ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Dexcom κυκλοφόρησε στην Ελλάδα νέο έξυπνο σύστημα διαχείρισης του διαβήτη - Αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ

Digital Health
DEXCOM INC
Η DexCom, Inc., εξειδικευμένη στη συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (CGM) για άτομα με διαβήτη, μαζί με την Hemoglobe ανακοίνωσαν σήμερα την κυκλοφορία του Dexcom ONE+ στην Ελλάδα, του πιο πρόσφατου συστήματος συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) της Dexcom.
Πέμπτη, 11/07/2024 - 18:51
— Photo: DEXCOM INC
News4Health Team News4Health Team

Η ανακοίνωση αυτή συνοδεύεται από επιπλέον εξαιρετικά νέα για τα άτομα με διαβήτη, καθώς το Dexcom ONE+ αποζημιώνεται πλέον από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το Dexcom ONE+ χρησιμοποιεί τον καλύτερο στην κατηγορία του αισθητήρα μέγιστης ακρίβειας^ της Dexcom, Για την κατασκευή του Dexcom ONE+, η Dexcom έλαβε επίσης υπόψη σχόλια τελικών χρηστών αλλά και επαγγελματιών υγείας εξασφαλίζοντας ένα εύχρηστο σύστημα CGM και μια εξαιρετικά αποτελεσματική εμπειρία συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης για τα άτομα που διαχειρίζονται τον διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 με χρήση ινσουλίνης. Επιπλέον, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση αισθητήρων Dexcom μπορεί να εξασφαλίσει εξοικονόμηση δαπανών στις υπηρεσίες υγείας που παρέχουν θεραπείες σε άτομα με διαβήτη τύπου 1. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει το οικονομικό όφελος της χρήσης αισθητήρων συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (real-time CGM), όπως αυτών της Dexcom, για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2 με εντατική ινσουλινοθεραπεία (IIT).

DEXCOM 2

«Μέσω μιας διαδικασίας συνεχούς καινοτομίας και ανάπτυξης προϊόντων εξασφαλίζουμε την πρόσβαση στην καλύτερη και ακριβέστερη έκδοση της τεχνολογίας μας για ακόμη περισσότερους ανθρώπους και συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας στο όραμά μας να διευρύνουμε σημαντικά την πρόσβαση στα συστήματα συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης για τα άτομα με όλους τους τύπους διαβήτη», δήλωσε ο Alex Moussa, Senior Vice President και General Manager της Dexcom EMEA & LATAM. «Επίσης αποστολή μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας πιο υγιούς κοινωνίας και να μειώσουμε την επιβάρυνση των υπηρεσιών φροντίδας για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Η δέσμευσή μας επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες μελέτες που καταδεικνύουν τα οφέλη από τη χρήση συστημάτων CGM όσον αφορά την εξοικονόμηση δαπανών, παρέχοντας απτές αποδείξεις για τον θετικό αντίκτυπό τους στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης».

Η χρήση του συστήματος CGM της Dexcom έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση της HbA1c σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους μέτρησης της γλυκόζης αίματος3-4 (τρύπημα των δακτύλων). Λόγω αυτών των σταθερών και αποδεδειγμένων βελτιώσεων στην υγεία των ασθενών, η χρήση του συστήματος CGM της Dexcom προβλέπεται να είναι πολύ αποδοτική, σε επίπεδο κόστους, σε σχέση με τις μεθόδους που βασίζονται στο τρύπημα των δακτύλων. Επομένως, και κάτι άκρως σημαντικό για τους παρόχους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, η χρήση του Dexcom ONE+ έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος της θεραπείας των ασθενών που διαχειρίζονται τον διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 με εντατική ινσουλινοθεραπεία (IIT).

DEXCOM 2A

Τα άτομα που διαχειρίζονται τον διαβήτη τρυπώντας τα δάχτυλά τους και κάνοντας συχνές ενέσεις ινσουλίνης μπορεί να νιώσουν ότι η νόσος επιβαρύνει σημαντικά τη ζωή τους. Το Dexcom ONE+ δημιουργήθηκε για να μειώσει αυτή την επιβάρυνση. Είναι εύκολο στη χρήση -ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιήσει κάποιο σύστημα CGM- και χάρη στον σχεδιασμό του ο χρήστης μπορεί να το φοράει συνεχώς.

Όπως όλα τα συστήματα CGM της Dexcom, το Dexcom ONE+ δίνει μια σαφή εικόνα των επιπέδων γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, χωρίς επώδυνα τρυπήματα των δαχτύλων, εξασφαλίζοντας με ευκολία διαρκή αποτελέσματα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το Dexcom ONE+ επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται με ευκολία τις ενδείξεις της γλυκόζης του με έως και δέκα άτομα, καθησυχάζοντας τους οικείους του.

Η Hemoglobe, μια ελληνική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας και λύσεων υγείας, που ειδικεύεται στη διαχείριση του διαβήτη, είναι ο επίσημος διανομέας του Dexcom ONE+ στην Ελλάδα. «Το Dexcom ONE+, ο πιο πρόσφατος αισθητήρας της Dexcom, κυκλοφορεί στην αγορά της Ελλάδας και έχει δημιουργηθεί για άτομα με όλους τους τύπους διαβήτη και έχει σχεδιαστεί με βάση τα σχόλια τελικών χρηστών και επαγγελματιών υγείας. Σε σύγκριση με τη μέθοδο που περιλαμβάνει τρύπημα των δακτύλων, ένας αισθητήρας CGM παρέχει μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά το πώς οι καθημερινές επιλογές επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης, και τα δεδομένα αυτά έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε διά βίου αλλαγές στη συμπεριφορά που αφορά τη διαχείριση του διαβήτη. Οι αισθητήρες της Dexcom είναι γνωστοί για την εύκολη χρήση, την ακρίβεια και την αξιοπιστία τους και με την κυκλοφορία του Dexcom ONE+ στην Ελλάδα ελπίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα ισχυρά εργαλεία διαχείρισης του διαβήτη», αναφέρει η Αναστασία Ντέντε, Γενική Διευθύντρια της Hemoglobe.

DEXCOM 3

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Dexcom ONE+ να ξεχωρίζει από άλλα συστήματα CGM είναι, μεταξύ άλλων, οι πολλές δυνατότητες εξατομικευμένης χρήσης και η ιδιαίτερη ευελιξία. Τα συστήματα CGM της Dexcom εξασφαλίζουν μέγιστη διακριτικότητα, με τρεις δυνατές θέσεις εφαρμογής, ενώ είναι τα μοναδικά συστήματα CGM που παρέχουν επιλογή «καθυστέρηση πρώτης υψηλής τιμής», ένα προσαρμόσιμο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει ένα χρονικό διάστημα πριν από το οποίο ο αισθητήρας δεν θα στέλνει ειδοποίηση «υψηλής» τιμής γλυκόζης, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κόπωση που προκαλούν οι συχνές ειδοποιήσεις. Επιπλέον, δεδομένου ότι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εντάσσεται απρόσκοπτα στην καθημερινότητα του χρήστη, το Dexcom ONE+ είναι αδιάβροχο και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βαθμολογία αδιαβροχοποίησης σε σχέση με συστήματα CGM άλλων εταιρειών, επιτρέποντας στους χρήστες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το προϊόν όταν κάνουν ντους ή όταν γυμνάζονται. Κάτι επιπλέον σημαντικό είναι πως το Dexcom ONE+ επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται με ευκολία τις ενδείξεις της γλυκόζης του με έως και δέκα άτομα, καθησυχάζοντας τους οικείους του.

DEXCOM 4Α

Ο ΕΟΠΥΥ, ενέκρινε την αποζημίωση του ιατροτεχνολογικού προϊόντος με την εμπορική ονομασία Dexcom One + (ΦΕΚ 3670/Β/26-06-2024), για όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των δύο ετών και άνω, τις έγκυες γυναίκες, καθώς και τους ασθενείς με ΣΔ2 με παγκρεατεκτομή.

Το προϊόν αποζημιώνεται επίσης μέσω άλλων φορέων κύριας ασφάλισης ακολουθώντας τις διαδικασίες του εκάστοτε φορέα.

Το προϊόν πλέον συνταγογραφείται στον ΕΟΠΥΥ με τον κωδικό συνταγογράφισης: 43839

Οι ενδιαφερόμενοι για πρόσβαση στην αποζημίωση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ιατρό τους.

Το Dexcom ONE+ είναι κατάλληλο για όσους πάσχουν από διαβήτη και κάνουν χρήση ινσουλίνης. Όσοι δεν δικαιούνται το προϊόν μέσω αποζημίωσης, μπορούν να αγοράσουν το Dexcom ONE+ μέσω του διαδικτυακού καταστήματος της Dexcom στη διεύθυνση Dexcom.com.

  • DEXCOM
  • DEXCOM ONE
  • ΔΙΑΒΗΤΗΣ
  • ΕΟΠΥΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Digital4Pharma 2024: Η πρωτοποριακή επιμορφωτική δράση της Get2Work
Digital4Pharma 2024: Η πρωτοποριακή επιμορφωτική δράση της Get2Work 10 Ιουλίου 2024
Περιφερειακή Κοιλάδα Καινοτομίας της EE η Κρήτη για την ιατρική ακριβείας 12 Ιουλίου 2024
Περιφερειακή Κοιλάδα Καινοτομίας της EE η Κρήτη για την ιατρική ακριβείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεπείγουσα συνάντηση με Μητσοτάκη ζητεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - «Καρφιά» κατά Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ
Patient Talk
18/02/2026 - 13:58

Κατεπείγουσα συνάντηση με Μητσοτάκη ζητεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - «Καρφιά» κατά Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Πλήρης κάλυψη δαπανών υγείας εκτός συνταγογράφησης για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 13:17

ΕΟΠΥΥ: Πλήρης κάλυψη δαπανών υγείας εκτός συνταγογράφησης για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών

ΦΣΘ: Προετοιμασίες για τη διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία από τις 16 Φεβρουαρίου - Ποιους ασθενείς αφορά
Pharma Policy
12/02/2026 - 18:23

ΦΣΘ: Προετοιμασίες για τη διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία από τις 16 Φεβρουαρίου - Ποιους ασθενείς αφορά

Φάρμακα Υψηλού Κόστους: Ξεκινά η διάθεση μέσω ιδιωτικών φαρμακείων - Η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 12:43

Φάρμακα Υψηλού Κόστους: Ξεκινά η διάθεση μέσω ιδιωτικών φαρμακείων - Η διαδικασία

Το Συντονιστικό Όργανο ΠΦΥ ζητεί αύξηση 30% στην κοστολόγηση των απεικονιστικών εξετάσεων
Επικαιρότητα
02/02/2026 - 22:44

Το Συντονιστικό Όργανο ΠΦΥ ζητεί αύξηση 30% στην κοστολόγηση των απεικονιστικών εξετάσεων

ΕΠΕΠΑΔΙΕ: Υπολειτουργούν δομές που αφορούν τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη
Health Talk
02/02/2026 - 19:53

ΕΠΕΠΑΔΙΕ: Υπολειτουργούν δομές που αφορούν τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ για τα εμπόδια στην προσβασιμότητα - «Θύματα στο βωμό του κέρδους»
Patient Talk
21/02/2026 - 13:27
Ξεψύχησε το δίχρονο αγοράκι στο οποίο είχε μεταμοσχευθεί «καμένη» καρδιά στην Ιταλία
Επικαιρότητα
21/02/2026 - 13:12
Σαρακοστή προ των πυλών: Τα οφέλη της νηστείας στην υγεία και... τι συμβαίνει μόλις μία εβδομάδα μετά τη διακοπή της!
Διατροφή
21/02/2026 - 12:58
Τοκατλίδη: «Ο ΙΦΕΤ εγγυάται ότι κανείς ασθενείς δεν θα μείνει ακάλυπτος επειδή το φάρμακό του είναι σε έλλειψη»
Pharma Policy
21/02/2026 - 12:39
Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23
To αίμα παιδιάτρων "κλειδί" για νέες θεραπείες για τον ιό του απλού κρυολογήματος και τον RSV
Υγεία
20/02/2026 - 18:00
Σπάνια νοσήματα: Νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης φέρνει επανάσταση στη διάγνωση
Digital Health
20/02/2026 - 16:30
Πατρικό φίλτρο: Ερευνητές εντόπισαν γονίδιο που καθορίζει το στυλ πατρικής συμπεριφοράς
Ψυχική Υγεία
20/02/2026 - 15:30
Μέντα, ευκάλυπτος και τσίλι μπορούν συνεργατικά να κάνουν θαύματα κατά της φλεγμονής στα κύτταρα
Διατροφή
20/02/2026 - 14:30
Χρόνια έλκη: Νέα θεραπευτική ελπίδα με τζελ που εξασφαλίζει οξυγόνωση του ιστού
Υγεία
20/02/2026 - 13:28
ECDC: Μειωμένος ο κίνδυνος έκθεσης σε σερεουλίδη μετά τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 12:19
Γεωργιάδης: Η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς του Λαϊκού έτοιμη σ' ένα χρόνο
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 11:22
Πιο κοντά σε ρινικό εμβόλιο που υπόσχεται προστασία από Covid, γρίπη και αλλεργίες
Υγεία
20/02/2026 - 10:30
Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 10:13
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση μια συχνής διαταραχής του γαστρεντερικού
Health Talk
20/02/2026 - 09:34
Έφυγε σε ηλικία 53 ετών εξαιτίας αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης ο “McSteamy” του Grey's Anatomy
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 08:22
Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για τους εργαζόμενους της DEMO
Pharma News
20/02/2026 - 07:17
ΟΕΝΓΕ: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας»
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 03:38
Νέο επιχειρηματικό σχήμα στο χονδρεμπόριο φαρμάκων στην Ελλάδα
Pharma News
20/02/2026 - 00:14
Λαϊκό Νοσοκομείο: Αγιασμός για την υπό κατασκευή ογκολογική κλινική με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 23:51
Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/02/2026 - 23:24
Η BioNTech κατέθεσε αγωγή κατά της Moderna για παραβίαση πατέντας σε εμβόλιο κατά της Covid-19
Pharma News
19/02/2026 - 22:59
Ψηφιακή Υγεία: Προκλήσεις και λύσεις για την Ελλάδα - Ενημερωτική εκδήλωση του Health Hub
Digital Health
19/02/2026 - 22:27
Αβεβαιότητες και ερωτήματα για το μέλλον του σχεδίου της ΕΕ για την καταπολέμηση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 21:52
Δώρα και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται με καρκίνο μοίρασαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 21:07
MSD Ελλάδος: Τα ευρήματα της πρώτης ολοκληρωμένης μελέτης για την Ενιαία Υγεία στην Ελλάδα
Pharma News
19/02/2026 - 20:24
Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Γιατί μπορεί να νικηθεί - Η ιατρική κίνηση που άλλαξε την ιστορία
Health Talk
19/02/2026 - 20:01
ΕΛΛΟΚ: Aφιερωμένο στην πρόληψη και το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας το τριήμερο επετειακό συνέδριο
Patient Talk
19/02/2026 - 19:34
Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν μονοκλωνικό αντίσωμα για την αποκατάσταση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού
Pharma News
19/02/2026 - 19:02
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Νίκαιας: «Τα ΤΕΠ που εγκαινιάστηκαν έχουν πλημμυρίσει ήδη τρεις φορές»
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 18:34

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η αντοχή σαλμονέλας και καμπυλοβακτηρίου στα αντιμικροβιακά συνιστούν πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 17:59
ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 19 Μαρτίου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 10:43
Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα στο στόλο του ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης διασωστών
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:00
Ένταση στο Γενικό Κρατικό - Γεωργιάδης: "Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα"
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:40
Γεωργιάδης από Νοσοκομείο Νίκαιας: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευση για ένα πιο ανθρώπινο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 16:34
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo