ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μηνύματα στήριξης από Σακελλαροπούλου, Χρυσοχοΐδη στην «Απεριόριστη Ανάσα» για την κυστική ίνωση - Όλη η συναυλία

Επικαιρότητα
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ
Με μηνύματα υποστήριξης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας ξεκίνησε η μουσική εκδήλωση εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης.
Τρίτη, 03/10/2023 - 16:46
— Photo: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ
News4Health Team News4Health Team

Με μηνύματα υποστήριξης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ξεκίνησε η μουσική εκδήλωση εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος» με το συγκρότημα «48 Ώρες», στα πλαίσια της καμπάνιας «Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor», την οποία έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος από το 2020 με την υποστήριξη της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο μήνυμά της, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «γνωρίζω τον αγώνα που έδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης ώστε οι πάσχοντες από τη νόσο στην χώρα μας να έχουν δωρεάν πρώιμη πρόσβαση στην επαναστατική θεραπεία που μπορεί να σταματήσει τα συμπτώματα της νόσου, εμποδίζοντας την καταστροφή των οργάνων του σώματος και κυρίως του πνεύμονα… Η δωρεά οργάνων είναι μια πράξη αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, μια πράξη που πολλαπλασιάζει τη ζωή. Σας διαβεβαιώ ότι θα με βρείτε αρωγό στην προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε όλα τα βήματα του δύσκολου αγώνα σας».

Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης «για την πρωτοβουλία και τους αγώνες που δίνει με αξιοπρέπεια και σθένος προς όφελος των ασθενών με Κυστική Ίνωση». Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες του ΕΟΜ, της Κοινωνίας των Πολιτών και του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης συνέβαλαν στη σημαντική αύξηση των εγγεγραμμένων δωρητών οργάνων, δηλώνοντας τη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας να συστρατευθεί με τον Σύλλογο και την κοινότητα της Κυστικής Ίνωσης, ώστε «μέσα από γόνιμο διάλογο και αφού αφουγκραστεί τις ανάγκες να εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας και επιπέδου υπηρεσίες υγείας».

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το βίντεο της δεύτερης τοιχογραφίας στο Τζάνειο νοσοκομείο που δημιούργησε ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον street artist «Hambas» και απεικονίζει τη μοναδική ασθενή με Κυστική Ίνωση στην Ελλάδα που έχει υποβληθεί 2 φορές σε μεταμόσχευση πνευμόνων. Δείτε το βίντεο εδώ.

Δηλώσεις υποστήριξης για τον Σύλλογο και τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση εξέφρασαν επίσης οι Πρόεδροι των Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Ιδρύματος Ωνάση και Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καθώς και ο Διοικητής του ΓΝΠ «Τζάνειο».

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, αναφέρθηκε στην τοιχογραφία στο νοσοκομείο Τζάνειο που δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο με την υποστήριξη και του Ιδρύματος Ωνάση υπογραμμίζοντας ότι «ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης στέκεται με αυτόν τον τρόπο σύμμαχος στην εθνική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση για τη δωρεά και τη μεταμόσχευση οργάνων, η οποία κορυφώνεται με τη δημιουργία του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου μέσα στο 2024».

Ο Πρόεδρος του ΕΟΜ, Καθηγητής Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, ευχαρίστησε «τον ιδιαίτερα δραστήριο σύλλογο για τη συνεχή προσπάθεια και όλες τις δράσεις και καμπάνιες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της κατάστασης του χώρου των μεταμοσχεύσεων» τονίζοντας τις προσπάθειες του ΕΟΜ για συνεχή εξέλιξη, βελτίωση του συστήματος μεταμοσχεύσεων και αύξηση της δωρεάς οργάνων στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Καθηγητής Ιωάννης Μπολέτης, δήλωσε ότι «το Ωνάσειο βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των πασχόντων από Κυστική Ίνωση και των οικογενειών τους και διασφαλίζει- μέσω της μεταμόσχευσης- απεριόριστες ανάσες σε ασθενείς με κυστική ίνωση».

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «Τζάνειο», Ηλίας Γουζουάσης, εξέφρασε «θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης” και “χαρά για τη συμβολή που είχαμε στην προσπάθεια του Συλλόγου, με τη δημιουργία τοιχογραφίας».
Συγκινητική ήταν η στιγμή που μικρά παιδάκια από το Δήμο Κορυδαλλού ανέβηκαν στη σκηνή με το πανό που δημιούργησαν για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση και απελευθέρωσαν μπαλόνια στον ουρανό στέλνοντας μακριά την ευχή για Απεριόριστη Ανάσα.

Το μουσικό μέρος ανέλαβε η αγαπημένη μπάντα «48 Ώρες». Με μεγάλη ενέργεια ξεσήκωσε το κοινό και μετέτρεψε την εκδήλωση σε ένα διαδραστικό πάρτυ χαράς, μεταδίδοντας με αισιοδοξία το μήνυμα των ασθενών με Κυστική Ίνωση για Απεριόριστη Ανάσα. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να προμηθευτεί ενημερωτικά φυλλάδια για την Κυστική Ίνωση και τη δωρεά οργάνων, αλλά και αναμνηστικά δώρα.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου: «Η βραδιά της συναυλίας θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη! Ήταν μια μεγάλη γιορτή για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, που έχουμε ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ και επιτέλους καταφέρνουμε να κερδίσουμε πίσω την ανάσα μας, είτε μέσα από τις καινοτόμες θεραπείες που “παγώνουν” τη νόσο, είτε με τη μεταμόσχευση πνευμόνων. Στη συναυλία γιορτάσαμε τα 40α γενέθλια του Συλλόγου μας, που μέσα από την εθελοντική μας προσφορά σε συνεργασία με τους γιατρούς μας, οι ίδιοι οι ασθενείς και οι γονείς μας καταφέραμε να βελτιώσουμε τις ζωές μας. Γιορτάσαμε την ελπίδα και την αισιοδοξία που γεννιέται μεταδίδοντας τα μηνύματά μας για Απεριόριστη Ανάσα και 2η ευκαιρία στη ζωή. Συνεχίζουμε με θέληση και δύναμη το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει εδώ και τέσσερις δεκαετίες για ένα καλύτερο αύριο για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση και τις οικογένειες τους. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στη συναυλία μας και όσους γιόρτασαν μαζί μας διαδικτυακά από το σπίτι τους. Ευχαριστούμε ολόψυχα για ακόμη μία φορά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Υγείας, τους Προέδρους των ΕΟΜ, Ιδρύματος Ωνάση και Ωνασείου, τον Διοικητή Τζάνειου νοσοκομείου, τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, το συγκρότημα “48 Ώρες”, τους χορηγούς μας, τους υποστηρικτές για τη ζεστή τους αγκαλιά προς τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση και την στήριξή του αγώνα μας.».

Από την πλευρά του τα μέλη του συγκροτήματος «48 Ώρες» ανέφεραν τα εξής: «Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην μεγάλη προσπάθεια επικοινωνίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης με το ευρύ κοινό. Γνωρίζοντας προσωπικά τους ανθρώπους του συλλόγου και αφού ενημερωθήκαμε για το δύσκολο έργο τους, οι 48 ORES δεσμευόμαστε πως από δω και μπρος θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό του Συλλόγου σε κάθε μελλοντική του ενέργεια. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, θαρραλέοι, γεμάτοι πίστη στο καθημερινό τους αγώνα, συγκεντρώθηκαν με όπλο την αισιοδοξία τους και σύμμαχο την τέχνη. Ανάμεσά τους και κόσμος που παρευρέθηκε σε μια γιορτή μουσικής και έλαβε γνώση για πρώτη φορά. Μια μεγάλη γιορτή είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για ενωθούμε όλοι μαζί. Μια μεγάλη γιορτή έδωσε την αφορμή σε άτομα κάθε ηλικίας να λάβουν ενημέρωση για την πιο συχνή κληρονομική νόσο και τον προγεννητικό έλεγχο. Μια μεγάλη γιορτή κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τους πάντες στο θέμα της δωρεάς οργάνων. Ευχόμαστε κάθε αγώνας σας να είναι μια νίκη και να μοιάζει με αυτή γιορτή».

{https://youtu.be/yyBkuqBtWDY}

  • ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ
  • ΚΑΜΠΑΝΙΑ
  • ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΝΑΣΑ
  • ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παύθηκε η διοίκηση του «Αγία Όλγα» μετά τις καταγγελίες - Βαρτζόπουλος: «Εικόνες που μας προσβάλλουν»
Παύθηκε η διοίκηση του «Αγία Όλγα» μετά τις καταγγελίες - Βαρτζόπουλος: «Εικόνες που μας προσβάλλουν» 03 Οκτωβρίου 2023
ΙΣΑ: Οι πολίτες να απευθυνθούν τους γιατρούς τους για τα αντιγριπικά εμβόλια 04 Οκτωβρίου 2023
ΙΣΑ: Οι πολίτες να απευθυνθούν τους γιατρούς τους για τα αντιγριπικά εμβόλια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανελλήνια έρευνα για τη μεταμόσχευση πνευμόνων και τις εμπειρίες ασθενών και φροντιστών
Patient Talk
24/04/2026 - 15:47

Πανελλήνια έρευνα για τη μεταμόσχευση πνευμόνων και τις εμπειρίες ασθενών και φροντιστών

Ενημερωτική καμπάνια από την ΕΕΜΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Ηπατικής Υγείας
Υγεία
18/03/2026 - 21:26

Ενημερωτική καμπάνια από την ΕΕΜΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Ηπατικής Υγείας

Όταν η ενημέρωση γίνεται βίωμα: Μια νέα προσέγγιση στην παχυσαρκία
Pharma News
04/03/2026 - 11:39

Όταν η ενημέρωση γίνεται βίωμα: Μια νέα προσέγγιση στην παχυσαρκία

Ευρηματική η νέα καμπάνια της UNI-PHARMA για γνωστό βλεννολυτικό σκεύασμά της
Pharma News
02/03/2026 - 18:41

Ευρηματική η νέα καμπάνια της UNI-PHARMA για γνωστό βλεννολυτικό σκεύασμά της

Έφυγε από τη ζωή η Αναπληρώτρια Ταμίας του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης
Επικαιρότητα
27/02/2026 - 13:44

Έφυγε από τη ζωή η Αναπληρώτρια Ταμίας του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης

Πως μπορείτε να πάτε διακοπές στη Σουηδία με συνταγή γιατρού - Ο ρόλος της Marketing Greece
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 21:34

Πως μπορείτε να πάτε διακοπές στη Σουηδία με συνταγή γιατρού - Ο ρόλος της Marketing Greece

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και φωτιά στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Επικαιρότητα
07/05/2026 - 07:18
Ποια πεδία ωφελούνται καθοριστικά από τις εξελίξεις στην ιατρική γενετική
Health Talk
07/05/2026 - 03:34
Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από τη «Δωδώνη»
Επικαιρότητα
07/05/2026 - 00:09
Λήμνος: «Καμία προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρών από το 2025 για το νοσοκομείο του ακριτικού νησιού»
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 22:47
Πέθανε στα 87 του ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ που έπασχε από άνοια με σωμάτια Lewy
Επικαιρότητα
06/05/2026 - 21:44
ECDC: Ταυτοποιήθηκε ο χανταϊός των Άνδεων στο κρουαζιερόπλοιο
Υγεία
06/05/2026 - 21:06
Εργατικά ατυχήματα στην ΕΕ: Το ευρωκοινοβούλιο ζητάει μέτρα πρόληψης και ασφάλειας στις επιχειρήσεις
Επικαιρότητα
06/05/2026 - 20:38
Αγγελής: «Πρωτοβουλίες για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού τήρησης φυσικών αποθεμάτων φαρμάκων»
Pharma Policy
06/05/2026 - 19:54
Δέσμη μέτρων από την Κομισιόν κατά της φτώχειας και για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ
Επικαιρότητα
06/05/2026 - 18:38
Το «σούπερ μικροβίωμα» 77χρονης επιζήσασας «έδειξε» θεραπεία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Pharma News
06/05/2026 - 18:11
Θεμιστοκλέους: «Επενδύουμε πάνω απ’ όλα στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 17:17
Αγαπηδάκη: Σε τρεις πυλώνες η ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 16:57
Νέα θεραπεία για τον μεταστατικό καρκίνο των ωοθηκών με δυσμενή πρόγνωση
Υγεία
06/05/2026 - 16:39
Αρθροπλαστική γόνατος: Οι φόβοι των ασθενών και πόσο βάσιμοι είναι
Health Talk
06/05/2026 - 16:14
«Από την κάμπια στην πεταλούδα»: Πως η αναπηρία μπορεί να εξελιχθεί σε ψυχική ανθεκτικότητα
Patient Talk
06/05/2026 - 15:47
Έξι συμβουλές αρμονικής και φιλικής προς το Μορφέα συνύπαρξης στο κρεβάτι
Υγεία
06/05/2026 - 15:13
GEP: Ξεκινάει η πανελλήνια έρευνα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία
Υπηρεσίες Υγείας
06/05/2026 - 14:51
Θυρεοειδική οφθαλμική νόσος: Πειραματικό φάρμακο επιτυγχάνει σημαντική βελτίωση του εξόφθαλμου
Pharma News
06/05/2026 - 14:00
Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας Φαρμάκου
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 13:26
Κατάθλιψη: Μια απλή εξέταση αίματος ίσως είναι αρκετή στο μέλλον για τη διάγνωση πριν την ύπαρξη συμπτωμάτων
Υγεία
06/05/2026 - 13:00
EMS: Μπορεί μια άσκηση 20 λεπτών με ηλεκτροδιέγερση να μάς κάνει fit;
Fitness
06/05/2026 - 12:00
Συρροή κρουσμάτων χανταϊού: Στο κρουαζιερόπλοιο μεταβαίνουν δύο ειδικοί λοιμωξιολόγοι
Επικαιρότητα
06/05/2026 - 10:28
Η ανθρωπότητα είναι απροετοίμαστη για την επόμενη πανδημία
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 10:00
Νέο κύμα μεταφοράς αφρικανικής σκόνης σήμερα στην ηπειρωτική χώρα
Επικαιρότητα
06/05/2026 - 09:00
Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υπερβολικής παθητικής χρήσης των οθονών στην ψυχική υγεία
Ψυχική Υγεία
06/05/2026 - 07:52
Αντίδραση της ΕΙΝΑΠ στην αξιολόγηση του Ασκληπιείου Βούλας ως εκπαιδευτικό κέντρο
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 03:44
Ο ΕΕΣ διοργανώνει εκδήλωση τιμητικής διάκρισης για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Επικαιρότητα
06/05/2026 - 00:08
Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο
Επικαιρότητα
05/05/2026 - 23:24
Την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας ιδιαίτερα στην περιφέρεια, ζητεί ο ΙΣΑ
Υγεία
05/05/2026 - 22:39
Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης «Η διατροφή μας σε κίνδυνο: Η κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων»
Επικαιρότητα
05/05/2026 - 22:04

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αύξηση των επιθέσεων σε υγειονομικές δομές εν μέσω πολέμων
Πολιτική Υγείας
04/05/2026 - 09:00
ΠΟΕΔΗΝ: SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Λήμνου - Χωρίς αναισθησιολόγο και βασικές ειδικότητες
Πολιτική Υγείας
04/05/2026 - 11:00
Νέα ενέσιμη μορφή φαρμάκου ανοσοθεραπείας κατά του καρκίνου υπόσχεται μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο
Pharma News
04/05/2026 - 12:30
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Με απόλυτη επιτυχία οι δύο πρώτες διακαθετηριακές επιδιορθώσεις μιτροειδούς βαλβίδας
Υπηρεσίες Υγείας
04/05/2026 - 14:21
Πρόστιμο σε δύο μεγάλες φαρμακευτικές για τις διαφημίσεις φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
Pharma News
04/05/2026 - 19:18
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo