ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγαπηδάκη: «Από τα επιδημιολογικά στοιχεία της Θεσσαλίας δεν προκύπτει λόγος για πανικό»

Επικαιρότητα
INTIME
Η πρωτόγνωρη για τη χώρα μας θεομηνία δεν άφησε μόνο τεράστια προβλήματα στα σπίτια και τις υποδομές της Θεσσαλίας, αλλά διαμόρφωσε συνθήκες που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των πολιτών στην περιοχή και απαιτείται άμεση αντιμετώπιση.
Κυριακή, 17/09/2023 - 14:01
— Photo: INTIME
News4Health Team News4Health Team

Στα απόνερα της κατακλυσμιαίας βροχόπτωσης αποσυντίθενται χιλιάδες πνιγμένα ζώα, η λάσπη, τα λιμνάζοντα μολυσμένα νερά, αλλά και το ακατάλληλο για οικιακή χρήση νερό, αποτελούν μεγάλη απειλή για την υγεία των κατοίκων και μπορεί οι επιπτώσεις να είναι πολύ σοβαρές, με τις υγειονομικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναλύει τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας τονίζοντας: «Έχουμε αναπτύξει το Συντονιστικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο περιφερειακό εργαστήριο του ΕΟΔΥ και συνεδριάζουμε σε καθημερινή βάση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να εκτιμούμε άμεσα την κατάσταση ανά περιοχή -κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά- και να λαμβάνουμε στοχευμένα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάσει των αναγκών που προκύπτουν».

Προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της υγείας των πολιτών και είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων και η τήρηση κανόνων ατομικής προστασίας. Μέχρι σήμερα τα κυριότερα προβλήματα υγείας είναι γαστρεντερικά και λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Οι πολίτες επισκέπτονται για θέματα υγείας τις 26 δομές της περιοχής και επιπλέον, ξεκινάνε προγραμματισμένες και συστηματικές επισκέψεις σε κάθε χωριό που έχει πληγεί, με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και ομάδες γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 5ης ΥΠΕ, ώστε να παρέχεται υγειονομική φροντίδα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη.

«Μέχρι τώρα, από τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουμε, δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Φυσικά δεν εφησυχάζουμε, παρακολουθούμε διαρκώς την κατάσταση» σημειώνει η κυρία Αγαπηδάκη και υπογραμμίζει επίσης ότι το Υπουργέιο Υγείας επιχειρεί και στο πεδίο της ψυχολογικής υποστήριξης των πληγέντων.

Η συνέντευξη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας έχει ως εξής:

Βρίσκεστε στη Θεσσαλία από την πρώτη στιγμή που επλήγη από την κακοκαιρία. Ποια είναι η κατάσταση σχετικά με τη δημόσια υγεία στην περιοχή και τα άμεσα προβλήματα;

Η καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία είναι μεγάλη και το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς να ακούσει αυτή τη στιγμή είναι ότι χρειάζεται να λάβει και επιπλέον μέτρα για να προστατέψει την υγεία του, όμως είναι απαραίτητο. Από την πρώτη στιγμή, βρισκόμαστε στο πεδίο σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοϊδη, όλα τα στελέχη του Υπουργείου: ο κ. Θεμιστοκλέους, ο κ. Βαρτζόπουλος και εγώ.
Σε σχέση με τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας, έχουμε αναπτύξει το Συντονιστικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο περιφερειακό εργαστήριο του ΕΟΔΥ, και συνεδριάζουμε σε καθημερινή βάση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να εκτιμούμε άμεσα την κατάσταση ανά περιοχή -κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά- και να λαμβάνουμε στοχευμένα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάσει των αναγκών που προκύπτουν. Μέχρι τώρα, από τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουμε, δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Φυσικά δεν εφησυχάζουμε, παρακολουθούμε διαρκώς την κατάσταση.
Τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι αφενός τα λιμνάζοντα νερά και αφετέρου η ποιότητα του νερού στο δίκτυο υδροδότησης. Το επιχειρησιακό σχέδιο που εφαρμόζουμε περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες: α) επιδημιολογική επιτήρηση των μεταδιδόμενων νοσημάτων (όπως π.χ. λοιμώξεις του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού) στις 26 υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ σε Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα, β) εντομολογική επιτήρηση και γ) δειγματοληψίες υδάτων προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η καταλληλότητα του νερού. Για κάθε έναν από αυτούς τους άξονες, λαμβάνουμε, όπως είπα, τα κατάλληλα στοχευμένα μέτρα παρέμβασης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το επόμενο διάστημα αναμένεται αύξηση κρουσμάτων αναπνευστικών λοιμώξεων (covid-19), ιού του Δυτικοί Νείλου και άλλων λοιμώξεων. Ποια μέτρα λαμβάνονται;

Η περιοχή της Θεσσαλίας είναι μια περιοχή στην οποία εμφανίζονται κρούσματα Δυτικού Νείλου κάθε χρόνο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα νερά της πλημμύρας κατέστρεψαν ακόμα και τα αυγά των κουνουπιών. Τώρα, όμως, καθώς το νερό μειώνεται αλλά παραμένουν στάσιμα ύδατα και ενόσω η θερμοκρασία παραμένει υψηλή, ευνοείται η εμφάνιση των κουνουπιών. Έτσι, κάνουμε εντομολογική επιτήρηση σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και προβαίνουμε στις εξής παρεμβάσεις: τοποθετούμε επιπλέον 70 παγίδες σε διάφορες περιοχές που έχουν πληγεί και λαμβάνουμε και δείγματα από τα στάσιμα ύδατα. Για τον λόγο αυτό, είμαστε σε θέση να εντοπίζουμε ενήλικα κουνούπια (που ανιχνεύουν οι παγίδες) αλλα και προνύμφες (από τα στάσιμα νερά), ώστε να διαπιστώσουμε έγκαιρα αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα (π.χ. ψεκασμοί από αέρος) και να αποτρέψουμε έξαρση ασθενειών που μεταδίδονται με διαβιβαστες όπως είναι τα κουνούπια. Επιπλέον, δώσαμε κατάλληλες οδηγίες ώστε: α) να απολυμαίνονται οι χώροι που βρίσκονταν τα νεκρά ζώα αμέσως μετά τη συλλογή τους, β) να απολυμαίνονται οι εξωτερικοί χώροι μετά τη συλλογή λάσπης. Και οι δύο αυτές διαδικασίες (τόσο της συλλογής των νεκρών ζώων όσο και της συλλογής λάσπης αλλά και της απολύμανσης, γίνονται από ειδικά συνεργεία. Επιπλέον, ξεκινάμε παρέμβαση απολύμανσης των στάσιμων υδάτων ώστε να μειώσουμε το ρυπαντικό και μολυσματικό φορτίο και να εμποδίσουμε περαιτέρω την ανάπτυξη προνυμφών.

Στην κριτική ότι οι οδηγίες προστασίας που δίνονται δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς τα κατάλληλα μέσα, τι έχετε να απαντήσετε;

Είμαστε δίπλα στους πολίτες από την πρώτη στιγμή, ενημερώνουμε διαρκώς και προσπαθούμε να τους παρέχουμε όσα χρειάζονται προκειμένου να προστατευθούν.
Έχουμε εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει επάρκεια σε εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διανομή κατάλληλου εξοπλισμού. Συνολικά διανέμονται 25.000 γαλότσες και προστατευτικές στολές στους πολίτες, ώστε να μην μολύνονται από τα λιμνάζοντα νερά. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες. Το κατανοώ.
Φανταστείτε, για παράδειγμα, ότι όταν λέμε ότι το νερό είναι ακατάλληλο σε μια περιοχή, δεν εννοούμε ότι δεν μπορεί απλά να το πιει κάποιος, δεν μπορεί ούτε να πλυθεί, να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες τις καθημερινές. Αυτό από μόνο του είναι κάτι δύσκολο. Όμως να ξέρουν ότι είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα τους.
Επιπλέον, παρεμβαίνουν, όπως είπα και νωρίτερα, συνεργεία για να καθαριστούν σπίτια, αυλές, σχολεία και δρόμοι στα χωριά από τις λάσπες, αλλά και να απολυμανθούν όλοι οι χώροι. Δεν είμαστε εδώ απλά για να δίνουμε οδηγίες, αλλά για να παρεμβαίνουμε προκειμένου να προστατέψουμε την υγεία των πολιτών- και αυτό γίνεται με πολλούς τρόπους και σε διάφορα επίπεδα.

Οι δομές υγείας τι προβλήματα αντιμετωπίζουν;

Τις πρώτες ημέρες αντιμετωπίζαμε προβλήματα υδροδότησης και ρευματοδότησης, ωστόσο πλέον οι υγειονομικές δομές στη Θεσσαλία είναι λειτουργικές. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το υγειονομικό προσωπικό που δίνει και αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση. Για τις δομές υγείας τώρα, δεν έχουμε προβλήματα όσον αφορά τη συρροή ασθενών σε αυτές, τα θέματα που υπάρχουν είναι κυρίως κτιριακά και αφορούν σε συγκεκριμένες δομές, όπως π.χ. το Κέντρο Υγείας Παλαμά το οποίο καταστράφηκε, και έχουμε ήδη εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης. Κάθε δομή που καταστράφηκε θα αποκατασταθεί και θα λειτουργήσει ξανά, πλήρως.
Μέχρι τότε, έχουμε εγκαταστήσει μια πλήρως λειτουργική κινητή μονάδα της 5ης ΥΠΕ στο κλειστό γυμναστήριο του Παλαμά, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής που έμειναν άστεγοι και φιλοξενούνται εκεί. Φυσικά αυτό είναι κάτι προσωρινό. Όσον αφορά τον Βόλο, κι εκεί είχαμε προβλήματα και στο Κέντρο Υγείας και στο Γενικό Νοσοκομείο, τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Να ξέρετε όμως, και να ξέρουν και οι πολίτες, ότι οποιοδήποτε θέμα προκύψει στη λειτουργία των δομών υγείας επιλύεται αμεσα, για αυτό και οι πολίτες επισκέπτονται καθημερινά τις δομές υγείας και λαμβάνουν την απαιτούμενη βοήθεια. Επιπλέον, ξεκινάμε προγραμματισμένες και συστηματικές επισκέψεις σε κάθε χωριό που έχει πληγεί, με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και ομάδες γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 5ης ΥΠΕ, ώστε να παρέχουμε υγειονομική φροντίδα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη.

Η θεομηνία δημιούργησε και ψυχικά τραύματα στους κατοίκους της περιοχής. Πώς θα προστατευτεί η ψυχική υγεία αυτών των ανθρώπων;

Σωστά, έχετε δίκιο. Η ψυχική υγεία των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας είναι ένα εξίσου σημαντικό θέμα, το οποίο παρακολουθούμε. Ήδη το Υπουργείο Υγείας, και συγκεκριμένα ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Βαρτζόπουλος, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχικής υποστήριξης. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή έχουν σταλεί ειδικές κινητές μονάδες επαγγελματιών ψυχικής υγείας των δημοσίων υπηρεσιών και της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχικής Υγείας «Αργώ», που επισκέπτονται τους πληγέντες πόρτα-πόρτα και παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη, ενώ παραπέμπουν τυχόν ασθενείς ή ανάπηρους στις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι λειτουργοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντικές οργανώσεις έχουν ενημερωθεί για τρόπους και μεθόδους ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Και το ίδιο θα γίνει άμεσα με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς των σχολείων της περιοχής, ώστε να στηριχθούν κατάλληλα τα παιδιά και οι έφηβοι, ενώ θα σταλεί και ειδική κινητή μονάδα του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής της 1ης ΥΠΕ Αττικής. Κάτι άλλο που μας ανησυχεί είναι η εκδήλωση μετατραυματικών ψυχικών φαινομένων. Γι' αυτό και η απόφαση του Υπουργείου είναι οι κινητές αυτές μονάδες να παραμείνουν για μεγάλο διάστημα στη Θεσσαλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ
  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ
  • ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ
  • ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η «μάχη της Λάρισας» - Αγώνας δρόμου από υγειονομικούς και πολίτες για τη δημόσια υγεία
Η «μάχη της Λάρισας» - Αγώνας δρόμου από υγειονομικούς και πολίτες για τη δημόσια υγεία 17 Σεπτεμβρίου 2023
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ιατρείο Αλληλεγγύης στον Παλαμά Καρδίτσας 18 Σεπτεμβρίου 2023
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ιατρείο Αλληλεγγύης στον Παλαμά Καρδίτσας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγαπηδάκη: Σημαντική τομή η δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πετρούπολη
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 16:16

Αγαπηδάκη: Σημαντική τομή η δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πετρούπολη

Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στην Υγεία και τις ιατρικές επιστήμες
Πολιτική Υγείας
04/11/2025 - 22:34

Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στην Υγεία και τις ιατρικές επιστήμες

Πέντε νέες δομές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο
Ψυχική Υγεία
31/10/2025 - 16:26

Πέντε νέες δομές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο

Αγαπηδάκη: «Η πρόληψη είναι και ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης»
Πολιτική Υγείας
22/10/2025 - 17:07

Αγαπηδάκη: «Η πρόληψη είναι και ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης»

Αγαπηδάκη: Ιδρύεται γραφείο έγκαιρου εντοπισμού των fake news υπό την ομπρέλα του ΕΟΔΥ
Πολιτική Υγείας
16/10/2025 - 18:56

Αγαπηδάκη: Ιδρύεται γραφείο έγκαιρου εντοπισμού των fake news υπό την ομπρέλα του ΕΟΔΥ

Εγκαινιάστηκε το πολιτικό γραφείο της Ειρήνης Αγαπηδάκη στο Περιστέρι
Επικαιρότητα
15/10/2025 - 23:24

Εγκαινιάστηκε το πολιτικό γραφείο της Ειρήνης Αγαπηδάκη στο Περιστέρι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιαπωνία: Η πρωθυπουργός καυχιέται ότι κοιμάται μόνο δύο ώρες εν μέσω αυτοκτονιών λόγω υπερεργασίας
Επικαιρότητα
16/11/2025 - 10:33
Γραφείο για τα fake news από τον ΕΟΔΥ: Mέσα στον Δεκέμβριο το πρώτο ενημερωτικό δελτίο
Πολιτική Υγείας
16/11/2025 - 09:12
Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας μέσα στο 2026: Πρεμιέρα σε λεωφόρο Αλεξάνδρας και Ίλιον
Πολιτική Υγείας
16/11/2025 - 08:53
Επτά απλές κινήσεις για να σταματήσετε άμεσα τον πόνο στη μέση
Υγεία
15/11/2025 - 12:03
Τι είναι τα ενεργειακά ποτά, ποια τα οφέλη και οι παρενέργειές τους
Διατροφή
15/11/2025 - 11:48
ΠΟΥ: Μέθοδος «καγκουρό» για τα πρόωρα και ελλιποβαρή μωρά
Πολιτική Υγείας
15/11/2025 - 10:57
Τραυματισμοί αθλητών: Ποιος είναι ο αντίκτυπος στην υγεία και την καριέρα τους;
Health Talk
15/11/2025 - 09:54
Εποχική γρίπη: Προβλέψεις για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και σοβαρότερη νόσηση
Υγεία
15/11/2025 - 08:30
Ενημερωτική δράση του ΕΕΣ στο Σύνταγμα για τον σακχαρώδη διαβήτη
Επικαιρότητα
15/11/2025 - 07:23
Επετειακό συνέδριο για τα 35 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης των Γιατρών του Κόσμου
Επικαιρότητα
15/11/2025 - 03:39
Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ»: «Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας η επάρκεια φαρμάκων από πλάσμα»
Patient Talk
15/11/2025 - 00:11
Σημαντική η σύνδεση της κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων με τον καρκίνο του εντέρου
Διατροφή
14/11/2025 - 23:48
Με τη συμβολή Πανεπιστημίου των ΗΠΑ το 1ο Συμπόσιο Ακτινοθεραπείας με Πρωτόνια
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 23:22
ΠΦΣ: «Διαρκής πρόκληση για το σύστημα υγείας η αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη»
Pharma Policy
14/11/2025 - 22:11
Mέχρι τo τέλος Δεκεμβρίου το πρόγραμμα «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 21:36
Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για Αστέγους ΙΙΙ» από τον ΕΟΠΑΕ
Ψυχική Υγεία
14/11/2025 - 21:17
Διημερίδα στο 401 ΓΣΝΑ με θέμα «Καρδιοχειρουργική 2025» - Έναρξη με χαιρετισμό Δαβάκη
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 20:52
Ιταλία: Σχεδόν το 42% των εφήβων έχουν στραφεί στην AI για... παρηγοριά
Ψυχική Υγεία
14/11/2025 - 20:14
ΠΣΕΥ: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκπαιδεύσεων στον εμβολιασμό σε τρεις πόλεις
Υγεία
14/11/2025 - 19:53
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Ανοιχτό χωρίς ραντεβού το Ιατρείο Πόνου την Τρίτη 18 Νοεμβρίου
Υγεία
14/11/2025 - 19:29
Θεσσαλονίκη: Χίλια self test ανίχνευσης αλκοόλ μοιράστηκαν σε οδηγούς από τον ΦΣΘ και τον ΣΥΦΑ
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 19:03
Ο κακός ύπνος μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο τραυματισμού στο τρέξιμο
Υγεία
14/11/2025 - 18:24
Πνιγμονή από λάθος κατάποση ή επικίνδυνα challenge: Αυξανόμενη απειλή για τη δημόσια υγεία
Υγεία
14/11/2025 - 18:01
Ξεκινά το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής με πρακτική εκπαίδευση
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 17:18
Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον διαβήτη κύησης από τον ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 17:00
Πατούλης: «Ο ΙΣΑ βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη»
Υγεία
14/11/2025 - 16:44
Συναγερμός για τη μικροβιακή αντοχή: Το 40% των Ελλήνων έχουν λάβει αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο
Υγεία
14/11/2025 - 16:34
Αγαπηδάκη: Σημαντική τομή η δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πετρούπολη
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 16:16
Έκθεση ΟΟΣΑ για την υγεία στην Ελλάδα: Πολλοί γιατροί, λίγοι νοσηλευτές, χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης των ασθενών
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 15:58
Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιούς Μακροζωίας: Μια πρωτοβουλία που αλλάζει τα δεδομένα της πρόληψης και της ευεξίας
Υγεία
14/11/2025 - 15:33

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μικρό εμφύτευμα σε σχήμα πρέτσελ εξαλείφει τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης στο 82% των ασθενών
Υγεία
14/11/2025 - 14:02
Κύτταρα του ανοσοποιητικού κρυμμένα στον εγκέφαλο πατάνε γκάζι ή φρένο στο στρες
Υγεία
14/11/2025 - 15:11
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ μαζεύει υπογραφές για την κατάργηση της αποζημίωσης των ταινιών μέτρησης σακχάρου
Patient Talk
14/11/2025 - 14:47
Τραυματισμοί αθλητών: Ποιος είναι ο αντίκτυπος στην υγεία και την καριέρα τους;
Health Talk
15/11/2025 - 09:54
ΗΠΑ: Πρώτος τεκμηριωμένος θάνατος από αλλεργία στο κρέας λόγω τσιμπήματος τσιμπουριού
Υγεία
14/11/2025 - 10:23
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo