ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάντηση Γεωργιάδη σε Καλλιάνο: «Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους»

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Στις καταγγελίες και τις απειλές του συναδέλφου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου, απάντησε με ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Τετάρτη, 24/04/2024 - 15:39
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Τις αποφάσεις για εισαγωγή σε ΜΕΘ τις παίρνουν οι γιατροί με αυστηρά ιατρικά κριτήρια, «κανένας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας», «έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι», «κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα όσα καταγγέλλει με αναρτησή του στο Facebook ο κ. Γιάννης Καλλιάνος σχετικά με την περιπέτεια υγείας του πατέρα του.

Ο κ. Καλλιάνος άφησε αιχμές εναντίον γιατρών δημόσιου νοσοκομείου διότι, όπως υποστηρίζει, δεν έβαλαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ούτε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας τον πατέρα του ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή καρδιάς και πλέον να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής: «Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου Γ. Καλλιάνου, πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα. Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβάνομαι τον πόνο. Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε. Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα».

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1783080190752547144}

Η ανάρτηση Καλλιάνου

Νωρίτερα, σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, ο γνωστός μετερεωλόγος και βουλευτής της ΝΔ, εμφανίστηκε δακρυσμένος σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του πατέρα του.

Ο κ. Καλλιάνος, δακρυσμένος στην ανάρτησή του, γράφει χαρακτηριστικά: «Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά».

Συγκεκριμένα, ο γαλάζιος βουλευτής περιγράφει τα εξής σχετικά με την περιπέτεια του πατέρα του: «Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε αλλά για να ξεμπροστιάσω κάποιους ανθρώπους, που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση την οικογένειά μου. Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα, καθώς μαύρισε το δάχτυλό του, μιας και έχει διαβητικό δάχτυλο.

Του φέρθηκαν πολύ καλά στη Βούλα, αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα θέματα δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο. Πήγε ο πατέρας μου σε αυτό το νοσοκομείο και του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. Την έκτη μέρα έκανε κορεσμό. Ο αδερφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο και ήρθε, τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα και να εισαχθεί σε ΜΕΘ».

{https://www.facebook.com/100001559409059/videos/918187923378590/}

Η ανακοίνωση του Αττικού νοσοκομείου

Η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πορεία της υγείας του κ. Δημήτρη Καλλιάνου και τις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Δημήτριος Καλλιάνος, 79 ετών, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν από άλλο νοσοκομείο και εισήχθη στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας αριστερού άκρου ποδός. Ο ασθενής έπασχε μεταξύ άλλων από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων.

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30. Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων.

Η κάλυψη των περιστατικών που χρήζουν εντατικής θεραπείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους τελευταίας πενταετίας όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς του Π.Γ.Ν. ‘Αττικόν’ καλύφθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας.

Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα.

Κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση, συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας και καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αυτού του βαρύτατου και σύνθετου περιστατικού».

Τελευταία τροποποίηση στις 24/04/2024 - 17:00
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ
  • ΕΣΥ
  • ΓΙΑΤΡΟΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαδικτυακό σεμινάριο για τις θεραπευτικές εφαρμογές κανναβινοειδών από την KANNABIO
Διαδικτυακό σεμινάριο για τις θεραπευτικές εφαρμογές κανναβινοειδών από την KANNABIO 24 Απριλίου 2024
Ρέθυμνο: Δράση προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για παιδιά-μαθητές διοργάνωσε ο δήμος με το «Χαμόγελο του Παιδιού» 25 Απριλίου 2024
Ρέθυμνο: Δράση προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για παιδιά-μαθητές διοργάνωσε ο δήμος με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα: Τα νεότερα για την κατάσταση των εγκαυματιών
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 08:13

Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα: Τα νεότερα για την κατάσταση των εγκαυματιών

Γεωργιάδης: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων από την 1η Σεπτεμβρίου
Πολιτική Υγείας
14/08/2026 - 10:17

Γεωργιάδης: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων από την 1η Σεπτεμβρίου

Ο ΙΣΑ ζητεί αμοιβή για τους ιατρούς που συμμετέχουν στις επιτροπές ελέγχου της περιφέρειας
Πολιτική Υγείας
12/08/2026 - 10:21

Ο ΙΣΑ ζητεί αμοιβή για τους ιατρούς που συμμετέχουν στις επιτροπές ελέγχου της περιφέρειας

Γεωργιάδης: «Το "Παπανικολάου" ενισχύεται με 88 θέσεις επικουρικού προσωπικού»
Πολιτική Υγείας
11/08/2026 - 13:51

Γεωργιάδης: «Το "Παπανικολάου" ενισχύεται με 88 θέσεις επικουρικού προσωπικού»

Γεωργιάδης για Βενιζέλειο: «Κλειστό και άδειο το γραφείο που έπεσαν οι σοβάδες»
Πολιτική Υγείας
11/08/2026 - 10:14

Γεωργιάδης για Βενιζέλειο: «Κλειστό και άδειο το γραφείο που έπεσαν οι σοβάδες»

Γεωργιάδης από Ρόδο: Νέες προσλήψεις στο νοσοκομείο και «πράσινο φως» για το ακτινοθεραπευτικό κέντρο
Πολιτική Υγείας
07/08/2026 - 19:12

Γεωργιάδης από Ρόδο: Νέες προσλήψεις στο νοσοκομείο και «πράσινο φως» για το ακτινοθεραπευτικό κέντρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποια ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης και θερμοπληξίας
Υγεία
21/08/2026 - 10:00
Οι άνδρες με καρδιολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο και για καρκίνο
Υγεία
21/08/2026 - 09:00
Καιρός: Απομακρύνονται τα 40άρια, δύσκολες οι νύχτες μεταξύ 24 και 27 Αυγούστου
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:59
Αεροψεκασμοί στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:26
Δύναμη, ισορροπία, αντοχή και αντανακλαστικά στην τρίτη ηλικία - Τι αλλάζει και πόση άσκηση χρειαζόμαστε
Fitness
20/08/2026 - 21:53
Καταγγελία και ερωτήματα για το λουκέτο στις παραγωγικές μονάδες απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 20:49
Παρατείνονται έως και τις 3 Σεπτεμβρίου τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 20:22
Οι στενές φιλίες βοηθούν στη διαχείριση των συναισθημάτων με θετικό τρόπο
Ψυχική Υγεία
20/08/2026 - 19:44
ΠΟΕΔΗΝ: Η βία κατά των υγειονομικών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 19:11
Κονδύλι 1,16 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 18:47
Χαρακόπουλος: «Το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ενισχύεται σημαντικά με επιπλέον επικουρικό προσωπικό»
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 18:19
Το ECDC προειδοποιεί: Αυξάνονται οι κίνδυνοι από τις ασθένειες που προκαλούν τα κουνούπια
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 17:56
ΠΟΥ: 70.000 δόσεις εμβολίου κατά του στελέχους Ζαΐρ του Έμπολα στη διάθεση του Κονγκό
Υγεία
20/08/2026 - 17:23
Γεμίζουν τα επείγοντα του Νοσοκομείου Ρόδου με ασθενείς που πάσχουν από γαστρεντερίτιδα
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 16:56
Πρωτοποριακή τεχνική για την αρθρίτιδα ισχίου με κεραμικά υλικά - Που εφαρμόζεται
Υπηρεσίες Υγείας
20/08/2026 - 16:21
Βιταμίνη D: Η μεγάλη δόση "αντίδοτο" στην άνοια;
Υγεία
20/08/2026 - 16:00
Ο ΙΣΑ ζητά συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το clawback και το Ψηφιακό Αποθετήριο
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 15:39
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ανοσοποιητικού όσων ζουν πάνω από 110 χρόνια
Υγεία
20/08/2026 - 15:00
Καύσωνας: Γιατί η ζέστη «θολώνει» το μυαλό και δυσκολεύει τη συγκέντρωση
Υγεία
20/08/2026 - 14:00
Μικροβίωμα εντέρου: Πώς τα βακτήρια μετατρέπουν το σπανάκι και το παντζάρι σε ασπίδες της καρδιάς
Υγεία
20/08/2026 - 13:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: Γιατί η Ανατολική Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της έξαρσης
Υγεία
20/08/2026 - 12:00
ΠΙΣ: Σηκώνουν το γάντι οι εκλεγμένοι και ζητούν άμεσες εκλογές από τη διορισμένη διοίκηση
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 11:00
Εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA κατά του μελανώματος μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής
Pharma News
20/08/2026 - 10:00
Ιός Δυτικού Νείλου: 4 νέοι θάνατοι, 23 άνθρωποι στην Εντατική
Υγεία
20/08/2026 - 09:07
Άτμισμα: Όλες οι βλάβες που προκαλεί στο σώμα των ανηλίκων
Υγεία
20/08/2026 - 09:00
Καιρός: Θερμή εισβολή και 40άρια για τις επόμενες επτά με οκτώ ημέρες
Επικαιρότητα
19/08/2026 - 22:51
ΕΚΕΑ: Τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία στις 25, 26 και 27 Αυγούστου στο Σύνταγμα
Υγεία
19/08/2026 - 22:23
Πρόληψη και προστασία από τους κινδύνους που κρύβει το καλοκαίρι
Health Talk
19/08/2026 - 21:57
Ερευνητές δημιούργησαν παγκόσμιο χάρτη με 55.000 αλληλουχίες ιών RNA
Υγεία
19/08/2026 - 21:32
Η βασίλισσα Καμίλα μίλησε για την φροντίδα της στον «καημένο» τον Κάρολο
Επικαιρότητα
19/08/2026 - 20:59

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΗΕ: Μόνο το 40% των υγειονομικών μονάδων παγκοσμίως διαθέτουν βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 12:00
ΙΣΑ: Ζητά άμεση συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για clawback και Ψηφιακό Αποθετήριο
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 13:25
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδικές κινητοποιήσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ για τη σωτηρία της Δημόσιας Υγείας
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 16:37
Απλά κόλπα για πιο νόστιμες και θρεπτικές φακές - Από το σοφρίτο μέχρι το ρύζι
Διατροφή
18/08/2026 - 16:21
ΠΟΕΡΓΙ για Ψηφιακό Αποθετήριο: «Ναι στην εφαρμογή, αλλά με σαφείς όρους και χωρίς άδικες περικοπές»
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 19:43
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo