ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάντηση Γεωργιάδη σε Καλλιάνο: «Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους»

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Στις καταγγελίες και τις απειλές του συναδέλφου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου, απάντησε με ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Τετάρτη, 24/04/2024 - 15:39
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Τις αποφάσεις για εισαγωγή σε ΜΕΘ τις παίρνουν οι γιατροί με αυστηρά ιατρικά κριτήρια, «κανένας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας», «έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι», «κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα όσα καταγγέλλει με αναρτησή του στο Facebook ο κ. Γιάννης Καλλιάνος σχετικά με την περιπέτεια υγείας του πατέρα του.

Ο κ. Καλλιάνος άφησε αιχμές εναντίον γιατρών δημόσιου νοσοκομείου διότι, όπως υποστηρίζει, δεν έβαλαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ούτε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας τον πατέρα του ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή καρδιάς και πλέον να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής: «Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου Γ. Καλλιάνου, πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα. Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβάνομαι τον πόνο. Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε. Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα».

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1783080190752547144}

Η ανάρτηση Καλλιάνου

Νωρίτερα, σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, ο γνωστός μετερεωλόγος και βουλευτής της ΝΔ, εμφανίστηκε δακρυσμένος σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του πατέρα του.

Ο κ. Καλλιάνος, δακρυσμένος στην ανάρτησή του, γράφει χαρακτηριστικά: «Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά».

Συγκεκριμένα, ο γαλάζιος βουλευτής περιγράφει τα εξής σχετικά με την περιπέτεια του πατέρα του: «Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε αλλά για να ξεμπροστιάσω κάποιους ανθρώπους, που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση την οικογένειά μου. Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα, καθώς μαύρισε το δάχτυλό του, μιας και έχει διαβητικό δάχτυλο.

Του φέρθηκαν πολύ καλά στη Βούλα, αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα θέματα δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο. Πήγε ο πατέρας μου σε αυτό το νοσοκομείο και του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. Την έκτη μέρα έκανε κορεσμό. Ο αδερφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο και ήρθε, τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα και να εισαχθεί σε ΜΕΘ».

{https://www.facebook.com/100001559409059/videos/918187923378590/}

Η ανακοίνωση του Αττικού νοσοκομείου

Η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πορεία της υγείας του κ. Δημήτρη Καλλιάνου και τις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Δημήτριος Καλλιάνος, 79 ετών, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν από άλλο νοσοκομείο και εισήχθη στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας αριστερού άκρου ποδός. Ο ασθενής έπασχε μεταξύ άλλων από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων.

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30. Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων.

Η κάλυψη των περιστατικών που χρήζουν εντατικής θεραπείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους τελευταίας πενταετίας όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς του Π.Γ.Ν. ‘Αττικόν’ καλύφθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας.

Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα.

Κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση, συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας και καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αυτού του βαρύτατου και σύνθετου περιστατικού».

Τελευταία τροποποίηση στις 24/04/2024 - 17:00
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ
  • ΕΣΥ
  • ΓΙΑΤΡΟΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαδικτυακό σεμινάριο για τις θεραπευτικές εφαρμογές κανναβινοειδών από την KANNABIO
Διαδικτυακό σεμινάριο για τις θεραπευτικές εφαρμογές κανναβινοειδών από την KANNABIO 24 Απριλίου 2024
Ρέθυμνο: Δράση προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για παιδιά-μαθητές διοργάνωσε ο δήμος με το «Χαμόγελο του Παιδιού» 25 Απριλίου 2024
Ρέθυμνο: Δράση προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για παιδιά-μαθητές διοργάνωσε ο δήμος με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΕΡΓΙ: «Η Ιατρική δεν είναι υπηρεσία κατανάλωσης – Η αξιοπρέπεια του γιατρού δεν βαθμολογείται»
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 20:23

ΠΟΕΡΓΙ: «Η Ιατρική δεν είναι υπηρεσία κατανάλωσης – Η αξιοπρέπεια του γιατρού δεν βαθμολογείται»

Θεμιστοκλέους από Νέα Μάκρη: «Χτίζουμε ένα ΕΣΥ με σύγχρονο εξοπλισμό και περισσότερο προσωπικό»
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 17:31

Θεμιστοκλέους από Νέα Μάκρη: «Χτίζουμε ένα ΕΣΥ με σύγχρονο εξοπλισμό και περισσότερο προσωπικό»

Γεωργιάδης: «Άμεσα η έκδοση του ΦΕΚ για το Κέντρο Υγείας Αλοννήσου»
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 16:36

Γεωργιάδης: «Άμεσα η έκδοση του ΦΕΚ για το Κέντρο Υγείας Αλοννήσου»

Ο ΕΟΠΥΥ περνά στο κινητό: Όλος ο ασφαλιστικός φάκελος, αποζημιώσεις και αξιολόγηση υπηρεσιών σε ένα κλικ
Πολιτική Υγείας
03/11/2026 - 12:59

Ο ΕΟΠΥΥ περνά στο κινητό: Όλος ο ασφαλιστικός φάκελος, αποζημιώσεις και αξιολόγηση υπηρεσιών σε ένα κλικ

Γεωργιάδης: Με το Ταμείο Ανάκαμψης ανακαινίστηκαν 170 κέντρα υγείας και 93 νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
02/11/2026 - 13:56

Γεωργιάδης: Με το Ταμείο Ανάκαμψης ανακαινίστηκαν 170 κέντρα υγείας και 93 νοσοκομεία

Γεωργιάδης: Μην δίνετε χρήματα σε διαδικτυακούς εράνους για θεραπείες στο εξωτερικό
Πολιτική Υγείας
02/11/2026 - 11:30

Γεωργιάδης: Μην δίνετε χρήματα σε διαδικτυακούς εράνους για θεραπείες στο εξωτερικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΕΡΓΙ: «Η Ιατρική δεν είναι υπηρεσία κατανάλωσης – Η αξιοπρέπεια του γιατρού δεν βαθμολογείται»
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 20:23
Οι νεότερες εξελίξεις από το διεθνές συνέδριο ESMO 2026 για τους γυναικολογικούς καρκίνους
Health Talk
04/11/2026 - 19:47
Νέα μελέτη για την έλλειψη άσκησης από τους νέους - Μόλις το 14% γυμνάζεται καθημερινά
Fitness
04/11/2026 - 19:08
Έξι πολύτιμες συμβουλές για την ασφάλεια των δρομέων που θα συμμετάσχουν στον 43o Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας
Επικαιρότητα
04/11/2026 - 18:24
Δέκα τρόποι με τους οποίους η μουσική αλλάζει την κλινική φροντίδα ασθενών με σοβαρές παθήσεις
Υγεία
04/11/2026 - 18:12
Μητρικός θηλασμός: Η διατροφική επιλογή που βάζει τα θεμέλια για τη βέλτιστη ανάπτυξη κάθε παιδιού
Διατροφή
04/11/2026 - 17:49
Θεμιστοκλέους από Νέα Μάκρη: «Χτίζουμε ένα ΕΣΥ με σύγχρονο εξοπλισμό και περισσότερο προσωπικό»
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 17:31
Ο ΙΣΑ ζητάει την άμεση απόσυρση διαφημίσεων ιατρικών υπηρεσιών με προσφορές Black Friday
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 17:13
Νέο σύστημα αξονικής τομογραφίας με καταμέτρηση φωτονίων στην Ελλάδα από την GE HealthCare
Υπηρεσίες Υγείας
04/11/2026 - 16:54
Γεωργιάδης: «Άμεσα η έκδοση του ΦΕΚ για το Κέντρο Υγείας Αλοννήσου»
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 16:36
Κρυολόγημα ή κάτι πιο σοβαρό; 13 συμπτώματα που πρέπει να σάς κινητοποιήσουν
Υγεία
04/11/2026 - 15:57
Ηράκλειο: Κονδύλι 8,1 εκατ. ευρώ για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του ΠΑΓΝΗ
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 15:23
Βρετανία: Οι οικογενειακοί γιατροί θα συνταγογραφούν αιματολογικές για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 15:01
Γαλλία: Συναγερμός από επίθεση χάκερς σε ψυγεία φύλαξης αίματος
Επικαιρότητα
04/11/2026 - 14:19
Φάρμακα απώλειας βάρους: Γιατί εμπιστευόμαστε τις συμβουλές αγνώστων στα social media;
Ψυχική Υγεία
04/11/2026 - 14:00
Καταγγελίες των εργαζομένων για σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Κρήτης
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 13:43
Οικιακό φαρμακείο: 7 συμβουλές για σωστή οργάνωση και ασφαλή φύλαξη των φαρμάκων
Υγεία
04/11/2026 - 13:00
ΠΟΥ: Έξι μέτρα για το κλίμα θα μπορούσαν να σώσουν 1,6 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 12:00
Μητρικός θηλασμός: Οι μαίες του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενημερώνουν μελλοντικούς και νέους γονείς
Health Talk
04/11/2026 - 11:33
Pfizer Hellas: Νέα πρωτοβουλία για την ενημέρωση του κοινού γύρω από τις κλινικές μελέτες
Pharma News
04/11/2026 - 11:15
Η ώρα που πέφτουμε για ύπνο μπορεί να επηρεάζει το σωματικό βάρος
Υγεία
04/11/2026 - 11:00
Αναιμία στη ΜΕΘ: Το 64% των ασθενών την εμφανίζει κατά τη νοσηλεία – Πώς επηρεάζει την ανάρρωση
Υγεία
04/11/2026 - 10:00
Γιατί ο εγκέφαλος «μπλοκάρει» μετά από έντονη πνευματική προσπάθεια
Υγεία
04/11/2026 - 09:00
Ενημερωτική δράση στο Ρέθυμνο για τον μητρικό θηλασμό την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Υγεία
04/11/2026 - 07:26
Η Ελλάδα προσφέρει 600.000 ευρώ για τα νοσοκομεία των Ανατολικών Ιεροσολύμων
Επικαιρότητα
04/11/2026 - 03:44
Η ELPEN στο REBRAIN GREECE 2026 στο Μόναχο, στις 28 Νοεμβρίου
Pharma News
04/11/2026 - 00:04
Παρούσα σε δύο δράσεις πρόληψης και κοινωνικής προσφοράς η ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC
Επικαιρότητα
03/11/2026 - 22:48
Στο μικροσκόπιο του EMA φάρμακο για την κατάθλιψη και το άγχος με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες
Pharma Policy
03/11/2026 - 22:11
ΕΚΕΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο Σεράφειο την Παρασκευή 6 Νομεβρίου
Υγεία
03/11/2026 - 21:24
Γιατί είναι κρίσιμες οι πρώτες 24 ώρες της ίωσης - Φροντίζουμε τον εαυτό μας χωρίς αναβολή
Health Talk
03/11/2026 - 20:51

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαισθητική διατροφή: Πως πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά από τα γλυκά, χωρίς να τους τα απαγορεύουμε εντελώς
Διατροφή
02/11/2026 - 19:21
«Μην αφήσεις τον RSV να διακόψει τις στιγμές σου»
Pharma News
02/11/2026 - 10:48
Δαβάκης: «Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2026 η καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
02/11/2026 - 20:17
Σε λειτουργία τέθηκε το Ιατρείο Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
03/11/2026 - 16:17
HIV: Εγκρίθηκε γενόσημο ενέσιμο φάρμακο που προσφέρει προστασία με μόλις δύο δόσεις τον χρόνο
Pharma Policy
03/11/2026 - 13:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo