ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους δρόμους και η ΠΟΜΕΕΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Επικαιρότητα
Στους δρόμους και η ΠΟΜΕΕΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Απεργιακό κάλεσμα στα μέλη της απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, την ίδια ημέρα.
Τρίτη, 19/09/2023 - 16:54
News4Health Team News4Health Team

Η ΠΟΜΕΕΑ χααρακτηρίζει το νομοσχέδιο ολέθριο και νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας που ήδη επικρατεί. Οι συγκεντρώσεις της ΠΟΜΕΕΑ ορίστηκαν για την Αθήνα στο Σύνταγμα, στις 10:30 και για τη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου, την ίδια ώρα, μεθαύριο Πέμπτη

Αναλυτικά η οξύτατη ανακοίνωση της ΠΟΜΕΕΑ αναφέρει τα εξής:

«Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα. Μετά τις συνεχείς επιθέσεις σε 5ήμερο και 8ωρο, με το 10ωρο και την απλήρωτη υπερωριακή δουλειά, νομοθετεί το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα μέσω της πολλαπλής απασχόλησης για να ικανοποιήσει «οδηγία» των επιχειρηματικών ομίλων ψηφισμένη από την ΕΕ. Αίσχος!

Απέναντι σε αυτή τη ΚΤΗΝΩΔΙΑ, απαντάμε: ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Οι εργασιακές συνθήκες είναι ήδη οι δυσμενέστερες στον κλάδο μας καθώς δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Συνήθως, οι συνάδελφοι εργάζονται σε πολλούς εργοδότες, προσπαθώντας να γεμίσουν το πρόγραμμά τους και βέβαια το εισόδημά τους, τρέχοντας από τη μία δουλειά στην άλλη. Για τους ασφαλισμένους από τον εργοδότη το κυνήγι των ενσήμων αποτελεί μόνιμη έγνοια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλιση, το επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι, αλλά και τα ένσημα για μια σύνταξη. Σαν έτοιμοι από καιρό για αυτό το νομοσχέδιο ορισμένοι εργοδότες ζητούν την υπογραφή μας σε επιπλέον όρους ατομικής σύμβασης, όπου ανάμεσά στα άλλα ζητούν την συγκατάθεσή μας για να έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν το πρόγραμμα όποτε θέλουν. Το χρονικό διάστημα των συμβάσεων δεν ορίζεται ώστε να εξυπηρετεί το έργο μας αλλά επαφίεται στη διάθεση του εκάστοτε εργοδότη να τις χρησιμοποιεί σαν μέσω πίεσης. Έτσι, υπάρχει το φαινόμενο των δίμηνων, τρίμηνων, δεκάμηνων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αλλά και αορίστου τάχα. Συμβάσεις που λήγουν χωρίς καμία υποχρέωση για τον εργοδότη βάσει του ν. 4808/2021 για επαναπρόσληψη, παρά το γεγονός ότι μπορεί να επαναλαμβάνονται για χρόνια.

Τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στις δομές που απασχολούμαστε, οι εργοδότες αντί να προχωρούν σε προσλήψεις, στοχεύουν στην απομύζηση των ίδιων εργαζόμενων φτάνοντας τους στα όριά τους. Είναι μια εικόνα που τη βλέπουμε ήδη στα οικοτροφεία και στις ΣΥΔ με τους συναδέλφους που εργάζονται με βάρδιες, όπου πολλές φορές δουλεύουν συνεχόμενα χωρίς ρεπό για να καλύψουν θέσεις κενές. Το βλέπουμε ακόμα και στα ιδιωτικά κέντρα, όπου οι ωρομίσθιοι και οι συνάδελφοι με μπλοκάκι καλούνται να δουλεύουν έξτρα μέρες για να κάνουν αναπληρώσεις θεραπειών και να καταφέρουν αν τις πληρωθούν, χωρίς να προσμετρώνται οι χαμένες ενδιάμεσες κενές ώρες που χάθηκαν και ενώ βρίσκονταν στο χώρο εργασίας τους ήταν απλήρωτοι. Μάλιστα, πλέον με την ψηφιακή κάρτα προβλέπεται για τον εργοδότη μονομερώς η επιλογή της «ελεύθερης προσέλευσης» με την οποία μπορεί να αναπροσαρμόζει το ωράριο του εργαζόμενου, ακόμα και κάθε μέρα.

Το νέο νομοσχέδιο τερατούργημα έρχεται να νομιμοποιήσει αυτή την εργασιακή ζούγκλα, δηλαδή:

  • Τις συμβάσεις «των ελαχίστων-μηδενικών ωρών» και των τρισάθλιων όρων. Να ενημερωνόμαστε δηλαδή, 24ωρες πριν, όποτε ο εργοδότης μας έχει ανάγκη που στην πράξη σημαίνει να μην ξέρουμε καν τι μισθό θα λάβουμε στο τέλος του μήνα, τι αποδοχές αδείας και επιδομάτων, να μην έχουμε κανένα οικογενειακό προγραμματισμό.
  • Τη δυνατότητα για «παράλληλη απασχόληση» σε περισσότερους από έναν εργοδότες, με εργασία που φτάνει και τις 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Η δεύτερη και η τρίτη δουλειά, δεν είναι επιλογή και δικαίωμα για τους εργαζόμενους όπως προκλητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά εξαναγκασμός που οφείλεται στους χαμηλούς μισθούς και την ακρίβεια. Ανοίγουν και άλλους δρόμους για την ένταση της εκμετάλλευσης, την εξάντληση και εξουθένωση, της ψυχικής και σωματικής υγείας, των εργαζομένων.
  • Την κατάργηση του 5νθήμερου ορίζοντας το 6ήμερο ακόμα και το 7ημερο, χωρίς να προβλέπεται δεύτερο ρεπό μέσα στην εβδομάδα.
  • Την πρόβλεψη για περίοδο «δοκιμής» για 6 μήνες, και δυνατότητα απόλυσης πριν τη λήξη της σύμβασης, απελευθερώνοντας και άλλο τις απολύσεις για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
  • Και βέβαια την πρόβλεψη για ποινές φυλάκισης «τουλάχιστον έξι μηνών» και χρηματικές ποινές για όποιον «παρεμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο την ελεύθερη και ακώλυτη προσέλευση ή αποχώρηση από τον χώρο εργασίας» ή «συμμετέχει σε κατάληψη χώρων εργασίας ή εισόδων τους κατά τη διάρκεια απεργίας ή ανεξαρτήτως αυτής.

Αυτά βλέπετε προβλέπουν και οι «βέλτιστες» ευρωπαϊκές πρακτικές και οδηγίες (βλ. Γερμανία και Αγγλία με τα “zerohourscontracts”). Αυτά θέλουν να νομοθετήσουν επεκτείνοντας το ήδη αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο!
Σε όλα αυτά συμφωνούν τα κόμματα που έχουν ευαγγέλιο τις οδηγίες της ΕΕ και της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τα αντιδραστικά και φασιστικά μορφώματα που βρήκαν θέση στην Βουλή. Άλλωστε η οδηγία της ΕΕ στην οποία στηρίζεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τη ΝΔ και τους ναζί Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές, και την υπέγραψε φαρδιά-πλατιά η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Να σημάνει συναγερμός!!

Κανένας εργαζόμενος, καμιά εργαζόμενη, δεν πρέπει να δείξει ανοχή στη σύγχρονη σκλαβιά! Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας!!

Δεν θα συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα και την αποκτήνωση. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Εμείς επιβάλλαμε να μην περάσει στα ψιλά το έγκλημα στα Τέμπη, εμείς φωνάξαμε για το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά, εμείς οργανώνουμε την αλληλεγγύη στις φωτιές και τις πλημμύρες. Τη δύναμη μας την ξέρουν και την υπολογίζουν και η καλύτερη απόδειξη είναι ότι πλάι σε κάθε αντεργατικό χτύπημα, φροντίζουν να πάρουν τα μέτρα τους ενισχύοντας την καταστολή και την τρομοκρατία. Τρέμουν την οργανωμένη μας απάντηση!

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα! Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Υπερασπιζόμαστε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα. Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας. Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων. Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς. Για πραγματικά ποιοτική, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή».

  • ΠΟΜΕΕΑ
  • ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΕΟΠΕ για την τραγωδία με την ελληνική αποστολή στη Λιβύη
Η ΕΟΠΕ για την τραγωδία με την ελληνική αποστολή στη Λιβύη 19 Σεπτεμβρίου 2023
Οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΠΓΝΛ ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού 19 Σεπτεμβρίου 2023
Οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΠΓΝΛ ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακρής: «Ιστορική στιγμή το νομοσχέδιο για τη σύσταση Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων»
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 18:57

Μακρής: «Ιστορική στιγμή το νομοσχέδιο για τη σύσταση Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων»

Στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία - Οι βασικές διατάξεις
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 10:37

Στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία - Οι βασικές διατάξεις

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη δευτερογενή χρήση των δεδομένων υγείας
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 20:14

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη δευτερογενή χρήση των δεδομένων υγείας

Υποχρεωτική τετράωρη παύση υπαίθριων εργασιών σήμερα σε τέσσερις περιοχές της χώρας λόγω ζέστης
Επικαιρότητα
22/07/2026 - 08:00

Υποχρεωτική τετράωρη παύση υπαίθριων εργασιών σήμερα σε τέσσερις περιοχές της χώρας λόγω ζέστης

Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ για το νομοσχέδιο που αφορά τον προσωπικό βοηθό
Patient Talk
20/07/2026 - 17:37

Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ για το νομοσχέδιο που αφορά τον προσωπικό βοηθό

ΟΕΝΓΕ: Κάλεσμα σε απεργία στις 14 Ιουλίου ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 21:03

ΟΕΝΓΕ: Κάλεσμα σε απεργία στις 14 Ιουλίου ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μακρής: «Ιστορική στιγμή το νομοσχέδιο για τη σύσταση Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων»
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 18:57
Νέο παράρτημα ΕΠΑΣ μαθητείας για τεχνικούς βιομηχανικών αυτοματισμών στις εγκαταστάσεις της DEMO
Pharma News
18/09/2026 - 18:32
Θεραπευτική απόφαση για τον καρκίνο του μαστού από τα πρώτα «ίχνη» στο αίμα
Υγεία
18/09/2026 - 18:07
Υπερφόρτωση σιδήρου: Το τσάι, ο καφές, το κόκκινο κρέας και το αλκοόλ επηρεάζουν την απορρόφηση
Διατροφή
18/09/2026 - 17:41
Παγώνη: «Με το Medwatch ο καθένας θα μπορεί να ξέρει ποιος είναι ο γιατρός του και την εξειδίκευσή του»
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 17:09
Αγαπηδάκη: «Με τις αποφάσεις μας για τα σχολικά κυλικεία προστατεύουμε την υγεία των παιδιών»
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 16:26
Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Η λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου μείωσε σημαντικά τις αεροδιακομιδές
Υγεία
18/09/2026 - 16:04
«Μικρές Ιφιγένειες»: Συμπόσιο στην Αθήνα για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν σιωπηλά τον καρκίνο
Υγεία
18/09/2026 - 15:38
Ερευνητές του Stanford ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος αποτελείται από δύο ξεχωριστά όργανα
Υγεία
18/09/2026 - 15:12
Η Anthropic στήνει αθόρυβα εργαστήριο βιολογίας, ενισχύοντας το πρόγραμμα ανάπτυξης φαρμάκων με AI
Digital Health
18/09/2026 - 14:36
Ανακοινώθηκε η δημιουργία δομής πρώιμης ανίχνευσης προβλημάτων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Θεσσαλονίκη
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 13:51
Μήνυμα ελπίδας, δύναμης και αλληλεγγύης στους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 13:16
Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας
Υγεία
18/09/2026 - 12:53
Πέθανε ήσυχα στο σπίτι της σε ηλικία 103 ετών η Μαργαρίτα Παπανδρέου
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 12:34
Εγκαινιάστηκε στο Γ.Ν. και Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» η δεύτερη Στέγη Γονέων στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 12:12
Υπ. Υγείας: Με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης πλήρης έλεγχος σε ιατρεία και γιατρούς
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 11:55
Σωρεία παραβάσεων αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της ΕΑΔ σε ιδιωτικές μονάδες υγείας
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 11:34
Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Κάλεσμα συμμετοχής στην ευρωπαϊκή δράση «Know Your Numbers»
Patient Talk
18/09/2026 - 11:03
Στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία - Οι βασικές διατάξεις
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 10:37
Καμπανάκι από το Ευρωκοινοβούλιο και προτάσεις για τις ελλείψεις προσωπικού στην Υγεία
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 10:18
Μύκητες νυχιών: Ο «υπόγειος πόλεμος», οι μύθοι και τα νέα όπλα της επιστήμης
Health Talk
18/09/2026 - 09:26
Η επάρκεια σιδήρου και βιταμίνης D είναι το κλειδί για πιο ομαλή επιστροφή στη ρουτίνα
Υγεία
18/09/2026 - 08:49
«Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα»: Ενημερωτική εκδήλωση στην Κέρκυρα από την ομοσπονδία «ΡευΜΑζήν»
Patient Talk
18/09/2026 - 07:28
Τα νέα προϊόντα της Sarantis Health & Care στο 13ο συνέδριο ΣΥΦΑΚ 2026
Pharma News
18/09/2026 - 03:47
Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων HIV και κατάσταση εθνικής κρίσης στα νησιά Φίτζι
Υγεία
18/09/2026 - 00:03
Στη Σκύρο η Β' ΩΡΛ Κλινική του ΑΠΘ σε δράση πρόληψης, ενημέρωσης και εξειδικευμένης φροντίδας
Υγεία
17/09/2026 - 23:36
Και τρίτος νεκρός από ελονοσία στην Φρανκφούρτη - Ο θάνατος δεν σχετίζεται με το αεροδρόμιο
Επικαιρότητα
17/09/2026 - 23:08
Ο ΕΟΦ άναψε «κόκκινο» στην πώληση συμπληρωμάτων κρεατίνης
Pharma Policy
17/09/2026 - 22:43
Θεσσαλονίκη: Η πρώτη συνεδρία ασθενούς στον νέο υψηλής τεχνολογίας γραμμικό επιταχυντή του ΑΧΕΠΑ
Υγεία
17/09/2026 - 22:13
Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 21:29

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΚΑΒ: «Ανταποκριθήκαμε εντός πέντε λεπτών στο περιστατικό με τον Γιώργο Μαζωνάκη»
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 15:26
Γεωργιάδης: «Στον ΟΔΙΠΥ οι περισσότερες αρμοδιότητες για τους ελέγχους στους παρόχους υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 15:51
Στην Platinum βαθμίδα της EcoVadis ο όμιλος Hellenic Healthcare Group
Υπηρεσίες Υγείας
16/09/2026 - 16:24
Κατηγορηματική διάψευση από τον ΙΣΑ για την άδεια στα μηχανήματα πλασμαφαίρεσης
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 16:41
Οι περικοπές στην διεθνή βοήθεια έπληξαν τα προγράμματα πρόληψης για το AIDS, την ελονοσία και τη φυματίωση
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 18:04
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo