ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Dexcom κυκλοφόρησε στην Ελλάδα νέο έξυπνο σύστημα διαχείρισης του διαβήτη - Αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ

Digital Health
DEXCOM INC
Η DexCom, Inc., εξειδικευμένη στη συνεχή παρακολούθηση της γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (CGM) για άτομα με διαβήτη, μαζί με την Hemoglobe ανακοίνωσαν σήμερα την κυκλοφορία του Dexcom ONE+ στην Ελλάδα, του πιο πρόσφατου συστήματος συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) της Dexcom.
Πέμπτη, 11/07/2024 - 18:51
— Photo: DEXCOM INC
News4Health Team News4Health Team

Η ανακοίνωση αυτή συνοδεύεται από επιπλέον εξαιρετικά νέα για τα άτομα με διαβήτη, καθώς το Dexcom ONE+ αποζημιώνεται πλέον από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το Dexcom ONE+ χρησιμοποιεί τον καλύτερο στην κατηγορία του αισθητήρα μέγιστης ακρίβειας^ της Dexcom, Για την κατασκευή του Dexcom ONE+, η Dexcom έλαβε επίσης υπόψη σχόλια τελικών χρηστών αλλά και επαγγελματιών υγείας εξασφαλίζοντας ένα εύχρηστο σύστημα CGM και μια εξαιρετικά αποτελεσματική εμπειρία συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης για τα άτομα που διαχειρίζονται τον διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 με χρήση ινσουλίνης. Επιπλέον, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση αισθητήρων Dexcom μπορεί να εξασφαλίσει εξοικονόμηση δαπανών στις υπηρεσίες υγείας που παρέχουν θεραπείες σε άτομα με διαβήτη τύπου 1. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει το οικονομικό όφελος της χρήσης αισθητήρων συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (real-time CGM), όπως αυτών της Dexcom, για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2 με εντατική ινσουλινοθεραπεία (IIT).

DEXCOM 2

«Μέσω μιας διαδικασίας συνεχούς καινοτομίας και ανάπτυξης προϊόντων εξασφαλίζουμε την πρόσβαση στην καλύτερη και ακριβέστερη έκδοση της τεχνολογίας μας για ακόμη περισσότερους ανθρώπους και συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας στο όραμά μας να διευρύνουμε σημαντικά την πρόσβαση στα συστήματα συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης για τα άτομα με όλους τους τύπους διαβήτη», δήλωσε ο Alex Moussa, Senior Vice President και General Manager της Dexcom EMEA & LATAM. «Επίσης αποστολή μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας πιο υγιούς κοινωνίας και να μειώσουμε την επιβάρυνση των υπηρεσιών φροντίδας για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Η δέσμευσή μας επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες μελέτες που καταδεικνύουν τα οφέλη από τη χρήση συστημάτων CGM όσον αφορά την εξοικονόμηση δαπανών, παρέχοντας απτές αποδείξεις για τον θετικό αντίκτυπό τους στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης».

Η χρήση του συστήματος CGM της Dexcom έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση της HbA1c σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους μέτρησης της γλυκόζης αίματος3-4 (τρύπημα των δακτύλων). Λόγω αυτών των σταθερών και αποδεδειγμένων βελτιώσεων στην υγεία των ασθενών, η χρήση του συστήματος CGM της Dexcom προβλέπεται να είναι πολύ αποδοτική, σε επίπεδο κόστους, σε σχέση με τις μεθόδους που βασίζονται στο τρύπημα των δακτύλων. Επομένως, και κάτι άκρως σημαντικό για τους παρόχους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, η χρήση του Dexcom ONE+ έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος της θεραπείας των ασθενών που διαχειρίζονται τον διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 με εντατική ινσουλινοθεραπεία (IIT).

DEXCOM 2A

Τα άτομα που διαχειρίζονται τον διαβήτη τρυπώντας τα δάχτυλά τους και κάνοντας συχνές ενέσεις ινσουλίνης μπορεί να νιώσουν ότι η νόσος επιβαρύνει σημαντικά τη ζωή τους. Το Dexcom ONE+ δημιουργήθηκε για να μειώσει αυτή την επιβάρυνση. Είναι εύκολο στη χρήση -ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιήσει κάποιο σύστημα CGM- και χάρη στον σχεδιασμό του ο χρήστης μπορεί να το φοράει συνεχώς.

Όπως όλα τα συστήματα CGM της Dexcom, το Dexcom ONE+ δίνει μια σαφή εικόνα των επιπέδων γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, χωρίς επώδυνα τρυπήματα των δαχτύλων, εξασφαλίζοντας με ευκολία διαρκή αποτελέσματα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το Dexcom ONE+ επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται με ευκολία τις ενδείξεις της γλυκόζης του με έως και δέκα άτομα, καθησυχάζοντας τους οικείους του.

Η Hemoglobe, μια ελληνική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας και λύσεων υγείας, που ειδικεύεται στη διαχείριση του διαβήτη, είναι ο επίσημος διανομέας του Dexcom ONE+ στην Ελλάδα. «Το Dexcom ONE+, ο πιο πρόσφατος αισθητήρας της Dexcom, κυκλοφορεί στην αγορά της Ελλάδας και έχει δημιουργηθεί για άτομα με όλους τους τύπους διαβήτη και έχει σχεδιαστεί με βάση τα σχόλια τελικών χρηστών και επαγγελματιών υγείας. Σε σύγκριση με τη μέθοδο που περιλαμβάνει τρύπημα των δακτύλων, ένας αισθητήρας CGM παρέχει μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά το πώς οι καθημερινές επιλογές επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης, και τα δεδομένα αυτά έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε διά βίου αλλαγές στη συμπεριφορά που αφορά τη διαχείριση του διαβήτη. Οι αισθητήρες της Dexcom είναι γνωστοί για την εύκολη χρήση, την ακρίβεια και την αξιοπιστία τους και με την κυκλοφορία του Dexcom ONE+ στην Ελλάδα ελπίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα ισχυρά εργαλεία διαχείρισης του διαβήτη», αναφέρει η Αναστασία Ντέντε, Γενική Διευθύντρια της Hemoglobe.

DEXCOM 3

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Dexcom ONE+ να ξεχωρίζει από άλλα συστήματα CGM είναι, μεταξύ άλλων, οι πολλές δυνατότητες εξατομικευμένης χρήσης και η ιδιαίτερη ευελιξία. Τα συστήματα CGM της Dexcom εξασφαλίζουν μέγιστη διακριτικότητα, με τρεις δυνατές θέσεις εφαρμογής, ενώ είναι τα μοναδικά συστήματα CGM που παρέχουν επιλογή «καθυστέρηση πρώτης υψηλής τιμής», ένα προσαρμόσιμο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει ένα χρονικό διάστημα πριν από το οποίο ο αισθητήρας δεν θα στέλνει ειδοποίηση «υψηλής» τιμής γλυκόζης, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κόπωση που προκαλούν οι συχνές ειδοποιήσεις. Επιπλέον, δεδομένου ότι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εντάσσεται απρόσκοπτα στην καθημερινότητα του χρήστη, το Dexcom ONE+ είναι αδιάβροχο και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βαθμολογία αδιαβροχοποίησης σε σχέση με συστήματα CGM άλλων εταιρειών, επιτρέποντας στους χρήστες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το προϊόν όταν κάνουν ντους ή όταν γυμνάζονται. Κάτι επιπλέον σημαντικό είναι πως το Dexcom ONE+ επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται με ευκολία τις ενδείξεις της γλυκόζης του με έως και δέκα άτομα, καθησυχάζοντας τους οικείους του.

DEXCOM 4Α

Ο ΕΟΠΥΥ, ενέκρινε την αποζημίωση του ιατροτεχνολογικού προϊόντος με την εμπορική ονομασία Dexcom One + (ΦΕΚ 3670/Β/26-06-2024), για όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των δύο ετών και άνω, τις έγκυες γυναίκες, καθώς και τους ασθενείς με ΣΔ2 με παγκρεατεκτομή.

Το προϊόν αποζημιώνεται επίσης μέσω άλλων φορέων κύριας ασφάλισης ακολουθώντας τις διαδικασίες του εκάστοτε φορέα.

Το προϊόν πλέον συνταγογραφείται στον ΕΟΠΥΥ με τον κωδικό συνταγογράφισης: 43839

Οι ενδιαφερόμενοι για πρόσβαση στην αποζημίωση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ιατρό τους.

Το Dexcom ONE+ είναι κατάλληλο για όσους πάσχουν από διαβήτη και κάνουν χρήση ινσουλίνης. Όσοι δεν δικαιούνται το προϊόν μέσω αποζημίωσης, μπορούν να αγοράσουν το Dexcom ONE+ μέσω του διαδικτυακού καταστήματος της Dexcom στη διεύθυνση Dexcom.com.

  • DEXCOM
  • DEXCOM ONE
  • ΔΙΑΒΗΤΗΣ
  • ΕΟΠΥΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Digital4Pharma 2024: Η πρωτοποριακή επιμορφωτική δράση της Get2Work
Digital4Pharma 2024: Η πρωτοποριακή επιμορφωτική δράση της Get2Work 10 Ιουλίου 2024
Περιφερειακή Κοιλάδα Καινοτομίας της EE η Κρήτη για την ιατρική ακριβείας 12 Ιουλίου 2024
Περιφερειακή Κοιλάδα Καινοτομίας της EE η Κρήτη για την ιατρική ακριβείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΠΟΕΡΓΙ καταγγέλλει τη "Λερναία Ύδρα" της υπερσυνταγογράφησης
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 12:30

Η ΠΟΕΡΓΙ καταγγέλλει τη "Λερναία Ύδρα" της υπερσυνταγογράφησης

Ο ΙΣΑ ζητεί από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση αναστολή είσπραξης του clawback για το 2024 και το 2025
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 20:34

Ο ΙΣΑ ζητεί από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση αναστολή είσπραξης του clawback για το 2024 και το 2025

Η φορολόγηση της νοσηλείας στις ιδιωτικές κλινικές - Πως φτάσαμε από την απαλλαγή στο 24%
Υπηρεσίες Υγείας
29/09/2026 - 20:17

Η φορολόγηση της νοσηλείας στις ιδιωτικές κλινικές - Πως φτάσαμε από την απαλλαγή στο 24%

Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:00

Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027

Πως η γειτονιά μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη στις γυναίκες
Υγεία
31/08/2026 - 16:00

Πως η γειτονιά μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη στις γυναίκες

ΕΕΠΕ: Να σταματήσει το μπλόκο στους Παθολόγους για τη συνταγογράφηση της TSH
Πολιτική Υγείας
27/08/2026 - 15:13

ΕΕΠΕ: Να σταματήσει το μπλόκο στους Παθολόγους για τη συνταγογράφηση της TSH

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συναγερμός στον ΙΣΑ: Στέλνει προς διερεύνηση 318 καταγγελίες για αδόκιμες θεραπείες και ιατρικές πρακτικές
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 19:32
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το θρίλερ της Σιβηρίας - Η πνευμονική πανώλη και ο κίνδυνος μετάδοσής της στην Ευρώπη
Υγεία
07/10/2026 - 18:44
Εκδήλωση του ΠΣΦ στις 11 Οκτωβρίου: Η συμβολή της φυσικοθεραπείας στην ψυχική υγεία
Ψυχική Υγεία
07/10/2026 - 18:09
Αγαπηδάκη: «Σημαντική η πρόοδος της εθνικής δράσης κατά της παχυσαρκίας»
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 17:24
Γεωργιάδης: «Φέρνουμε τροπολογία για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία»
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 16:48
Ρωσικές διαβεβαιώσεις για ανύπαρκτο κίνδυνο επιδημίας πανώλης - Οι τελευταίες εξελίξεις στο θρίλερ της Σιβηρίας
Επικαιρότητα
07/10/2026 - 16:22
Εξετάσεις αίματος: Είναι πραγματικά απαραίτητη η νηστεία πριν από την αιμοληψία;
Υγεία
07/10/2026 - 16:02
Θεσσαλονίκη: Στα μέσα Οκτωβρίου η ρίψη των εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας των άγριων ζώων
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 15:39
Βλεφαροπλαστική: Μια εξατομικευμένη επέμβαση που ανανεώνει το βλέμμα
Health Talk
07/10/2026 - 15:24
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Ελάχιστα επεμβατική τεχνική προσφέρει μακροχρόνια ανακούφιση
Υγεία
07/10/2026 - 15:00
Νέα επιστολή ΠΣΕ σε Γεωργιάδη για τις άδειες και τους ελέγχους στους χώρους εργοθεραπείας
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 14:44
Άνοια: Πώς τα ηλικιωμένα σκυλιά μπορούν να διδάξουν "νέα κόλπα" στους ερευνητές
Pet
07/10/2026 - 14:02
Θάνατος σε εργαστήριο μελέτης πανώλης στη Σιβηρία: Ουάσινγκτον και ΠΟΥ ζητούν περισσότερες πληροφορίες
Υγεία
07/10/2026 - 13:00
ΠΙΣ: Μήνυση κατά των 7 μελών της διορισμένης διοίκησης και προσφυγή στο ΣτΕ από τους εκλεγμένους
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 12:45
Γεωργιάδης: Επιτροπή ειδικών για τη διαμόρφωση πλαισίου αναγεννητικής ιατρικής
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 12:15
Κορoνοϊός: Εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών στη Βρετανία – Στο επίκεντρο η νέα παραλλαγή XFG
Υγεία
07/10/2026 - 12:00
Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία: Γιατί δεν πρέπει να περιμένουμε να «θολώσει» η όραση
Υγεία
07/10/2026 - 11:00
ΠΟΥ: Νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 10:01
Νίκος Παπανδρέου και Τιμ Κουκ συνομίλησαν για την ψυχική υγεία και την ασφάλεια των ανηλίκων
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 09:37
Ξεχάστε το πορτοκάλι! Οι τροφές που έχουν πολύ περισσότερη βιταμίνη C
Διατροφή
07/10/2026 - 09:00
Μήνυμα γνώσης πρώτων βοηθειών για τους τετράποδους φίλους μας από τον ΕΕΣ και τη Ντορέττα Παπαδημητρίου
Pet
07/10/2026 - 07:19
Εθελοντική αιμοδοσία στη Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Οκτωβρίου
Υγεία
07/10/2026 - 03:44
Τούτουζας: «Να ενισχυθούν η ενημέρωση και η πρόληψη για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους κινδύνους»
Health Talk
07/10/2026 - 00:13
Sleepmaxxing: «Κόλπα ύπνου» που κυκλοφορούν στα social media και πρέπει να δοκιμάσετε ή να αποφύγετε
Ψυχική Υγεία
06/10/2026 - 22:46
Εκπαιδευτικές δράσεις από τον Δήμου Ρεθύμνου για το Αλτσχάιμερ και το bullying στο σχολείο
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 21:41
Ε.Σ.Α.Ε.: Αναλογική αξιολόγηση των καινοτόμων θεραπειών για τις Σπάνιες Παθήσεις
Patient Talk
06/10/2026 - 21:17
Φωταγωγήθηκε η Βουλή για Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης
Επικαιρότητα
06/10/2026 - 20:58
Νέα γενιά ανοσοθεραπείας με τριειδικό αντίσωμα για το πολλαπλό μυέλωμα σε κλινικές μελέτες
Υγεία
06/10/2026 - 20:34
Σε επιφυλακή το ECDC για το περιστατικό στη Σιβηρία με την υποψία πνευμονικής πανώλης
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 20:12
Η σωστή και ποιοτική διατροφή μπορεί να συμβάλλει σε πιο υγιή βιολογική γήρανση
Διατροφή
06/10/2026 - 19:21

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέσσερις μύθοι για τους υδατάνθρακες και το σάκχαρο που καταρρίπτουν οι διαιτολόγοι
Διατροφή
05/10/2026 - 08:57
«Χρυσή» η Merck στα Βραβεία Υγείας και Ασφάλειας 2026
Pharma News
05/10/2026 - 11:38
Συνταγές για εννέα σούπες πλούσιες σε πρωτεΐνη που θα σας κρατήσουν χορτάτους
Διατροφή
05/10/2026 - 14:47
Δέκα υποθέσεις παράνομης άσκησης του επαγγέλματος του διαιτολόγου-διατροφολόγου στον εισαγγελέα
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 11:21
Ο Γεωργιάδης εγκαινίασε τον πρώτο αξονικό τομογράφο στο ΓΝ της Καρπάθου
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 12:39
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo