ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάντηση Γεωργιάδη σε Καλλιάνο: «Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους»

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Στις καταγγελίες και τις απειλές του συναδέλφου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου, απάντησε με ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Τετάρτη, 24/04/2024 - 15:39
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Τις αποφάσεις για εισαγωγή σε ΜΕΘ τις παίρνουν οι γιατροί με αυστηρά ιατρικά κριτήρια, «κανένας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας», «έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι», «κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα όσα καταγγέλλει με αναρτησή του στο Facebook ο κ. Γιάννης Καλλιάνος σχετικά με την περιπέτεια υγείας του πατέρα του.

Ο κ. Καλλιάνος άφησε αιχμές εναντίον γιατρών δημόσιου νοσοκομείου διότι, όπως υποστηρίζει, δεν έβαλαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ούτε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας τον πατέρα του ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή καρδιάς και πλέον να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής: «Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου Γ. Καλλιάνου, πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα. Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβάνομαι τον πόνο. Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε. Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα».

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1783080190752547144}

Η ανάρτηση Καλλιάνου

Νωρίτερα, σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, ο γνωστός μετερεωλόγος και βουλευτής της ΝΔ, εμφανίστηκε δακρυσμένος σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του πατέρα του.

Ο κ. Καλλιάνος, δακρυσμένος στην ανάρτησή του, γράφει χαρακτηριστικά: «Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά».

Συγκεκριμένα, ο γαλάζιος βουλευτής περιγράφει τα εξής σχετικά με την περιπέτεια του πατέρα του: «Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε αλλά για να ξεμπροστιάσω κάποιους ανθρώπους, που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση την οικογένειά μου. Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα, καθώς μαύρισε το δάχτυλό του, μιας και έχει διαβητικό δάχτυλο.

Του φέρθηκαν πολύ καλά στη Βούλα, αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα θέματα δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο. Πήγε ο πατέρας μου σε αυτό το νοσοκομείο και του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. Την έκτη μέρα έκανε κορεσμό. Ο αδερφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο και ήρθε, τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα και να εισαχθεί σε ΜΕΘ».

{https://www.facebook.com/100001559409059/videos/918187923378590/}

Η ανακοίνωση του Αττικού νοσοκομείου

Η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πορεία της υγείας του κ. Δημήτρη Καλλιάνου και τις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Δημήτριος Καλλιάνος, 79 ετών, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν από άλλο νοσοκομείο και εισήχθη στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας αριστερού άκρου ποδός. Ο ασθενής έπασχε μεταξύ άλλων από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων.

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30. Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων.

Η κάλυψη των περιστατικών που χρήζουν εντατικής θεραπείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους τελευταίας πενταετίας όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς του Π.Γ.Ν. ‘Αττικόν’ καλύφθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας.

Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα.

Κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση, συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας και καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αυτού του βαρύτατου και σύνθετου περιστατικού».

Τελευταία τροποποίηση στις 24/04/2024 - 17:00
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ
  • ΕΣΥ
  • ΓΙΑΤΡΟΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαδικτυακό σεμινάριο για τις θεραπευτικές εφαρμογές κανναβινοειδών από την KANNABIO
Διαδικτυακό σεμινάριο για τις θεραπευτικές εφαρμογές κανναβινοειδών από την KANNABIO 24 Απριλίου 2024
Ρέθυμνο: Δράση προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για παιδιά-μαθητές διοργάνωσε ο δήμος με το «Χαμόγελο του Παιδιού» 25 Απριλίου 2024
Ρέθυμνο: Δράση προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για παιδιά-μαθητές διοργάνωσε ο δήμος με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 17:11

Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»

Π.Ι.Σ.: Διακριτοί ρόλοι και συνεργασία ιατρών – φαρμακοποιών προς όφελος των ασθενών
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 11:40

Π.Ι.Σ.: Διακριτοί ρόλοι και συνεργασία ιατρών – φαρμακοποιών προς όφελος των ασθενών

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά
Πολιτική Υγείας
04/02/2026 - 23:13

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

Επίσκεψη Γεωργιάδη στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων - Η πορεία των έργων ανακαίνισης
Πολιτική Υγείας
04/02/2026 - 18:14

Επίσκεψη Γεωργιάδη στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων - Η πορεία των έργων ανακαίνισης

Γεωργιάδης: Σε περίοδο αναταράξεων η φαρμακευτική αγορά – Κρίσιμος ο ρόλος του ΕΟΦ
Πολιτική Υγείας
04/02/2026 - 11:51

Γεωργιάδης: Σε περίοδο αναταράξεων η φαρμακευτική αγορά – Κρίσιμος ο ρόλος του ΕΟΦ

Γεωργιάδης από Πάτρα: «Μία πραγματική υγειονομική κρίση στην πόλη έλαβε σήμερα τέλος»
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 21:26

Γεωργιάδης από Πάτρα: «Μία πραγματική υγειονομική κρίση στην πόλη έλαβε σήμερα τέλος»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στατίνες: Οι περισσότερες παρενέργειες που τούς αποδίδονται δεν προκαλούνται από αυτές
Υγεία
06/02/2026 - 10:30
ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος
Υγεία
06/02/2026 - 10:16
Ειδικός εξηγεί πως η χρήση κινητού και υπολογιστή επιβαρύνουν τον αυχένα και τη μοίρα της σπονδυλικής στήλης
Health Talk
06/02/2026 - 09:49
Οι καπνοί από τις φωτιές σκοτώνουν κάθε χρόνο περισσότερους από 24.000 πολίτες στις ΗΠΑ
Υγεία
06/02/2026 - 07:22
Βρετανία: Συμπτώματα δηλητηρίασης από μολυσμένο γάλα εμφάνισαν 36 βρέφη
Επικαιρότητα
06/02/2026 - 03:36
Πρωτοποριακή επέμβαση διαδερμικής σύγκλεισης μεσοκολπικής επικοινωνίας στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Υπηρεσίες Υγείας
06/02/2026 - 00:07
Ανδρουλάκης: «Προτάσσουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τον καρκίνο»
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 23:51
Κίνδυνος για 250 ασθενείς με πνευμονική υπέρταση: Εξαντλήθηκε κάθε απόθεμα ειδικού φαρμάκου
Patient Talk
05/02/2026 - 23:34
Φορητός αισθητήρας υπερήχων μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα τον καρκίνο του μαστού
Υγεία
05/02/2026 - 23:01
Καμπανάκι ειδικού για τα social media: «Λειτουργούν εθιστικά όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή το τσιγάρο»
Ψυχική Υγεία
05/02/2026 - 22:09
Πόσο επηρεάζει τη ζωή μιας γυναίκας η ξηρότητα και η ατροφία κόλπου
Health Talk
05/02/2026 - 21:42
Αναζωογόνηση προσώπου και σώματος χωρίς χειρουργείο
Ομορφιά
05/02/2026 - 21:17
Στο μικροσκόπιο οι νέες αμερικάνικες οδηγίες διατροφής - Ποιότητα τροφής, πρωτεΐνη και... αντιρρήσεις
Διατροφή
05/02/2026 - 20:52
ΠΦΣ: «Θα διατίθενται 66.000 συνταγές ΦΥΚ μηνιαίως από τα ιδιωτικά φαρμακεία»
Pharma Policy
05/02/2026 - 20:02
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης σε φάρμακα στην Πελοπόννησο
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 19:46
Σύλλογος Αποφοίτων ΚΕΘΕΑ: «Απαράδεκτο και εκτός πραγματικότητας το σποτ του ΕΟΠΑΕ»
Ψυχική Υγεία
05/02/2026 - 19:27
Εθισμοί και όρεξη: Τι ρόλο παίζει ο άξονας εντέρου-εγκεφάλου και πως σχετίζεται η ντοπαμίνη
Υγεία
05/02/2026 - 19:04
Η ΟΕΝΓΕ συγχαίρει τους υγειονομικούς του νοσοκομείου Χίου για την περίθαλψη των τραυματιών
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 18:38
Ημερίδα της ΕΠΕ για τον καρκίνο του πνεύμονα: Το 80% των διαγνώσεων δεν είναι σε πρώιμο στάδιο
Health Talk
05/02/2026 - 18:21
ΕΟΔΥ: 16 θάνατοι από COVID-19 και γρίπη την τελευταία εβδομάδα - Αυξημένη η θετικότητα στον RSV
Υγεία
05/02/2026 - 17:47
Χορηγός στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου η Brains I.C.S
Digital Health
05/02/2026 - 17:29
Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 17:11
«Όχι» Νταλούκα στη χορήγηση μονοκλωνικού αντισώματος στα παιδιά που νοσούν από RSV
Health Talk
05/02/2026 - 16:48
HPV: Η εξέταση του αίματος της περιόδου θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική του τεστ Παπ
Υγεία
05/02/2026 - 16:00
Νοσοκομείο «Μεταξά»: Σε λειτουργία και η 5η χειρουργική αίθουσα - Έως και 500 περισσότερες επεμβάσεις ετησίως
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 15:56
Νέο χάπι μειώνει δραστικά την «κακή» χοληστερόλη σε ασθενείς υψηλού κινδύνου
Pharma News
05/02/2026 - 15:00
Προληπτική αμφοτερόπλευρη σαλπιγγεκτομή: Νέα στρατηγική μείωσης του κινδύνου καρκίνου ωοθηκών
Υγεία
05/02/2026 - 14:00
Επέλαση αφρικανικής σκόνης χειμωνιάτικα: Τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι ευπαθείς ομάδες
Υγεία
05/02/2026 - 13:00
Εξιτήριο για τη Σία Κοσιώνη μετά την πολυήμερη νοσηλεία λόγω πνευμονίας
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 12:59
Φάρμακα Υψηλού Κόστους: Ξεκινά η διάθεση μέσω ιδιωτικών φαρμακείων - Η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 12:43

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GSΚ: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη έναντι του Έρπητα Ζωστήρα
Pharma News
03/02/2026 - 10:57
Βρεφικό γάλα: Ευρωπαϊκή οδηγία μειώνει στο ήμισυ το επιτρεπόμενο όριο της τοξίνης κερεουλίδη
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 11:00
Γεωργιάδης για καθηκοντολόγιο μαιών – μαιευτών: Δεν πρόκειται να αλλάξει
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 11:19
Επίσημη ένταξη του Εθνικού Πρωτοκόλλου Παχυσαρκίας στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 14:00
Bayer Ελλάς: Παρουσίασε στο Innovation Greece 7.0 τις στρατηγικές της προτεραιότητες σε υγεία και διατροφή
Pharma News
03/02/2026 - 15:56
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo