ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους δρόμους και η ΠΟΜΕΕΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Επικαιρότητα
Στους δρόμους και η ΠΟΜΕΕΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Απεργιακό κάλεσμα στα μέλη της απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, την ίδια ημέρα.
Τρίτη, 19/09/2023 - 16:54
News4Health Team News4Health Team

Η ΠΟΜΕΕΑ χααρακτηρίζει το νομοσχέδιο ολέθριο και νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας που ήδη επικρατεί. Οι συγκεντρώσεις της ΠΟΜΕΕΑ ορίστηκαν για την Αθήνα στο Σύνταγμα, στις 10:30 και για τη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου, την ίδια ώρα, μεθαύριο Πέμπτη

Αναλυτικά η οξύτατη ανακοίνωση της ΠΟΜΕΕΑ αναφέρει τα εξής:

«Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα. Μετά τις συνεχείς επιθέσεις σε 5ήμερο και 8ωρο, με το 10ωρο και την απλήρωτη υπερωριακή δουλειά, νομοθετεί το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα μέσω της πολλαπλής απασχόλησης για να ικανοποιήσει «οδηγία» των επιχειρηματικών ομίλων ψηφισμένη από την ΕΕ. Αίσχος!

Απέναντι σε αυτή τη ΚΤΗΝΩΔΙΑ, απαντάμε: ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Οι εργασιακές συνθήκες είναι ήδη οι δυσμενέστερες στον κλάδο μας καθώς δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Συνήθως, οι συνάδελφοι εργάζονται σε πολλούς εργοδότες, προσπαθώντας να γεμίσουν το πρόγραμμά τους και βέβαια το εισόδημά τους, τρέχοντας από τη μία δουλειά στην άλλη. Για τους ασφαλισμένους από τον εργοδότη το κυνήγι των ενσήμων αποτελεί μόνιμη έγνοια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλιση, το επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι, αλλά και τα ένσημα για μια σύνταξη. Σαν έτοιμοι από καιρό για αυτό το νομοσχέδιο ορισμένοι εργοδότες ζητούν την υπογραφή μας σε επιπλέον όρους ατομικής σύμβασης, όπου ανάμεσά στα άλλα ζητούν την συγκατάθεσή μας για να έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν το πρόγραμμα όποτε θέλουν. Το χρονικό διάστημα των συμβάσεων δεν ορίζεται ώστε να εξυπηρετεί το έργο μας αλλά επαφίεται στη διάθεση του εκάστοτε εργοδότη να τις χρησιμοποιεί σαν μέσω πίεσης. Έτσι, υπάρχει το φαινόμενο των δίμηνων, τρίμηνων, δεκάμηνων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αλλά και αορίστου τάχα. Συμβάσεις που λήγουν χωρίς καμία υποχρέωση για τον εργοδότη βάσει του ν. 4808/2021 για επαναπρόσληψη, παρά το γεγονός ότι μπορεί να επαναλαμβάνονται για χρόνια.

Τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στις δομές που απασχολούμαστε, οι εργοδότες αντί να προχωρούν σε προσλήψεις, στοχεύουν στην απομύζηση των ίδιων εργαζόμενων φτάνοντας τους στα όριά τους. Είναι μια εικόνα που τη βλέπουμε ήδη στα οικοτροφεία και στις ΣΥΔ με τους συναδέλφους που εργάζονται με βάρδιες, όπου πολλές φορές δουλεύουν συνεχόμενα χωρίς ρεπό για να καλύψουν θέσεις κενές. Το βλέπουμε ακόμα και στα ιδιωτικά κέντρα, όπου οι ωρομίσθιοι και οι συνάδελφοι με μπλοκάκι καλούνται να δουλεύουν έξτρα μέρες για να κάνουν αναπληρώσεις θεραπειών και να καταφέρουν αν τις πληρωθούν, χωρίς να προσμετρώνται οι χαμένες ενδιάμεσες κενές ώρες που χάθηκαν και ενώ βρίσκονταν στο χώρο εργασίας τους ήταν απλήρωτοι. Μάλιστα, πλέον με την ψηφιακή κάρτα προβλέπεται για τον εργοδότη μονομερώς η επιλογή της «ελεύθερης προσέλευσης» με την οποία μπορεί να αναπροσαρμόζει το ωράριο του εργαζόμενου, ακόμα και κάθε μέρα.

Το νέο νομοσχέδιο τερατούργημα έρχεται να νομιμοποιήσει αυτή την εργασιακή ζούγκλα, δηλαδή:

  • Τις συμβάσεις «των ελαχίστων-μηδενικών ωρών» και των τρισάθλιων όρων. Να ενημερωνόμαστε δηλαδή, 24ωρες πριν, όποτε ο εργοδότης μας έχει ανάγκη που στην πράξη σημαίνει να μην ξέρουμε καν τι μισθό θα λάβουμε στο τέλος του μήνα, τι αποδοχές αδείας και επιδομάτων, να μην έχουμε κανένα οικογενειακό προγραμματισμό.
  • Τη δυνατότητα για «παράλληλη απασχόληση» σε περισσότερους από έναν εργοδότες, με εργασία που φτάνει και τις 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Η δεύτερη και η τρίτη δουλειά, δεν είναι επιλογή και δικαίωμα για τους εργαζόμενους όπως προκλητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά εξαναγκασμός που οφείλεται στους χαμηλούς μισθούς και την ακρίβεια. Ανοίγουν και άλλους δρόμους για την ένταση της εκμετάλλευσης, την εξάντληση και εξουθένωση, της ψυχικής και σωματικής υγείας, των εργαζομένων.
  • Την κατάργηση του 5νθήμερου ορίζοντας το 6ήμερο ακόμα και το 7ημερο, χωρίς να προβλέπεται δεύτερο ρεπό μέσα στην εβδομάδα.
  • Την πρόβλεψη για περίοδο «δοκιμής» για 6 μήνες, και δυνατότητα απόλυσης πριν τη λήξη της σύμβασης, απελευθερώνοντας και άλλο τις απολύσεις για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
  • Και βέβαια την πρόβλεψη για ποινές φυλάκισης «τουλάχιστον έξι μηνών» και χρηματικές ποινές για όποιον «παρεμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο την ελεύθερη και ακώλυτη προσέλευση ή αποχώρηση από τον χώρο εργασίας» ή «συμμετέχει σε κατάληψη χώρων εργασίας ή εισόδων τους κατά τη διάρκεια απεργίας ή ανεξαρτήτως αυτής.

Αυτά βλέπετε προβλέπουν και οι «βέλτιστες» ευρωπαϊκές πρακτικές και οδηγίες (βλ. Γερμανία και Αγγλία με τα “zerohourscontracts”). Αυτά θέλουν να νομοθετήσουν επεκτείνοντας το ήδη αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο!
Σε όλα αυτά συμφωνούν τα κόμματα που έχουν ευαγγέλιο τις οδηγίες της ΕΕ και της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τα αντιδραστικά και φασιστικά μορφώματα που βρήκαν θέση στην Βουλή. Άλλωστε η οδηγία της ΕΕ στην οποία στηρίζεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τη ΝΔ και τους ναζί Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές, και την υπέγραψε φαρδιά-πλατιά η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Να σημάνει συναγερμός!!

Κανένας εργαζόμενος, καμιά εργαζόμενη, δεν πρέπει να δείξει ανοχή στη σύγχρονη σκλαβιά! Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας!!

Δεν θα συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα και την αποκτήνωση. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Εμείς επιβάλλαμε να μην περάσει στα ψιλά το έγκλημα στα Τέμπη, εμείς φωνάξαμε για το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά, εμείς οργανώνουμε την αλληλεγγύη στις φωτιές και τις πλημμύρες. Τη δύναμη μας την ξέρουν και την υπολογίζουν και η καλύτερη απόδειξη είναι ότι πλάι σε κάθε αντεργατικό χτύπημα, φροντίζουν να πάρουν τα μέτρα τους ενισχύοντας την καταστολή και την τρομοκρατία. Τρέμουν την οργανωμένη μας απάντηση!

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα! Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Υπερασπιζόμαστε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα. Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας. Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων. Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς. Για πραγματικά ποιοτική, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή».

  • ΠΟΜΕΕΑ
  • ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΕΟΠΕ για την τραγωδία με την ελληνική αποστολή στη Λιβύη
Η ΕΟΠΕ για την τραγωδία με την ελληνική αποστολή στη Λιβύη 19 Σεπτεμβρίου 2023
Οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΠΓΝΛ ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού 19 Σεπτεμβρίου 2023
Οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΠΓΝΛ ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Αίσχος της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων στο διαδίκτυο»
Πολιτική Υγείας
22/10/2026 - 18:41

Γεωργιάδης: «Αίσχος της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων στο διαδίκτυο»

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/10/2026 - 11:00

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Βολές Πολάκη κατά του νομοσχεδίου Γεωργιάδη για ψυχολόγους, ψυχιατροδικαστική και ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 15:19

Βολές Πολάκη κατά του νομοσχεδίου Γεωργιάδη για ψυχολόγους, ψυχιατροδικαστική και ΕΣΥ

Ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ. ζητεί από το Υπουργείο Υγείας τη σύσταση Κλάδου Ψυχολόγων ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
22/09/2026 - 22:44

Ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ. ζητεί από το Υπουργείο Υγείας τη σύσταση Κλάδου Ψυχολόγων ΕΣΥ

ΠΑΣΟΝΟΠ: «Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας δεν συστήνει νέο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 11:27

ΠΑΣΟΝΟΠ: «Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας δεν συστήνει νέο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού»

Μακρής: «Ιστορική στιγμή το νομοσχέδιο για τη σύσταση Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων»
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 18:57

Μακρής: «Ιστορική στιγμή το νομοσχέδιο για τη σύσταση Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα ειδική σελίδα του ECDC με καθημερινή επικαιροποίηση για τις εξάρσεις των λοιμωδών νοσημάτων
Πολιτική Υγείας
22/10/2026 - 23:04
CAPSULaser: Νέα τεχνολογία στις χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης καταρράκτη
Health Talk
22/10/2026 - 22:22
Θεραπείες GLP-1 για την παχυσαρκία και τον διαβήτη: Γιατί χρειάζονται εξετάσεις πριν και μετά τη λήψη τους
Υπηρεσίες Υγείας
22/10/2026 - 21:34
Γιατί τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα έχουν αποκτήσει εξαιρετικά κακή φήμη για τη δημόσια υγεία
Διατροφή
22/10/2026 - 20:48
Καλά στην υγεία του ο Γιώργος Κώτσηρας - Φυσιολογικά τα ευρήματα της στεφανιογραφίας
Επικαιρότητα
22/10/2026 - 20:01
Παρτίδα με ακατάλληλα κατεψυγμένα μπέργκερ κοτόπουλου ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ - Ανιχνεύθηκε σαλμονέλα
Επικαιρότητα
22/10/2026 - 19:39
Συγκίνηση, παιδικά χαμόγελα και μηνύματα αισιοδοξίας στη μεγάλη γιορτή της «Φλόγας»
Patient Talk
22/10/2026 - 19:14
Γεωργιάδης: «Αίσχος της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων στο διαδίκτυο»
Πολιτική Υγείας
22/10/2026 - 18:41
ΕΟΔΥ: 114 νέες εισαγωγές κρουσμάτων COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
22/10/2026 - 18:08
H ανοσοθεραπεία ως θεραπευτική επιλογή ανεξάρτητα από τον τύπο του καρκίνου
Υγεία
22/10/2026 - 17:33
Αρθροπλαστική γόνατος: Απαλλάσσει από τον πόνο η μέθοδος της 3D εκτυπωμένης πρόθεσης;
Health Talk
22/10/2026 - 17:06
Δωρεά νεφρών και κερατοειδών από δότη που πέθανε στο νοσοκομείο Παπανικολάου
Υγεία
22/10/2026 - 16:43
ΠΣΕΥ: Παρά τις συστάσεις υπάρχουν κενά στον εμβολιασμό και την προστασία των ευπαθών ομάδων
Υγεία
22/10/2026 - 16:26
Περισσότερα βήματα καθημερινά συνδέονται με καλύτερη συγκέντρωση και γνωστική υγεία
Υγεία
22/10/2026 - 16:00
Οι τροφές που βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων και στη διατήρηση της υγείας του δέρματος
Ομορφιά
22/10/2026 - 15:00
Τι μπορεί να αποκαλύπτουν τα αυτιά για την υγεία μας
Υγεία
22/10/2026 - 14:00
Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων
Pharma Policy
22/10/2026 - 13:02
Cottage cheese: Ποια είναι τελικά τα τεκμηριωμένα οφέλη του viral άπαχου τυριού;
Διατροφή
22/10/2026 - 13:00
Συναγερμός στην Ευρώπη για τον πρώτο θάνατο ανθρώπου που συνδέεται με τον ιό Shamonda
Υγεία
22/10/2026 - 12:15
Σημαντική αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο των κρουσμάτων ιλαράς σε παιδιά κάτω των πέντε ετών
Υγεία
22/10/2026 - 12:00
Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Οι δυσλειτουργίες όπως τις κατέγραψε το Ελεγκτικό Συνέδριο – Τι απαντά η διοίκηση
Πολιτική Υγείας
22/10/2026 - 10:50
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Πειραματικό φάρμακο φαίνεται να μειώνει κατά 55% τις υποτροπές
Pharma News
22/10/2026 - 10:00
Γυναίκα διπλωμάτη το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Νιγηρία
Επικαιρότητα
22/10/2026 - 08:58
Μυϊκή δυστροφία Duchenne: Οι ανάγκες φροντίδας πέρα από το ποσοστό αναπηρίας – Τα κενά στην Ελλάδα
Patient Talk
22/10/2026 - 07:27
Ημερίδα για τον ρόλο της φυσικοθεραπείας στην πρόληψη και αποκατάσταση καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού
Υγεία
22/10/2026 - 03:49
Πρώτα κρούσμα Έμπολα και στη Νιγηρία - Έντονος ο φόβος για εξάπλωση του ιού στη χώρα
Επικαιρότητα
22/10/2026 - 00:07
Ο ΕΟΦ απαγόρευσε την πώληση τριών συμπληρωμάτων διατροφής
Pharma Policy
21/10/2026 - 20:21
Σπλαχνικό λίπος: Ο «κρυφός» παράγοντας που επηρεάζει την καρδιά και τον μεταβολισμό
Health Talk
21/10/2026 - 19:44
5ο Διεθνές Wellbeingr Forum: Ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις για την ψυχική υγεία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής
Ψυχική Υγεία
21/10/2026 - 18:58
Νέα εργαλεία παρατήρησης των αυξανόμενων κινδύνων από την ακραία ζέστη που απειλούν έγκυες, νεογνά και παιδιά
Πολιτική Υγείας
21/10/2026 - 18:26

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/10/2026 - 11:00
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν ανακτούν τη γεύση τους μετά από νόσηση με Covid
Υγεία
20/10/2026 - 13:00
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Πειραματικό φάρμακο φαίνεται να μειώνει κατά 55% τις υποτροπές
Pharma News
22/10/2026 - 10:00
Νέα εργαλεία παρατήρησης των αυξανόμενων κινδύνων από την ακραία ζέστη που απειλούν έγκυες, νεογνά και παιδιά
Πολιτική Υγείας
21/10/2026 - 18:26
Η Curity Pharma ξεκινά η διάθεση των πρώτων προϊόντων της φαρμακευτικής κάνναβης και στην ελληνική αγορά
Pharma News
21/10/2026 - 16:24
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo