας καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι η φαρμακευτική κάνναβη λειτουργεί σε ασθενείς με ορισμένες ασθένειες, ενώ ο δεύτερος, η οικοδόμηση στην Ελλάδα μιας νέας βιομηχανίας που θα προσέθετε νέες θέσεις εργασίας και εξαγωγική δραστηριότητα, ώστε να δημιουργούσε προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας»

SYNEDRIO CANNABIS 2

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο ύπουργός Υγείας, έκανε ειδική μνεία στην υποστήριξη του κ. Νίκου Καρανίκα, ενώ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκδοθεί μια νέα υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει στους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, εάν λαμβάνουν φαρμακευτική κάνναβη στις χώρες τους, να συνταγογραφούν και να λαμβάνουν τα φάρμακα τους ενώ βρίσκονται στη χώρα μας, προκειμένου να σταθεί η παραμονή τους πιο εύκολη και πρακτική.

Μπέης: «Η επένδυσή μας ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ»

Ο κ. Μπέης, εκπροσωπώντας την πρτώτη εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, ανέφερε αρχικά, τις δυσκολίες που υπερκέρασε η εταιρεία το χρονικό διάστημα 2018-2024 και σημείωσε πως, «Ως Tikun Olam Europe, είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην αναδυόμενη αγορά φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Επί του παρόντος, τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης της Tikun Olam Europe είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά κατόπιν συνταγογράφησης από συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών για ενδείξεις όπως η αντιμετώπιση χρόνιου πόνου, που σχετίζεται με καρκίνο ή παθήσεις του κεντρικού ή περιφερικού νευρικού συστήματος και η αντιμετώπιση σπαστικότητας που σχετίζεται με σκλήρυνση κατά πλάκας ή βλάβες του νωτιαίου μυελού»

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Μπέης τόνισε πως, «η επένδυσή μας ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε υψηλής ποιότητας τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Σήμερα, μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι ήταν ένα ρίσκο που άξιζε να πάρουμε, καθώς συμβάλλουμε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της υγειονομικής περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ασθενών στην Ελλάδα, μέσω και των τεσσάρων πρώτων προϊόντων μας τα οποία έχουν λάβει άδειες κυκλοφορίας».

Επίσης επισήμανε, «το πλαίσιο της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα που είναι ένα από τα πιο προχωρημένα στην Ευρώπη κι έχει σαν απαίτηση τα προϊόντα να πληρούν φαρμακευτικά πρότυπα, παρέχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο. Για την Tikun Olam Europe, αυτό σημαίνει ότι οι state-of-the art εγκαταστάσεις μας, πιστοποιημένες με EU-GMP, είναι ικανές να παράγουν τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης υψηλής ποιότητας διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και αξιόπιστα».

Σύμφωνα με τον κ. Μπέη, αναμένεται ισχυρή εξαγωγική πορεία για την Tikun Olam Europe που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της εταιρείας και θα συμβάλει θετικά στην οικονομία της χώρας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τη φήμη της Ελλάδας στον φαρμακευτικό τομέα.

SYNEDRIO CANNABIS 1

Νέα εποχή για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα

Τέλος, η κυρία Jacqueline Poitras, αναφέρθηκε στην πρώτη προσπάθεια νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, το 2016, μέσω της συλλογής 43.000 υπογραφών που υποστήριζαν τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Επίσης τόνισε τη σημαντικότητα της δημιουργίας ενός εξειδικευμένου γραφείου σχετικό με την φαρμακευτική κάνναβη σε κάθε χώρα που θα έχει συντονιστικό ρόλο και από το οποίο θα μπορούν συλλέγουν πληροφορίες ιατροί και ασθενείς.

Το γενικό συμπέρασμα που εξήχθη από τους ομιλητές, είναι πως η νέα εποχή για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, μέσω της αλλαγής-ορόσημο στη νομοθεσία για την φαρμακευτική κάνναβη, λειτουργεί ως καταλύτης για την ευρύτερη αποδοχή και εφαρμογή αντίστοιχων πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με αυτό τον τρόπο ολοένα περισσότεροι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων και εταιρειών, εκπρόσωποι ασθενών, ιατροί, ακαδημαϊκοί, επενδυτές καθώς και δημοσιογράφοι, από 37 χώρες.

  • ΛΟΝΔΙΝΟ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη Μυτιλήνη το διήμερο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου με θέματα αιχμής και βραβεύσεις
Στη Μυτιλήνη το διήμερο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου με θέματα αιχμής και βραβεύσεις 29 Ιουνίου 2024
Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: «Ερωτήματα για την εξαέρωση του προγράμματος Philos και ευθύνες της κυβέρνησης» 02 Ιουλίου 2024
Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: «Ερωτήματα για την εξαέρωση του προγράμματος Philos και ευθύνες της κυβέρνησης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Δεν έπεσε η ψευδοροφή στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κορίνθου, την ξήλωσαν»
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 21:53

Γεωργιάδης: «Δεν έπεσε η ψευδοροφή στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κορίνθου, την ξήλωσαν»

Γεωργιάδης: «Αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης των διακομιδών στη Στερεά Ελλάδα με τα νέα ασθενοφόρα»
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 19:49

Γεωργιάδης: «Αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης των διακομιδών στη Στερεά Ελλάδα με τα νέα ασθενοφόρα»

ΨΝΑ: Εργαζόμενοι κατά Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του σχετικά με τη φωτιά στο Ποικίλο Όρος
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 03:37

ΨΝΑ: Εργαζόμενοι κατά Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του σχετικά με τη φωτιά στο Ποικίλο Όρος

Πειθαρχική διαδικασία στο ΨΝΑ προαναγγέλλει ο Υπ. Υγείας – «Πυρ ομαδόν» από γιατρούς και εργαζόμενους
Πολιτική Υγείας
02/08/2026 - 12:31

Πειθαρχική διαδικασία στο ΨΝΑ προαναγγέλλει ο Υπ. Υγείας – «Πυρ ομαδόν» από γιατρούς και εργαζόμενους

Φωτιά στο Ποικίλο Όρος: Μεταφορά 14 ασθενών από Δαφνί στο Αττικό με αναπνευστικά προβλήματα
Επικαιρότητα
31/07/2026 - 17:20

Φωτιά στο Ποικίλο Όρος: Μεταφορά 14 ασθενών από Δαφνί στο Αττικό με αναπνευστικά προβλήματα

Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 20:34

Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: 23 νέα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα, έξι θάνατοι
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 09:00
Μεγαλώνει πραγματικά η μυωπία μετά την ενηλικίωση; - Τι δείχνουν νέες μελέτες
Health Talk
06/08/2026 - 08:19
Στον σταθμό φιλοξενίας πυρόπληκτων ζώων στα Μέγαρα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 03:46
Το Πανεπιστήμιο Keele υπέβαλε φάκελο προπτυχιακού προγράμματος Ιατρικής
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 00:04
Binge-Watching και φαγητό: Τα επιστημονικά δεδομένα αποκαλύπτουν πολλά για την ψυχική υγεία
Ψυχική Υγεία
05/08/2026 - 23:17
Γεωργιάδης: «Δεν έπεσε η ψευδοροφή στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κορίνθου, την ξήλωσαν»
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 21:53
Ιαπωνικό θαύμα κατά της περιοδοντίτιδας: Καινοτόμος θεραπεία στοχεύει μόνο το βακτήριο-«κλειδί»
Υγεία
05/08/2026 - 21:17
Τύποι, συμπτώματα και αντιμετώπιση της φωτοευαισθησίας - Χρήσιμες ερωταπαντήσεις
Υγεία
05/08/2026 - 20:42
WWF Ελλάς: Περισσότερα από 180.000 στρέμματα δάσους κάηκαν σε λίγες μόνο μέρες
Επικαιρότητα
05/08/2026 - 20:16
Γεωργιάδης: «Αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης των διακομιδών στη Στερεά Ελλάδα με τα νέα ασθενοφόρα»
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 19:49
Οι πέντε λόγοι για τους οποίους η διατροφή πρέπει να καθοδηγείται από κλινικό διαιτολόγο
Health Talk
05/08/2026 - 18:59
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πυρόπληκτους της Δυτικής Αττικής από τον ΕΕΣ
Επικαιρότητα
05/08/2026 - 18:34
Νέα μελέτη: Η μοναξιά και οι επιπτώσεις της στην γενική υγεία σε σύγκριση με την κοινωνική απομόνωση
Ψυχική Υγεία
05/08/2026 - 18:21
Χαλκιδική: Εντός ορίων τα αποτελέσματα από τις πρώτες μικροβιολογικές αναλύσεις στο πόσιμο νερό
Επικαιρότητα
05/08/2026 - 17:39
Χαμηλά τα ποσοστά αποκλειστικού θηλασμού μέχρι τον 6ο μήνα στην Ελλάδα
Υγεία
05/08/2026 - 17:14
ΠΟΕΡΓΙ: Η πρόληψη δεν μπορεί να χρηματοδοτείται από τους παρόχους μέσω clawback
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 16:46
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε από τα ράφια καραμέλες-ζελέ
Επικαιρότητα
05/08/2026 - 16:28
Κατέρρευσε κομμάτι της ψευδοροφής στα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου της Κορίνθου
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 16:16
Γιατί κοκκινίζουμε όταν ντρεπόμαστε; Οι ειδικοί εξηγούν γιατί είναι ωφέλιμο
Ψυχική Υγεία
05/08/2026 - 16:00
Καλοκαιρινές διακοπές: Γιατί ο ελεύθερος χρόνος είναι απαραίτητος για την ψυχική υγεία των παιδιών
Digital Health
05/08/2026 - 15:00
Προϊόντα για τα χείλη: Τα "τυφλά σημεία" στους ελέγχους της ασφάλειας τους για την υγεία
Ομορφιά
05/08/2026 - 14:00
Ποια σκευάσματα οδήγησαν στα κέρδη και ποια «πλήγωσαν» τους φαρμακευτικούς κολοσσούς
Pharma Policy
05/08/2026 - 13:00
Μέτρα προστασίας του πληθυσμού από τις εκτεταμένες πυρκαγιές
Υγεία
05/08/2026 - 12:00
Νέο εμφύτευμα για τον καρκίνο των ωοθηκών χορηγεί θεραπεία και "κατασκοπεύει" τον όγκο
Υγεία
05/08/2026 - 11:00
Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο γλαυκώματος
Υγεία
05/08/2026 - 10:00
Τρέξιμο και αρθρώσεις: Τι δείχνουν οι νέες έρευνες και οι εναλλακτικές
Fitness
05/08/2026 - 09:00
ΟΗΕ: Επιδεινώνεται η κρίση παιδικού υποσιτισμού στο Αφγανιστάν
Επικαιρότητα
05/08/2026 - 07:12
«Προλαμβάνω» κατά της παχυσαρκίας: Νέο μέτωπο μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και υπουργείου υγείας
Pharma Policy
05/08/2026 - 07:00
ΨΝΑ: Εργαζόμενοι κατά Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του σχετικά με τη φωτιά στο Ποικίλο Όρος
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 03:37
Εκδήλωση της μονάδας τηλεψυχιατρικής ΚΛΙΜΑΚΑ στο Καστελλόριζο
Ψυχική Υγεία
05/08/2026 - 00:06

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

AstraZeneca και Bristol Myers Squibb συζητούν πιθανή συγχώνευση ύψους 400 δισ. δολαρίων
Pharma News
03/08/2026 - 12:15
ΕΟΠΑΕ: Θεσμοθετούνται μονάδες «Safe Haven» για άτομα με εξαρτήσεις και αστεγία
Πολιτική Υγείας
03/08/2026 - 12:57
Πρωτεΐνη: Η μικρότερη κατανάλωση μπορεί να συνδέεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
Διατροφή
03/08/2026 - 14:00
Tο Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ δώρισε δύο απινιδωτές στο Λιμεναρχείο Μυκόνου
Pharma News
03/08/2026 - 15:31
«Η φωτιά στο Ποικίλο Όρος έθεσε σε κίνδυνο εργαζόμενους και ασθενείς στο πρώην ΨΝΑ»
Πολιτική Υγείας
03/08/2026 - 20:04
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo