ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους δρόμους και η ΠΟΜΕΕΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Επικαιρότητα
Στους δρόμους και η ΠΟΜΕΕΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Απεργιακό κάλεσμα στα μέλη της απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, την ίδια ημέρα.
Τρίτη, 19/09/2023 - 16:54
News4Health Team News4Health Team

Η ΠΟΜΕΕΑ χααρακτηρίζει το νομοσχέδιο ολέθριο και νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας που ήδη επικρατεί. Οι συγκεντρώσεις της ΠΟΜΕΕΑ ορίστηκαν για την Αθήνα στο Σύνταγμα, στις 10:30 και για τη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου, την ίδια ώρα, μεθαύριο Πέμπτη

Αναλυτικά η οξύτατη ανακοίνωση της ΠΟΜΕΕΑ αναφέρει τα εξής:

«Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα. Μετά τις συνεχείς επιθέσεις σε 5ήμερο και 8ωρο, με το 10ωρο και την απλήρωτη υπερωριακή δουλειά, νομοθετεί το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα μέσω της πολλαπλής απασχόλησης για να ικανοποιήσει «οδηγία» των επιχειρηματικών ομίλων ψηφισμένη από την ΕΕ. Αίσχος!

Απέναντι σε αυτή τη ΚΤΗΝΩΔΙΑ, απαντάμε: ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Οι εργασιακές συνθήκες είναι ήδη οι δυσμενέστερες στον κλάδο μας καθώς δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Συνήθως, οι συνάδελφοι εργάζονται σε πολλούς εργοδότες, προσπαθώντας να γεμίσουν το πρόγραμμά τους και βέβαια το εισόδημά τους, τρέχοντας από τη μία δουλειά στην άλλη. Για τους ασφαλισμένους από τον εργοδότη το κυνήγι των ενσήμων αποτελεί μόνιμη έγνοια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλιση, το επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι, αλλά και τα ένσημα για μια σύνταξη. Σαν έτοιμοι από καιρό για αυτό το νομοσχέδιο ορισμένοι εργοδότες ζητούν την υπογραφή μας σε επιπλέον όρους ατομικής σύμβασης, όπου ανάμεσά στα άλλα ζητούν την συγκατάθεσή μας για να έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν το πρόγραμμα όποτε θέλουν. Το χρονικό διάστημα των συμβάσεων δεν ορίζεται ώστε να εξυπηρετεί το έργο μας αλλά επαφίεται στη διάθεση του εκάστοτε εργοδότη να τις χρησιμοποιεί σαν μέσω πίεσης. Έτσι, υπάρχει το φαινόμενο των δίμηνων, τρίμηνων, δεκάμηνων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αλλά και αορίστου τάχα. Συμβάσεις που λήγουν χωρίς καμία υποχρέωση για τον εργοδότη βάσει του ν. 4808/2021 για επαναπρόσληψη, παρά το γεγονός ότι μπορεί να επαναλαμβάνονται για χρόνια.

Τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στις δομές που απασχολούμαστε, οι εργοδότες αντί να προχωρούν σε προσλήψεις, στοχεύουν στην απομύζηση των ίδιων εργαζόμενων φτάνοντας τους στα όριά τους. Είναι μια εικόνα που τη βλέπουμε ήδη στα οικοτροφεία και στις ΣΥΔ με τους συναδέλφους που εργάζονται με βάρδιες, όπου πολλές φορές δουλεύουν συνεχόμενα χωρίς ρεπό για να καλύψουν θέσεις κενές. Το βλέπουμε ακόμα και στα ιδιωτικά κέντρα, όπου οι ωρομίσθιοι και οι συνάδελφοι με μπλοκάκι καλούνται να δουλεύουν έξτρα μέρες για να κάνουν αναπληρώσεις θεραπειών και να καταφέρουν αν τις πληρωθούν, χωρίς να προσμετρώνται οι χαμένες ενδιάμεσες κενές ώρες που χάθηκαν και ενώ βρίσκονταν στο χώρο εργασίας τους ήταν απλήρωτοι. Μάλιστα, πλέον με την ψηφιακή κάρτα προβλέπεται για τον εργοδότη μονομερώς η επιλογή της «ελεύθερης προσέλευσης» με την οποία μπορεί να αναπροσαρμόζει το ωράριο του εργαζόμενου, ακόμα και κάθε μέρα.

Το νέο νομοσχέδιο τερατούργημα έρχεται να νομιμοποιήσει αυτή την εργασιακή ζούγκλα, δηλαδή:

  • Τις συμβάσεις «των ελαχίστων-μηδενικών ωρών» και των τρισάθλιων όρων. Να ενημερωνόμαστε δηλαδή, 24ωρες πριν, όποτε ο εργοδότης μας έχει ανάγκη που στην πράξη σημαίνει να μην ξέρουμε καν τι μισθό θα λάβουμε στο τέλος του μήνα, τι αποδοχές αδείας και επιδομάτων, να μην έχουμε κανένα οικογενειακό προγραμματισμό.
  • Τη δυνατότητα για «παράλληλη απασχόληση» σε περισσότερους από έναν εργοδότες, με εργασία που φτάνει και τις 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Η δεύτερη και η τρίτη δουλειά, δεν είναι επιλογή και δικαίωμα για τους εργαζόμενους όπως προκλητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά εξαναγκασμός που οφείλεται στους χαμηλούς μισθούς και την ακρίβεια. Ανοίγουν και άλλους δρόμους για την ένταση της εκμετάλλευσης, την εξάντληση και εξουθένωση, της ψυχικής και σωματικής υγείας, των εργαζομένων.
  • Την κατάργηση του 5νθήμερου ορίζοντας το 6ήμερο ακόμα και το 7ημερο, χωρίς να προβλέπεται δεύτερο ρεπό μέσα στην εβδομάδα.
  • Την πρόβλεψη για περίοδο «δοκιμής» για 6 μήνες, και δυνατότητα απόλυσης πριν τη λήξη της σύμβασης, απελευθερώνοντας και άλλο τις απολύσεις για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
  • Και βέβαια την πρόβλεψη για ποινές φυλάκισης «τουλάχιστον έξι μηνών» και χρηματικές ποινές για όποιον «παρεμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο την ελεύθερη και ακώλυτη προσέλευση ή αποχώρηση από τον χώρο εργασίας» ή «συμμετέχει σε κατάληψη χώρων εργασίας ή εισόδων τους κατά τη διάρκεια απεργίας ή ανεξαρτήτως αυτής.

Αυτά βλέπετε προβλέπουν και οι «βέλτιστες» ευρωπαϊκές πρακτικές και οδηγίες (βλ. Γερμανία και Αγγλία με τα “zerohourscontracts”). Αυτά θέλουν να νομοθετήσουν επεκτείνοντας το ήδη αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο!
Σε όλα αυτά συμφωνούν τα κόμματα που έχουν ευαγγέλιο τις οδηγίες της ΕΕ και της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τα αντιδραστικά και φασιστικά μορφώματα που βρήκαν θέση στην Βουλή. Άλλωστε η οδηγία της ΕΕ στην οποία στηρίζεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τη ΝΔ και τους ναζί Χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές, και την υπέγραψε φαρδιά-πλατιά η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Να σημάνει συναγερμός!!

Κανένας εργαζόμενος, καμιά εργαζόμενη, δεν πρέπει να δείξει ανοχή στη σύγχρονη σκλαβιά! Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας!!

Δεν θα συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα και την αποκτήνωση. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Εμείς επιβάλλαμε να μην περάσει στα ψιλά το έγκλημα στα Τέμπη, εμείς φωνάξαμε για το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά, εμείς οργανώνουμε την αλληλεγγύη στις φωτιές και τις πλημμύρες. Τη δύναμη μας την ξέρουν και την υπολογίζουν και η καλύτερη απόδειξη είναι ότι πλάι σε κάθε αντεργατικό χτύπημα, φροντίζουν να πάρουν τα μέτρα τους ενισχύοντας την καταστολή και την τρομοκρατία. Τρέμουν την οργανωμένη μας απάντηση!

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα! Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Υπερασπιζόμαστε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα. Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας. Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων. Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς. Για πραγματικά ποιοτική, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή».

  • ΠΟΜΕΕΑ
  • ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΕΟΠΕ για την τραγωδία με την ελληνική αποστολή στη Λιβύη
Η ΕΟΠΕ για την τραγωδία με την ελληνική αποστολή στη Λιβύη 19 Σεπτεμβρίου 2023
Οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΠΓΝΛ ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού 19 Σεπτεμβρίου 2023
Οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΠΓΝΛ ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απεργούν σήμερα γιατροί και υγειονομικοί - Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία
Επικαιρότητα
28/08/2025 - 07:50

Απεργούν σήμερα γιατροί και υγειονομικοί - Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ για το νέο πειθαρχικό, στις 28 Αυγούστου
Επικαιρότητα
22/08/2025 - 13:14

ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ για το νέο πειθαρχικό, στις 28 Αυγούστου

Υπουργείο Εργασίας: Μέτρα προστασίας εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ενόψει καύσωνα, την Τετάρτη
Πολιτική Υγείας
22/07/2025 - 18:23

Υπουργείο Εργασίας: Μέτρα προστασίας εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ενόψει καύσωνα, την Τετάρτη

Γεωργιάδης: «Δεν θα μπορεί να πηγαίνει το παιδί στο περίπτερο για τα τσιγάρα του γονέα»
Πολιτική Υγείας
27/06/2025 - 16:57

Γεωργιάδης: «Δεν θα μπορεί να πηγαίνει το παιδί στο περίπτερο για τα τσιγάρα του γονέα»

Και από τα ιδιωτικά φαρμακεία η διάθεση ΦΥΚ - Η διαδικασία αναλυτικά
Πολιτική Υγείας
27/06/2025 - 13:17

Και από τα ιδιωτικά φαρμακεία η διάθεση ΦΥΚ - Η διαδικασία αναλυτικά

ΕΟΠΑΕ: Σε απεργία οι εργαζόμενοι την 1η Ιουλίου
Ψυχική Υγεία
26/06/2025 - 20:47

ΕΟΠΑΕ: Σε απεργία οι εργαζόμενοι την 1η Ιουλίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού στις 21 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη
Pharma Policy
16/09/2025 - 00:12
Προδιαβήτης και παχυσαρκία: Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος;
Health Talk
15/09/2025 - 20:36
Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου το InnoHealth Forum 2025 στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα
Επικαιρότητα
15/09/2025 - 20:08
Ο καθηγητής Γιαμαρέλλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Global Sepsis Alliance
Επικαιρότητα
15/09/2025 - 19:49
Συνεργασία-ορόσημο με την Cleveland Clinic για τη Rafarm
Pharma News
15/09/2025 - 19:32
Στην Αθήνα το 34ο διεθνές συνέδριο ενδοσκοπικής χειρουργικής
Health Talk
15/09/2025 - 19:14
«GΟal στην Πρόληψη, Άμυνα στον Καρκίνο!» - Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου γυναικών στο Χαϊδάρι
Patient Talk
15/09/2025 - 18:52
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Affidea και ΕΣΑΕ για ένα ασθενοκεντρικό σύστημα υγείας
Υπηρεσίες Υγείας
15/09/2025 - 18:34
Η ΠΟΕΡΓΙ καταγγέλλει την αντιπαράθεση για το clawback - «Θλιβερός καυγάς με ψεύδη και μισές αλήθειες»
Πολιτική Υγείας
15/09/2025 - 18:17
Τροφικές Αλλεργίες: Τα φρούτα που πρέπει να προσέχουμε το φθινόπωρο!
Διατροφή
15/09/2025 - 17:58
«Οι Επισκέπτες Υγείας αναγκαίος κρίκος στην αλυσίδα ενός ισχυρού και ανθρωποκεντρικού συστήματος»
Υγεία
15/09/2025 - 17:37
PIF: Απειλή για ασθενείς και δημόσια υγεία ο εκτροχιασμός του νοσοκομειακού clawback
Pharma News
15/09/2025 - 17:19
«Light It Green»: Η εκστρατεία που δίνει φως στη μάχη κατά του λεμφώματος
Pharma News
15/09/2025 - 17:01
Αρναούτογλου: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αποσπασματικά την ευλογιά των αιγοπροβάτων»
Επικαιρότητα
15/09/2025 - 16:34
Καρδιακή ανεπάρκεια: Από την επιβράδυνση της νόσου στη βελτίωση της ποιότητας ζωής με τις νέες λύσεις της Bayer
Pharma News
15/09/2025 - 16:18
Σήψη: Ένας θάνατος στον κόσμο κάθε 2,8 δευτερόλεπτα
Υγεία
15/09/2025 - 15:57
ChatGPT: Οι «συνομιλίες» μας με την τεχνητή νοημοσύνη και τα ερωτήματα που ανακύπτουν
Ψυχική Υγεία
15/09/2025 - 15:31
Μήνας ευαισθητοποίησης για τις αιματολογικές κακοήθειες ο Σεπτέμβριος
Υγεία
15/09/2025 - 15:13
Οι οφθαλμολογικοί έλεγχοι μπορεί να αναδείξουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνων του αίματος εντός δεκαετίας
Υγεία
15/09/2025 - 15:00
Εκτελεστική δυσλειτουργία: Ειδικοί εξηγούν τι είναι και πως μπορεί να τη διαχειριστεί κανείς
Ψυχική Υγεία
15/09/2025 - 14:00
Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες: Εκστρατεία της ΕΕ για την υπεύθυνη χρήση σκευασμάτων χωρίς συνταγή
Πολιτική Υγείας
15/09/2025 - 13:42
Επιτυχημένο το 3ο σεμινάριο από την Osteon Orthopedic & Spine Clinic σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών
Επικαιρότητα
15/09/2025 - 13:10
Όταν τα βακτήρια των όγκων γίνονται σύμμαχοι για την εξόντωση τους
Υγεία
15/09/2025 - 13:00
Δίκη για τη Novartis: Ποινές φυλάκισης 25 μηνών και και 33 μηνών σε «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»
Επικαιρότητα
15/09/2025 - 12:48
To «Σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς»: Είναι πραγματικό και μπορεί να είναι και θανατηφόρο
Υγεία
15/09/2025 - 12:20
Τέσσερις «καλές συνήθειες» που απειλούν την υγεία της καρδιάς
Υγεία
15/09/2025 - 12:00
Τεχνητή νοημοσύνη, παλιά φάρμακα με νέα δράση και εμβόλια φέρνουν καλά νέα στη μάχη κατά των καρδιοπαθειών
Υγεία
15/09/2025 - 11:30
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ξεκινά η συστηματική κάλυψη των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) σε όλη τη χώρα
Πολιτική Υγείας
15/09/2025 - 10:33
Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνουν το πρόβλημα της ταξιδιωτικής ναυτίας
Υγεία
15/09/2025 - 10:00
Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη: Σκοτώνει περισσότερους άνδρες από ό,τι ο καρκίνος του μαστού σκοτώνει γυναίκες
Υγεία
15/09/2025 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε δικαιούχο το προγράμματος κατ' οίκον παράδοσης ΦΥΚ: Για εμένα ήταν θέμα αρχής
Πολιτική Υγείας
13/09/2025 - 11:01
Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης
Health Talk
13/09/2025 - 10:00
ChatGPT: Οι «συνομιλίες» μας με την τεχνητή νοημοσύνη και τα ερωτήματα που ανακύπτουν
Ψυχική Υγεία
15/09/2025 - 15:31
Πάνω από 7 στους 10 με καρδιακή ανεπάρκεια εμφανίζουν αγχώδεις διαταραχές
Υγεία
14/09/2025 - 08:32
To «Σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς»: Είναι πραγματικό και μπορεί να είναι και θανατηφόρο
Υγεία
15/09/2025 - 12:20
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo