ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιοι συμμετείχαν στο πρώτο εργαστήρι CoDesign Lab για το ψηφιακό αύριο στην υγεία

Digital Health
Ποιοι συμμετείχαν στο πρώτο εργαστήρι CoDesign Lab για το ψηφιακό αύριο στην υγεία
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης η Ψηφιακή Υγεία και οι Ψηφιακές Θεραπείες στο εργαστήρι συμμετοχικού σχεδιασμού με ασθενείς και φορείς Υγείας
Τρίτη, 13/02/2024 - 07:17
News4Health Team News4Health Team

Παρουσία της Γενικής Γραμματέως των Υπηρεσιών Υγείας, κ. Λίλιαν – Βενετίας Βιλδιρίδη, και του κ. Βασίλη Κουτσιουρή, Διευθυντή του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, καθώς εκπροσώπων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και συναφών φορέων υγείας όπως η ΗΔΙΚΑ, ο ΕΟΠΥΥ, PIF και η Εταιρεία Ψηφιακής Ιατρικής, πραγματοποιήθηκε το πρώτο εργαστήρι συμμετοχικού σχεδιασμού CoDesign Lab με θέμα την Ψηφιακή Υγεία και τις Ψηφιακές Θεραπείες.

Ο ιδρυτής του Patients Hub, Δημήτρης Κοντοπίδης, ανέδειξε την αξία της συμμετοχικής διαδικασίας του CoDesign Lab, όπου οι ασθενείς πρωταγωνιστούν ως patient experts, ενώ η κυρία Βάσω Βακουφτσή, Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, παρουσίασε τους στόχους των ασθενών με την θεσμική τους συμμετοχή στον σχεδιασμό και την υλοποίηση Πολιτικών Υγείας.
Το εργαστήρι βασίστηκε σε έρευνα που διενεργήθηκε για την κατάσταση της ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα, καθώς και στα αποτελέσματα της έρευνας για το επίπεδο ψηφιακής εγγραμματοσύνης των ασθενών, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αθανάσιου Βοζίκη από το Εργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας (LabHEM) του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των εταιρειών Bayer και MSD.

LAB 1A

Υγεία, νοσηλεία και θεραπείες

Καλωσορίζοντας του συμμετέχοντες στο εργαστήρι, ο κ. Κοντοπίδης επεσήμανε ότι το οικοσύστημα της παροχής φροντίδας υγείας αλλάζει και μετασχηματίζεται με γοργούς ρυθμούς. Οι ψηφιακές υπηρεσίες υγείας έχουν ενσωματωθεί σταδιακά σε πολλά συστήματα υγείας παγκοσμίως, ενώ η χρήση ψηφιακών θεραπευτικών εφαρμογών έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια. Κινητήριες δυνάμεις αυτής της μεταμόρφωσης ήταν οι εξελίξεις στην ψηφιακή τεχνολογία, η οποία συνδέεται με τη μείωση του κόστους, την ανάγκη αποθήκευσης δεδομένων, την επέκταση των ευρυζωνικών υπηρεσιών και άλλες τεχνολογικές καινοτομίες. Αδιαμφισβήτητα, η πανδημία του COVID-19 αποτέλεσε τον κύριο καταλύτη αυτής της μεταβολής, αναδεικνύοντας την ανάγκη για τις ψηφιακές υπηρεσίες υγείας και τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που διενεργήθηκε από το Εργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας (LabHEM) του Πανεπιστημίου Πειραιώς υπό τον συντονισμό του κ. Βοζίκη σε συνεργασία με το Patient Hub σχετικά με την Ψηφιακή Υγεία, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, τα οποία ουσιαστικά κατατάσσονται σε τρεις κύριους τομείς. Πρώτον, η «ψηφιακή υγεία» (Digital Health) που εστιάζει στον τρόπο ζωής και συμβάλει στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης και διατροφής μέσω εφαρμογών. Δεύτερον, η «ψηφιακή ιατρική» (Digital Medicine) που χρησιμοποιεί λογισμικό ή υλικό τεχνολογίας για μέτρηση ή παρέμβαση στην υγεία μέσω digital biomarkers ή digital diagnostics ή εξ αποστάσεως παρακολούθηση. Τρίτον, η «ψηφιακή θεραπεία» (Digital Therapeutics) που περιλαμβάνει προϊόντα (εφαρμογές ή συσκευές) που παρέχουν τεκμηριωμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις βοηθώντας στη διαχείριση ή αποφυγή κάποιας ιατρικής νόσου.

Λαμβάνοντας το λόγο η κυρία Βιλδιρίδη τόνισε ότι η συμμετοχή των ασθενών και των οργανώσεών τους σε κάθε στάδιο της λήψης αποφάσεων για την υγεία αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Υγείας, ως βασικός παράγοντας για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ενίσχυση της ανθρωποκεντρικής διάστασης του ΕΣΥ. Στο επίκεντρο της προσπάθειας αυτής, βρίσκεται η ψηφιακή αναβάθμιση του τομέα της υγείας, σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις και πρότυπα. Η ψηφιακή υγεία παρέχει νέες δυνατότητες για τη βελτίωση της πρόληψης, της διάγνωσης, της θεραπείας και εν γένει της παρακολούθησης και της διαχείρισης των θεμάτων που άπτονται της υγείας. Στη χώρα μας την περίοδο της πανδημίας τέθηκαν οι βάσεις προς την κατεύθυνση αυτή, μια προσπάθεια που σήμερα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

LAB 3

Από την πλευρά του, ο κ. Βοζίκης, αναφερόμενος στο πιο καινοτόμο πεδίο, που είναι οι ψηφιακές θεραπείες, τόνισε ότι η αξιολόγηση και τεκμηρίωση της κλινικής αποτελεσματικότητάς τους γίνεται μέσω κλινικών μελετών. Ήδη στη διεθνή βάση έχουν καταγραφεί περίπου 4.000-5.000 κλινικές μελέτες. Εκατοντάδες ψηφιακές θεραπείες, που διαχειρίζονται κυρίως χρόνιες παθήσεις και ψυχικά νοσήματα, έχουν μπει διαχρονικά στην κλινική πραγματικότητα, πολλές εκ των οποίων έχουν περάσει την αξιολόγηση στα διάφορα συστήματα υγείας.

Ψηφιακές εφαρμογές στην Ευρώπη

Μεγάλα Ευρωπαϊκά Κράτη, έχουν κάνει ήδη σημαντικά βήματα στην υιοθέτηση ψηφιακών εφαρμογών που πλαισιώνουν τις υπάρχουσες θεραπείες και βοηθούν στη διάγνωση και την παρακολούθηση των ασθενών. Ωστόσο, παρά ταύτα, παρατηρείται η ανάγκη για ένα κανονιστικό, νομοθετικό και τιμολογιακό/αποζημιωτικό πλαίσιο, ώστε να διευκολυνθεί η υιοθέτηση και εφαρμογή αυτών των ψηφιακών παρεμβάσεων.

Ο κ. Ηλίας Κοντούδης, Διευθυντής Market Access στην εταιρεία Bayer, περιέγραψε το πλαίσιο μέσα από το οποίο μια ψηφιακή εφαρμογή εντάσσεται στο σύστημα υγείας και αποζημιώνεται στη Γερμανία μέσω της διαδικασίας DiGA (Digital Health Applications). Για να εμπίπτει σε αυτή τη διαδικασία αξιολόγησης, μία ψηφιακή θεραπευτική εφαρμογή θα πρέπει να διαθέτει σήμανση CE κλάσης Ι/ΙΙα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να στηρίζεται στην ψηφιακή τεχνολογία υποστηρίζοντας την παρακολούθηση, τη θεραπεία ή την ανακούφιση ασθενειών και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ασθενή ή/και τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Οι νέες εφαρμογές αποζημιώνονται και εντάσσονται στον κατάλογο DiGA, εάν πληρούν προκαθορισμένα κριτήρια από το BfArM (Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών της χώρας) που σχετίζονται με την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα/ποιότητα της εφαρμογής, την προστασία και ασφάλεια δεδομένων αλλά και τη διαλειτουργικότητα, αποδεικνύοντας την θετική επίδραση στην υγεία του ασθενή. Συνεπώς, η διαδικασία DiGA καλύπτει ένα ευρύ φάσμα διαδικασιών όπως η εγκριτική, η διαδικασία αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας και ασφάλειας, η αξιολόγηση ασφάλειας των δεδομένων και άλλα.

Συμμετοχική διαδικασία

Συνεπικουρώντας τις αναφορές της κυρίας Βιλδιρίδη, ο κ. Κουτσιουρής, Διευθυντή Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, υπογράμμισε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα της υγείας, με τη δέσμευση για την παράδοση του ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου ασθενούς έως το τέλος του 2025.

Ο κ. Κώστας Μαθιουδάκης, εκπρόσωπος της ΗΔΙΚΑ, επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση του Ιατρικού φακέλου έως το τέλος της ερχόμενης χρονιάς, διευκρινίζοντας ότι θα είναι ένα αρκετά εύχρηστο εργαλείο, καθώς τα δεδομένα θα συγκεντρώνονται μέσα από τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων και όχι χειροκίνητα από τους θεράποντες γιατρούς.

Η κυρία Μαρία Πανουσοπούλου, Προϊσταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Νότιας Αθήνας, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου έγκρισης ψηφιακών θεραπευτικών εφαρμογών με βάση την κλινική αξία και την αποζημίωση τους. Βασική παράμετρο ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας μιας Επιτροπής Αξιολόγησης για τις εφαρμογές αυτές, αντίστοιχη με εκείνη που υπάρχει για την αξιολόγηση φαρμάκων.

LAB 2

Συμπληρωματικά ο κ. Ιωάννης Λεκάκκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της εμπλοκής των εν δυνάμει χρηστών - ασθενών και επαγγελματιών υγείας - στο σχηματισμό του πλαισίου και την αναγκαιότητα συνεργασίας με το Υ.Υ. ώστε το τελικό προϊόν να είναι εύκολο στη χρήση, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των ασθενών και την εμπιστευτικότητα των δεδομένων. Επίσης σημείωσε την ανάγκη για την επικαιροποίηση του νομικού ιατρικού πλαισίου καθώς επίσης και για πρόβλεψη αποζημίωσης των επαγγελματιών υγείας για την παρακολούθηση ασθενών μέσω αυτών των εφαρμογών.

Αντίστοιχα και ο κ. Νίκος Δέδες, Πρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, προσκάλεσε σε έναν ανοιχτό διάλογο όλους τους αρμόδιους φορείς, (Υ.Υ. , ΕΟΠΥΥ, ΕΟΦ, Ασθενείς και γιατρούς) ώστε να προχωρήσει ο σχηματισμός του πλαισίου και να υλοποιηθεί η υιοθέτηση ψηφιακών εφαρμογών που θα διευκολύνουν γιατρούς, ασθενείς αλλά και το Σύστημα Υγείας εν γένει.

Τέλος o κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Διευθυντής της PhARMA Innovation Forum Ελάδος (PIF), τόνισε τη σημασία της διαλειτουργικότητας των συστημάτων με την υποστήριξη της ΗΔΙΚΑ, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της bottom-up προσέγγισης με την οποία θα πρέπει να χτιστούν οι νέες εφαρμογές, με τη συνεισφορά της πολιτείας, φαρμακευτικών εταιρειών αλλά και start-ups. Τόνισε μάλιστα την αναγκαιότητα που διαγράφεται ως αναφορά στην συγκέντρωση αλλά και την προσβασιμότητα σε κρίσιμα δεδομένα, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί ένα οικοσύστημα μέσα στο οποίο η επιστημονική κοινότητα θα μπορέσει να προάγει με μεγαλύτερη ταχύτητα την έρευνα.

LAB 4A

Τα συμπεράσματα για την επόμενη μέρα

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και οι εκπρόσωποι ασθενών που συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις συμφώνησαν στη σπουδαιότητα της συνεργασίας για την ένταξη ψηφιακών εφαρμογών που θα βοηθήσουν τους πολίτες - χρήστες του Συστήματος Υγείας.

Αναγνώρισαν ότι καίρια προτεραιότητα είναι η δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα περιλαμβάνει την έγκριση, την αξιολόγηση και αποζημίωση των εφαρμογών, ενώ θα διασφαλίζει τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Οι προκλήσεις είναι πολλές, αλλά πολλά είναι και τα οφέλη, καθώς η χρήση τέτοιων εφαρμογών θα βελτιώσει τη σχέση ασθενούς και ιατρού, θα μειώσει το κόστος και το χρόνο και θα οδηγήσει σε μια πιο εξατομικευμένη φροντίδα με βελτιωμένη πρόσβαση με βελτιωμένη πρόσβαση, ενώ ταυτόχρονα θα επιτυγχάνεται η συλλογή πολύτιμων δεδομένων πραγματικού χρόνου (RWE).

Μια από τις πρώτες προτεραιότητες είναι η ψηφιακή εγγραματοσύνη των χρηστών, είτε είναι ασθενείς, είτε γιατροί, ενώ αναμένεται και το κάλεσμα τους από το Υπουργείο Υγείας με δέσμευση της κυρίας Βιλδιρίδη για συμμετοχικό σχεδιασμό μετά την ανάληψη της υλοποίησης των σχετικών έργων της ψηφιακής Υγείας.

  • ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
  • CODESIGNLAB

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τεχνητή νοημοσύνη και ψυχική υγεία σε διαδικτυακό σεμινάριο της Ιατρικής Σχολή του ΑΠΘ
Τεχνητή νοημοσύνη και ψυχική υγεία σε διαδικτυακό σεμινάριο της Ιατρικής Σχολή του ΑΠΘ 01 Φεβρουαρίου 2024
ΑΚΟΣ: Επιστημονικό συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους ογκολογικούς ασθενείς 20 Φεβρουαρίου 2024
ΑΚΟΣ: Επιστημονικό συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους ογκολογικούς ασθενείς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Deloitte: Πρόληψη και ψηφιακή καινοτομία στο επίκεντρο του νέου συστήματος υγείας
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 20:44

Deloitte: Πρόληψη και ψηφιακή καινοτομία στο επίκεντρο του νέου συστήματος υγείας

Επαναστατική ανακάλυψη: Επιστήμονες φτιάχνουν βιολογικά δόντια στο εργαστήριο
Υγεία
25/10/2025 - 14:16

Επαναστατική ανακάλυψη: Επιστήμονες φτιάχνουν βιολογικά δόντια στο εργαστήριο

Το πρώτο δόντι που φτιάχτηκε στο εργαστήριο είναι γεγονός
Υγεία
15/04/2025 - 12:00

Το πρώτο δόντι που φτιάχτηκε στο εργαστήριο είναι γεγονός

Ψηφιακή εγγραματοσύνη των ασθενών με καρδιακές παθήσεις και των φροντιστών τους, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST
Digital Health
19/03/2025 - 14:51

Ψηφιακή εγγραματοσύνη των ασθενών με καρδιακές παθήσεις και των φροντιστών τους, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST

Στο 251 ΓΝΑ η 16η ημερίδα με θέμα «Η ψηφιακή εποχή συναντά τη νοσηλευτική φροντίδα»
Επικαιρότητα
18/02/2025 - 03:24

Στο 251 ΓΝΑ η 16η ημερίδα με θέμα «Η ψηφιακή εποχή συναντά τη νοσηλευτική φροντίδα»

Εβδομάδα Ψηφιακής Υγείας στην Αθήνα - Τα θέματα που τίθενται επί τάπητος
Digital Health
30/01/2025 - 13:04

Εβδομάδα Ψηφιακής Υγείας στην Αθήνα - Τα θέματα που τίθενται επί τάπητος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύλλογος Ατόμων με ALS: Παγκοσμίου φήμης ειδικός θα μιλήσει στην ομάδα στήριξης των Ελλήνων ασθενών
Patient Talk
18/02/2026 - 18:33
Η αντοχή σαλμονέλας και καμπυλοβακτηρίου στα αντιμικροβιακά συνιστούν πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 17:59
Ποιες βελτιώσεις στη διατροφή μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία μας
Διατροφή
18/02/2026 - 17:24
Ενσυνειδητότητα και χρόνιος πόνος: Τι δείχνει νέα μελέτη για το ειδικό πρόγραμμα MBPM
Ψυχική Υγεία
18/02/2026 - 16:57
Στο μικροσκόπιο μεγάλης μελέτης οι ασθένειες που μεταδίδονται από τσιμπούρια στην Ελλάδα
Υγεία
18/02/2026 - 16:32
Η αστυνομία ξήλωσε κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 9.600 δισκία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 16:04
Εικαστική έκθεση στη Θεσσαλονίκη από μαθητές που θέλουν να ευαισθητοποιήσουν για την εθελοντική αιμοδοσία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 15:46
Δέκα βήματα για υγιή και ευτυχισμένη γήρανση - Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής με μεγάλο αντίκτυπο
Υγεία
18/02/2026 - 15:24
ΟΦΕΤ: Μοναδικός ελληνικός όμιλος φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην έκθεση WHX Dubai
Pharma News
18/02/2026 - 14:49
Καρκίνος πνεύμονα: Ενημερωτική πρωτοβουλία της FairLife LCC για τον κρίσιμο βιοδείκτη ALK
Patient Talk
18/02/2026 - 14:23
Κατεπείγουσα συνάντηση με Μητσοτάκη ζητεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - «Καρφιά» κατά Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ
Patient Talk
18/02/2026 - 13:58
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το γλαύκωμα χωρίς φάρμακα
Health Talk
18/02/2026 - 13:33
ΕΟΠΥΥ: Πλήρης κάλυψη δαπανών υγείας εκτός συνταγογράφησης για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 13:17
Tο «Μέλλον της Υγείας», αντικείμενο διάλεξης του Δρος Αποστολόπουλου στο Πανεπιστήμιο Cambridge
Υπηρεσίες Υγείας
18/02/2026 - 13:01
Η GE HealthCare πλατινένιος υποστηρικτής της ESR στο ECR 2026
Υπηρεσίες Υγείας
18/02/2026 - 12:39
Πειραματικό φάρμακο που σχεδιάστηκε για ασθενείς με καρκίνο προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές αντιντόπινγκ
Fitness
18/02/2026 - 12:02
Ακτινοθεραπεία καθοδηγούμενη από PSMA PET/CT έπειτα από χειρουργική αφαίρεση προστάτη
Υγεία
18/02/2026 - 10:58
Γεωργιάδης: «Εντός της εβδομάδας προκηρύσσονται 4.000 θέσεις προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 10:07
Η ατμοσφαιρική ρύπανση συσχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση Αλτσχάιμερ
Υγεία
18/02/2026 - 09:44
Στένωση καρωτίδων: Το «σιωπηλό» αίτιο του εγκεφαλικού επεισοδίου
Health Talk
18/02/2026 - 08:22
ΕΕΠΑΟ: Τέσσερα στα πέντε παιδιά επιτυγχάνουν πλήρη ίαση από τον καρκίνο
Health Talk
18/02/2026 - 03:42
Επίσημη έναρξη της συγκρότησης και λειτουργίας του Δικτύου Κέντρων Μαστού
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 00:06
Καμπανάκι από τους ΩΡΛ προς τους γονείς: Επικίνδυνο το ροχαλητό για την υγεία των παιδιών
Health Talk
17/02/2026 - 22:12
Τι είναι οι μυκοτοξίνες, τι προκαλούν στα τρόφιμα και ποιες οι επιπτώσεις τους στην υγεία ανθρώπων και ζώων
Διατροφή
17/02/2026 - 21:27
Deloitte: Πρόληψη και ψηφιακή καινοτομία στο επίκεντρο του νέου συστήματος υγείας
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 20:44
Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τον θάνατο ασθενούς έπειτα από επίσκεψη σε Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 19:57
Νυχτερινή νηστεία και ύπνος: Η απλή αλλαγή που ενισχύει την καρδιομεταβολική υγεία
Health Talk
17/02/2026 - 19:21
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις 510 θέσεις σε νοσοκομεία της προκήρυξης 1Κ/2026 του ΑΣΕΠ
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 18:59
Κρύο που «τρυπάει τα κόκαλα»: Μια απλή έκφραση ή η πραγματικότητα του χειμώνα;
Υγεία
17/02/2026 - 18:44
«Ελπίδα»: Χαμόγελα και δύναμη στους μικρούς αγωνιστές για την παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου
Patient Talk
17/02/2026 - 18:19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΥΚ: Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία δωρεάν διάθεσης τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 08:59
Αγαπηδάκη: Νέο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 12:00
Αναστάτωση στους νέους γιατρούς από το νέο όριο αναβολής στράτευσης – Παρέμβαση του ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 11:37
Η διαλειμματική νηστεία δεν έχει καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους από τις άλλες δίαιτες
Διατροφή
16/02/2026 - 13:00
Πως το φύλο διαφοροποιεί τη διατροφική συνταγή για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής
Διατροφή
16/02/2026 - 14:58
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo