Βγήκε η απόφαση για τα νέα μέτρα, τι ισχύει σε ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ

Βγήκε η απόφαση για τα νέα μέτρα, τι ισχύει σε ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ
Δημοσιεύτηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και ΜΜΜ.
Παρασκευή, 24/12/2021 - 09:54
— Photo: ΙΝΤΙΜΕ

Σε ισχύ τέθηκε από τις 6 το πρωί η πρώτη δέσμη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον. Ηδη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η νέα ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν έως και τις 3 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ακόμα και στα γυμναστήρια και στα μπαρ. Συγκεκριμένα, κάποιος δεν χρησιμοποιεί τη μάσκα μόνο όταν καταναλώνει τροφή ή κάποιο ποτό.

Επίσης πρέπει να φοράς μάσκα ε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου, β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα,οι δημόσιες ή ιδιωτικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα δεν θα γίνουν σε καμιά περιοχή της χώρας. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα. Επίσης, όσοι μπαίνουν στη χώρα, πέρα από το τεστ που υποχρεούνται να έχουν πριν την είσοδο τους, θα πρέπει - μετά από ισχυρή σύσταση της επιτροπής- να υποβάλλονται σε επαναληπτικά τεστ τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα από την ώρα που έρχονται στη χώρα μας.

Ισχυρή σύσταση, επίσης, κάνει επιτροπή για testing πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Όπως είπε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, οι νεότεροι να βγουν, άλλα να προσέξουν τις επαφές τους με ευπαθή άτομα και ηλικιωμένους τις επόμενες μέρες από την έξοδο τους.

Η απόφαση

Τελευταία τροποποίηση στις 24/12/2021 - 10:01